What's new

My new growroom - Soil

prx

Member
36. Dan. Zdaj skos kontroliram ph vode in da je vrednost ph 6.8 :) Trenutna poraba vode na 3 dni je okrog 50l. Na cvetenju mislim da bo okrog 100l.

Temp. prostora 22-26°C
Vlažnost 40-55%
1x dnevno se šprica po listih z mešanico Plagron Phyt-amin

picture.php


picture.php


picture.php
 

prx

Member
Mora biti :) Kmal pride gor mreža, potem bomo pa vejice upogibal :D Koliko časa lahko pri SCROG metodi vejice upogibam? Do 2 tedna v fazi cvetenja?
 

prx

Member
Neki novega pred dopustom :D

39. Dan vegetiranja

picture.php


picture.php


picture.php


Edini problem ko se je pojavil pri 2 rožah. Zdaj so 2 opcije, preveč močna zemlja ali pa premal Kalija :/ Študiram da bi pognojil z 30% mešanico.

picture.php
 

prx

Member
Rabim nujno pomoč, prišel domov in 3 rože zelo boge! Tale zemlja me ubija! Mi je že žal da nisem šel na hydro

picture.php


picture.php


picture.php


Jutri spiram vse rože z 20l vode!
 

prx

Member
Pognojil sem pred 6 dnevi ( samo 30% mešanica za začetek) prej nisem nič gnojil samo voda. Ph vedno uravnavam preden zalivam ( če je prevelik uporabim kis ali pa limono). Zdaj sem spral rože z vodo ki ima Ph 6.6 in 156ppm. Bomo vidli čez par dni kako bo.
 

prx

Member
Evo pomoje smo našli krivca v moji vodi ker nisem imel še filtra. Preveril ppm v vodi, samo voda ima 150ppm ( idealno naj bi bilo 50ppm). Nisem si mislal da je lahko ppm večji problem ko ph vode.

Še ena zanimivost za destilirano vodo 1ppm in 7,7ph. Destilirano vodo bi se splačalo imeti za spiranje zadnji teden pred košnjo.

Še ena slikca preden sem dal mrežo gor
picture.php


Čist spodnje vejce sem porezal stran

picture.php
 

prx

Member
Urejeno mora biti drugače ni dobro :D Vsaj zame ne :) Drugače se bomo pa itak kaj novega naučili. Tukaj sem pomoje mal zakompliciral pri zemlji ker sem compo Bio mešal vmes ( ima guano noter in 1x več Kalija)
 

kranjski janez

New member
Ne vem, kako je s kvaliteto vode v Avstriji, a na tvojem mestu je ne bi spreminjal. Če je dobra za ljudi, je tudi za rože:biggrin:

Zemlja ni občutljiva kot hidro. Mleti dolomit pa itak uravnava ph.
 

prx

Member
Ja kvaliteta naj bi bila dobra, ampak klora je notri celo marijo. Drugače je pametno imeti reverzna osmoza RO ( večja kontrola na ppm)
 

belivitez

Member
Nisi povedal kako si resil problem... vodo si filtriral? A imaš kakšno idejo ker kok vidim ima frend podoben primer tvojemu , da bi 1 rundo zalil z destilirano vodo? Predvidevamo namreč da frenda muči ph in ti praviš da ima destilirana ph 7,7... nekako rahla kislina\rahla baza bi prišlo do neutralizacije?kaj praviš?

In pa še eno vprašanje kje kupujete mleti dolomit? Ter kok ga v indooru dodajate?

Prx mreža je že postavljena? :D
 

prx

Member
Problem še ni rešen ker čakam na RO filter. Sumim pa 2 stvari vodo ( preveč trda ) in zemljo ( preveč kalija). Kako zemljo ima sploh tvoj kolega? Veliko je lahko odvisno kakšen je NPK in ph v zemlji. PH ni nek problem, lahko uporabiš jabočni kis ali pa limono in uravnaš ph. Ne pa uporabljat kakšnih kemijskih PH down! Glede dolomita nevem ker ga ne uporabljam. DA, mreža je postavljena danes.
 

belivitez

Member
Zemlja je asef za sejančke, je fina mehka in ne vsebuje veliko npk vsaj jaz mislim tako :) ph zemlje naj bi bil med 6.5 in 5.5 tako piše na vreči. Predvidevam da sklepaš da je šel ph prek 7 oz. v rahlo bazo?

Daj neko slikco lepotic pod mrežo :D
 

ranta

Member
Kompliciraš prx ppm vode je ponekod v mestih tudi 600 pa ni nek problem pa ta kis pa limona je tud lahk drek . Razlika v rasti je pa očitna napram dwc tak da je pacat po zemlji na vrtu čist dovolj :D
 

prx

Member
Glede vode sem rešil problem...menjašne 50-50 RO-voda/pitna voda. Problem je bil v mojih Atami gnojilih....nič Ca in Mg notri! Tako da sem menjal gnojila za GH- Bio Thrive grow in bloom, Bio Essential + Epsom salt. Ampak še vsejen se ni problem rešil... Hydro 100% bolši in večji nadzor :D Je pa zanimivo zdaj....pri menjašnu RO vode z pitno vodo + gnojilo pride ppm na okrog 440ppm/cca 0.6EC . Če ni RO vode je okrog 800ppm z gnojilom. Zdaj ni mi jasno tukaj, mešam prepisano mešanico in negre nad 600ppm/cca 1.0 EC...seveda je 50-50 RO-vode/pitne vode. Tale soil gojenje bo še zanimivo do konca :D Še to mi ni čist jasno...eni govorijo da moraš skos uporabljati organsko gnojilo, edni pa drugače. Pri mineralnem je tako da 1x na teden pognojiš potem 2-3x voda..itd Tukaj bi pa moral skos imeti gnojilo v vodi.
 
Top