What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

grow organic

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Voiam sa stiu daca exista si alte persoane ce au grow organic 100%. am un group care sta degeaba si daca sunt doritori l-am putea relansa.

Asa ca, ridicati mana care sunteti.
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Daca pamantul Natura de la Agro CS,

http://www.agrocs.ro/produs/substrat-pentru-intreaga-gradina/

si ingrasamantul Natura de la Agro CS

http://www.agrocs.ro/produs/ingrasamant-lichid-organic-pentru-intreaga-gradina/

se cheama organice, atunci am grow organic :)

Lumina e organica, apa de la robinet e organica, dar despre CO2ul din aer nu stiu ce sa zic.

Ar mai trebui sa gasesc ceva nutrienti (tot lichizi) pe care sa fiu cat de cat sigur ca sunt organici, pentru flower, caci cu asta de il am nu cred ca duc eu 4 luni sativele...
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai se cheama organice, insa nu prea sunt multe de discutat pe marginea folosirii acestora. ma gandeam la ceva mai complex, cum ne facem solul, ce adaugam, ce folosim cand nu gasim X si Y in romania noastra scumpa, etc.
Asa, o sticla si-un pamant, parca te rezolva si instructiunile de pe sticla.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ridic si eu mana si ma inscriu cu urmatorul grow. O sa pornesc cu un amestec de 50% Agro Natura si 50% solul folosit la growul ce tocmai l-am incheiat (la origine Composana, hranit cu nutrienti din gama BioBizz si ceai de wormcastings si melasa ). Nu stiu inca ce nutrienti voi folosi, probabil aceeasi combinatie, dar voi adauga tot felul de chestii atat in sol cat si in ceaiuri.

Ma gandesc sa pun niste samanta de lucerna in pamantul asta folosit si sa-l las vreo doua-trei saptamani, hranindu-l cu ceai, ca sa mai stimulez flora bacteriana.
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Aaaaa, ai dreptate, nu ma prinsesem.

Pai ca sa intru si eu in randul lumii, comand si niste BioBloom ca sa fie mai complexa treaba ;)

Auzi, threadul asta trebuia sa se cheme "razbunarea lui Sandel" :) Sau " in Sandelus memoriam"...
 

Cruzito

Member
De cand cautam asa ceva :D
Am tot citit despre full organic si m-am indragostit pe loc. Sunt ceva batai de cap cu ingredientele care trebuie luate cate 1 cate 2 din diferite parti ce-a ce e enervant ca dai multi bani pe curier. Eu la baza as incepe cu un compost bun cu un amestec de pamant de padure si perlita. Blood meal, bone meal, guano bat, loam meal, wormcast. Si bine inteles ceaiuri pentru udat.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Sau faci un compostor cu rame si scapi de jumatate din cele de pe lista de cumparaturi. Foarte multe se pot face in casa, eu nu cumpar mare lucru, incerc sa folosesc chestii la indemana.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nush man, n-am fost la tine acasa sa vad ce resturi ai prin gradina si prin bucatarie. Ideea e sa folosesti ce ai, ca sa nu mai cumperi. Si cumperi doar ce nu gasesti la indemana..
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Intrebare: pentru stimularea populatiei microbiene, este corect sa se amestece in pamant la inceput pamant de rame? Sigur, stiu ca asta "face bine" oricum, si in plus microbii cresc oricum, dar totusi, asa de o stimulare...

