What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Νομιμοποίηση Κάνναβης & Κοινωνικές Συνέπειες

orfeas

Active member
Veteran
ένα απ τα καλύτερα ποστ στο φόρουμ..
φιλε μπαζ ..:respect::respect:

Εγώ πάντως δυσκολεύομαι να καταλάβω το παραλήρημα!
Μάλλον φταίει το IQ μου...ή η μαστούρα το γράφοντος, που μόνο διαύγεια δε φέρνει(η συγκεκριμένη)...

Στο δια ταύτα, ή εγώ έχω πρόβλημα αναγνωστικής ικανότητας ή ο γράφων έχει πρόβλημα σαφούς έκφρασης/διαύγειας.
Το πρώτο το πολεμάω ασκούμενος στην ανάγνωση καθημερινά, το δεύτερο μ' αφήνει παγερά αδιάφορο...:tiphat:
 

panas1

Member
δε ξέρω.. και γω την πάλεψα να το διαβάσω.. το έβλεπα αλλά..
πολλές προσωπικές πεποιθήσεις κ εσωτερικές υπενθυμίσεις

[προσωπικά είμαι υπερ της ελεύθερης χρήσης ακόμα κ των "κακών" -οπως νομίζεις οτι νομίζουμε- ψυχεδελικών (χημικών ή μη).. σε λίγες ουσίες είμαι ενάντια.. πχ στην επεξεργασμένη κοκαϊνη (τα φύλλα μια χαρά είναι).. ή σε κάτι εκτρώματα-παρασκευάσματα αυτών που λες οτι θέλουν την καθήλωση κ εξαθλίωση του κόσμου (βλέπε σίσσα, κρακ, κτλ)]
 

tjo

life gardener
Veteran
Εγώ πάντως δυσκολεύομαι να καταλάβω το παραλήρημα!
Μάλλον φταίει το IQ μου...ή η μαστούρα το γράφοντος, που μόνο διαύγεια δε φέρνει(η συγκεκριμένη)...

:tiphat:


δε φταίει κάτι φίλε μου..ώντας παραλήρημα και μη ξεχνώντας
το δικαίωμα της γνώμης, η άποψη μου έχει να κάνει περισσότερο
με το ότι κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια παρά με το αντικειμενικό
του πράγματος:)
 

orfeas

Active member
Veteran
δε φταίει κάτι φίλε μου..ώντας παραλήρημα και μη ξεχνώντας
το δικαίωμα της γνώμης, η άποψη μου έχει να κάνει περισσότερο
με το ότι κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια παρά με το αντικειμενικό
του πράγματος:)

Ξέρω ρε φίλε πώς ορμώμενος έγραψες ό,τι έγραψες!

Αλλά όταν ο άνθρωπος ξέρει πώς ο Θεός τον έπλασε, τότε μου θυμίζει τον Χριστόδουλο (το μακαρίτη) που μιλούσε καθημερινά στο τηλέφωνο με το Θεό...:woohoo:
 
Αρχικα να πω οτι η "κλρονομικοτητα στη χρηση" πρωτη φορα ακουω, και μου φαινεται λιγο κλαπαρχιδια η φαση.

Ολα τα αλλα, ειναι αποψεις που πηγαζουν απο τις εμπειριες σου και το σεβομαι απολυτα (αλλωστε ποιος ειμαι εγω για κρινω τη φαση σου?). Αλλα αλλο το θεμα του ποιος ειμαι, που παω, τι κανω και τα λοιπα, και αλλο το θεμα χορτο,ψυχεδελεια,σκονες,υγρα,στερεα κλπ. Το υλικο κομματι της υπαρξης μας πιστευω ειναι το μεσο (οπως λεμε μεταφορικο μεσο), για να ανακαλυψουμε κατι αλλο. Τωρα το πως θα το βρει ο καθενας ειναι δικο του θεμα, ουτε καλο ουτε κακο.
 

