What's new
  • Please note members who been with us for more than 10 years have been upgraded to "Veteran" status and will receive exclusive benefits. If you wish to find out more about this or support IcMag and get same benefits, check this thread here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Creeper Úr elb@szott csodaszekrénye [Purple Punch & Gelato AUTO]

Creeper420

Member
Mit boríccsak rá vipedúr? Fentebb meséltem, hogy van fertikerből még, ha azt hozzákotyvasztom? :ROFLMAO: Viccen kívül, hogy lenne ezt a legcélszerűbb orvosolni?(kálciummal HAHA) Konkrét tipp?
 

Creeper420

Member
Whoops... Csak jót akartam, a csapvíz tele van minden szarral, gondoltam akkor most mijenjólesz nekik. Akkor szokásosan kiengedem a vizet, kupak nélkül áll 2 napot, belemixülöm a tápot és mehet tovább, mintha mise történt volna? Ájhopszó
Köszönöm!
 

bat939

Active member
Egy jó 40 százalékos EC-t már én is meginnék.
Meg ne vedd azt az oszcillátoroló spanyol lófaszt. Kivéve, ha sok pénzed van.
A tisztított vízből hiányzik az, ami a csapvizben megvolt. Gondolom ezt a terra tápot is csapvízhez igazították.
Most menj guglira és írd be, hogy hemp nutrient deficiency. Ott lesznek nagyon szép képek, amiket tudsz tanulmányozni.
Ezeket a 8 napos növényeket hova akarod még átültetni? Szerinted mennyi részét nőtték be annak a cserépnek, amihez képest akkorák, mint egy csírakezdemény?
Na ezt jól leírtam. Nem láttam a további kommenteket. 😬
 

Creeper420

Member
Kössé belém bat, most írhatom át..:rolleyes: erhá, na
Szerintem a hétvégén átültetés nélkül, ebben a pici potban berakom őket a másik kettő mellé a sarokba, ott talán nem lesz nekik sok már a 100%-os marsgenyó fénye. Ha átlocsolom normálisan(talán már nem okozok kárt vele nekik, van elég gyökerük) akkor szerintem ezek is kibírják már a 2 napot, sőt. A nagyokat se locsoltam gyakrabban ugyanebben a potban.
 

bat939

Active member
Meglocsolhatod rendesen, nem muszáj fújkálni, de legközelebb csak akkor önts rá vizet, ha könnyű lesz a pot. Ha jól tudom, földnél sem árt egy kevés túlfolyás, de ezt majd inkább ha már nagyobb lesz.
 

Creeper420

Member
A nagyokat jó alaposan, egyenletesen belocsolom aztán hagyom, hogy kifollyon alul a felesleg. Minden második nap öntözöm őket, általában addigra már könnyű a cserép és száraznak tűnik. Most rálocsoltam a még nedvesre egyet a csapvíz+tápból, 1-1x megesik, mert amúgy messze vannak a lányok. Át is permeteztem az öntözővízzel őket, a hétvégén meg átfabrikálom a szekrényt, hogy jobb legyen a légáram. Addig a box alját nem cipzározom, így 26 fok és 45% körüli az RH.

Érdemes lehet őket minden alkalommal megspriccelgetni a locsivízzel vagy hagyjam úgy, ahogy eddig?

Tudom, nem vagytok jósok de tapasztaltak igen, szóval csak kíváncsiságból: Szerintetek a Punch mennyi idő múlva lesz nyisszantható? :D 38. nap készült a kép. És amúgy igen, nincs füvem.

:watchplant:
3.jpg
 
Last edited:

Creeper420

Member
Sziasztok!
A mai nappal a 6. hét végére értünk. Jó lenne már egy unalmas naplófrissítés, de mindig van valami. Fúrtam 5 lyukat a szekrény hátuljára, hogy több legyen a passzív beömlés, de kb semmit nem ért. Ugye a befújó venti már jó 2 hete ki lett szedve, de a helye megmaradt, csak a plafonon mint passzív légbeömlő.
A 2 ifjú titán bekerült a nagyok mellé. Csak vizet kapnak a lámpa szélénél azt ennyi, de ahogy látom szeretik a lámpát. Még mindig 28 fok van bent, mellé 45% pára.
1.jpg
Holnap kivágom a f@szba az alját a lyukak mentén dekopírral egy 70x10-es csíkba, csak akkor meg lehet, hogy a pára is magasabb lesz a boxban. A helyiségben 65-70% körül mozog egy b@szott nagy páraelszívóval, szóval a későbbiekben már csak a boxban tudok vele variálni valahogy, ha szükséges lesz. Tartok a penésztől.. :(

