What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

hobbiz hajdzsro

hobbi ur

Well-known member
Click image for larger version  Name:	IMG_3248.JPG Views:	0 Size:	78.0 KB ID:	17996386
Click image for larger version  Name:	IMG_3261.JPG Views:	0 Size:	98.1 KB ID:	17996387
Click image for larger version  Name:	IMG_3264.JPG Views:	0 Size:	115.1 KB ID:	17996388


7.5 darab válogatott wg kush, a manapság divatos 110x110cm (háló) irányába tartva. Sajnos az egyik retardált maradt. Tanuljátok meg, hogy így jártok, ha nem ültetitek be rögtön, mikor gyökeret húz... Gondoltam majd beváratom vele a kissé lusta többit, aztán jól megsértődött, mire a többi is meggyökeresedett.
 
Nem akarok megbantani senkit. De soha nem értettem hogy a téli idoszakban miért kell pluszban olaj radiator. Vagyis azt értem miert mert ez a led nem képes tartani a hőmersékletet. Fogyaszt kb 2000 wattot ami ténylegesen kb 1200. Ha beraksz még egy boxot ahol hps megy autok felett 0-24 még akkor is sokkal jobban jársz, es ugyan ugy megvan a homerseklet. Ja meg pluszba le ment egy köröd. Ha nem megoldható az új sátor akkor meg be kell rakni a szekrénybe a ledet es hps-t helyette. Azt is tudom hogy mindegy mar az a napi mar kw ami elpocsékolt, mivel ebben az uzletágban 10-20 ezer nem jelent semmit. Én így gondolom.
 

hobbi ur

Well-known member
drága Lajos, vannak törvények amit ha felrúgsz, nem sikerül a procsekt. ha egy fűtetlen szobában (kint fagy) berax alacsony hőkibocsátású ledeket és látod a gyökerek magasságában elhelyezett hőmérőn hogy 14-15 fok, akkor azt úgy hülyeség csinálni. vigye az ördög azt a pár kW-ot ez esetben. meg is válaszoltad a hsz-od végén. (merhogy most se idő se semmi más körülmény nem felel meg, hogy auto menjen 24ben és melegítsen... -> bár úgy lenne)
 
De hát dwc-t tolsz nem? Van par szaz wattos vízmelegito. Ha akvarisztikaban vasarolod poton pénz. Es ha nem is lesz 60 fokos vized de a 20-23 at tudja tartani, szerintem.
 

Solon

Well-known member
90 literenként 100-150W-os akváriumfűtő nekem elég télen, ha szigetelt a tank, mintha ilyen üzemelne most is. De én maradok a jancsikályhánál, abba legalább lehet szenet rakni, ezekbe a lemezelt obis szarokba a száraz tölgytől is eldeformálódik az égéstér.
 

hobbi ur

Well-known member
hobbi mindenütt igyexik figyelni hőmérsékletet. ahol a gyökerek a fekete jd-s hidraulikás vedrekbe nőnek bele, ott avíz legyen min 18 fokos (17is oké). ahol külön drága obisedényben van a tápoldat és külön a gyökérközeg, ott is minden optimális hőmérsékleten legyen. itt nincs mellébeszélés.
 

hobbi ur

Well-known member
IMG_3269.JPG
IMG_3269.JPG
Drága Pillang, pont most hoztam képet, nagyon jó vigorral nyomja magát az ssh, meglepő. Kőzetgyapotban indultak el, mert bizonytalan volt a kezdési időpont. Gyapottal át lehet hidalni az ilyen rövidebb holtidőket, golyóval nem nagyon... Izgatottan várom, mivé fejlődnek, nagy valószínűséggel olyan 8 töves 110x110-es hobbi szisztemben lesznek lepróbálva, mint a Vad WG-i, mert úgy kerül rájuk a sor....
 

Attachments

  • photo2091384.jpg
    photo2091384.jpg
    80.4 KB · Views: 37

hobbi ur

Well-known member
Igen! Meglehet! Ez most még csupán egy jó előjel, ki kell várni végig, hogy majd a legvégén mit durrogtat, oszt akkor majd felemejjük Pillangót a piedesztálra! Bízhatóan a fényképezéshez is nagyon értő Mester olyat választott ami pezsgősüveg méretű virágokat tol és úgy agyonbasz mint Tájszon. De most kapcsolok hogy a Luc kollega esetleg?
 

Latest posts

Latest posts

Top