What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Семки от Петрич, Калифорния?

E

EverLast

Инче як коз има в мароко ама е слабичък в сравнение с някой лабораторни произведения....не знам колко силен коз си пафкала и кво си пушила ама има неща от които ще преосмислиш целия си живот хахахаха one hit wonder


@yoss33
гроуър патриот мечта човек!!!
 

yoss33

Well-known member
Veteran
Ина, безспорно холандските сортове гарантират някакво ниво на качество. Но пък и холандците отдават прекалено значение на добива, височината и други подобни критерии, различни от напушването. Резултатът е, че най-добрите сортове преди 20 години и сега продължават да са си сред най-добрите.
Аз като фен на чистото сативесто напушване не мога да се впечатля от никой от известните хибриди. Orange bud за мен си е един посредствен скънк на нивото на болшинството петрички материали от едно време, само дето това, което ти харесва, е без семки и с много повече кристали. Може и да е по-потентен (което е от значение ако даваш 20-30лв/гр), но ако пробваш да пушиш скънк всеки ден по няколко пъти и ще видиш, че много бързо се развива толерантност и след няколко дена вече не ти се струва толкова хубав и силен. А с чистата сатива можеш да си на черешата по цял ден и нощ, 365 дена в годината... Нищо, че трябва да направиш 2 дръпки вместо 1.
 

yoss33

Well-known member
Veteran
А и не е правилно да се противопоставят Петрички и "холандски" материали, защото доста от Петричкото всъщност е от холандски семки, само дето е опрашено и сушено на слънце. Едно време от моята връзка знаех, че мафията дава семките и наесен подбират материала без семки и го пращат към Гърция, а останалото - за нас. Това, което аз си намирах имаше средно по 2 семки в грам (т.е. малко, но все пак имаше) и беше с много високо качество. Естествено, че имаше и много по-долни качества и "цедки". Но не изключвам дори и най-големия боклук да е с холандски семки.
 

yoss33

Well-known member
Veteran
И в америка много хора казват, че мексиканската трева е слаба... но истината е, че добре отгледаната и сушена мексиканска сатива прави жалки всякакви модерни "сортове". Само дето малък процент от хората виждат добре отгледаната, а болшинството филтрират талашита. Същото е и с Петрич.
 
E

EverLast

Ина, безспорно холандските сортове гарантират някакво ниво на качество. Но пък и холандците отдават прекалено значение на добива, височината и други подобни критерии, различни от напушването. Резултатът е, че най-добрите сортове преди 20 години и сега продължават да са си сред най-добрите.
Аз като фен на чистото сативесто напушване не мога да се впечатля от никой от известните хибриди.
Братле има от какво да се впечатлиш повярвай ми!!! Аз съм също Sativa head не съм пушил никога истинска 100% чиста сатива или някоя от легендите от 60/70те години но съм пробвал няколко от известните и елитните сатива доминантни клонинги.....не говоря за нещо комерсиално...а за нещо специално.....пуша 1коз и всичко е различно сякаш съм взел екстази или ЛСД....аз буквално летя...... чист психаделик трип.....няма такова нещо....
 

yoss33

Well-known member
Veteran
Казвай имената, че да знаем за следващия сезон :)
Нямам претенциите да съм пробвал всичко, особено елитни клонинги. Като нищо има хубави хибриди. От 30 растения NLxHaze напр. съм сигурен, че все едно ще има, което да е качествено колкото чист Haze. Да не говорим, че не всички растения от чистия Haze са хубави, така че хибридите имат своето място под слънцето.
Ефектът на хубавия коз е наистина подобен на ефекта на истинските психеделици (и почти толкова силен, поне като Х). До сега единствения хибрид, който мога да кажа че не отстъпва на чистите сативи (пробвал съм Haze и thai stick от Холандия и домашен Haze) e Royal Flush на Nirvana... от 20-30 сорта, които съм пробвал. И той е доста чиста сатива (над 80%) и съответно дава доста жалък добив.
Много ми се ще да пробвам напр. Flo и F13... но нещо не ми се дават парите за тия сортове.
Така че не искам да звуча снобарски на тема сативи, но е много трудно да се намери хибрид с напушване без таван...
 