Ar mai fi varianta de udat cu "ceai" de pamant de rame, pe parcursul growului. Parca am vazut asa ceva sub forma lichida pe undeva de vanzare. Asta daca nu cumva se poate solubiliza pur si simplu...
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Clar ca e bine. Orice fel de compost adaugi aduce un plus de "viata". Desigur, si conditiile din solul tau trebuie sa fie potrivite dezvoltarii respectivelor vietuitoare, ca altfel adaugi degeaba. Daca il cumperi nu vei avea aceleasi rezultate ca si cum l-ai face tu si ai hrani solul cu el cat e "proaspat". Daca ne gandim bine, trebuie sa fie si pasteurizat daca l-ai vazut la sticla..
De solubilizat.. nu prea cred, ca mare parte din aceste vietuitoare nu au capacitatea de a hiberna. Sunt unele printre ele care nu cer prea multe si ar rezista si in spatiu sau pe luna in stare de hibernare, dar nu toate sunt capabile de asta.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pamantul de rame vine cu tot felul de spori, bacterii si alte microorganisme benefice solului. Insa crearea unei flore abundente poate fi grabita prin utilizarea de ceaiuri ACT proaspete. In esenta un 'ceai ACT' este o solutie de nutrienti si zaharuri (melasa) in care se dezvolta exploziv colonii din majoritatea microorganismelor existente in pamantul de rame. Din acest motiv este recomandata atat utilizarea pamantului de rame in compozitia solului dar si tratarea periodica a solulului cu astfel de ceaiuri pentru a asigura in permanenta o flora cat mai bogata si mai diversificata in sol.

Un ceai preparat din wormcastings nu este acelasi lucru cu un extract de wormcastings. Intr-un ceai exista o populatie foarte mare de microbi vi, pe cand in extractele de wormcastings flora microbiana este moarta.

Mult mai multe informatii utile se gasesc aici : www.microbeorganics.com
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@explo: da, ma gandeam eu la cat de vii or putea fi microbii aia in pamantul de rame lichid... Mai mult pentru nutrienti il luai.

@hemp Aha. Am inteles. Oricum, dragut material.

Tot cautand asa pe la magazine, am gasit nutrienti organici de tot felul. Solizi. Am gasit inclusiv cu un NPK potrivit pentru flower. Pretul este foarte bun fata de ce gasesti lichid, este incomparabil mai ieftin!

Acuma, curiozitatea mea ar fi: or merge solubilizati? Este dat NPKul pe ei, sa zicem 20-20-20. Uzual, am vazut ca se aplica incorporat in sol sau la radacina plantei, in asteptarea ploii. Eu nu vreau asta, vreau sa ud plantele normal.

De aceea, in mintea mea, l-as dizolva intr-o proportie suficienta si l-as da asa la plante. Adica daca un 2-2-2 lichid il pun (sa zicem) 1mL/L (adica il diluez pana la 10^-5), asta ar trebui pus 1mg/10L (ca sa fie tot 10^-5, adica 10ppm sau ceva de genul).

Ati lucrat vreodata cu asa ceva, in felul asta? Nu de alta, dar nu imi vine sa comand BioBizz. Nu ca nu mi-ar place BioBizz, sau neaparat din cauza banilor (desi na, de diferenta de bani pot sa imi iau... Durex. Sau ghivece.), ci doar asa, ca sa folosesc chestii mai ... comune.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Orice nutrient organic (cum ar fi spre exemplu peletii de gunoi de grajd - indiferent din ce animal sau pasare provin) poate fi solubilizat sub forma de ceai ACT. Si nu trebuie adaugati in concentratie mare pentru a fi eficienti. Sunt mult mai usor de utilizati asa daca anterior sunt tranformati intr-o pulbere cat mai fina cu ajutorul unei rasnite de cafea.

Calculele astea nu cred ca isi au rostul , ci pornind de la recomandarea producatorului poti testa diferite dozaje urmarind cu atentie reactia plantelor in zilele urmatoare.

Dar sa stii ca tot mai buni sunt nutrientii astia daca ii oferi ca hrana pentru micro-organisme, nu direct in sol. Adica faci solutia si o bolborosesti intens vreo 2-3 zile, impreuna cu compost sau wormcastings, permitand lighioanelor din ea sa inceapa procesul de digerare a materiei organice. Un microscop ar fi foarte util, ca sa vezi cat de vie e solutia astfel rezultata. ( o populatie redusa de bacterii ar putea fi un indiciu ca solutia e prea concentrata pentru plantele tale).

Daca nu-ti vine sa comanzi BioBizz (ceea ce e un lucru foarte bun), orienteaza-te pe ceaiurile care contin pe langa melasa si faina de lucerna. Face minuni !
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Aha. Pai dam jos microscopul din pod. Deja devine funny chestia asta cu organicele!

