What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Creeper Úr elb@szott csodaszekrénye [Purple Punch & Gelato AUTO]

Creeper420

Member
Mit boríccsak rá vipedúr? Fentebb meséltem, hogy van fertikerből még, ha azt hozzákotyvasztom? :ROFLMAO: Viccen kívül, hogy lenne ezt a legcélszerűbb orvosolni?(kálciummal HAHA) Konkrét tipp?
 

Creeper420

Member
Whoops... Csak jót akartam, a csapvíz tele van minden szarral, gondoltam akkor most mijenjólesz nekik. Akkor szokásosan kiengedem a vizet, kupak nélkül áll 2 napot, belemixülöm a tápot és mehet tovább, mintha mise történt volna? Ájhopszó
Köszönöm!
 

bat939

Active member
Egy jó 40 százalékos EC-t már én is meginnék.
Meg ne vedd azt az oszcillátoroló spanyol lófaszt. Kivéve, ha sok pénzed van.
A tisztított vízből hiányzik az, ami a csapvizben megvolt. Gondolom ezt a terra tápot is csapvízhez igazították.
Most menj guglira és írd be, hogy hemp nutrient deficiency. Ott lesznek nagyon szép képek, amiket tudsz tanulmányozni.
Ezeket a 8 napos növényeket hova akarod még átültetni? Szerinted mennyi részét nőtték be annak a cserépnek, amihez képest akkorák, mint egy csírakezdemény?
Na ezt jól leírtam. Nem láttam a további kommenteket. 😬
 

Creeper420

Member
Kössé belém bat, most írhatom át..:rolleyes: erhá, na
Szerintem a hétvégén átültetés nélkül, ebben a pici potban berakom őket a másik kettő mellé a sarokba, ott talán nem lesz nekik sok már a 100%-os marsgenyó fénye. Ha átlocsolom normálisan(talán már nem okozok kárt vele nekik, van elég gyökerük) akkor szerintem ezek is kibírják már a 2 napot, sőt. A nagyokat se locsoltam gyakrabban ugyanebben a potban.
 

bat939

Active member
Meglocsolhatod rendesen, nem muszáj fújkálni, de legközelebb csak akkor önts rá vizet, ha könnyű lesz a pot. Ha jól tudom, földnél sem árt egy kevés túlfolyás, de ezt majd inkább ha már nagyobb lesz.
 

Creeper420

Member
A nagyokat jó alaposan, egyenletesen belocsolom aztán hagyom, hogy kifollyon alul a felesleg. Minden második nap öntözöm őket, általában addigra már könnyű a cserép és száraznak tűnik. Most rálocsoltam a még nedvesre egyet a csapvíz+tápból, 1-1x megesik, mert amúgy messze vannak a lányok. Át is permeteztem az öntözővízzel őket, a hétvégén meg átfabrikálom a szekrényt, hogy jobb legyen a légáram. Addig a box alját nem cipzározom, így 26 fok és 45% körüli az RH.

Érdemes lehet őket minden alkalommal megspriccelgetni a locsivízzel vagy hagyjam úgy, ahogy eddig?

Tudom, nem vagytok jósok de tapasztaltak igen, szóval csak kíváncsiságból: Szerintetek a Punch mennyi idő múlva lesz nyisszantható? :D 38. nap készült a kép. És amúgy igen, nincs füvem.

:watchplant:
3.jpg
 
Last edited:

Creeper420

Member
Sziasztok!
A mai nappal a 6. hét végére értünk. Jó lenne már egy unalmas naplófrissítés, de mindig van valami. Fúrtam 5 lyukat a szekrény hátuljára, hogy több legyen a passzív beömlés, de kb semmit nem ért. Ugye a befújó venti már jó 2 hete ki lett szedve, de a helye megmaradt, csak a plafonon mint passzív légbeömlő.
A 2 ifjú titán bekerült a nagyok mellé. Csak vizet kapnak a lámpa szélénél azt ennyi, de ahogy látom szeretik a lámpát. Még mindig 28 fok van bent, mellé 45% pára.
1.jpg
Holnap kivágom a f@szba az alját a lyukak mentén dekopírral egy 70x10-es csíkba, csak akkor meg lehet, hogy a pára is magasabb lesz a boxban. A helyiségben 65-70% körül mozog egy b@szott nagy páraelszívóval, szóval a későbbiekben már csak a boxban tudok vele variálni valahogy, ha szükséges lesz. Tartok a penésztől.. :(

