What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

My first time. Growbox PC.

P

Phral

Ce-ai bagat in carcasa asta, numa' tu stii... Pune mana si fa putin curat :bashhead:
 

Itachi

Member
Ce-ai bagat in carcasa asta, numa' tu stii... Pune mana si fa putin curat :bashhead:

Ce curat sa fac ? E totul in regula :D ... oricum dupa ce termin o arunc. Urmatorul grow va fii intro unitate mai mare sau poate chiar intrun dulap :D
 

Itachi

Member
Update 39 zile!
S-au mai raspandit petele maronii pe frunze (si pe alte frunze care erau "sanatoase") dar foarte lent acum.
Incepe sa miroase din ce in ce mai tare. Mai astept cateva zile si apoi pornesc ionizatorul. (Nu l-am folosit inca deoarece am citit pe net ca se ard repede alea, si nu vreau sa mi se arda in ultimele zile a plantei cand va mirosii mult mai puternic).
Astazi am intins sfoara si mai mult iar acum planta e si mai inclinata. Sper sa nu o afecteze.

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php
 

JaJa_Man

Member
In ce hal ai legat-o.....:crazy: Incearca sa o legi de ghiveci sau undeva jos, nu in sus cum ai legat-o tu.
Ionizatorul puteai sa il pornesti demult, nu se arde chiar asa usor avand in vedere ca al meu e pornit de 2 luni si nu a patit nimic. :D
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Urmatoarea udare ar fi bine sa fie doar cu apa chioara si urmaresti cu atentie daca mai apar pete. Daca ai cu ce sa masori pH-ul, ar fi util de vazut ce valoare are apa care se scurge dupa ce uzi.

In ceea ce priveste ionizatorul, faptul ca se arde repede nu inseamna ca se consuma, ci ca sunt de calitate proasta si cedeaza inainte de termen , nu ca se consuma.
 

Itachi

Member
Care apa sa se scurga ? In tava aia cumva ? I-am dat 1 litru de apa data trecuta si nu sa scurs deloc, tava e mereu uscata.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Apa cu nutrienti sau apa simpla ? De fiecare data cand uzi cu apa cu nutrienti, acestia se acumuleaza incet incet in sol. Cantitatea de nutrienti nu trebuie calculata in functie de marimea ghiveciului ci de marimea plantei.

Din cand in cand e bine sa uzi pana cand din ghiveci se scurge 10-20% din apa cu care uzi. In felul asta apa antreneaza sarurile adunate in straturile superioare (acolo unde umiditatea scade mult mai repede din cauza evaporarii) si chiar elimina din ele, acestea depozitandu-se in tava (fiind vizibile chiar atunci cand apa din tavita se evapora).

In cazuri de salt build-up, unii recomanda chiar scufundarea totala a ghiveciului in apa demineralizata pentru cateva minute, operatiune urmata apoi de o perioada un pic mai lunga de insetare fortata a plantei.
 

JonMalus

Member
trebuia sa o pui intr o margine a jardinierei si sa o culci jos, cu niste sarme sau ceva sfoara. . ca sa ai mai mult spatiu
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
omu' nu a inteles in 13 pagini cand si cum trebuie sa ude, ce poti vrea mai mult hempfield? degeaba ii repeti cum sa o faca..
 

Itachi

Member
Am urmat sfatul lui hempfield si am "spalat" putin pamantul.
Ieri dupa-amiaza pus apa de la robinet intr-o sticla de plastic si am lasato pana astazi fara capac (pentru evaporarea clorului). Am udat toata suprafata ghiveciului cu 800ml de apa "chioara" si sa scurs foarte repede in tava. Banuiesc ca pamantul era deja ud de nu a putut sa mentina apa. Am scos tava de sub ghiveci si am varsat apa intrun recipient. M-am folosit de un pH tester si TDS tester pentru a evalua apa inainte si dupa ce a trecut prin pamant.

Valorile apei "curate": pH = 6.65
TDS = 239.5 mg/L

Valorile apei trecute prin pamant: pH = 6.3
TDS = 442 mg/L
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pai apa aia a iesit cu o concentratie aproape dubla de saruri, ceea ce inseamna ca solul tau e plin de saruri. Pentru asta poti uda doar cu apa chioara o perioada, pana ce mai scade concentratia de saruri din sol, apoi le mai poti da si nutrienti.
 

eska

Member
Sincer? Ca trebuie sa mai rulez un pai :laughing:
Lasand glumele deoparte... am inteles doar ca ingrasamantul pentru flower scade pHul apei.

Oricum... PEACE AND LOVE !!

:))
mi-a adus aminte de un banc, cica un om de stiinta... britanic:)) studia puricele. ii dadea comanda "sari", ala sarea. nota ala acolo in caiet, dupa care ii rupe doo picioare. sari! sare puricele, noteaza iar ala in caiet teorii peste teorii. ii rupe si celelalte doo picioare, sari! ala nimic. noteaza ala in carnetel, dupa cateva ceasuri :)) dupa ce ii indepartez si celelalte doua picioare puricele surzeste.
:))
 

Itachi

Member
Desigur.
Update 45 zile de viata, 17 de flower.
Planta e bolnava. Sunt in overfert. Data viitoare ii dau doar apa. Sfaturi pentru cat timp sa nu-i mai dau ingrasamant ?
Varfurile frunzelor sunt indreptate in sus (se vede in prima poza). Este un lucru bun sau rau ? Aveti vreo idee de la ce se intampla asta ?

picture.php

picture.php


Nu am mai pus poze pana acum pentru ca am fumat de dimineata pana seara timp de cateva zile si am cam uitat de planta.
 

Latest posts

Latest posts

Top