What's new

Една "тъпа" тема

damyanek

Member
такаа...един много тъп (но не и за мен) въпрос подходящ за тази тема...

...интересно ми е ролята на саксията или по точно големината.какви наблюдения имате в големи и малки?попадал съм на много и различни мнения и според мен явно всичко зависи от сорта който се засажда или не?естествено предполагам има значение и големината на бокса ,но като цяло от това което наблюдавам повечето предпочитат 8л (горе-долу) саксии дори и да имат голямо пространство.
или нека задам въпроса така:
ако приемем ,че източника на светлина е константа ( :bump: ) а саксиите са 8л и 25л ще има ли разлика в добива и качеството или просто тези в по-малката ще станат по-ниски и ще приемат хранителните в-ва по трудно (корените ще са по-малко) а в голямата обратното? :jump: или всичко зависи от лампата? ( приемат еднакви торове и добавки)

@ focktor тук сняг още не е заваляло, но като гледам небето как е намусено ще е скоро...честит :tiphat:
 
E

EverLast

С едно изречение не може да се отговори на твоя въпрос...но нека го кажем така...продукцията е право пропорционална на големината на кореновата система....можеш респективно сам да си направиш извода.За 8л саксия не бих казал,че е най-предпочитаната...по-скоро 11л и 6.5л...но това си е лично мое мнение. А и нека не забравяме,че се съобразяваме с вегетацията също така. Бях чел скоро интересна дискусия относно кой контейнер е по-добър за отглеждане тесен и дълбок или по-нисък и по-широк.
 

_Ina_

Active member
Veteran
Незнам,аз ги слагам в по широки саксии,когато ще ги накланям,защото знам че и кореновата система тръгва да се разклонява повече настрани.. а когато си расте нормално ми се струва че в по дълбока е по добре за да си върви основния корен надолу а главния връх нагоре;) дали е така? и един въпрос за клонирането. Веднага след като направите клонинга на каква светлина го слагате? Фотопериода като н маиката ли трябва да е? Или пък на тъмничко? Защото гледам че баба ми покрива краставиците с ламарина докато пуснат корени:) а последните клонинги ми се забавиха около 2 седмици,може и повече,докато тръгнат хубаво. сега са екстра,но много време загубих.
 

_Ina_

Active member
Veteran
еи,форума нещо замря. само аз ли си нямам работа? Няма ли нищо ново за показване при вас?
 

Dr_Tre

Member
Не мина легализацията в Калифорния, мамка му! Язък, разчитах на тях!
 

_Ina_

Active member
Veteran
ехо,хора,пак и тук питам за прилеповото гуано. на много места пише,знам,но да ми кажете и вие нещо по специално,може ли да се слага направо в почвата и тн? Или за чая от гуано някви препоръки? защото събрах и смятам да го пробвам. прочетох че е 10-3-1 Азот/ф/калии,което ми изглежда по като за растеж,но нали и за цъфтеж го дават? много суперлативи за него виждам,само да не прецакам растенията си.
 

Dr_Tre

Member
Ina, прилеповото гуано, събрано от пещера може да носи различни зарази.Особено опасно е вдишването на праха, като изсъхне.:flu:
Иначе за цъфтеж е добро, обаче само по няколко лъжици на растение, защото е силно.И за чайчета става в Organic Soil форума има тонове инфо.:blowbubbles:
 

_Ina_

Active member
Veteran
Thank u! Вобще не съм погледнала тук преди да попитам:) както винаги;)
 

g0vnaa

ICE Cream eater
Veteran
Как сте :П
Аз 2 дена се мъча над това :blowbubbles:

picture.php
 

sparrow

New member
Много е красиво! Разгледах и другите неща в албума ти. Радвам се че има хора като теб все още
 
E

EverLast

Прекрасна картина си направил:artist:! А сортът е ......?
 

_Ina_

Active member
Veteran
govnaa:браво! ето една,две и от мен,колега:) само че една приятелка ми ги обработва за да станат за комп,печатане и тн евентуално сега бахура ще каже че такива е рисувал във 2ри клас:)
 

Attachments

  • kaktusi.jpg
    kaktusi.jpg
    40.3 KB · Views: 11
  • me4ok.jpg
    me4ok.jpg
    33.7 KB · Views: 11
E

EverLast

:artist: който може, го може е при някои талантът се изявява още в първи клас при други по-късно. :thank you: хора,че разкрасявате форума с оригиналните си идеи!!!
Продължавайте да творите творци и не забравяйте да черпите муза от зеленото вдъхновение..само така,ще бъдете 2 гърди напред!!!

@yoss
Друже това направо ми изглежда ,като някоя рисунка от роман на Т.Пратчет или нещо в стил "Алиса в страната на чудесата".
 

_Ina_

Active member
Veteran
коза много помага за творчеството,стига да не се напушиш като...повече от необходимото:) yoss33: "бълхата" може да стане много яка:)
 

g0vnaa

ICE Cream eater
Veteran
_Ina_ много са готини тези картинки.
Мн яки кактусчета.
Иначе сорта е Sour Saver :П

yoss33 интересни идеи.
Яко психиаделик :blowbubbles:
 

Dr_Tre

Member
Да се декриминализира ли употребата?

Да се декриминализира ли употребата?

По "Нека говорят" с Р. Петров, с участието на В. Харалампиев.
http://vbox7.com/play:88aafd59

Голям смях - "Няма лека, няма тежка дрога!Има ли леко изнасилване?"
:laughing::laughing::laughing:
 

focktor

Member
Ужасно прости хора има в тая държава.Некомпетентни истерички връзват срички...
На местото на Васко,щях да им затвора устата на всички знаещи с едно изречение...
 

Latest posts

Latest posts

Top