What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

salut! am si eu niste nelamuriri, poate ca ma puteti indruma cu niste sfaturi.
pt grow-ul urmator nu mai am decat seminte regular. iar eu as vrea sa cresc 1 singura planta intr-un cort de 1mX1mX2m, pe care s-o vegetez mai mult si careia sa-i fac multiple toppinguri si lsturi pana o aduc la forma dorita.
cum pot face economie de timp in aflarea sexului si pastrarea unei singure plante pe care s-o vegetez in continuare?

  • pornesc cu semintele direct sub program de lumina 12/12 iar apoi imediat ce le aflu sexul, aleg o femela pe care s-o trec pe 24/0 si dupa aia (o las totusi o perioada sa n-o stresez prea tare) sa ma pun cu toppingul si lst-ul pe ea. in situatia asta as pierde timp cu re-vegetatul.(nu stiu cat timp)

  • pornesc cu semintele sub 24/0, incep cu toppingul si poate si cu lst-ul pe toate plantele, si dupa ce apar preflowers, imi aleg femela dorita. in situatia asta as pierde timp asteptand dupa preflowers (din nou nu stiu cat timp) In plus e posibil sa nu le apara preflowers.
Mai e si alta varianta? Daca nu, din astea 2, care ar fi cea mai avantajoasa?
Alte informatii: spatiu 1 m patrat, lumina 400w mh si hps, 4 seminte in 4 ghivece de 10 litri, urmand sa transplantez femela dorita intr-o galeata de 20 de litri, fertilizanti organici de la biobizz.
Iar ca intrebare esentiala: ce strain imi recomandati pt situatia de mai sus? o sativa sau o indica? am http://###/afghan-regular-cannabis-seeds.html si http://###/power-plant-regular-cannabis-seeds.html
Multumesc!
 
Last edited by a moderator:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cel mai sigur ar fi sa le bagi 12/12 sa vezi sexul. si posibil sa fie si mai rapid.
ca si strain, trebuie sa te gandesti daca vrei sa te sedezi sau sa fie cat de cat un high acolo.
pt amorteala e afghanul, pp e mai ponderat high-ul.
si cred ca si la lst se preteaza mai bine pp-ul. afghanul e mai compact de fel.
 

twader

Member
Salutare!
Sunt in perioada de flower spre final cu 5 chocolope-uri auto (mai au vreo 2-3 saptamani).
Ieri am observat panze de paiajen sub frunze, dupa ce m-am uitat mai atent cu microscopul am observat spider mites.
Am cautat pe forum-ul romanesc cat si cel principal si nu am gasit o solutie definitiva pentru a ma scapa de problema.
Poate ati mai patit si voi in stagiul acesta.
Cat de grav e?
Trebuie sa ii elimin de pe plante sau pot sa ii las pentru tura asta?
Am Mighty Neem de la Plagron, citisem undeva ca functioneaza, dar am gasit si oameni care spuneau sa nu il folosesc, deci nu l-am folosit inca. Nu stiu daca e bine sa il folosesc in flower.
Orice ajutor ar fi binevenit.
Multumesc!
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Poti incerca prima data sa stergi frunzele cu o carpa umeda pentru a aduna cat mai multe ganganii. Daca planta nu da semne de sufocare nu ai de ce sa-ti faci probleme, o poti duce pana la recolta chiar daca e infestata. Problema nu consta in existenta acestor ganganii ci in efectele devastatoare pe care le au ei asupra plantei consumandu-i seva si sufocand-o.

Uleiul de neem ajuta, dar daca stropesti acum, va ramane pe frunze si muguri si va da budului final un gust si miros neplacut si nu va fi bun pentru consum direct, insa poate fi folosit pentru extractia rasinii din el.

Cea mai eficienta solutie de a scapa de spidermites este bomba cu CO2 : iei fiecare planta si o bagi cu tot cu ghiveci intr-un sac mare de plastic, etans. Cu ajutorul unei pompe sau aspirator scoti tot aerul din sac, pana cand nu mai ramane nici o punga de aer si sacul se muleaza strans pe planta. Apoi umpli sacul cu dioxid de carbon pana se umfla ca un balon si il lasi legat la gura cel putin jumatate de ora.

Dioxidul de carbon il poti produce din bicarbonat de sodiu si otet (sau orice alt acid pe care il poti gasi). Trebuie sa produci suficient CO2 pentru a asigura o atmosfera saturata . Mai multe informatii despre cantitati gasesti aici http://antoine.frostburg.edu/chem/senese/101/gases/faq/co2-from-vinegar-and-baking-soda.shtml.

