What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Culturi Ninja

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
ca sa ajungi maestru e nevoie de mult timp si experienta. de obicei un maestru este o persoana care face un lucru foarte bine, aproape perfect si poate invatza si pe altii.
acest mini-ghid cu "iz de gluma" este o mini lucrare la care am muncit. sa spui ca este amuzant ar fi o descriere corecta, sa il compari cu o gluma este insultator.
blestematii aia mici ne sunt cunoscuti unora dintre noi. eu am scapat de ei cu 2 bureti si o lamaie. la outdoor a fost mai usor pt ca afara alte insecte ii consumau;)

Polenul e o problema, nu doar pt ca vantul il poate plimba dar si pt ca insectele il ajuta. Dar daca pana la planta este o zona plina de vegetatie, polenul va f cu mult incetinit, daca nu si oprit in procente foarte mari.
1. De cati spermatozoizi e nevoie ca sa lasi o femeie insarcinata? Bafta ta cu Marioara e ca daca o singura crengutza e polenizata, o singura crengutza va face seminte.
2. care e intrebarea?
- atata timp cat nu ingheatza va fi ok
- "care este cel mai devreme" WTF??? CAND? mie imi place 4:20
3. Tu compari soarele cu beculetele chioare inventate de oameni? Normal ca plantele tale vor avea nevoie de ceva timp ca sa se obisnuiasca.
 

ganjamind

Member
nu am vrut sa o iei atat de in serios....simplul fapt ca am folosit cuv :"gluma" nu inseamna ca ti-am luat thread-ul in gluma...
Crede-ma ca apreciez ceea ce ai facut aici si mai ales arta narativa.
Normal ca nu compar soarele stiu ca o zi innorata nici nu se compara cu un bec de 600 w soarele emitand mai multi lumeni si in cea mai "proasta" zi a lui.
4:20 da intradevar...asta este o data buna...atunci voi iesi si eu cu ele afara.
Eu ma gandeam (poate prost) ca ptr fiecare particula de polen se "naste" o samanta....
fiecare spermatozoid face un copil deci....asa ar fi normal...
tu imi spui ca daca un fir de polen atinge o ramura intreaga ramura este compromisa...se umple de seminte...
Multumesc pentru indicatii despre obstacolele naturale de polen.
cat despre dracii cu 4-6 picioare...nu aveam cum sa scap caci i-am vazut prea tarziu si era deja in ultimele 3 sapt de flower.daca se intampla in vara...aduceam de indata 30 de buburuze si le pregateam de un festin:D
Sper ca peste 5-6 luni sa revenim amandoi cu poze si impresii.
Recunosc ca ,cu siguranta eu am mult mai multe de invatat de la tine si regret daca te-ai simtit in vre-un fel luat peste picior sau munca ta subestimata.




Pace.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
fiecare set de pistili este atasat unui embrion. uneori pot fi si 2 embrioni, dar asta se intampla rar, odata la cateva mii de seminte.
drept urmare fiecare set de pistili trebuie sa fie polenizat. partea cea mai polenizata a plantei iti poate da o idee de unde vine polenul.
de asemenea, e posibil ca doar pistilii care au aparut mai devreme (preflowers) sa fie polenizati pentru ca masculii de canepa mor inainte sa infloreasca majoritatea plantelor.
si afara se poate face sinsimilla daca le scoti putin mai tarziu. si daca apar cateva seminte la ramificatii nu cred ca e problema, in buzi nu vei avea seminte.

4/20 daca nu ma insel este o data buna pentru a incepe pregatirile de out, nu neaparat sa le si muti out. dar cu siguranta vor supravietui si daca le scoti atunci.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
daca o ramura e atinsa de un fir de polen, doar calyxu in cauza va reactiona. daca o intreaga ramura ar reactiona doar de la un fir de polen....ar fi groaznic. ai gandit foarte bine problema.
cu siguranta ai observat ce face o femela frustrata. se umple de firisoare si asa apar buzii aia incredibili. sunt frumosi si cateodata ma intreb daca chiar e corect sa ii numesc doar "o aglomerare vegetala"... Dar masculii...aia sunt alta mancare de peste. Am avut ocazia sa le studiez atat indoors cat si afara. Intr-o zi de vara o canepa chioara si o albina mi-au oferit o imagine frumoasa dar cu implicatii teribile. Albina a intrat intr-una din florile masculului. Nu era o floare mare si nici o albina mare, dar imediat ce a atinso albina in zborul ei din floare a iesit un nor mare de polen.
mai eu mai nou intentionez sa plantez si niste craite alaturi. se pare ca ar atrage atentia micilor borgi mai bine ca marioara si atrage si numeroase insecte benefice. inca nu am testat daca teoria e corecta... dar mai bine previn decat sa tratez. Am vazut ce pot face nenorocitii aia.

