What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Creeper Úr elb@szott csodaszekrénye [Purple Punch & Gelato AUTO]

Creeper420

Member
Sziasztok!
Első teljesen indoor köröm. Volt egy fincsi kínlódásom a lámpaválasztással, utána a boxépítés is elhúzódott, a csoffadt lányokról, a problémákról és a többiről majd később. Szóval:

  • Magok: FastBuds Gelato AUTO, RQS Purple Punch AUTO
  • Lámpa: Az első 2 hétben Advanced ProStar CFL 6400K, aztán Mars-Hydro TS1000, illetve vettem még 12db Tron 24X560-E-830-000-08S6P LED-et meg egy ELG200C700AB tápot, ez egyelőre még nem lett összerakva.
  • Levegő: 2x Vents VKO 100 + 2x CAN-Lite 150 szénszűrő + csövezés
  • Közeg: Plagron Growmix + kevés perlit az előnevelésnél.

  • Előnevelő box: Valami ikeás éjjeliszekrény körben milarral
  • Végleges box: 88x56x150-es kétajtós szekrény

Jelenleg semmilyen műszert és tápot nem használok, öntözni a csíráztatáshoz vett desztvízzel öntöztem kb 3 hétig, azóta csapvíz.

03. 29-én kerültek vízbe a magok, 04. 03-án pedig mentek az "ideiglenes"(a faszt) 1L cserépbe, hogy legyen valami jó is a napban. A Gelato nagyon gyorsan csírázott a Punch-hoz képest, utóbbi még épp csak kibújt, míg a gelato már 1.5 centis volt. o_O
1 literes cserépbe kerültek, a terv az volt, hogy 2 hét után átkerülnek a végleges helyükre a szekrénybe egy-egy 25 literes filc-cserépbe. A gond ott kezdődött, hogy nem jött meg a marsjáró, illetve idő sem volt a szekrény átalakításához. Végül 27-én lettem kész. Körben mylar, az ajtók mögé beszegelt, cipzáros fényvisszaverőfóliát csináltam(pöpec!), a be- és kiszívó venti csövein 1-1 szénszűrő műxik. Egy megmaradt régebbről, az szűri a bemenő levegét (just in case, pince) az új meg a benti levegőt tolja ki. Komoly turbulenciát csinálnak, szóval csak időszakosan mennek pár percet, átszellőztetik a boxot. Bent egy USB-s PC venti pörög kis keringetőnek. Ja, egyébként minden oldalról szigetelt a szekrény, éleknél szilózva. 27-én átültettem a lányokat, viszont ahogy látom, elkezdtek virágozni.

1.jpg 2.jpg 3.jpg
(Bal Punch, jobb Gelato)

Elbizonytalanodtam rendesen, hogy most akkor ez kuka?! A kérdés, hogy ezek valóban virágoznak-e már, illetve ha igen, akkor lesznek-e még nagyobbak? Egy kb 4L cserépbe ültettem át őket(képen látszik) mert ez volt kéznél, a nagyba meg nem akartam a hely végett. Gondoltam rá, hogy kibaszom őket aztán kezdek egy új kört, bár melléjük még elférne 1-1 csajszi 15-20 literes potban, csak kicsit szűkös lenne nekik. Amúgy amilyen lassan csírázott a punch, annyival nagyobbra nőtt. 3 hétig voltak a gyenge CFL alatt, ez kombinálva a literes cseréppel eredményezte, hogy ilyen kicsik és csoffadtak lettek, tudom.
A punch leveleivel valami gáz is van, mi lehet a baja? Nitrogénhiány?

4.jpg 5.jpg 6.jpg

Összességében minden tippre, ötletre, jó tanácsra kíváncsi vagyok, de a legjobban az érdekel, hogy szerintetek hogyan tovább? Basszam ki őket és kezdjem előről 2 újal, vagy szépen rendezzem el őket és menjen még melléjjük 2? Ezekből a kezdő fejemmel is megmondom, hogy nem lesz több 10 G-nél.
Bárhogy is lesz, a naplót folytatni fogom legalább a szüretig!
 
Last edited:

Creeper420

Member
Maradt meg régebbről vegre szánt Ferticare(4 éves, jóazmég?), meg van Plagron Terra Bloom táp is, de veszek is ha kell.
 