Daca ai disponibil o butelie de CO2 alimentar, e si mai bine, dar nu uita ca intotdeauna trebuie folosita cu regulator de presiune, ca sa nu te trezesti cu o racheta prin casa. Varianta asta e mai rapida si mai eleganta, dar si mai scumpa. Se gasesc si butelii de CO2 de unica folosinta la magazinele de acvaristica, dar pretul e cam piperat: http://www.petmagia.ro/en/cumpara/butelie-co2-jbl-proflora-u500-unica-folosinta-500g-5315981

Ca sa iti dai seama de cat CO2 ai nevoie, trebuie sa ti cont ca la presiunea de 1 atmosfera , un litru de CO2 pur in stare gazoasa cantareste 1.96g, deci o butelie de 500g iti asigura ~250litri de gaz.
 

twader

Member
Deocamdata am mai dat jos ceva frunze cu panze pe ele, erau pe drumul cel rau dupa aspect.
Am sa le sterg de ganganii cand ajung mai deseara pe acolo sper sa le opresc extinderea pe restul plantei, deocamdata nu e infestatia mare.
Ideea e sa nu mai am probleme pentru grow-ul urmator.
Am sa fac curat dumnezeiste prin growroom dupa harvest.
Treaba cu CO2 nu e Ok pentru mine momentan dar am sa iau in considerare pe viitor.
Atat timp cat bud-ul e Ok si fumabil fara efecte secundare am sa curat doar frunzele momentan.
Multumesc mult pentru ajutor.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pentru grow-ul viitor trebuie sa cureti bine toate suprafetele cu solutie de inalbitor. Daca ai de unde sa faci rost de o lampa UV germicidala (folosita in sterilizare in spitale sau la filtrele de apa) o poti lasa o zi sau doua sa mearga in spatiul de grow ca sa il sterilizezi.
 
D

dragosant

Salut. Am o scurta intrebare , cand faci filrul de aer, aerul trebuie sa intre in grow sau sa iasa? ma refer mai exact la faptul cum trebuie pozitionat ventilatorul, cu in aer prin filtru sau pui sa scoata aerul?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Salut. Am o scurta intrebare , cand faci filrul de aer, aerul trebuie sa intre in grow sau sa iasa? ma refer mai exact la faptul cum trebuie pozitionat ventilatorul, cu in aer prin filtru sau pui sa scoata aerul?

Eu sper ca intrebi la misto.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Salut. Am o scurta intrebare , cand faci filrul de aer, aerul trebuie sa intre in grow sau sa iasa? ma refer mai exact la faptul cum trebuie pozitionat ventilatorul, cu in aer prin filtru sau pui sa scoata aerul?


Tu pentru ce ai facut filtrul ala ? :thinking:
 

coolbud

puffin' the herb
Jim-Carey-Calls-You-A-Pathetic-Loser-In-Dumb-and-Dumber-No-Offense.gif
 
Salut, am nevoie de ajutor destul de urgent :(, cazue' e ca acum 2 sapt am recoltat ceva plante si am dat peste o problema destul de banala, nu am unde sa o usuc, nu credeam ca asta o sa fie marea problema dupa cate am indurat... Cazul e ca am tinut-o 2 sapt intr un sopron si nimic..sunt umede rau si au inceput sa mucegaiasca cateva varfuri mai compacte...in casa nu pot, in primu rand am avea nevoie de prea mult spatiu... Ultima sansa de salvare ma gandeam sa le ajut in cuptor la temp minima si urmarite de aproape...ma sparge idea asta pt ca stiu cat e de imp aceasta etapa pt calitatea finala...da nu mai am alte idei.. daca aveti voi ceva prin minte v as multumi foarte mult.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pune un ventilator sa bata spre ele ca sa grabesti procesul. Daca in sopronul ala poti incropi un fel de raft, acopera-l cu hartie (merge si de zial), taie toti mugurii de pe ramuri si rasfirai pe toata suprafata raftului. Si in cazul asta e util un ventilator.

S-ar putea ca tocmai 'problema' asta sa iti asigure o iarba de calitate : cu cat o usuci mai lent, cu atat e mai bine.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Problema e ca cel mai probabil in sopron exista multi spori de toate cele, de aici si mucegaiul. Mare grija sa nu cumva sa fumezi acel mucegai, si atentie ca nu tot mucegaiul se vede cu ochiul liber. Foloseste un microscop pentru a inspecta daca mai ai iarba fara mucegai, ca altfel.. nu mai ai ce usca. Poti insa sa faci tinctura din buzi, daca constati ca sunt mucegaiti.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Eh, de parca daca nu-l vezi cu ochiu' (la mucegai ma refer) inseamna ca nu e acolo. Nu toate mucegaiurile sunt periculoase si nu toti oamenii au aceleasi sensibilitati, dar trebuie avut grija, caci unii spori pot cauza unele infectii la nivelul plamanilor, crize de astm sau complicatii.

Principala problema insa e gustul foarte nasol. Mugurii cu mucegai insa pot fi 'reparati' prin procesul de water curing.
 

vasile

Well-known member
Veteran
Ca tot vorbim de mucegai,

Mucegaiul acela de casa care se formeaza din cauza umiditatii cat de rau este pentru planta? In veg sau flower se poate pune? Sau doar cand o usuci?

Ideea e ca in veg/flower merg ventilatoarele incontinuu si ma gandesc ca e mai greu de pus.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca e negru mai ales, e daunator sigur. dar mai daunator pentru tine decat pentru plante.
 

Latest posts

Latest posts

Top