What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

greenrookie

Member
Eu stiu ca murele se culeg spre sfarsitul lui August , dar nu stiu cand se "usca" efectiv.

Mai pun niste poze mai clare cu Mutantul , poate isi da seama cineva ce am eu acolo ca din cate am cautat eu pe net nu gasesc absolut nimic asemanator.


//Am mai gasit pe net cineva care avea un mascul si a ajuns cam asa , so cel mai probabil e un Mascul Hermie
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Eu stiu ca murele se culeg spre sfarsitul lui August , dar nu stiu cand se "usca" efectiv.

Mai pun niste poze mai clare cu Mutantul , poate isi da seama cineva ce am eu acolo ca din cate am cautat eu pe net nu gasesc absolut nimic asemanator.
[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=34866&pictureid=883768&thumb=1]View Image[/url] [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=34866&pictureid=883767&thumb=1]View Image[/url] [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=34866&pictureid=883766&thumb=1]View Image[/url]

//Am mai gasit pe net cineva care avea un mascul si a ajuns cam asa , so cel mai probabil e un Mascul Hermie

Mascul, mascul, dar unde ii sunt coaiele ? Ca in pozele astea nu se vede nici macar un singur saculet de polen. Ce te face sa zici ca e hermie ? Pune si ceva poze cu partea 'masculina'.

Daca o duci la bun sfarsit si florile alea se umfla asa cum ar trebui, o sa fie ditamai cola.

@HJ: Rugul de mul ramane verde pana iarna tarziu (cel putin cel din spatele curtii bunicii mele asa obisnuieste sa faca), numai ca nu e un camuflaj prea bun pentru marioara. Am pus si eu o data o planta langa un rug de mur si din cauza ca aveau culori foarte diferite (planta era verde deschis iar murul verde inchis si irizatii rosii pe ramuri) sarea in ochi ca un semafor aprins. Daca o antrenezi si o faci sa creasca orizontal cred ca ai sanse mai mari sa o camuflezi.
 

greenrookie

Member
Ce-i drept ai dreptate , ca partea masculina nu am gasit-o nicaieri.
In schimb tot "bud" ul care nu stiu daca merita denumirea asta arata ca o fabrica de seminte.
A ,si planta are enooorm de multe ramnificatii.

Sau zici ca e inca "cruda" si mai dureaza pana o sa arate la fel ca celelalte?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Zici ca e fabrica de seminte pentru ca se vad calixuri distincte ? Poate ca asa e felul ei de a inflori si poate ca ce ai vazut tu la inceput sunt defapt preflowers, si vei avea parte de un super bud.

La urma urmei toate plantele femela sunt fabrici de seminte si singurul lucru care le opreste sa produca acele seminte e lipsa polenului. Chiar si la plantele nepolenizate in calixuri se dezvolta seminte mici, seci - si asta pentru ca floarea are acceasi structura chiar daca nu e fecundata. Prin fecundare incepe dezvoltarea semintei in interiorul caliciului, si totodata si invelisul exterior se umfla pentru a proteja pretioasa samanta ce se dezvolta in interior.

Am asa o vaga banuiala ca dupa ce o sa recoltezi planta asta o sa iti para rau ca nu ai pastrat o clona din ea :)
 

pagabboy

Active member
cine stie ce landrace e .oricum din poze e femela 100% eu nu vad coaie baga si o clona deoparte cat mai poti, vorba lui hemp cine stie s-ar putea sa-ti para rau daca nu o pastrezi
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
si totusi de unde ideea ca ar fi mascul/mascul hermie? eu vad doar o femela care desi s-ar putea sa nu produca precum altele, cred ca va fi o surpriza la fumat..

asa ca nu-i zi mascul pana nu vezi coitele!
 
A

Avaible

Daca imi dau radacine prin pahar afara iar nu am momentan din cauza ca sunt indecis un spot pt fete out le fac ceva rau ca le mai tin asa mentionez ca una sa aplecat iar unpic tulpina sa crapat ? need help urgent un sfat !
 

MJgrow

Active member
Prezinta o problema reala pamantul cu tenta ceva mai galbena, poate cu un aspect argilos.

In zona cresc fel de fel de ierburi si copaci, plantele fiind situate intr-o multitudine de poienite printre arbusti.

Ar trebui sa am in vedere putina atentie si sa aplic ceva nutrienti sau sa las natura sa isi urmeze cursul ?
 