Da, inca nu m-am uitat e sac sa vad cum sunt date dozajele, am vazut doar NPKul. In principiu, pe astea la sac sunt date dozele in kg/ha. Sigur, pot sa calculez, avand in vedere ca pe 1ha cresc sa zicem 10000 de plante, dar... :D

Aia cu urmarit reactia plantelor... ma trec fiorii!
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu as calcula pe suprafata in locul tau. si asa eviti overfertul pentru ca ce facem noi este oarecum o cultura intensiva, adica teoretic iti trebuie mai multi nutrienti decat ce se foloseste in camp deschis.
calculul pe suprafata da bine numai daca ai adancimea ghivecelor de 25-30 cm, adica cat stratul de topsoil care e luat in calcul la fertilizarea suprafetelor agricole.
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai clar nu ma incadrez cu adancimea ghivecelor, dar vorba lui hemp, sa incepem cu mai putin, oricare ar fi calculul, si atunci nu te mai trec fiorii cand observi.

Avantajul nutrientilor la sticla este totusi simplitatea.

Insa: Ma uitai la niste produse printr-un magazin, si aveau o gama de nutrienti organici pentru tot felul: plante verzi, fructe, flori. Mi-am zis: am dat lovitura! Aiurea... citii mai atent si vazui "nutrient organic pentru plante cu flori" si NPKul era 18:2:5 (ceva de genul, si identic pentru toate produsele din gama), si ma intreb care or fi tonti, aia care vand acelasi produs cu alta eticheta, sau aia care cumpara?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Idea cu crescutul organic e ca nutrientii ii dai de obicei cu mult timp inainte de inceperea growului, adica atunci cand prepari pamantul, ulterior asigurand doar hrana pentru flora microbiana.

Eu folosesc un acvariu vechi de 200L in care tin pamantul refolosit (nu il umplu niciodata mai mult de jumatate), peste care arunc din cand in cand cate o lingurita de faina de lucerna (din peleti pentru rozatoare - atentie sa nu contina sare) sau faina de urzici (am gasit ceai de urzici la Mega si am zis sa-l pun la treaba), ud cu ceai ACT daca am disponibil si presar la suprafata seminte de lucerna. Cand germenii de lucerna cresc cam de o palma (se lungesc mult in lipsa luminii) ii amestec cu pamantul si o iau de la capat. Sa mai zic ca in acvariul ala am aruncat o mana buna de rame care acum s-au inmultit si sunt peste tot ? Cand il rascolesc pamantul ala colcaie de viata :biggrin:

P.S. Ah, am uitat de asta : din cand in cand pun la incoltit cateva linguri de orz. Il las pana cand radacina are cam 1cm, apoi il arunc in blender cu un litru de apa si ceva melasa (just for fun) si cu zeama obtinuta , fara sa o strecor, ud pamantul din acvariu. Cica in germenii de orz se gasesc foarte multe enzime benefice. Iar pulpa ramasa e o hrana excelenta pentru rame si restul lighioanelor. Si mi-a mai trecut mie prin cap o chestie, dar nu stiu cat de eficienta o fi : am cumparat seminte de canepa pentru pasari, la kg, si am macinat in rasnita de cavea cateva linguri. Credeam ca va iesi ceva asemanator cu cafeaua macinata, insa aveau prea mult ulei in ele asa ca a iesit o chestie dubioasa, asemanatoare la consistenta cu martipanul. Am aruncat si chestia aia in pamant, ca deh, s-o gasi ceva bacterie sa se hraneasca cu ea si sa cace elemente benefice plantelor.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
asa fac si eu hemp, doar ca fara rame indoor. acum majoritatea pamantului e intr-un bed organic, dar intre growuri ii adaug o gramada de materie vegetala si compost si il tin in o tava pentru terariu, de aia cu margini inalte, si cresc in el diverse culturi pe care mai apoi le amestec in sol.
Pamantul devine din ce in ce mai bun. Are deja aproape 6 ani de cand adaug materie vegetala in el si il tin viu.
 
Top