What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.
  • ICMag and The Vault are running a NEW contest in October! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

RQS - Northern Light - LED - DWC

Charass

Active member
Ezt miből látod? Csak, hogy tudjam én is!

Ha a levélvégeken látható elszíneződésre gondolsz az szerintem nem burn! Valami más para van, szerintem a kevés S lehet az oka!

Halványzöld/sárgásak a levélvégek! Nem nagyon találtam rá választ, a Kén tudom, hogy kevés az oldatban ezért arra gyanakszom. De lehet valami más mikroelem aránya nincs rendben.

De ha azt mondod sok, akkor higítok rajta!

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
7.1 Az ellátottság mértéke

A tápelemeknek a növekedésre gyakorolt hatása szempontjából a levelekben található koncentrációjuk a döntő, mind a mobilis, mind az immobilis (fiziológiailag hatékony) elemek viszonylatában. A tápelemek koncentrációja a levelekben a fő növekedési fázis kezdetén jó mutatója az ellátottsági foknak. Ennek alapján öt ellátottsági fokozatot különböztetünk meg, amelyek egymástól jól elhatárolhatóak:
akut hiány,
nem kielégítő ellátás,
jó ellátottság,
luxus ellátottság,
toxikus ellátottság (tápanyag felesleg).
A legkisebb hiánytünetek legelőször a leveleken ismerhetők fel. A tápanyaghiány és tápanyagtöbblet károsító hatását a környezeti tényezők is befolyásolják. Ezért valamely tápanyag hiányára jellemző tünet megjelenése nem jelenti feltétlenül azt, hogy a talaj az adott tápanyagot nem tartalmazza elegendő mennyiségben és felvehető formában. Lehet, hogy a szárazság, az alacsony hőmérséklet a nem kielégítő fényellátottság egyéb környezeti tényező, vagy valamilyen biológiai tényező a kiváltó ok. Az almafajták levélanalízisével kimutatták, hogy teljesen azonos tápanyagellátás mellett is (edénytenyészetekben) száraz levegőben kisebb volt a nitrogén (N), foszfor (P), kálium (K) tartalom, mint páratelt levegőben, még akkor is, ha a növényeket öntözték. A hőmérséklet és a fény növekedésével négyzetesen növekszik a három tápelem felvett mennyisége.

kopipaszta https://novenyelettan.wordpress.com/2013/01/31/a-novenyek-asvanyi-taplalkozasa/

+ kén

2.2 A kén (S)

A kén a talajban leggyakrabban szulfát és szulfid alakban fordul elő. A növény kén-szükségletének nagy részét így veszi fel. A levélen keresztül felvett kéndioxid (S02) a növényben redukálódik, és kén (S) tartalmú szerves vegyületek építésére használódik fel. A kén (S) fontos alkotóeleme a kéntartalmú aminosavaknak (cisztinnek, ciszteinnek, metioninnak), számos enzimnek, a glutationnak, a ferredoxinnak, penicillinnek, mustárolajoknak, fokhagymaolajoknak. A zöldborsó kén-igényes.
Átmenetileg kénhiányban szenvedő növények az ellátás megjavulásakor fokozott mértékben veszik fel a ként, és először az idősebb növényi részekbe szállítják. Csak ha ezek kellően el vannak látva kénnel, akkor indul meg a fiatalabb szervek felé a szállítás.
A növényben a kén mind organikus, mind anorganikus alakban előfordul. A frakciók között nincs meghatározott arány, inkább úgy tekinthető, hogy a szervetlen komponens, a szulfátok a növény kén-tartalékai.
A fokozódó kén-ellátással főleg a szervetlen kén-tartalom növekszik, és csak kisebb mértékben a szervesen kötött kén mennyisége.
A növényben előforduló heterociklusos kén-tartalmú vegyületek közé tartozik az aneurin (tiamin v. B1 vitamin) és a biotin (H-vitamin). Az aneurin a gabonaszemekben és a pillangósok magvaiban fordul elő. A biotin prosztetikus csoport a széndioxid (C02) átvitelét katalizálja. A kénnek a legnagyobb jelentősége az aminosavak és fehérjék felépítésében van. A kén fontosságát az anyagcserében (trikarbonsav-ciklusban és zsírsavak) létrehozásában emeljük ki.
A kén-hiány tünetei:
az oldható nitrogén (N) vegyületek és a keményítő felhalmozódása
a levelek világoszöldek, majd megsárgulnak
a növény habitusa merev, törékeny, az elfásodás mértéke nő
a keresztesvirágú növények kicsik és satnyák

Charass

Active member
Ez hasznos volt! Köszi Whip! ;)

Akkor lemegyek 1.5 köré!