ok, am inteles, iti pare rau, dar nu ma lingusi ca nu am facut nimic sa merit asta. de invatzat... toti invatzam. Cine stie ce mai gasim pe forum... iar experienta ta de la indoor ar putea sa ii ajute shi chiar sa ii inspire pe incepatori....poate niste poze cu fetele tale?
 

ganjamind

Member
nu este linguseala...tre sa inveti sa accepti si complimente ;)
mai is si oameni sinceri pe plaiurile mioritice...:>
poze voi pune cand voi ajunge acasa....sunt la munk acum...
La inceput am fost temator cu site-ul asta...paranoia ne atinge pe toti...ca o plaga neagra te cuprinde...insa vad ca voi sunteti membri de ani buni...ceea ce este ma linisteste:D
 

sznake

jarhead
Paff, nu, ala e paianjen normal. Ala e chiar benefic pt ca s-ar putea hrani cu acarieni. Acarianu e mult mai mic, e o chestie ca un punctuletz rosu/portocaliu, nu stiu daca ai vazut vreodata. E mic, ca o particula de matreatza (nu-mi vine in minte o alta comparatie momentan..:))
 
Last edited by a moderator:

SandalE

Member
Păianjenul (acarianul) roşu comun
Denumire ştiinţifică: Tetranychus urticae
Descriere: Păianjenul roşu comun iernează ca femelă adultă în crăpăturile scoarţei butucilor, coardelor, sub resturile vegetale, sub frunze căzute, etc. În mod obişnuit are 6-7 generaţii pe an, uneori mai multe, numărul acestora fiind în strânsă legătură cu evoluţia condiţiilor climatice. Primăvara când temperatura aerului depăşeşte 10 grade C de obicei spre sfârşitul lunii aprilie, adulţii ies din locurile de iernare, localizându-se pe diferite plante cultivate şi spontane. După o perioadă de hrănire, are loc înmulţirea pe cale asexuată şi sexuată, femelele depunând ouăle într-o pânză specială pe partea inferioară a frunzei, mai ales în lungul nervurilor. Din ouăle nefecundate apar numai masculi, din ouăle fecundate apărând masculi şi femele. Femela păianjen are formă elipsoidală, galben-deschis, cu două macule dorsale negre. Mascul piriform, galben, lipsit de macule. Dimensiuni de 0,4-0,5mm. Ou sferic, hialin, depus izolat. Larvă elipsoidală, galben, palid. Adulţii au patru perechi de picioare, iar larvele trei, întregul ciclu de evoluţie se desfăşoară pe partea inferioară a frunzelor, sub o ţesătură laxă de fibre mătăsoase maronii. Pe parcursul perioadei de vegetaţie, acarianul dezvoltă un număr mare de generaţii.
Plante atacate şi mod de dăunare: este un dăunător polifag, atacând peste 180 specii de plante cultivate şi din flora spontană, simptomele atacului şi pagubele cauzate diferenţiindu-se în funcţie de planta gazdă. Ca simptome cu caracter general, se pot evidenţia apariţia pe frunzele atacate a unor pete mici de culoare galben-deschis la început, evoluţia ulterioară a atacului provocând depigmentarea în totalitate a frunzelor. În final frunzele atacate căpătă un aspect arămiu. Pe partea inferioară a frunzelor, acarienii ţes un adevărat păienjeniş. Evoluţia necontrolată a acarianului provoacă uscarea şi căderea masivă a frunzelor. Atacă numeroase plante cultivate şi spontane, îndeosebi viţa de vie, fiind numit păianjenul viţei, dar produce pagube mari şi culturilor din spaţii protejate (castraveţi, tomate, ardei, vinete). Dăunătorul este semnalat şi produce pagube şi în toate zonele pomicole unde evoluţia necontrolată a păianjenului provoacă uscarea şi căderea masivă a frunzelor. Dăunătorul produce pagube şi la plantele ornamentale (crizanteme, gladiole, garoafe, gerberă, trandafiri, begonii, muşcate, primule, cinerarii, azalee), în câmp, sere solarii şi în apartament. La acestea organele atacate sunt frunzele, florile, lastari, tulpini, fructe. Dăunătorul se manifestă prin înţepături punctiforme gălbui, depigmentarea, albirea şi uscarea frunzelor. La atac puternic, plantele sunt îmbrăcate într-o ţesătură laxă de fibre mătăsoase, prin care se văd circulând numeroşi acarieni. Dăunător în stadiul de larvă şi adult, se hrăneşte cu sucul celular.

Fig35_1.jpg
 
M

madman2001

Gantz excelent thread am revenit la el de cateva ori deja.
Vroiam sa te intreb daca ai experimentat cu earth hole sau smart pot deja si daca da cati litrii ai avut pentru rezervor, si cum ai construit.