Creeper420

Member
Sokat olvastam már, de ezek szerint nem eleget. :D Egyelőre adok neki kis fertit, max kinyírom...:unsure:
ja csak adjál neki valamit, meg kezdjed el átnézni a többiek, hogy és mit csinálnak, ez így nem az igazi.
van elég npló meg szenvedés, amit lehet olvasni.
kezdjed is hungrowboy naplójával...
Ez a napló zseniális, lesz kis időm és végigolvasom! :D Átkattintgattam, de kifejezetten megnyugtató, hogy a srác pár hónap alatt értékelhető füvet hozott össze ezzel a teljesítménnyel. :DD Pedig azt hittem, hogy nálam kevés gyengébb első kör lesz...:watchplant:
 

Creeper420

Member
Ezáltal nem tud regenerálódni, vágesz:rasta:

A fenti képek pont az átültetést követően készültek, mostanra egész jól összeszedte magát mind a kettő. Már ami ilyen kis gnómtól elvárható.. :D Az átültetés előtti közegből kiszipolyoztak minden tápanyagot I guess, viszont ugyanolyan, csak perlitmentes Plagron Growmix-be tettem őket át aznap. Mostmár onnan is kapják a "friss tápot", de a biztonság kedvéért Ferti 28-4-13-ból másfél literhez kb 2 grammot tettem, azzal belocsoltam őket. Az adagolásáról nem nagyon találtam útmutatót, csak ilyen 20 kilós kiszerelésekről halandzsát. Ha van tipp akkor jöhet!:whistling:

A terv most, hogy vízbedobok még 2 ugyanilyet, csak 15 literes pálmacserepekbe mennek, így elférnek mind a négyen a boxban. Olvastam exen @WHIPEDMEAT autós kalauzát, de nekem nem férne el normálisan 2 akkora cserépből 2 akkora bokor. A Growmixet azért választottam közegnek mert nem tudom minden nap csekkolni őket, csak ilyen 3-4 naponta, arra meg azt írták, hogy eleve tápanyagdús és jól tartja a vizet(ha van más ötlet akkor kivele!!). Veszek palántaföldet+perlit, aztán az első héten mennek be az újak a másik kettő mellé, csak letekerem a lámpát, aztán szép lassan 50-65-80%. Talán nem öli meg az újakat, most ők lesznek a prioritás. A jelenlegi kettő meg virágzik ahogy akar, outba semmiképp nem mehetnek mert necces a hely, akkor már inkább a kukába.
Amúgy a box szigetelt, de kicsit parázok mert 27-28 fok körül van benne 30-40% pára mellett, ez azért virágzásnál már penészveszélyes, nem?
 

bat939

Active member
Persze, ráérsz 4 naponta meglocsolni őket, főleg akkor ha már nagyok lesznek és 2 nap alatt kiisszák a közeget. Az a két gramm is érdekes, ha nem találtál útmutatót. Mi van még itt. Kinti növényt bevinni? Más is csinált már ilyet és nem lett jó vége. 30-40 százalék pára az már tényleg veszélyes. Legjobb lenne 0 és 5 százalék között tartani ahogy az anyatermészetben láthatod. Na mivel Solon nem ért rá, ezért ma én helyettesítem. 😆
 

Creeper420

Member
Régebben kinti auto köröknél ezt a mennyiséget használtam, mivel nem volt más támpont így megpróbáltam most is aztán meglátjuk. Miért kinti növény? Végig bent voltak, csak az elején előnevelő boxban, onnan kerültek át a végleges helyükre. Hiányzik Solon :cry:
 

Creeper420

Member
Sziasztok!

