What's new

MicroFridge Growbox, 150W HPS Jurnal

Status
Not open for further replies.

Paff

Member
Mda... De data asta am incercat sa fac lucrurile mai profi.... adica sa merg pe acele pastile de turba.Inainte de a primi seminte de soi...apucasem sa pun la germinat din semintele vagaboande pe care le aveam... dupa sfaturile lui Ganz. Intradevar dupa 3 zile aratau (vedeti prima poza), dupa care le-am aruncat intr-un ghiveci la o floare. Aseara citeam pe un forum elvetian tot de iarba despre aceste pastile, despre care cineva spunea acolo ca germinarea ar dura si pana la 7 zile.. Intradevar ... de cand le-am pus nu le-am adaugat apa deloc, pentru ca le-am controlat si erau umede.De tinut le-am tinut partial acoperite cu capac ... intr-un dulap de hol, care este lipit de coloana de tevi... si e oarecum "cald si bine" (frigiderul meu nu scoate aer cald prin spate).Le-am controlat acum si situatia se prezinta astfel: JHxBxS au iesit si un BxS. Celelalte le-am scormonit usor cu o scobitiare pe langa... Fratele lui BxS se pregateste sa iasa dupa cate se pare, iar cele doua seminte: DPxBxS par neatinse si nici urma de mucegai sau putrezire. Sa se incarce accumulatorul la aparatul foto si voi veni si cu niste poze macro mai pe seara
 

Attachments

  • DSC04350_resize.JPG
    DSC04350_resize.JPG
    17.8 KB · Views: 13

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sa nu fie nici prea cald ca le coci.. de preferat ar fi pana 25 grade, de la 26 in sus e posibil sa mucegaiasca mai repede, mai ales in lipsa oxigenului.
 

sznake

jarhead
io le germinez cu caserola deschisa pe calorifer si in maxim 3 zile sunt ok!o las deschisa sa nu imi mucegaiasca!

Daca nu e prea multa apa nu o sa-ti mucegaiasca. Mucegaiul se formeaza dupa 1-2 saptmani. Innainte de mucegai, bacteriile reprezinta cea mai mare problema.

Daca lasi caserola deschisa exista pericolul sa ti se usuce prea repede servetelele, mai ales daca sunt tinute intr-un loc caldut.
 

sznake

jarhead
..Le-am tinut cam 3 luni in tziple de plastic dar un prieten mi-a recomandat sa le tin in ceva de hartie.:witch:
Amicul tau te-a sfatuit oarecum binisor, dar a omis lucrurile esentiale.
Ti-a spus sa le pui in hartie ca sa stea uscate semintele, dar daca le tii in hartie si atat, la temperatura camerei nu o sa se pastreze mai mult de 1-2 ani.

In conditii bune, semintele se pot pastra si pana la 10-15 ani (da!)
cu rate de germinare de peste 60% (!)

Conditiile optime de pastrare:
- In partea de jos a frigiderului (intr-un loc uscat, unde sa nu picure apa de la condens), astfel incat sa nu inghete (sa nu fie prea aproape de congelator)
- In recipiente mici (flacoane) ETANSE, preferabil opace, impreuna cu niste boabe de orez, acestea din urma pastrand mult mai bine aerul uscat decat hartia


Temperatura scazuta si cantitatea foarte limitata de aer din flacoanele mici si etanse va incetini mult metabolismul semintelor preliungind foarte mult durata lor de viata.

Eu am avut rata de germinare 100% la seminte vechi de 5 ani, pastrate in acest mod.
 

hamstorg

Member
Sa fiu foarte sincer,eu nu as germina in pastile de turba,tocmai din cauza asta care este curiozitate,te temi ca nu ies ca poate ai pus prea multa apa ca nu stiu eu ce,si nu mai rezisti la sfarsit si incepi sa scormonesti sa vezi ce se intampla si ii faci rau intrun mod sau altul.
Eu sunt de parere ca germinarea in servetele este cea mai buna metoda.Dupa care le poti plasa cu o penseta foarte usor in pamant,le faci treaba mai usoara after.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cred ca puteai sa citesti si singur..

Semintele vor fi urmatoarele crossuri cate doua din fiecare...Powered by Sznake:dance013::pimp3: :
Jack Herer x Burmese&F.I. x Skunk#2
Burmese&F.I. x Skunk#2
Durban Poison x Burmese&F.I. x Skunk#2

:smoke:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca din intamplare scrisese si ce crossuri sunt si nu se gasesc la vanzare.. cred ca e destul de evident.
 