A TS 1000-es lámpám eléggé forró. A táp a ledpanel tetejéhez van hozzácsavarozva gyárilag, ha ráteszem a kezem akkor 4-5mp után olyan forró, hogy el kell vennem. Eddig úgy emlékszem nem volt ilyen meleg, mennyire normális ez? A dimmer műanyag, az nem meleg de a lámpa fém teste igen. Mit tudok tenni? Vagy ne foglalkozzak vele, ez így rendben van? Ez:
2.jpg

A Gelato mióta megkopasztottam sok kis levelet növesztett(vagy nem tudom), de nagyon tömött, átláthatatlan dzsungeles, kb mint előtte volt. A földtől alig emelkedik el és konkrétan a 2 nappal ezelőtti spriccelés cseppjei belül még rajta voltak, nem hinném, hogy ez egészséges. Kicsit alakítottam az LST-n és leszedtem 1-2 levelet, de kb ennyi. Ventit a jövő héten veszek, szerintem kifejezetten jót tenne.
2,5.jpg

A talajon találtam ilyen zöld kis szarokat (wtf), egyet kivettem és elmorzsoltam, elkenődött a kezemen. Egy másik meg szétporladt, mintha egy perlitdarab lenne. De miért zöld? Vagy mi lehet ez? A kicsik tövében és a nagyok tövében is jelen van 1-2, pedig a kicsik csak sima vizet kapnak.
3.jpg 4.jpg

Picit féltem őket a berohadástól/penésztől főleg, ahogy halad előre a virágzás. A Gelato(jobb) olyan büdös mint az állat. Nem kellemes ganja szaga van, inkább mint valami vegyszernek, a levelét megdörzsölöm és a szaga a fenyőgyantára hasonlít, eléggé természetellenesnek hat. Ez normális, strain függő? Egyébként különösebb problémát nem látok, de azért aggódom picit a hő+pára miatt, stb. Kérlek nyugtassatok meg vagy b@sszatok le, javasoljatok, stb. Iszom szavaitok! :D Itt van pár kép:
5.jpg 6.jpg 7.jpg
 
Last edited:

Creeper420

Member
Sziasztok! Ápdét!
A lámpa tetejéről lekaptam a tápot dimmerestől és a szekrény külsejéhez csavaroztam, illetve egy kis, kb 18cm átmérős ventit raktam a box talajára ami oldalasan fújja a luftot, picit azért a lányokra is. Így kb 25 fok van a boxban, viszont a pára 55% fölött. Kérdés: Ha telibe a lányokra fújatom az ilyen pici ventit az árthat nekik érdemben? Mikor telibe rájuk fújattam akkor is csak kicsit rezgette őket, nem ilyen orkán erejű jobbra-balra tépkedés, csak mintha valahol azt olvastam volna, hogy a széltől is sokkot kaphatnak. Bár sok külföldi videóban rendesen mozognak a ganják a termesztőkomplexumokban, meg direktbe fújatják őket, szóóóóóval afasztudja. Mindenképp akarok még legalább egy ilyen ventit, hogy rendesen fújjon bent a szél, illetve a passzívbeömlőt ami befújóventi volt átkonvertálom @Solon tanácsára mégegy kiszívóvá, csak nehogy a végén a lelket is kiszívják csórókból a budiventik...:ROFLMAO:

A táp így, a boxon kívül is nagyon meleg de talán nem annyira mint a lámpa tetején volt. Ez normális? Help!:1help:
 