A TS 1000-es lámpám eléggé forró. A táp a ledpanel tetejéhez van hozzácsavarozva gyárilag, ha ráteszem a kezem akkor 4-5mp után olyan forró, hogy el kell vennem. Eddig úgy emlékszem nem volt ilyen meleg, mennyire normális ez? A dimmer műanyag, az nem meleg de a lámpa fém teste igen. Mit tudok tenni? Vagy ne foglalkozzak vele, ez így rendben van? Ez:
2.jpg

A Gelato mióta megkopasztottam sok kis levelet növesztett(vagy nem tudom), de nagyon tömött, átláthatatlan dzsungeles, kb mint előtte volt. A földtől alig emelkedik el és konkrétan a 2 nappal ezelőtti spriccelés cseppjei belül még rajta voltak, nem hinném, hogy ez egészséges. Kicsit alakítottam az LST-n és leszedtem 1-2 levelet, de kb ennyi. Ventit a jövő héten veszek, szerintem kifejezetten jót tenne.
2,5.jpg

A talajon találtam ilyen zöld kis szarokat (wtf), egyet kivettem és elmorzsoltam, elkenődött a kezemen. Egy másik meg szétporladt, mintha egy perlitdarab lenne. De miért zöld? Vagy mi lehet ez? A kicsik tövében és a nagyok tövében is jelen van 1-2, pedig a kicsik csak sima vizet kapnak.
3.jpg 4.jpg

Picit féltem őket a berohadástól/penésztől főleg, ahogy halad előre a virágzás. A Gelato(jobb) olyan büdös mint az állat. Nem kellemes ganja szaga van, inkább mint valami vegyszernek, a levelét megdörzsölöm és a szaga a fenyőgyantára hasonlít, eléggé természetellenesnek hat. Ez normális, strain függő? Egyébként különösebb problémát nem látok, de azért aggódom picit a hő+pára miatt, stb. Kérlek nyugtassatok meg vagy b@sszatok le, javasoljatok, stb. Iszom szavaitok! :D Itt van pár kép:
5.jpg 6.jpg 7.jpg
 
Last edited:

Creeper420

Member
Sziasztok! Ápdét!
A lámpa tetejéről lekaptam a tápot dimmerestől és a szekrény külsejéhez csavaroztam, illetve egy kis, kb 18cm átmérős ventit raktam a box talajára ami oldalasan fújja a luftot, picit azért a lányokra is. Így kb 25 fok van a boxban, viszont a pára 55% fölött. Kérdés: Ha telibe a lányokra fújatom az ilyen pici ventit az árthat nekik érdemben? Mikor telibe rájuk fújattam akkor is csak kicsit rezgette őket, nem ilyen orkán erejű jobbra-balra tépkedés, csak mintha valahol azt olvastam volna, hogy a széltől is sokkot kaphatnak. Bár sok külföldi videóban rendesen mozognak a ganják a termesztőkomplexumokban, meg direktbe fújatják őket, szóóóóóval afasztudja. Mindenképp akarok még legalább egy ilyen ventit, hogy rendesen fújjon bent a szél, illetve a passzívbeömlőt ami befújóventi volt átkonvertálom @Solon tanácsára mégegy kiszívóvá, csak nehogy a végén a lelket is kiszívják csórókból a budiventik...:ROFLMAO:

A táp így, a boxon kívül is nagyon meleg de talán nem annyira mint a lámpa tetején volt. Ez normális? Help!:1help:
 