Paff

Member
Iata cum arata dupa 5 zile:
Cand incep sa le bag sub HPS?
 

Attachments

  • DSC04359_resize.JPG
    DSC04359_resize.JPG
    40.7 KB · Views: 16

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu ai niste cfl-uri sau neoane sa le folosesti macar o saptamana? ar trebui deja puse sub lumina, dar nu sub hps ca se vor usca mult prea repede pastilele de turba. eventual pune-le in ghivece inainte de a le pune sub hps.

cert e ca le trebuie lumina.
 

Paff

Member
:lightning:Io am tot cerut informatii de genul asta la inceput...in stadiul de proiect.... si mi-ati zis ca merge HPS de la cap la coada... Am un luminator de acvariu cu lampa pl 11W resun. Vreau o recomandare repede pt. ce ai vazut in poze... ajunge un cfl de 23W?
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
un singur cfl ar fi bun o vreme. eu sincer le-as tine mai mult de 1 saptamana. le-as tine 1 luna, dar as mai adauga cate un cfl in fiecare saptamana si as tine lumina aprinsa nonstop.

un HPS MERGE cap-coada...dar sunt cateva conditii:
1. Daca folosesti clone e ok, dar doar dupa ce au prins radacini cum trebuie - asta se intampla cam dupa 7 zile de stat sub cfl-uri (dupa ce au dat radacini) - asta am facut si merge
2. In cazul semintelor, se poate dar au nevoie de cateva zile sa prinda radacini 7-10 zile de cfl nonstop apoi poti sa le dai hps 12/12 - asta nu am facut dar growdoc a facut

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=14745
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=12435
 

sznake

jarhead
Baga-le mah la HPS ca e destula distanta de la bec, nu o sa pateasca nimic. Nu le pui aproape de cool tube.

De-acum poti sa pui toate pastilele alea de turba in box, ca sa si stimulezi un pic semintele care sunt inca in pamant sa scoata capul la lumina.

Nu cred ca e nevoie sa te complici acu sa le tii neaparat la CFL, dar daca vrei, ia Osram-uri din alea de 24W (120W echivalent), din alea de 2500K, de la Brico sau de la orice hipermarket, le pui undeva la o veioza si tii puietii o saptamana-doua la veioza aia cu CFL si gata!

Si daca tot nu ma crezi ca merge foarte bine la HPS de la inceput, mai uita-te odata in thread-ul lui boltzar...
 

boltzar

Member
Eu dupa ce au scos capul le-am pus direct sub hps. La distanta de 1 metru la inceput, pe urma mi-ati dat voi idei si le-am lasat dupa vreo doua saptamani la 10 cm, temperatura nefiind mai mare de 24 grade la nivelul plantelor. Daca patzeau ceva, pe voi va injuram :)
 

Paff

Member
Distanta maxima la mine pana la hps este de 45cm, temperatura in box o pot regla intre 23 si 28grade. La 4cm de cooltube am 28grade.
 

Paff

Member
bec - 45Ron
balast +igniter+condensator - 98Ron
fasung E40 - 5Ron
timer - 30Ron
vaza sticla pt. cooltube - 25Ron
cupla burlane 100mm 2buc. - 22Ron
carbune superactiv - 24Ron
ventilatoare 2buc. - 35Ron (unul il aveam)
controler - 25Ron
lavabila fatade - 10Ron
vopsea neagra + lac - 60Ron
termometru+umidometru - 50Ron
suruburi, cabluri, altele - 25Ron
Total ~ 454Ron
Restul le-am avut...+ documentare, prospectie, proiectare, indemanare, rabdare, tutun si cate un joint din cand in cand. :artist:
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
primul grow, daca merge cum trebuie, iti va da banii inapoi pentru ca faci economie in loc sa ii dai pe iarba. bineinteles ca sunt si oameni care isi scot investitia facuta prin comercializarea produsului final...lucru profitabil dar riscant si nu chiar privit pozitiv nici de lege si nici de grow-eri.
 

sznake

jarhead
Unii cheltuie lunar costul acelui box pe iarba cumparata.. si altii chiar mai mult.. iar iarba cumparata e de multe ori o teapa nesimtita..
 
Status
Not open for further replies.
Top