Most, így majdnem egy hét után már tisztábban látok. A Fertis víz + a friss közeg megtette a hatását, 2 locsolás után a Punch majd kicsattant, köszöni! Igencsak összesszedte magát, szerintem nőtt is valamit, mindemellett igencsak virágzik. A Gelato szegény nagyon tömzsi, bár ő is egészségesnek tűnik. Ahogy látom virágzik is de nagyon pici, szerintem nagyobb már nem lesz. Ennek ellenére szerintetek adjam nekik tovább a fertit, hátha picit még tudok rajtuk növelni, vagy kezdjem meg a kövi locsolással a Terra Bloom-ot?
Ezek a képek előző hét végén készültek, sajna utána nem volt nálam a fotógépem:
1.jpg 2.jpg

A képek készültének időpontja után 2 nappal kaptak egy lájtosabb LST-t. Bár tudom, hogy virágzáskor nem illik de leszarom, ugye sajna el lett baszva a veg. A kötözéssel eltávolítottam 1-2 csúnyább elsárgult/száraz levelet a Purpleről + ugye fertis víz, most egész jól érzi magát. Gelato tömzsi és eléggé zsúfoltnak érzem csórót, de nem akarom tépkedni feleslegesen. Végül úgy döntöttem, hogy megtartom őket, talán valamicske füvem lesz róluk pár hét múlva. Ma kicsit igazítottam a kötözésen, most így néznek ki:
11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg
15.jpg

A nagyobb, fejlettebb a Purple Punch. Szerintetek adjam még nekik a fertit, vagy már menjen a virágzós táp?

Ezzel egyidőben összeszegeltem az előnevelőt a kislámpával, megint Gelato és Punch ment vízbe, ma pedig csírázottan a földbe. Megint a kis potokat használom az előneveléshez, de amilyen gyorsan csak lehet, szeretném áttenni őket majd a nagyboxba a marslakó alá, a másik kettő mellé. Közeg ugyanaz, Plagron Growmix + 50% apró perlit. Szerintetek mennyi idő alatt növi be a literes cserepet a magonc? Mennyit várjak az átültetéssel? Talán az új srácokkal tudom korrigálni ezt a két elbaszott törpét. Abban reménykedem, hogy a kicsi méretük miatt talán gyors lesz a virágzás..:smokeit:
Ja, amúgy a Ferti 28-4-13 adagolásához várok javaslatot, ha akad!
 
Last edited:

Creeper420

Member
Sziasztok!
Szemmel láthatólag jót tett az LST nekik. Bár eléggé zöldfülű vagyok, de szerintem kifejezetten jól érzik magukat. :D Már másodjára kapják a Plagron Terra Bloom-ot, a Purple(nagyobb, balra) szereti is, kajálja rendesen. Állítottam a kötözésen, eltávolítottam egy jó pár levelet, illetve eléggé alul, takarásban lévő, csökött virágkezdeményt mindkettőről. Így már nem takarja ki lényegesebb részeket, illetve nem fordít annyi energiát a popcornra. Jó, azért még maradt rajta bőven, de igyekeztem óvatos lenni. Amúgy a Gelato-nál(kisebb, jobbra) eléggé túlzásba estem szerintem, de annyira pici csökött volt, hogy minden levél egymáson volt, minden kitakart mindent. Remélem nem okoztam túl nagy kárt... Most vannak az 5. hét végén. Basszatok le vagy nyugtassatok meg, még mindig első köröm bent. :D
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg

RH 35-40%, a hőmérsékletet nem tudom 28-nál lejjebb venni sehogy sajna (a képeken nyitva volt a box fél órát, azért annyi.) Közeb nevelődik elő a kövi generáció, bár azok szerintem max 6-8 L végleges cserépbe mennek mert a 10+ literesben nem fognak már normálisan elférni. :( Ha valamit kihagytam vagy eszembe jut akkor editelem ezt, addig is vegzáljatok nyugodtan! :canabis:
 
Last edited:

bat939

Active member
Miért nem tudod levinni a hőmérsékletet? 28 fokhoz kevés az a pára. Auto növényen én a leveleket sem bántanám, ezeknek amúgy is volt elég bajuk.
 

f2obsession

Active member
28 fokhoz olyan 80-85% páratartalom dukálna, amíg nem tömörödnek a bugák. Ha Bat szarkazmusa nem volt világos, a 30-40% extrém alacsony (általában virágzás második felében is elég 50% alatt maradni a penészedés elkerüléséhéz, legalábbis megfelelő huzat mellett).

Vegre tök jó volt a 28 fok, csak szerintem 2x ekkorára nőhettek volna, ha 80-90% párát kaptak volna mellé..