GrowControl

Well-known member
Mit nem adnek napkozbe 26-27 fokert a satorba... :D

Érdemes megvenni a szikretdzsardin jódrága oszcillálócsodáját, vagy jó lesz egy párezer forintos ikeás asztali venti is?
Nem.
Ugyan az van a szekletjarganyba, mint a parezer forintos ikeasba, csak az ikea megsporolta a logo nyomtatas arat. Draga a festek na :D

a levelpara az meg mangan, vagy magnezium. de ezt valszeg tudni fogjak a nalam sokkal okosabbak pontosabban :p

edit:
bazzeg annyi kerdest irtal.. :smokeit: :D

a levelek szaga valtozo, ahogy a levelek formaja, a bugak szine, vannak jellegzetes illatok/aromak, ezekert a terpenek felelnek, ezek:
  • Myrcene: musky, earthy, herbal
  • B-caryophyllene: peppery, woodsy
  • A-humulene: spicy with earthy undertones
  • A-pinene: basil, rosemary, pine needles
  • Limonene: citrus with lemon tones
  • Linalool: floral
 
Last edited:

Creeper420

Member
Lelkes zöldfülű vagyok aki túlaggódik minden szart, sorry.. :D A levélpara maradt annyi mint a képeken, visszaálltam a csapvíz+tápra és azóta semmi több. Most inkább a penész meg a légáramlatok miatt aggódom, nameg a forró marszhájdzsró kínai táp miatt, hogy fel ne robbanjon a lámpa a ge#ibe..:ROFLMAO: Általában gyakorlat alapján tanulok, azért is kérdezek sokat. A 3. benti körömnél szerintem 2 hetente 1x posztolok mert kb mindent tudni fogok már az alapokról.

Bezzeg a gerillába csak kibasztam az előnevelt csórót, elverte az eső, hetente 1x ráöntöttem pár liter fertis vizet azt' jóvan.

:canabis:
 

GrowControl

Well-known member
Ra tudsz merni egy lezeres homerovel hogy mennyi az annyi a lampanal? Van akinek 40 fok is tul meleg, en meg kiveszem a cigimbol a parazsat es eldobom. :smoky::D
 

Uzsidoboz

Well-known member
nameg a forró marszhájdzsró kínai táp miatt, hogy fel ne robbanjon a lámpa a ge#ibe..:ROFLMAO: ezt mire alapozod?
 

Creeper420

Member
Ra tudsz merni egy lezeres homerovel hogy mennyi az annyi a lampanal? Van akinek 40 fok is tul meleg, en meg kiveszem a cigimbol a parazsat es eldobom. :smoky::D
Egészen pontosan 43 fokos a lámpa és tőle a mostmár teljesen különálló, szekrény külsején lévő táp is. Túlaggódom, igaz?:ROFLMAO:

nameg a forró marszhájdzsró kínai táp miatt, hogy fel ne robbanjon a lámpa a ge#ibe..:ROFLMAO: ezt mire alapozod?
Hát rá van írva, hogy médin csájna!
Amúgy csak viccűtem, de annak se örülnék, ha örökre elsötétülne.. :D

Sajna lemerült a fotógépem így most nincs kép, de egyébként túl sok izgalom mam se volt. Bent 28 fok és 45% pára, de még nem lett bekötve a másik szénszűrő. Venti maxon megy a föld felé, épp csak valamit mozognak a lányok, kb semmit nem látni belőle rajtuk, szóval szerinntem ez ok.
A Punch-nak olyan isteni édeskés nasis, gyümölcsös illata van, hogy szívem szerint azonnal lelegelném.:look at this:
A Gelatot(jobbra) lessétek meg kicsit fentebb, szinte alig van rajt a Punch-hoz képest virág de már mintha kezdeni barnulni, wtff😵‍💫 Legközelebb lövök képet. Nem hiszem, hogy a LED égeti mert a Punch magasabban van és semmi baja, megvan a gyártó által javasolt 30 cm.

Közben a kicsiken is megjelent a második levélpár, szóval(kicsit kényszerbű) átültettem őket a végleges helyükre. Azok még nagyon vegelnek, a nagyok meg már szépen virágzanak.
Ha nagyobbítanám alul a paszív beömlő lyukakat az szignifikáns páranövekedéssel járna (100%, mert a helyiségben 66-70% a pára).
Ti a helyemben variálnátok a nagyobb lyukakkal, vagy mostmár jó lesz ez a vágásig? 27-28 fok, 45-50% pára
 

Latest posts

Latest posts

Top