What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.
  • ICMag and The Vault are running a NEW contest in October! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Готови ли сме с разсада за сезон 2010?

g0vnaa

ICE Cream eater
Veteran

Най-новият ми разсад :Д
Иначе това е може би най-доброто ми растение от тази година.
Нисичко е, okolo половин метър.

picture.php

E

EverLast

А тая картинка много добра! А какъв е сортът? Даже си го тренирал!

g0vnaa

ICE Cream eater
Veteran
Ми сорта е случайна семка..
Имах 5 феминизирани 3 умряха от някакъвви тъпи грешки, 2 живяха 1 месец и някой ги намери...
Останаха ми само тия рандом семки.
Около 1 Окт някаде беше, а снимката е от седмица + 3-4 дена преди това. :thank you:

P

piankata

Едно питане към компетентните ...От торфа/от магазина/ съм забелязал,че се въдят едни дребни кафеви буболечки, та вредни ли са за растенията??...Аз ги трепя с Райд но още се чудя какви са тези гадинки..

yoss33

Well-known member
Veteran
Аз използвам торф за саксииките за разсад и досега не съм имал буболечки, но то торф всякакъв продават. Може би влажността е повече отколкото трябва. Пробвай да оставяш повъхността на почвата да изсъхва добре преди да поливаш. Сухата почва едва ли ще им хареса.

P

piankata

То не е точно торф, а няква чешка смеска ама си е пак като торфа...И миналото лято ми се въдеха буболечки ама като пръсна с райт и до там..А сега пуснах няколко "тракииски труженички" да има за 2011 за разсад и пак гледам буболечета се пръкнали..:dueling:

_Ina_

Active member
Veteran
a raida kak се отразява на растенията? Аз си взимам една от Практикер или от Хит,която много добра работа върши с доста перлит е сега събрах тор от прилеп за пръв път:)

P

piankata

Аз пръсвам много внимателно.Само да близне повърхноста на почвата и те за час-два изчезват.Естествено пазя да не напръскам стеблото на растението. :)

_Ina_

Active member
Veteran
преди като взимах чернозем и тн го печах във фурна на 80 градуса. предполагам че и торфа може преди да го ползваш да го опечеш,но не съм сигурна.

damyanek

Member
преди като взимах чернозем и тн го печах във фурна на 80 градуса. предполагам че и торфа може преди да го ползваш да го опечеш,но не съм сигурна.

много лошо нещо е това да се изпече почвата...съсипва всички микроорганизми които играят основна роля в разграждането на веществата :tiphat: мисля и други ще ме подкрепят в това мое мнение...а и доколкото съм чувал миризмата е ужасна :jump:

_Ina_

Active member
Veteran
да,миризмата е като от пресен гроб хаха:) Еми аз престанах да я пека понеже не ми се занимава. това за печенето го бях прочела в книжката за канабиса,която я е виждал всеки. даже пишеше маи че е препоръчително,а то...

E

EverLast

Инче това да не е тая малка книжка "Марихуаната инфо"? Аз я имам преди повече от 10год ми я бяха подарили.....тя е пълна пародия на гроу гайд хахахахахах трябва да ви извадя някой текст от нея....:D

yoss33

Well-known member
Veteran
Толкова ли е фатално измирането на микроорганизмите? Като има влага, пак ще се развият (спори и бактерии има навсякъде), за разлика от яйцата на гадините, които трябва да идват нови буболечки да ги снесат пак.
А колкото до захарите - съмнява ме, че под "печене" се разбира овъгляване... 150*Ц за 15 минути едва ли ще разградят повече от 10% от захарите...
Стерилизирането на почвата може и да има недостатъци, но си струва ако в нея има яйца на паразити.

damyanek

Member
аз използвам калиев перманганат за тази цел...

а иначе искам да попитам за нещо което не ми се беше случвало до сега листата ми се набръчкаха и се свиха яката надолу,даже на места половината на листото като че ли не е развито добре...четох ,че се образува предимно от дефицит на Калий или на други миркроминерали които са от по редките като цинка и т.н.

искренно се надявам да е само това а да не е някоя болест :ying: мисля си така защото имам 4 растения...в еднакви саксии,почва и използвам еднакви добавки за да ги поливам...но само това стана така :bump:

снимах с телефона така ,че малко е трудно да се види добре... :dance013:

P

piankata

Е това е "тракийска труженичка подобрена" /надявам се да е труженичкА/

496972.jpg

_Ina_

Active member
Veteran
damyanek:a така ли си растеше от малко или после стана? много странно. аз имах едно такова много грозно от малко и стана херми,затва питам. И аз имам малък проблем с едно от моите,но сега нямам време да покажа за кво става дума. имам чувството че нещо с прилепската тор му направих тия дни. Everlast:това беше първата книжка,която видях. преди 3,4 години маи беше като се мъчих за пръв път и нищо не направих:)пишеше че трябва да ги сложиш на 8 часа светлина за да цъфнат.

Latest posts

Latest posts