What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Υδροπονικές συζητήσεις

για τί αντλία μιλάμε πόσα watt πχ απο πλυντήριο κάνει?
και η αντλία νερού να παίρνει από κάτω και να δίνει επάνω στο φυτό και να αδειάζεις τα νερά
το νερό εχει κάποια σημασία να πέφτει πανω απο το φυτό ώστε να ποτίζει τις πρώτες ρίζες; Γενικά η ανλία μπορεί να δουλευει μαζί με την αερόπετρα η την ανοιγουμε εμεις οταν θελουμε να αδειάσουμε τα νερά ευκολα?
 
επίσεις πόσο νερό πρεπει να διαθέτει το σύστημα και τι κουβάδες για 600 με 1000w φωτα?
 

tjo

life gardener
Veteran
ganja να ε καλά αγόρι μου , σκέφτομαι να κανω ενα παρόμιο με αυτό https://cannabis.community.forums.ozstoners.com/cannaversity/uploads/Systems/DWC_Bucket.jpg αλλα με 3 κουβάδες και να κοντρόλερ/ρεζερβουάρ και 2 αεραντλίες και 3 φλοτέρ σε κάθε κουβά.

Ερώτηση
α) τα φλοτέρ σε τί ύψος πρέπει να είναι , που να κόβουν δηλαδή;
β) για ποιο λόγο εχει επιστροφή απο το κουβά στο ρεζερβουάρ στην φωτογραφία που παρέθεσα?
γ) τι αντλίες /διαμετρο σωληνακια θα χρειαστώ και πόσες αερόπετρες σε κάθε κουβά;

γεια σου παλιέ γνώριμε!!όλοι από νετ καφέ μπαίνουμε μη μασάς:biggrin:
..και απαντώ..

α)το φλοτέρ το βάζεις ψηλά στο δοχειό και το ρυθμίζεις στη
στάθμη που θέλεις να είναι το ύψος του νερού σου και φλοτέρ έχει μόνο ο controller.

β) η επιστροφή είναι για να ανακυκλώνεται το νερό,ανάλογα
το πόσα λιτρα/ώρα τραβάει η αντλία νερού σου,τόσες αλλαγές γίνονται στο κουβά/δοχείο σου..καλό είναι η επιστροφή να είναι
πάνω από 1 ιντσα διάμετρο!

γ)μια αερόπτρα σε κάθε κουβά και υπολόγισε ότι για αντλία αέρα θες 1w/4 litra νερού το ελάχιστο..δλδ σε ένα κουβα 20 λίτρα θέλεις 5 watt αεραντλία μίνιμουμ..

το βασικό είναι να έχεις πολύ νερό...οτιδήποτε πάνω από 150 λίτρα
είναι εξαιρετικά σταθερό απο ph και μπορείς να λείψεις για 2 βδομάδες..:tiphat:

για ρίξε ένα βλέφαρο εδώ..είναι αρκετά κατατοπιστικός ο blazeonup
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=26343
 
για ρίξε μια ματιά στο σύστημα Tjo :biggrin:
t011k8.jpg
 

herb4

Member
Γεια σε όλους καταρχάς! θα ήθελα αν κ σίγουρα το έχετε συζητήσει πολύ το θέμα να μου πείτε κάποια πραγματάκια πάνω στο dwc system.. εδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ να μαζευψω κάποιες πληροφορίες για να το ξεκινήσω, άλλα όπου και να δεις είναι τόσα πολλά τα σχεδία που συνεχεία κάτι καινούργιο βγαίνει.. Λοιπόν έχω βρει ένα βίντεο και θα ήθελα κάποιος με εμπειρία να με πει μερικές λεπτομέρειες που έχω απορία.