Cum ai sugerat si pe threadul lui backcountry as vrea sa fac anul asta 10 gauri dar nu din lemn ci din folie de plastic..nu de alta dar e prea riscant sa car asa multe materiale si nici nu as investi prea mult.

O sa am 4 sau 5 spoturi si unul dintre ele e foarte camuflat si cu lumina toata ziua dar nu am apa si e greu de accesat asa ca acolo vreau sa incerc metoda asta.

Voi putea sa duc apa o data la 3 sau 4 saptamani.
Prelata pentru strans apa de ploaie ai folosit vreodata?
Orice sfaturi sunt binevenite.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
man, BC a pus lemnul din alte motive. nu ai nevoie de el. daca folosesti 2 galeti / casolete una peste alta, merge si asa. iar in threadul lui el mentioneaza cata apa a folosit per total.
in threadul de 2009 el a documentat tot grow-ul din 7 in 7 zile. baga ochisorul acolo.

daca nu intelegi principiul, vezi ca este un link la mine in semnatura. filmulet - varianta cu galeti.

prelata este fantastica pt strans apa, ai nevoie doar de sfoara, copaci si o mica greutate ca sa directionezi apa - crengile sunt excelente pt asta ;)
 
M

madman2001

Mersi!
Am sa folosesc pana la urma chiar saci pentru pubela. Am citit intregul thread, a pus lemnul ca sa nu-i sparga rozatoarele plasticul si ca sa refoloseasca cutia. Principiul e ca la lampa cu petrol, am inteles asta.
Am intrebat cum ai construit tu ca sa imi zici daca a rezistat plasticul, pentru ca ai scris ca ai vrea sa incerci...Oricum o sa incerc eu:)

Pentru absorbtie e ok cocopeat cu pamant 50/50?

O prelata de 3x4m ar trebui sa stranga 12l de apa pentru 1 mm precipitatii/luna? Am inteles corect cum se interpreteaza mm coloana?
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
am spus ca as vrea sa incerc...si vreau in continuare. nu stiu daca aceasta dorinta a mea se va materializa prea curand, dar daca se intampla voi posta.
pt absorbtie e ok mixul mentionat.

nu am calculat si recunosc ca nu stiu nici macar formulele ce ar trebui folosite pt a calcula asta. formarea mea este total alta ;)

dar o planta va avea nevoie de apa iar treptat nevoile ei vor creste. la fel si dimensiunile.
 
M

madman2001

mersi mult, poate am sa fac un jurnal cand ma apuc de treaba,trebuie sa fac si niste calcule sa vad ce ar trebui sa cumpar
 

Blue_Fox

New member
salutare baieti, am scos de cateva zile doua fetite outdoor si azi a fost prima vizita care le-am facut-o, una din ele am gasit-o cu 2-3 frunze mancate de insecte, mi-e teama sa n-o faca varza, cum pot rezolva problema? am facut o poza dar se vede foarte prost, pana gasesc un aparat foto asta e tot ce am.
 

Attachments

  • Image024.jpg
    Image024.jpg
    5.5 KB · Views: 35
  • Image026.jpg
    Image026.jpg
    6 KB · Views: 37

jahert7

Member
gantz foarte frumos scris, un ghid foarte util pentru mine si cred ca si pentru alti, respect si felicitarile mele, dar as avea totusi o mica intrebare ce site ai recomnda pentru ca cumpara semintele sunt foarte indecis .
 

Blue_Fox

New member
salutare, am o mica problema poate ma ajuta cineva, am pus 3 seminte intre doua farfurii cu servetele exact ca in explicatie, am stat 4 zile nu au germinat, le-am pus intr-o casoleta tot dupa metoda cu servetelele am pulverizat apa si am inchis casoleta ermetic, tot nu vor sa iasa, am mai luat 3 le-am pus in alta casoleta si au trecut aproape 3 zile si tot nu iese, acum o luna am pus doua seminte in farfurioara si mi-au iesit rapid radacinile, cam in 2 zile.
Acum unde am gresit de numai germineaza?
Este posibil sa fie cam multa apa? Servetelele sunt imbibate in apa, dar semintele nu baltacesc, sa le schimb servetelele, si sa aplic doar o pulverizare de apa?
 

wouldubreakfree

user b4nn3d
faza e ca tre sa ai putintica rabdare. samanta poa sa germineze si in 13 zile, nu e regula sa germineze in 3 zile sau 4.. sau mai stiu eu ce :)
apropo presupun ca le-ai tinut la intuneric nu?
:wave:
 

Blue_Fox

New member
Se poate sa fie acum prea cald ca sa germineze? Servetelul este foarte ud si tin casoleta inchisa ermetic in sifonier. Ar trebui sa las sa intre aer? Acum o luna am germinat foarte usor 2 seminte in doua farfurii dar era temperatura mai scazuta in casa... am pus de vreo 7-8 zile semintele la germinat si nu misca nimic.
 
Top