What's new

Marian123 CFL GROW

coolbud

puffin' the herb
Daaaaaa man :biglaugh: , e foarte atent cu ele , si-a crescut liane in scrog , bine lucrat mai mariane!! :tiphat:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Mai bine scoti plasa aia acum cat nu se incurca de tot frunzele printe ele (daca nu cumva e prea tarziu) pentru ca e total inutila, ba chiar o sa te incurce teribil la recoltat.

Pacat de timpul pierdut sa faci plasa. Cazul tau arata clar ca in SCROG nu e vorba de plasa, ci de training. Nu plasa face SCROG-ul, ci grower-ul care face training la planta in fiecare zi (sau chiar de mai multe ori pe zi).

In concluzie : scoate plasa, departeaza plantele si eventual daca te lasa inima agata greutati de crengile inalte si o sa reusesti sa le apleci incet incet.

Last edit:

Pentru comparatie am simtit nevoia sa fac o referire la tehnica de SCROG a lui Blynx :

 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
noi i-am mai spus treburile astea si pe chat, dar omu' nu intelege. asta e si motivul pt. care nu poti automatiza un scrog, si in nici un caz nu poate fi considerat low maintenance.
scrogul e o metoda de a creste foarte ok ca si rezultate, dar cere rabdare si ceva cunostinte despre training.
acum apare problema, un incepator are rabdarea dar nu are cunostintele, un avansat are cunostintele dar nu prea mai are rabdarea. concluzia e ca trebuie sa fii un om foarte rabdator si cu ceva timp pe mana, si ceva cunostinte despre training ca sa iei in considerare scrog-ul. pe de alta parte, facand training zilnic, implicit observi foarte bine cum ii merge fiecarei ramurele si particica din planta. e o metoda ce necesita atentie si rabdare, dar daca o executi cum trebuie te va rasplati cu o recolta mai mare comparativ cu alte metode de crestere.

si eu sunt de parere ca ar trebui sa scoti screenul, dar fara sa deranjezi prea mult plantele. altfel s-ar putea sa te influenteze negativ la recolta.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cred ca e suficient de inteligent catarul sa nu se deranjeze din nimicuri de-astea.
 

marian123

Member
Day 71 - 31 flower - Nu ajunge lumina uniform la toate pentru ca una e mai mare alta e mai mica . Asta se vede clar la dezvoltarea mugurilor de "mica altitudine" . Plasa o sa o las asa ca numai ma complic sa o scot , si continui totul asa cum este .

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


:tiphat:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cat de greu poate fi sa tai o sfoara?

si apoi, grow-ul tau arata ca cfl-ul nu are putere de penetrare. buzii sunt f. mici pentru 30 zile, cam pe jumatate cat te-ai astepta la 200w, daca ai folosi hps sau led + ceva neoane pt. supliment.
 

brebo

Member
Eu am scos cel mai mult 40-50 gr pe o sativa intr-un setup similar, la cfl ma refer,fara training..bine, indicele de calitate, fiind mai dense pot scoate poate la fel, cu toate ca eu mai mult de 25-30 nu am reusit
Cine zice ca scoate peste 100gr per planta indoor, la cfl, probabil abereaza..sau e magician ca Marian Ralea..sau clown..

asta in ideea ca la cfl nu te poti bucura de cantitati prea mari imho..
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
te poti bucura de cantitati mari dar nu pe distante mari fata de bec. iar asta inseamna ca daca vrei sa ai 100 gr. pe o planta trebuie un training strajnic. mult mai simplu ar fi sa ai 10 plante in sog cu cate 10 gr, foarte aproape de becuri.
sunt baieti pe forum pe aici care, in set-up-uri bine gandite si perfectionate in timp prin trial and error au depasit chiar 1.5 gpw, nu doar 1 gpw. asa ca, e putin mai complicat si mai mult de munca, dar, daca vrei si te intereseaza, scoti rezultate comparabile cu hid-urile la acelasi wattaj.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Se pot scoate cantitati considerabile daca se folosesc tehnici de crestere adaptate acestui tip de cultura. Maestrul Blynx este cel mai elocvent exemplu. Puterea scazuta de penetrare a CFL-urilor poate fi compensata prin dispersarea mugurilor in 'plan'.

Evident cantitatea finala depinde si de strain.
 

brebo

Member
asa e explo, e incredibil ce scot anumiti oameni din jumatati de sticle de 2l de cola uneori..si eu as opta pt un sog perpetuu, din cateva mame de calitate..din pacate trebuie sa ne ascundem munca de cele mai multe ori si nu putem sa ne dasfasuram in concordanta cu ideile noastre..
edit. good link, hemp
 

Uncle77

Member
fara un plan bine pus la punct nu poti reusi, deoarece rezultatul in timp este dat de cum au decurs lucrurile in acel timp.
incearca sa gasesti ce este mai optim pentru spatiul tau incepand chiar cu o hartie si daca duci pana la bun sfarsit intocmai ce ti ai propus pe hartie o sa ti iasa (mai mult sau mai putin in functie de straduinta si intentiile pe care le ai :) ) ar trebui sa te motiveze si mai mult ceea ce ai facut acum:smoke:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ce se mai aude cu fetele tale Mariane ? Au iesit din growbox ? Cum a evoluat Tangerine Dreams ?

Nu ne lasa cu ochii in soare, ca desi nu prea te-ai ocupat de ele la timpul potrivit era un grow destul de interesant.
 

marian123

Member
Din motive personale nu pot sa mai adaug poze prea curand . Cele 2 slh-uri s-au mai inaltat ceva si ajuns sa numai aiba loc in grow box . Plasa de SCROG am scos-o iar apoi le-am pus pe toate la acelasi nivel ca s-a prinda uniform toate lumina disponibila . Grow box-ul l-am mai inaltat cu vreo 40 de cm iar acuma este bine . Tangerinele este cel mai lenes ca si la inceput si nu stiu ce mare chestie va iesii .
Sincer sa fiu la final de pe toate daca scot 40g uscat as fi foarte multumit .
 
Top