panas1

Member
+++ φρογκ

κληρονομικότητα δεν υπάρχει

γενετική προδιάθεση για χρήση ίσως ναι
 
Ο Μπαζ τα γράφει όπως τα νιώθει και καλά κάνει,εγώ συμφωνώ σε αρκετά από αυτά που λέει και νομίζω ο εγωισμός μας πολλές φορές δεν μας αφήνει να αναθεωρήσουμε όχι απόψεις για το αν είναι ή όχι η κάνναβη επικίνδυνη[αυτά είναι παπαριές] αλλά για τον τρόπο που την χρησιμοποιούμε. Επειδή δε, είναι παράνομη και διοκόμενηέχουμε μπει σε ένα τρυπάκι τυφλής πολλές φορές υποστήριξης γιατί φυσικά μας την σπάει η αδικία που υφιστάμεθα. Αυτό που εγώ καταλαβαίνω μετά από 20 και πλεον χρόνια χρήσης είναι ότι κάθε τι έχει το τίμημα του, είτε πίνεις φούντα, είτε πίνεις λεμονάδες με ανθρακικό και ήταν επιλογή μας . Και όπως δε γούσταρα και δε γουστάρω να μου λένε να μην πέρνω ναρκωτικά ,έτσι δε γουστάρω να λέω στον ένα και στον άλλο,πάρε το ένα και το άλλο γιατί με αυτό θα κοιμηθείς, με το άλλο θα γαμήσεις με το τρίτο θα χορεύεις κ.ο.κ.
Θα μου πεις, κακό είναι να τα θέλεις όλα αυτά? ¨οχι βέβαια, αρκεί να μην σε παίρνει ο ύπνος όταν θέλεις να χορέψεις, να μην χάνεις το αεροπλάνο επειδή θέλαμε να στρίψουμε άλλο ένα , αυτό με τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο που ποτέ δεν έδωσα , για το κορίτσι που δεν φλέρταρα γιατί με έπιασαν οι αναστολές τις φούντας κ.ο.κ. Πρόσεξε, αυτά που μόλις ανέφερα θα ισχύσουν τη μια φορά και δεν θα ισχύσουν την επόμενη. Το λάθος είναι να πιστεύεις ότι ΟΠΟΤΕ πίνεις κάτι θα πρέπει να περιμένεις τα ανάλογα αποτελέσματα ...εκεί κάπου το έχεις χάσει, νομίζω.
Κράτει ρε ,κράτει...
 

antartist

Member
Στην πραγματική ζωή, στην πόλη μου, 16χρονα ψωνίζουν 5ευρα μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, απροκάλυπτα, χωρίς κάποιος να κάνει ουσιαστικά κάτι. Λίγο πιο κάτω κανά τζάνκι θα μαχαιρώνεται που-και-που και λίγο πιο πέρα, κάθε Σάββατο, κόσμος λικνίζεται στους ρυθμούς της trance υπό την επήρεια LSD, αγνώστου προελεύσεως.
Κυριολεκτικά μας πέταξαν μέσα στη μαρμίτα, στα πλαίσια ψευτο-απαγορεύσεων, χωρίς να υπάρχει πρόνοια και σαφής οδηγίες πως να κολυμπήσουμε μέσα σε αυτή.
Ο κόσμος δεν αλλάζει με παρωχημένα παραληρήματα όσο αυτά και αν λειτουργούν σαν εκτόνωση-ούτε με αηδιαστικούς χαρτογιακάδες που να μας υπαγορεύουν τι να κάνουμε-ούτε με συμβιβασμένες συμβάσεις!
Χρειάζονται καραμπινάτες τομές-να υδρώσει το εγγεφαλίδι μας!
Η ανάγκη του ανθρώπου να ξεφεύγει από την πραγματικότητα και η επιθυμία του να εξερευνεί άγνωστα, προκλητικά και ενδιαφέροντα πεδία δεν είναι κάτι που εκλογικεύεται και πάντα θα παραμένει ένα πρωτογενές κάλεσμα όσες απαγορεύσεις και υπαγορεύσεις και αν υπάρξουν στα πλαίσια ενός ''πρότερου έντιμου βίου''.
Αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται κάθε στιγμή, κάθε λεπτό.
Να μην επεκταθώ αναφέροντας και την παθογένεια του ''καθώς πρέπει'' κοσμάκι του οποίου οι αντιδράσεις και η ποιότητα ζωής και ψυχικής υγείας εκμηδενίζονται στα πλαίσια αυτής της χρονικής συγκυρίας-και όχι μόνο.
Θα πρέπει να βγουν οι παρωπίδες, να ξαναβιώσει η ''ψυχη'' την οδύνη της ύπαρξής της, για να επουλώσει της πληγές της και να διαχειριστεί τις όποιες προκλήσεις προκύπτουν στα πλαίσια μια ''κανονικής'' ζωής,-απλά πράγματα.
Δεν υπάρχουν πολλόι δρόμοι για να επιτευχθεί αυτό. Ο όρος που θα επικαλεστώ, για να τελειώνουμε, είναι η Ψυχοθεραπεία.
Δρόμοι δεν υπάρχουν πολλοί, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι εκεί έξω και κάποιος θα κουμπώνει γάντι στον καθένα από εσάς. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Αυτές οι έννοιες σιγα-σιγά θα πρέπει να μπαίνουν σε κάθε σχολείο-σε κάθε σπίτι-σε κάθε επιχείρηση!
Μπορεί για τους μεγαλύτερους και πιο δύσκαμπτους μέσα έδω, αυτά να φαντάζουν αστεία πράγματα και ''βαριά''-ανούσια και οι δικαιολογίες είναι άπειρες, αλλά δε βλέπω και κάποιες προτάσεις-έστω βατές-από την άλλη.
Αυτά είχα να γράψω εγώ και εδώ τελειώνω, καταθέτωντας προσωπικές πτυχές της-κατατάλλα-κρυμμένης, πίσω από μια οθόνη, περσόνας μου, μακρία από ''μεθυσμένες'' παραληρηματικές εξάρσεις, μιας και το τελευταίο διάστημα επιλέγω να παραμένω νηφάλιος.
 