εχω grow tent 1,20 x 1,20 υψος 2μ. πόσες γλάστρες 20 λίτρων θα χρειαστώ σε ένα σύστημα dwc?
το βίντεο που έχω καταλήξει είναι αυτό:

--> http://www.youtube.com/watch?v=bjwzYMjlgvo

Y.Γ. έχω αρκετές απορίες με το θέμα άλλα για αρχή θα με βοηθούσε η γνώμη σας!
Ευχαριστώ!
 

ganja3

Member
νομίζω το καλύτερο σύστημα . μπορείς εύκολα με 200 ευρώ να το κάνεις και μόνος σου .
πιστεύω 4 γλάστρες + τον κεντρικό για το χώρο σου είναι μια χαρά . τώρα εάν θέλεις να βάλεις αυτόματα ίσως χωράνε και 6 γλάστρες εάν βγάλεις εκτός τέντας τον κεντρικό .
ότι απορίες έχεις , εδώ , και μην προχωρήσεις αν δεν τις λύσεις ,
 

herb4

Member
Ευχαριστώ ganja3!
Απορίες: Ο κεντρικός πρέπει να αποτελείται από μια ακόμα γλάστρα στο ίδιο μέγεθος ή και λίγο παραπάνω (32 λίτρων) + το βαρελάκι? το βαρελάκι ποσά λίτρα πρέπει να είναι για 4-6 γλάστρες των 20 λίτρων? Η αντλία νερού πόσων λίτρων θα είναι για να είναι κατάλληλη (650 lt/h)? και η αντλία αέρα ποσό ?
 
παιδια το σχεδιακι με το rdwc που πόσταρα ποιό πάνω θα λειτουργησει; Τί λέτε και εσείς που έχετε περισσότερο εμπειρία;
 

ganja3

Member
Ευχαριστώ ganja3!
Απορίες: Ο κεντρικός πρέπει να αποτελείται από μια ακόμα γλάστρα στο ίδιο μέγεθος ή και λίγο παραπάνω (32 λίτρων) + το βαρελάκι? το βαρελάκι ποσά λίτρα πρέπει να είναι για 4-6 γλάστρες των 20 λίτρων? Η αντλία νερού πόσων λίτρων θα είναι για να είναι κατάλληλη (650 lt/h)? και η αντλία αέρα ποσό ?
ο κεντρικός είναι ίδιος , γιατί δεν έχει νόημα για μεγαλύτερο με την συνεχή ροή που έχεις από την αντλία . η αντλία φροντίζει για την ροή και οι αερόπετρες για το οξυγόνο , 650 λίτρα την ώρα , μπορεί να είναι και μεγάλη , του αέρα αρκετά μεγάλη . το βαρελάκι όσο ποιό μεγάλο τόσο ποιο μεγάλη αυτονομία , αν και νομίζω οτι καλό είναι και σκέτο , μιά που κάθε εβδομάδα αλλάζεις νερό , νομίζω φτάνει αυτό που έχουν οι γλάστρες .
 

herb4

Member
Ευχαριστώ ganja3 και πάλι για τον χρόνο σου, λοιπόν έχω βρει 4 μπιτόνια για κουβάδες (20 λίτρα νομίζω ή 25). Χρειάζεται μόνο το βαρελάκι ή και 5ο μπιτόνι όπως το βιντεάκι? (δεν κατάλαβα). Το βαρέλι 140-150 λίτρων θα είναι καλό?

αντλία νερού: είναι σωστή ή πρέπει να ψάξω άλλη?

http://www.amazon.co.uk/Vktech-Amph...sbs_diy_5?ie=UTF8&refRID=1ZP7R8ZK8JGZY3VGZV6C

αντλία αέρα..

http://www.amazon.co.uk/Generic-270...&keywords=air+pump+hydroponics#productDetails

περιμένω γνώμες από έμπειρους καλλιεργητές για να προχωρήσω στη πράξη!
 

ganja3

Member
4 μπιτόνια + 1 το κεντρικό . από 15 λίτρα νερό να βάζεις στον καθένα (όταν μακρύνουν οι ρίζες ), έχεις 75 λίτρα . τα 75 λίτρα θα πρέπει τουλάχιστον κάθε 10 μέρες να τα αλλάζεις , και κάθε 3 με 4 μέρες να συμπληρώνεις τα ανάλογα (νερό λίπασμα ) .
για να έχεις βαρελάκι θα πρέπει να ξέρεις με πόσο φαγητό θα το έχεις μέσα για να συμπληρώνεις , έλα όμως που αυτό δεν το ξέρεις αν δεν μετρήσεις πόσο νερό έχασες από το σύστημα με εξάτμιση και ήπιε το φυτό .
εγώ δεν νομίζω ότι το χρειάζεσαι για 4 φυτά ..
οι αντλία νομίζω καλή είναι .
αερατντλία κάτι τέτοιο http://www.aliexpress.com/item/Hail...0L-min-220V-120W-0-04-Mpa-min/1145481927.html
 