No meg megpróbálom a kövi tankcserére a ként egy kicsit feltúrbózni! Bár ahogy észreveszem szerencsére nem vészesen alacsony a szintje. A receptérték is kb ezt mutatja! De feljebb viszem 10-20mg/l-el!

Charass

Active member
Jaja jól festenek! 1.4 EC-n mennek 2 napja. Kicsit toltam bele több mgso4-et!

Kicsit melegük van még mindig, de amíg ilyen rohadt hideg idő van addig a szellőztetés is minimál. Tehetném távolabb a ledeket, de magammal se akarok kibaszni... Most már csak 2-3 hét és jön a 250-es szett cooltube refivel, meg lassan a tavasz is ideér és lehet szellőztetni óldéj!

Amiről talán még nem esett szó csak elvétve azok a ledek. Átépítettem a lámpát ugye 1-2 hónapja, pontosabban a gipszkartonprofilt a felénél elvágtam, és összefordítottam őket. Most egy ~45x45cm területre van szétosztva a 11 led "izzó". A két darab 24W nincs köztük már, nagyon égették a növényeket, azok miatt nem tudtam ilyen közel tenni mint ahogy ennél a körnél van! Most 10 darab 3000K 15W 1500lm led van bent meg egy 17W 2700K 1600lm led.

Ha beférnek a refi mellé és a hőmérséklet engedi, valószínűleg bent hagyom a ledeket is a 250-es szett mellett! Aztán várjuk a csodát! :D

picture.php

View image in gallery

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
látod, megszünt a karmosodás, sokkal jobban néznek ki, színük is jobb lett

Charass

Active member
Jaja igazad volt! ;)

Megvolt az utolsó "nagyobb" ritkítás is, muszáj volt! Most aztán majdnem miliméterre pontosan egy szinten van az utolsó levél is! Kötések is valószínűleg átkerültek a végleges helyükre! Most már nagyon nem baszogatom, hagyom hogy jöjjenek kicsit felfelé a maradék 1 hétben a hajtások, aztán indul a buli!

A másik kettőt annyira nem piszkálom, szándékosan. Csak néha igazítok a kötéseken, 1-2 levelet leszedek ami sokkal többet takar ki mint amennyi haszna van és ennyi! Kíváncsi vagyok, hogy lesz e látható különbség a két fajta tréning között. Evégre ugyanarról az anyáról vannak, ugyanaz alatt a fény alatt, ugyanolyan oldatban stb... Szóval talán le lehet vonni némi következtetést majd.

Charass

Active member
Up!

Up!

Tankcsere volt! Ph állított csapvizet kaptak, táp nélkül! 3 napig így lesznek most, 31-én kapcsolok! Utána már új receptet kapnak! Kicsit alacsonyabb N szintűt, és magasabb P, K!

Mivel az anyanövény amiről a klónok vannak több mint fél éves, ezért az átállás is remélhetőleg megtörténik majd 5-7 nap alatt reményeim szerint! Most egyből 12/12-be kapcsolok, nem állítgatom az időzítőt mint az első körnél!

A jóidőnek köszönhetően többet szellőztetek napközben, így most már a hőmérséklet sem vészes ha megy a lámpa! 24-26 fok között mozog.

Ma vettem észre, hogy az egyik led feladta a harcot(nemtudom mióta nem mehet). Szóval a továbbiakban csak 150W van fölöttük!

Charass

Active member
12/12

12/12

Eljött a nap!

A pár napos koplalás után megkapták ma az új receptet, ami igazából csak annyiban válttozott az előzőhöz képest, hogy lefeleztem a CaN mennyiségét, illetve egy hangyafasznyival megtoltam az MgSO4-et a kevés S miatt! A Ca amúgy is sok volt egy kicsit, csak az N szint miatt kellett belőle annyi!