ganja3

Member
ωραία κουβέντα και όμορφα τα λέτε .
μπαζ πολύ μου άρεσε ο τρόπος που γράφεις , έχεις πολλά δίκια , απλά όπως κάποιος είπε εδώ μέσα και με άρεσε ( είμαι σε άλλο λέβελ (δεν ξέρω και αν το έγραψα και καλά )).
περισσότερο πλησιάζω προς τον αντάρτη που και αυτός ωραία τα λέει :)
μένω νηφάλιος ανάβοντας ένα γάρο από τα φύλλα που θα έκανα βούτυρο και ψάχνω όχι την θεραπεία της ψυχής ( αυτήν νομίζω την γιάτρεψα ) , αλλά για όλα αυτά που θα την κάνουν να χαρεί . να νοιώσει καλά , ( πάντα αν είναι δυνατόν ) με πολύ αγάπη και αυτογνωσία (νομίζω ) . :)
 

panas1

Member
ή πάμε γι απο του χρόνου.. ή κάποιοι "δικοί" τους που θα να έτοιμοι για σπορά θα επωφεληθούν
αντε πάντως.. κούτσα-κούτσα που θα πάει..
 

panas1

Member
Τι σχέση έχει το πορτοκάλι με το πίθηκο;


μιλάς με γρίφους γέροντα :biggrin:


δεν είναι πολύ άσχετα.. στο μυαλό των 'εξω απ το παιχνίδι' η νομιμοποίηση της βιομηχανικής θα τους κάνει πιο δεκτικούς κ στην νομιμοποίηση για ψυχαγωγικούς/θεραπευτικούς σκοπούς
 
Υπομονή παιδιά, έρχεται ο Αλέξης και θα λυθούν όλα τα προβλήματα .
Για καλό και για κακό βέβαια, τσεκάρετε αν έχει λήξει και το διαβατήριο :laughing:
Πάντως, η νομιμοποίηση της κλωστικής όπως και η επανακαλλιέργεια της και οικονομικά θα συνησφέρει και θα βοηθήσει λίγο να αντιμετωπιστούν οι προκαταλήψεις, ρωτήστε και τους ταλαίπωρους των cannabis shop στην επικράτεια,κάτι ξέρουν και αυτοί.
Τώρα, πολλοί μπερδεύουμε το ιδανικό[που θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε και ουτοπικό] με το εφικτό.Για να πετύχει[έστω και ως πείραμα] η αποποινικοποίηση ή νομιμοποίηση ουσιών,πρακτικών,ηθών κ.ο.κ. που για χρόνια είναι ταμπού και απαγορευμένα, θα πρέπει ή να γίνει επανάσταση ή να υπάρχει σχέδιο ,μέθοδος και νόμοι . Για την επανάσταση, δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά μιας που έρχεται ο Αλέξης τώρα, η επανάσταση μπορεί να περιμένει λιγάκι ακόμα :moon:.
Τώρα, αν πιστεύουμε στην εξέλιξη του πολίτη μέσα από πολιτισμένους δρόμους και μεθόδους,ε με επιχειρήματα και αγώνες και με σημαία την αλήθεια ,καταφέρνεις το ιδανικό,που γίνεται δηλαδή κάποια στιγμή εφικτό. Και αυτό θα γίνει μέσα από τον Ευρωπαικό δρόμο ,τον οποίο περπατούμε και εμείς σαν χώρα εδώ και δεκαετίες.
Όσο αφορά τώρα τους φίλους μας τους Γιάνκηδες, οι οποίοι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρώτερο , καλά κάνουν αυτά που κάνουν ,έτσι κι αλλιώς είναι σε άλλο λέβελ [απλώς άλλο, ούτε καλύτεροι ,ούτε χειρώτεροι από εμάς τους βλακάνιους ].
 

panas1

Member
++ αγιε

Πάντως, η νομιμοποίηση της κλωστικής όπως και η επανακαλλιέργεια της και οικονομικά θα συνησφέρει και θα βοηθήσει λίγο να αντιμετωπιστούν οι προκαταλήψεις, ρωτήστε και τους ταλαίπωρους των cannabis shop στην επικράτεια,κάτι ξέρουν και αυτοί.


έτσι..
ευτοπικό θα το λεγα το άλλο, οχι ουτοπικό :) είναι δυνατόν να γίνει.. και λογικά θα πραγματοποιηθεί πιστεύω μέχρι τις επόμενες 1-3 γεννιές.. ίσως οχι στο απόλυτο αλλα τουλάχιστον σε ενα μεγάλο βαθμό
 

Latest posts

Latest posts

Top