254754.jpg
 

Creeper420

Member
Veg alatt nem volt ilyen meleg, 50 meg 70%-on nem termelt ennyi hőt a lámpa. Most 100%-on elég sok hőt termel, az elszívó kialakítása meg borzalmas.. Alakítani is kellett rajta, mert a beáramló levegő kb több volt mint ami kiment, így pedig állt a fűszag az egész helységben, tolta ki a réseken. A ventik nem szabályozhatók dimerrel sem, viszont túl baszók, szerintem szűkítem a csövet és/vagy kicserélem a befújó VKO 100-ast egy sima PC ventire, meg leveszem róla a külső szénszűrőt mert felesleges. Akkor az amúgy is 60-70% körüli pincéből több megy majd be, talán a hőmérséklet is csökken kicsit. Az a baj, hogy a veget kb teljes egészében egy pici "előnevelőben" töltötték, a pára ott is szar volt. A szarkazmus átjött, de mindehol azt olvastam, hogy virágzásnál a 30-40% EC az jó, meg mellé a 22-24 fok. Köszi a segítséget, nekilátok, ahogy tudok.
 

Uzsidoboz

Well-known member
A szarkazmus átjött, de mindehol azt olvastam, hogy virágzásnál a 30-40% EC az jó, meg mellé a 22-24 fok. Köszi a segítséget, nekilátok, ahogy tudok.
Virágzás alatt igen , de nálad ezek a növények még nagyon az elején vannak nincs mi be rohadjon.
 

Solon

Well-known member
Minek befújó venti?

Rakd át mindkettőt kiszívónak, beáramló levegőnek meg vágj nagy passzív beömlőt. Nem kell befújó venti. Meg kezdj el nézegetni valami normális ventit, mert ez ilyen kulázás utáni budiventi, nem növénytermesztéshez, meg 200W LED-hez gyártották.
 

Creeper420

Member
Az sajna nem olyan egyszerű, a szarszagszívósága miatt keresztbe-kasul lett bekötve és szilózva mindenféle, nem erre a célra tervezett csövekbe. Most kibontottam, ott az üres luk a helyén, így passzív beömlőként funkcionál és a szaggal sincs már gond. Az RH 40% körül, még mindig 26-27 fok van a boxban. A hétvégén lesz időm és orvosolni fogom, alulra a növényekhez csinálok egy tenyérnyi lyukat, optimálisabb lesz az áramlat mint így, egymás mellett fent. Ja, meg beszerzek egy kisebb asztali ventit a levegő keverésére. Érdemes megvenni a szikretdzsardin jódrága oszcillálócsodáját, vagy jó lesz egy párezer forintos ikeás asztali venti is?

Picit állítottam az LST-n, a Gelato-t sem viselte meg annyira a sok levél eltávolítása mint amire számítottam, (szerintem) szemlátomást minden oké lenne, DE!
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

2 napja még semmi bajuk nem volt, ma viszont ilyen rozsdaszínű foltokat fedeztem fel mindkettejük levelén. A jóval előrehaladottabb Punchon jobban látszik, a Gelato-n még csak épp kezd megjelenni.
5.jpg 6.jpg

A közeg változatlan, a táp ugyanúgy Plagron Terra Bloom, a víz viszont más. Eddig állott csapvízzel locsoltam őket, pár napja viszont ilyen spéci, több szűrős víztisztítón átnyomott tisztított vizet kapnak. NEM DESZTVÍZ!!! Évek óta iszom, rajtam nem jelentek meg rozsdabarna foltok.. :D Angolul olvasgattam szupergyorsan, talán pH baj lehet? Ma még adtam nekik ugyanabból a tápos tisztítottból, érdemes lenne visszaváltani a csapvízre? Flush-oljak egyet inkább?

Közben az előnevelőben már cseperedik a next gen. Még mindig spriccelővel locsolom őket de már letörik a kezem, szóval valszeg rájuk borítom a f@szba már. 8 naposak, szerintetek mikor tudom biztonságosan átültetni a nagyobb cserépbe? Jó lenne, ha ők is kibírnának 2 napot öntözés nélkül már és takarodnának el a másik kettő mellé, eléggé útban van a sulibox.
7.jpg
 
Last edited:

Latest posts

Latest posts

Top