Most így néz ki a recept:

Agri4-CaN-KNO3-MgSO4
0,5g/l-0,125g/l-0,25g/l-0,3g/l

EC: 1.4
Ph: ~6.0
Hőmérséklet: 24-26
RH: ~40%

Az időzítőt átállítottam! Mától 12 óra fény és 12 óra sötétet kap! Bízom benne, hogy az átállás hamarabb megtörténik, klónok lévén.

Charass

Active member
Az a terv, hogy remélhetőleg a következő hétben ha nem is sokat, de néhány centit feljebb jönnek a csúcsok, leginkább a magasabban lévő szélső ágaktól várom ezt! Ha ez megtörtént, akkor lejjebb húzom őket a növény közepén lévő csúcsok szintjére!

A héten még biztosan meg is ritkítom őket kicsit, ha erre gondoltál?!

Charass

Active member
Hát igen valami hasonló volt a cél eddig is! De vagy a strain nem képes rá ebben a felállásban, és marad mindig ilyen zömök felépítésű, vagy egész egyszerűen nekem is 4-6 főszárra kellett volna toppolnom, és folyamatosan eltávolítani az alsó hajtásokat, hogy csak felfele menjen!

Ebből az NL-ből folyamatosan futni fog 1-2 tő, még ha lesz mellette más is később! Szóval előbb-utóbb csak rájövök mit kell csináljak vele, hogy ilyesmi végeredményt kapjak!

Charass

Active member
Hát én ezt csináltam eddig is! :D

Csak ugye alapból ~25-30 centi magas a növény! Ilyen magassággal nem tudom ennél jobban lekopasztani alulról, mert akkor már nem is az alját, hanem a tetejét nyírbálom! (ezjólmegmondtam! hoolvetteeed :D)

Ha korábban teszem ezt, ismételve hetente, akkor tuti magasabb lenne, és akkor így az alsó harmadot le is lehetne pucolni teljesen hisz ugyse érné fény. De mondom, azért a héten még megkopasztom kicsit, meg egy két kisebb hajtást is levágok, főleg középről a nagyon friss aprókat!

Filóztam rajta 1-2 hete, hogy bedobom a rácsot/hálót amit az első körnél használtam, de rájöttem, hogy nem akarom megint szopatni magam! :D Tiszta fasza így, hogy ki be tudom pakolgatni őket ha épp arra van szükség! Szekrénybe kicsit szopás a háló! Egy több oldalról nyitható sátorba tuti jobb!

hobbi ur

Well-known member
Eljött a nap!

A pár napos koplalás után megkapták ma az új receptet, ami igazából csak annyiban válttozott az előzőhöz képest, hogy lefeleztem a CaN mennyiségét, illetve egy hangyafasznyival megtoltam az MgSO4-et a kevés S miatt! A Ca amúgy is sok volt egy kicsit, csak az N szint miatt kellett belőle annyi!

Most így néz ki a recept:

Agri4-CaN-KNO3-MgSO4
0,5g/l-0,125g/l-0,25g/l-0,3g/l

EC: 1.4
Ph: ~6.0
Hőmérséklet: 24-26
RH: ~40%

Az időzítőt átállítottam! Mától 12 óra fény és 12 óra sötétet kap! Bízom benne, hogy az átállás hamarabb megtörténik, klónok lévén.

a középső dróttal egyetértek, de a jobb és baloldali fojtónyakörv sztájl, inkább kampó + igazítás ha kell, mert tuti durván benövi

Charass

Active member
Jaja, értem mire gondolsz! Viszont ezek a drótok ilyen majdnem hajszál vékonyak és ilyen lágy gumiva vannak borítva! Na meg naponta-kétnaponta igazítok rajtuk szóval esélye sincs belenőni! De a felvetés jogos! Ha így hagynám és nem igazgatnám az lenne a vége gyorsan!

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
van egy tippem mivel ugraszthatod meg kicsit a szárközöket, szerezz be pár fénycsövet, 2 elég azokat bevágod kb 40 centire tőlük egy két nap alatt nyurgulna egy nagyot

Charass

Active member
Ja, ez nem hülyeség! Viszont most még azt utolsó 10 forintomat is kuporgatom a hűtőtt refire! :D Nem mintha nagy összeg lenne 2 fénycső, de most még a kis pénz is számít!

Latest posts

Latest posts