MJgrow

Active member
Pamant la radacina am pus. Ba chiar l-am amestecat cu perlit si un strat de vreo cateva degete am pus pamantul original galben sa nu bata la ochi. Cumva in gaura este pamant negru cumparat.(turba neagra si nu mai stiu de care)

Am sa vad cum evolueaza lucrurile in cazul asta si am sa aplic nutrienti dupa cerinte.
 

greenrookie

Member
Cate zile trec de obicei de la extra cloudy la amber?

Si inca ceva , flush-ul in ultimele zile inseamna sa uzi numai cu apa sau trebuie sa le fac flush efectiv ? Am vazut pe aici ca ar trebui sa le ud numai cu apa , dar plantele mele nu prea sunt asa de "insetate" , le udam inainte cam de 2 ori pe saptamana cu cate 1,7 L de apa / fiecare , acum ultima oara le-am pus tot asa cam 1 litru jumate si am mai pus si ieri si azi cate putin.

Si am mai vazut o chestie , sa le dau mai putina lumina acum in ultimele zile? 10/14 , 8/16 ?
 
vreau sa construiesc un ecran pentru scrog individual pentru fiecare planta,cumva atasat la ghiveci, sa poata fi mutata planta cu tot cu ecran fara ca ecranul sa se miste si sa o deranjeze. cel mai la indemana ar fi sa folosesc tub pvc+conectori folosit la izolatiile electrice, e toxic pvcul pentru plante sau pentru produsul final ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pvc-ul e unul dintre cele mai proaste tipuri de plastic, si elimina compusi volatili toxici.
dar conteaza in ce e invelit, exista cotinguri care protejeaza cat de cat organismele vii de efectele nocive. chiar si cu coating, ai grija sa nu il zgarii, tai.. etc.
daca vrei ceva nu foarte durabil (cativa ani) poti folosi lemn de brad lacuit in 2 straturi cu un lac foarte bun.
daca vrei ceva durabil (teoretic nelimitat), cauta un metal ce nu rugineste.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
PVC-ul nu este cea mai sanatoasa substanta pe care ti-ai dori-o in corpul tau, insa in aceasta configuratie il poti folosi fara problema.

Nu ar fi insa mai usor din punct de vedere constructiv sa folosesti baghete de lemn pentru constructia ramelor ? Am vrut sa fac si eu ceva asemanator din teava de PVC insa nu mi s-a parut destul de rigida si de rezistenta ( ATENTIE: cand fixezi rama de ghivechi, planta va impinge cu o forta foarte mare in plasa - eu am avut o situatie cand aproape mi-a rupt o plasa, iar rama a fost ridicata cu aproape 10cm din locul in care era montata initial).

Cu ce intentionezi sa imbini tevile ? Ce elemente de imbinare folosesti : coturi, T-uri ? Cum vei prinde rama de ghiveci ?

Poate pui niste imagini cu ce iti iese pe threadul Atelier. Cred ca multi vor aprecia.
 
imbinari cu Turi, coturi de 90, am vazut ca se gasesc toate, rama de ghiveci cu powertape, eventual as face picioarele telescopice cu bolturi de ridicare, o sa pun poze cand e gata

zici ca impinge asa de tare, ma gandeam initial sa le fac fixe , la 30 cm desupra pamantului din ghiveci, oricum vreau sa le fac ceva de genu 30x60 ecranele, sa pun 2 plante in spatiu de 60x60, citeam pe forum ca nu trebuie strcura foarte rigida... dar daca zici ca impinge, ma gandesc la plasa sudata :)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
te referi sa faci screenul sa se apropie si departeze telescopic de ghiveci? sau faci si picioare ghicevelor?

daca e vorba de screen, asta-i scopul lui, sa tina planta pe loc si sa lase doar topurile sa treaca de el. nu vad de ce l-ai face telescopic. it just defeats it's purpose.
si nu iti face probleme, nu-i chiar puternica sa-ti trebuiasca plasa sudata. :)
 
da , ma gandeam la un fel de 2 way scrog, odata il tin jos sa-i fac mai multe ramuri si ulterior mai sus si sa-l umplu... dar trbeuie fix, ms de sfat
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Doua plante in scrog pe 60x60 cm ? Spatiul ala e suficient de mic chiar si pentru o singura planta in scrog. O plasa de 30x60cm este umpluta in cateva zile. O sa fie aglomeratie mare la tine acolo. Cat intentionezi sa le ti in veg ?
 
Top