herb4

Member
Ξανά ευχαριστώ! Αν είναι 6 τότε χρειάζεται βαρελάκι? Το φαγητό μπορώ να το μετρήσω κάπως? Με ένα μετρητή ΕC? και με μετρητή ph θα γίνετε? το λέω αυτό γιατί μπορεί να χρειάζεται να λείπω 14 ημ. κάποιες φορές..
 

ganja3

Member
βάλε και βαρελάκι , μια που κόλλησες σε αυτό .
με το ec μετράμε το φαγητό
με το ph ,μετράμε το ph του νερού ,
 

herb4

Member
ok, κόλλησα γιατί δεν ξέρω φίλε και θέλω να το πετύχω χωρίς λάθη, ίσως βάλω 4 γλάστρες και ένα βαρελάκι (νομίζω θα έχει περισσότερο αυτονομία αν είναι μεγάλος ο χώρος και θα μπορώ να το ελέγχω μετά από κάποιες μέρες που θα λείπω.) Όσο για την αεραντλία που μου πρότεινες βγαίνει πολύ ακριβή με τα μεταφορικά, έχω βρει μια 4200L/H δηλ. 70L/min 45watt ελπίζω να κάνει τη δουλεία της (μπορεί να βάλω 1 ξεχωριστή στο βαρέλι αν δω ότι δεν έχει πίεση..)! σε περίπτωση που με βρεις λάθος θα ήθελα ξανά την συμβουλή σου.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
 

ganja3

Member
χωρίς λάθη δεν το πέτυχε κανείς . όλοι κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε , προχώρα όπως το λές μια που δεν σε έπεισα για το βαρελάκι . αέρα εκεί μην δώσεις γιατί θα ανεβάζεις τζάμπα το ph . αρκεί να έχει κάθε γλάστρα την αερόπετρά της
 

herb4

Member
να σε καλά Ganja για τη βοήθειά σου! με έλυσες κάποιες απορίες για να ξεκινήσω, έχω κάνει παραγγελία αεραντλία κ νερού και τα περιμένω, επίσης πήρα ένα phμετρο και ένα για ηλεκτρική αγωγιμότητα, τι διαφορά έχει με ο μετρητής TDS με EC? ή είναι το ίδιο και αν χρειάζεται και αυτός. Ελπίζω να μην σε έχω ζαλίσει ;)
ευχαριστώ
 

bazz

Member
Προβλημα στις ριζες??!!

Προβλημα στις ριζες??!!




Γεια και χαρά...

Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Άλλαξα το νερό στην δεξαμενή, MICRO,GROW,BLOOM,B-52,Vooddoo Juice kai πρόσθεσα λιγότερο από 1μλ/λίτρο απο PIRANHA(8 είδη Trichoderma και 16 είδη endomicorrizas και ectomicorrizas) TARANTULA(bacillos, streptomycetes, actinomycetes και psuedomonas.) kai SENSIZYM.

και μετα απο 24ωρες πήραν ενα σκουρο καφε χρώμα, το όπιο αν το ψεκάσω φεύγει αυτο το χρωμα απ τις ρίζες και παραμένουν αρκετα λεύκες και υγιής.....κοιταζω μεσα στην δεξαμενή και βλεπω να επιπλέουν πολλες κομμένες νεαρές μικρες ρίζες.

Το PH πήρε την ανιούσα και έφτασε τα 7.2 επίσης το EC ανέβηκε 0.12 μονάδες.

απο θερμοκρασίες μεσα είμαι 24-25 τον τελευταίο καιρο, τωρα με τα κρύα ειμαι στους 21.

Το φυτο φαίνεται αρκετα υγιες!!

Το νερο που άλλαξα έμεινε σε γουβα για 24ωρες χωρις αεροπετρα..

αποτι εχω διάβαση όλα τα προιοντα τις advance nutriens μπορούν να δουλέψουν όλα μαζι!!

εχει υποξύν του κάνεις τι γίνεται ??
 
Top