GrowControl

Well-known member
Mit nem adnek napkozbe 26-27 fokert a satorba... :D

Érdemes megvenni a szikretdzsardin jódrága oszcillálócsodáját, vagy jó lesz egy párezer forintos ikeás asztali venti is?
Nem.
Ugyan az van a szekletjarganyba, mint a parezer forintos ikeasba, csak az ikea megsporolta a logo nyomtatas arat. Draga a festek na :D

a levelpara az meg mangan, vagy magnezium. de ezt valszeg tudni fogjak a nalam sokkal okosabbak pontosabban :p

edit:
bazzeg annyi kerdest irtal.. :smokeit: :D

a levelek szaga valtozo, ahogy a levelek formaja, a bugak szine, vannak jellegzetes illatok/aromak, ezekert a terpenek felelnek, ezek:
  • Myrcene: musky, earthy, herbal
  • B-caryophyllene: peppery, woodsy
  • A-humulene: spicy with earthy undertones
  • A-pinene: basil, rosemary, pine needles
  • Limonene: citrus with lemon tones
  • Linalool: floral
 
Last edited:

Creeper420

Member
Lelkes zöldfülű vagyok aki túlaggódik minden szart, sorry.. :D A levélpara maradt annyi mint a képeken, visszaálltam a csapvíz+tápra és azóta semmi több. Most inkább a penész meg a légáramlatok miatt aggódom, nameg a forró marszhájdzsró kínai táp miatt, hogy fel ne robbanjon a lámpa a ge#ibe..:ROFLMAO: Általában gyakorlat alapján tanulok, azért is kérdezek sokat. A 3. benti körömnél szerintem 2 hetente 1x posztolok mert kb mindent tudni fogok már az alapokról.

Bezzeg a gerillába csak kibasztam az előnevelt csórót, elverte az eső, hetente 1x ráöntöttem pár liter fertis vizet azt' jóvan.

:canabis:
 

GrowControl

Well-known member
Ra tudsz merni egy lezeres homerovel hogy mennyi az annyi a lampanal? Van akinek 40 fok is tul meleg, en meg kiveszem a cigimbol a parazsat es eldobom. :smoky::D
 

Uzsidoboz

Well-known member
nameg a forró marszhájdzsró kínai táp miatt, hogy fel ne robbanjon a lámpa a ge#ibe..:ROFLMAO: ezt mire alapozod?
 

Creeper420

Member
Ra tudsz merni egy lezeres homerovel hogy mennyi az annyi a lampanal? Van akinek 40 fok is tul meleg, en meg kiveszem a cigimbol a parazsat es eldobom. :smoky::D
Egészen pontosan 43 fokos a lámpa és tőle a mostmár teljesen különálló, szekrény külsején lévő táp is. Túlaggódom, igaz?:ROFLMAO:

nameg a forró marszhájdzsró kínai táp miatt, hogy fel ne robbanjon a lámpa a ge#ibe..:ROFLMAO: ezt mire alapozod?
Hát rá van írva, hogy médin csájna!
Amúgy csak viccűtem, de annak se örülnék, ha örökre elsötétülne.. :D

Sajna lemerült a fotógépem így most nincs kép, de egyébként túl sok izgalom mam se volt. Bent 28 fok és 45% pára, de még nem lett bekötve a másik szénszűrő. Venti maxon megy a föld felé, épp csak valamit mozognak a lányok, kb semmit nem látni belőle rajtuk, szóval szerinntem ez ok.
A Punch-nak olyan isteni édeskés nasis, gyümölcsös illata van, hogy szívem szerint azonnal lelegelném.:look at this:
A Gelatot(jobbra) lessétek meg kicsit fentebb, szinte alig van rajt a Punch-hoz képest virág de már mintha kezdeni barnulni, wtff😵‍💫 Legközelebb lövök képet. Nem hiszem, hogy a LED égeti mert a Punch magasabban van és semmi baja, megvan a gyártó által javasolt 30 cm.

Közben a kicsiken is megjelent a második levélpár, szóval(kicsit kényszerbű) átültettem őket a végleges helyükre. Azok még nagyon vegelnek, a nagyok meg már szépen virágzanak.
Ha nagyobbítanám alul a paszív beömlő lyukakat az szignifikáns páranövekedéssel járna (100%, mert a helyiségben 66-70% a pára).
Ti a helyemben variálnátok a nagyobb lyukakkal, vagy mostmár jó lesz ez a vágásig? 27-28 fok, 45-50% pára
 
Top