What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
inca ceva, daca te decizi la training extrem sau scrog outdoor, incearca sa lasi ceva spatiu.. as spune macar 40-50 cm sub "boschete", pentru ca altfel cand va ploua sau vei uda exista mare risc de mucegaiuri pe frunzele de jos. eu unul m-am obisnuit sa las mereu loc macar cat sa ma pot strecura pe sub ele, si rar am avut probleme de genul asta.

deci: frunze umede + aproape de sol = mucegai
 

fenomeno_djo

Active member
La sectiunea "Ceaiuri" am citit despre melasele "blackstrap" ca sunt cele mai indicate in ceaiuri deoarece retin cea mai mare concentratie de sulf, fier si micronutrienti din planta originala, ajuta la dezv culturii microbiene si fungice etc..prin urmare:

Stie cineva cum se traduce pe romaneste primul cuvant din "blackstrap molasses" ori intregul ansamblu ? Si daca da, se gasesc greu in Ro? thkx, o sa fie "organic farming" aici :blowbubbles:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
in romania nu prea gasesti melasa potirivita pentru uz horticol sau alimentar. iar daca gasesti melasa alimentara, probabil pretul va fi mult prea mare ca sa merite folosita pe planta.
in al doilea rand, "blackstrap" este o denumire comerciala folosita de producatorii din USA, si este (sa zicem), echivalenta cu cea de uz industrial din Romania.
caracteristica principala este ca e de mana a3-a, adica cea mai saraca in ce spui tu acolo, dar si cea mai ieftina (la ei). pentru plante iti trebuie neaparat UNSUPHURED, sulful este un aditiv, si nicidecum ceva util in cazul folosirii pentru hranirea bacteriilor.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
La noi gasesti melasa neagra la magazinele de momeli si articole de pescuit. Am luat jumatate de litru cu 8 sau 9 lei.

Aroma indusa budului este de lemn exotic, foarte complex desi poate parea un pic dura.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
super, aia pare cea mai sanatoasa varianta de pana acum. mai ramane sa vedem cat costa kilul de sfecla si cat iese..

tx pt link.
 

FiltruFRATE

Member
super, aia pare cea mai sanatoasa varianta de pana acum. mai ramane sa vedem cat costa kilul de sfecla si cat iese..

tx pt link.

Eu mă gândesc la săraca fumeie, ce i-o trece prin cap când s-o uita peste statisticile cu trafic și o vedea `colo „186 visits from icmag.com”. Ai dreacu` sparți :))
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
n-o sa mai vada prea mult trafic de aici, ca noua ne trebuie mollases de trestie de zahar. deci, destul de inutila reteta. (pentru plante, ca de mancat sunt sigur ca e bun ce face acolo)
am cautat in arhiva, si dupa spusele lui microbeman, avem nevoie de astea 2 chestii, ca sa ne fie utila:
-sa fie din trestie de zahar
-si unsulphured

pe deasupra, la o citire mai atenta, putem realiza asta si de aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Molasses
 

fenomeno_djo

Active member
Am citit pe icmag pe un forum strain cu limba engleza la putere ca unii folosesc miere (2-3 linguri) in loc de melasa nesulfurata, si o pun in recipientul pentru ceea ce va deveni in final un ceai pt foliar feed sau pt udat pamantul.

Dar eu am googalit putin si am descoperit ca are sulf in ea, deci...miere:no:

"Principalele elemente minerale din miere sunt: sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, aluminiu, mangan, fier, clor, sulf, siliciu, cât și unele microelemente: beriliu, galiu, vanadiu, zirconiu, titan, nichel, staniu, plumb, argint."

http://ro.wikipedia.org/wiki/Miere
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
una e cat baga albina natural, si una e cat adauga oamenii in timpul proceselor industriale.. :2cents:
mierea e buna, doar ca nu are aceleasi concentratii de micro/macro elemente ca si melasa, si are niste hormoni in ea in plus. acei hormoni sunt utili cand vrem sa stimulam cresterea de radacini (la clonare), dar nu stiu cat de utili sunt in sol.

daca vrei sa o folosesti la fermentare e foarte ok (ca sursa de zaharuri naturale), insa nu ti-as recomanda sa o torni il sol. (cel putin nu in cantitati mari)
 

fenomeno_djo

Active member
@exploziv_gbb De-acord, oamenii baga mai mult sulf in procesul de rafinare decat o albina
Dar sunt confuz un pic.. unde e fermentarea la un ceai aerat cu miere in loc de melasa? Eu doar fac un ceai cu care o sa fac un foliar feed din cand in cand, de bagat in sol, am omis intrebuintarea asta, desi am citit pe forumuri si baga baietii si in sol

@hempfield ai facut ceai/soil mix pentru fete folosind melasa neagra personal ? Ce alte informatii mai ai despre "schimbarea gustului ierbii" ca mi se pare foarte foarte interesanta faza cu gustul..ai putea sa ai 5 gusturi diferite la iarba doar daca folosesti diferite "melase" marfa! :D

oare daca as baga suc de morcovi, ce gust ar avea iarba ? :))
 

fenomeno_djo

Active member
Da, sa contina potentiatori de aroma si sa fumezi morcovi :)))) In cazu asta pun niste iarba cu aroma de petale de trandafir pe pat cand mai vine prietena-mea la mine, sper sa fie impresionata :))
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cam in 10-15 zile ar trebui sa vezi semne vizibile ale infloririi, iar mirosul e ceva ce variaza mult in functie de varietate, atat ca intensitate, cat si ca perioada cand devine mai evident.
 
Top