E

EverLast

Ами проблема е,че всички цъфтят мин 75дена до 100 някъде и аутдор няма да стане работата освен ако нямаш остъклено помещение...ако ще търсиш от клонинги бих ти препоръчал
Amnesia Haze,Neville´s Haze, Super Silver Haze(да знам има доста индика в него но всичко зависи от фенотипа)
Titan´s Haze и ECSD....... от тях на Невил е най-силен чист трип после е ECSD...и титана е доста добър той е евтин дори и е на The Flying Dutchmen
От семки значи можеш да видиш нещо от Ace Seeds ,Afro pips........
Аз лично съм пробвал Amnesia Haze,SSh и SSSDH и това е най-якото нещо за мен има и лек ефект в тялото но не като индика....
Относно Dj Short Кво да ти кажа........креативна трева или нещо подобно мисля,че е правилната дума
 

_Ina_

Active member
Veteran
Ами аз то4но това казвам. Има козове кои знае какви по света:) Да,а едва ли ще си преосмисля живота от петри4ки 4ук от едно време. Не съм пушила кои знае колко видове,затва дадох за пример Ориндж бъд,понеже тои ми хареса. Тепърва ми предстои да пробвам наи-добрите:)
 

yoss33

Well-known member
Veteran
bgrow, напълно ти вярвам за Destroyer-a, thai x mex си е вид чист Haze :) Чел съм за него и с радост бих го пробвал, но няма как да стане тук аутдор...
Everlast, на мен най- ми допада креативния и позитивен ефект :) А него го има в изобилие в чистата сатива. Amnesia и SSH съм пробвал и не ми харесват... просто са силни, няма мотивация, поне тези екземпляри, които аз съм пробвал. Живот и здраве ще пробваме и другите от препоръчаните :)
 

Dr_Tre

Member
Хехе, добре е дръпнало хайванчето!Според мен вече можеш да започнеш с торенето.Какви торове ще използваш?Колко литра е саксията?
:wave:
 

Astral

Member
Пресаждай...време му е вече според мен.Изчакай малко да се адаптира и може да го торнеш.Индоор ли ще го гледаш брат?
 
E

EverLast

Аз бих го боднал първо в нещо 2л след 10-14 дена в 5 после в 10 и нз колко искаш да вегетираш///не е добре да го слагаш да расте отначало в голяма саксия тогава почват да растът корените а не самият храст.....Био Бизз ги препоръчвам горещо но само за вегетация за цъфтеж са малко слаби някой бустър си вземи ако можеш или можеш само да си правиш чай с меласа ако държиш вс да е органика.....Органиката дава най-добрият вкус братле..успех с петричкото чудовище!!!

p.s Преди години към джойнт ни носеха приятели от там...главите се чупеха като шоколад и този аромат..............хмммммммммм:peacock:
 

capsicum

Member
И аз малко да се обадя- сега като го пресадиш в 5-6 литрова саксия (което явно вече е наложително) и му добави руут дзус и не го поливай с торове още една седмица- точно да се адаптира, а и то в новата почва ще си има достатъчо каквото е необходимо.

EverLast Можеш ли да ни предложиш някакъв бустър на мен и колегата bgrow, като добавка към биобиз- и ако меже да споделиш и с подробности? мерси предварително!
 
Bio Grow на Биобиз е направен от меласа, затова е хубаво да се дава и през цъфтежа, понеже меласата е богата на естествени захари придава хубавия вкус накрая в комбинация с Топ Макс. Но лично аз не съм фен на Биобиза, с него не можеш да постигнеш огромни резултати а само хубав вкус.
 

Latest posts

Latest posts

Top