What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

PROBLEME CU PLANTUTA?

hempfield, am avut si eu acvarii de pesti,eu bagam in apa sare plus albastru de metil,apoi nu cred ca le-ar face bine apa aia la flori.
Sau ai acvariu pentru pesti de apa dulce?
 
pare deficienta, de fier...pareri ? pozitia frunzelor e de la caldura ?[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]View Image[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]View Image[/FONT][/FONT]
Nu stiu ce le faci tu,dar la draqu am pus una acum 10 zile si e de 5 ori mai mare decat le ai tu,avand in vedere ca o tin in geam...
Nu le-am dat nimic,e prea mica ca sa vorbesti de deficienta.Observ caci pamantul tau arata tare rau.
Nu am pus niciodata pahar deasupra lasa sa respire ca nu e clona.Am gasit o seminta,am pus-o si a incoltit,mi-a parut rau sa o arunc asa ca am continuat.Am de gand sa ii fac 3 topping la asta,ca sa aiba aceeasi inaltime cu viitoarea generatie:)).Ce ziceti fac azi primul topping?

 
Last edited:

coolbud

puffin' the herb
ar cam fi cazul ca incepatorii sa mai citeasca , am impresia sau enigmaticul asteapta deja mura-n gura.explozive , vezi ca nu i-ai pus in sticle apa statuta , dupaia da vina pe tine :)))
 

nonbeliver

New member
nici eu nu stiu sincer, incerc sa-mi dau seama acuma ce nu-i place...e de 5 zile sub bec, nu stiu dc s-a decolorat de la baza frunzelor pana la jumate, pe al 2-lea set de frunze sunt niste urme mov/maro ... are cam 27 grade cu lumina on, 20-21 off..umiditate 50-60%..am scris ce pamant i-am dat, florasol +florimo...n-am mai udat-o de 3 zile dupa ce i-am pus apa minerala..pamantul nu e uscat...ventilatia o face un cooler de 20 cfm..
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Si Florasol si Florimo au nivele mari de nutrienti (EC 2.1-2.2 daca imi aduc bine aminte) ceea ce este foarte mult pentru un rasad. Combinat cu sarurile aduse de apa plata, e posibil sa fi cauzat un mic soc plantutei. Nu ai altceva de facut decat sa astepti dupa ea si sa o uzi abia cand o sa simti ca ghiveciul pare gol de cat de mult s-a uscat.

Frunzulitele alea doua ori cum se vor usca in urmatoarele 2 saptamani, dar important este sa urmaresti ce se intampla intre ele, acolo unde se dezvolta frunzele noi.

Ai rabdare cu ea si o sa prinda in cele din urma viteza la crescut.
 

blindd

New member
florimo iti distruge planta,din proprie experienta iti spun..mi-a ars varfurile frunzelor la o planta destul de mare,la rasad ce sa mai zic.sper sa ai noroc bafta.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
E destul de greu de mutat acum fiind deja in ghiveci mare. Radacinile care au crescut cu siguranta sunt lungi si filiforme.

Ca sa o scoti de acolo ar trebui sa indepartezi pamantul cu multa apa, bland, pana se spala tot. Sunt sanse destul de mari sa-i ranesti radacinile, dar poti incerca. Am mutat si eu o planta din sol in hydro mai demult si operatiunea a fost un succes, dar planta era mai mare.

Incercarea moarte n'are.
 
pamantul de rasaduri agro e okey. si eu am revitalizat un rasad cu el. E drept ca plantei i-a luat cam 10-15 zile sa-si revina dar dupa aia a explodat efectiv desi e soi relativ pitic.
 

nonbeliver

New member
o sa aflu zilele ce urmeaza daca a reusit transplantul , sper sa nu-i ia 15 zile ca o sa intre in flower la 10zile reale de vegetatie probabil :)))
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
o sa aflu zilele ce urmeaza daca a reusit transplantul , sper sa nu-i ia 15 zile ca o sa intre in flower la 10zile reale de vegetatie probabil :)))

Planta intra in flower cand este pregatita. Daca ea este autofloranta va intra in flower cand va avea o anumita dimensiune (de obicei dupa ce se dezvolta al 5-lea internod sau chiar mai mult), iar daca este normala, inflorirea va fi indusa de trecerea la programul de lumina de 12/12, inflorirea aparand dupa 10-14 zile (uneori chiar mai mult, in functie de strain).

Nu mai dati importanta asa de mare termenilor specificati de breeder si nu va mai campronati in numerele alea: sunt doar orientative. Doar dupa ce cunosti bine un strain si ti-ai format un stil de crestere poti programa cu exactitate un grow.

:2cents:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ar fi fost interesant sa faci niste poze cu operatiunea transplantarii, ca sa 'vaza' si altii pe viitor cum se face.

Un update ceva , asa ca pentru o zi de luni ?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Vorbeam la timpul trecut : "ar fi fost..." ... :tumbleweed:

Operatiunea de spalare a pamantului de pe radacinile unui rasad este intotdeauna o procedura delicata si ceva imagini ar da curaj celor care ajung in neplacuta ipostaza de a face un astfel de transplant.

Eu unul eram curios de starea radacinilor la momentul tranplantarii si de cat de indesat era pamantul inainte de spalare.
 

nonbeliver

New member
Da, n-am fost inspirat pe moment, eram stresat ca o sa-i terorizez radacinutele, filiforme cum spuneai :) ideea e ca sapi pe marginea ghiveciului pana jos, scoti pamantul il pui in vana si dai cu dushu pe el pana raman doar radacinile :D e mai mare sansa sa le rupi tu decat dushul .
N-am facut update, a ramas in urma fetita, o bate ceva bagseed ...si frunzele care au crescut inainte de transplant s-au ars, iar cele noi par destul de deschise..poate low N , sau low Fe , ph-ul fii nd la un nivel unde nu se prea absoarbe..6.8-6.9
 
Top