What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Една "тъпа" тема

damyanek

Member
такаа...един много тъп (но не и за мен) въпрос подходящ за тази тема...

...интересно ми е ролята на саксията или по точно големината.какви наблюдения имате в големи и малки?попадал съм на много и различни мнения и според мен явно всичко зависи от сорта който се засажда или не?естествено предполагам има значение и големината на бокса ,но като цяло от това което наблюдавам повечето предпочитат 8л (горе-долу) саксии дори и да имат голямо пространство.
или нека задам въпроса така:
ако приемем ,че източника на светлина е константа ( :bump: ) а саксиите са 8л и 25л ще има ли разлика в добива и качеството или просто тези в по-малката ще станат по-ниски и ще приемат хранителните в-ва по трудно (корените ще са по-малко) а в голямата обратното? :jump: или всичко зависи от лампата? ( приемат еднакви торове и добавки)

@ focktor тук сняг още не е заваляло, но като гледам небето как е намусено ще е скоро...честит :tiphat:
 
E

EverLast

С едно изречение не може да се отговори на твоя въпрос...но нека го кажем така...продукцията е право пропорционална на големината на кореновата система....можеш респективно сам да си направиш извода.За 8л саксия не бих казал,че е най-предпочитаната...по-скоро 11л и 6.5л...но това си е лично мое мнение. А и нека не забравяме,че се съобразяваме с вегетацията също така. Бях чел скоро интересна дискусия относно кой контейнер е по-добър за отглеждане тесен и дълбок или по-нисък и по-широк.
 

_Ina_

Active member
Veteran
Незнам,аз ги слагам в по широки саксии,когато ще ги накланям,защото знам че и кореновата система тръгва да се разклонява повече настрани.. а когато си расте нормално ми се струва че в по дълбока е по добре за да си върви основния корен надолу а главния връх нагоре;) дали е така? и един въпрос за клонирането. Веднага след като направите клонинга на каква светлина го слагате? Фотопериода като н маиката ли трябва да е? Или пък на тъмничко? Защото гледам че баба ми покрива краставиците с ламарина докато пуснат корени:) а последните клонинги ми се забавиха около 2 седмици,може и повече,докато тръгнат хубаво. сега са екстра,но много време загубих.
 

_Ina_

Active member
Veteran
еи,форума нещо замря. само аз ли си нямам работа? Няма ли нищо ново за показване при вас?
 

Dr_Tre

Member
Не мина легализацията в Калифорния, мамка му! Язък, разчитах на тях!
 

_Ina_

Active member
Veteran
ехо,хора,пак и тук питам за прилеповото гуано. на много места пише,знам,но да ми кажете и вие нещо по специално,може ли да се слага направо в почвата и тн? Или за чая от гуано някви препоръки? защото събрах и смятам да го пробвам. прочетох че е 10-3-1 Азот/ф/калии,което ми изглежда по като за растеж,но нали и за цъфтеж го дават? много суперлативи за него виждам,само да не прецакам растенията си.
 

Dr_Tre

Member
Ina, прилеповото гуано, събрано от пещера може да носи различни зарази.Особено опасно е вдишването на праха, като изсъхне.:flu:
Иначе за цъфтеж е добро, обаче само по няколко лъжици на растение, защото е силно.И за чайчета става в Organic Soil форума има тонове инфо.:blowbubbles:
 

_Ina_

Active member
Veteran
Thank u! Вобще не съм погледнала тук преди да попитам:) както винаги;)
 

g0vnaa

ICE Cream eater
Veteran
Как сте :П
Аз 2 дена се мъча над това :blowbubbles:

picture.php
 

sparrow

New member
Много е красиво! Разгледах и другите неща в албума ти. Радвам се че има хора като теб все още
 
E

EverLast

Прекрасна картина си направил:artist:! А сортът е ......?
 

_Ina_

Active member
Veteran
govnaa:браво! ето една,две и от мен,колега:) само че една приятелка ми ги обработва за да станат за комп,печатане и тн евентуално сега бахура ще каже че такива е рисувал във 2ри клас:)
 

Attachments

  • kaktusi.jpg
    kaktusi.jpg
    40.3 KB · Views: 11
  • me4ok.jpg
    me4ok.jpg
    33.7 KB · Views: 11
E

EverLast

:artist: който може, го може е при някои талантът се изявява още в първи клас при други по-късно. :thank you: хора,че разкрасявате форума с оригиналните си идеи!!!
Продължавайте да творите творци и не забравяйте да черпите муза от зеленото вдъхновение..само така,ще бъдете 2 гърди напред!!!

@yoss
Друже това направо ми изглежда ,като някоя рисунка от роман на Т.Пратчет или нещо в стил "Алиса в страната на чудесата".
 

_Ina_

Active member
Veteran
коза много помага за творчеството,стига да не се напушиш като...повече от необходимото:) yoss33: "бълхата" може да стане много яка:)
 

g0vnaa

ICE Cream eater
Veteran
_Ina_ много са готини тези картинки.
Мн яки кактусчета.
Иначе сорта е Sour Saver :П

yoss33 интересни идеи.
Яко психиаделик :blowbubbles:
 

Dr_Tre

Member
Да се декриминализира ли употребата?

Да се декриминализира ли употребата?

По "Нека говорят" с Р. Петров, с участието на В. Харалампиев.
http://vbox7.com/play:88aafd59

Голям смях - "Няма лека, няма тежка дрога!Има ли леко изнасилване?"
:laughing::laughing::laughing:
 

focktor

Member
Ужасно прости хора има в тая държава.Некомпетентни истерички връзват срички...
На местото на Васко,щях да им затвора устата на всички знаещи с едно изречение...
 
Top