What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

My first time. Growbox PC.

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
...Nu am facut nici o greseala cand am spus foarte clar ca poti face cooltube pentru CFL-uri din material PET...
Nici n-am spus c-ai fi gresit, dar becul din desen seamana cu hps (desi scrie mare CFL pe el) iar eu eram lovit de tren(wreck):D
La cfl-urile de pana la 30W temp nu depaseste 60-65C iar plasticul din pet se topeste incepand cu 80-85, daca mai adaugi si un curent de aer prin el, e relativ safe. :tiphat:
 

Itachi

Member
Am cumparat cam tot :D ... acum trebuie sa dau gauri in unitate si sa prind duliile (le-am cumparat din portelan ca sa fiu sigur ca nu se topesc). Nu am mai gasit becuri dinalea asa ca am luat pt inflorire... 2x 2700*K, 45W, 2800 Lumeni (deci 5600 Lumeni) iar pentru vegetatie 2x 6500*K, 29W, 1850 Lumeni fiecare... dar merg azi sa mai iau un bec lumina rece cu cel putin 1600 lumeni.
Nu mai fac cooltube ca am gasit plexiglass si fac "bariera" intre becuri si plante.
Nu am cumparat termometru digital pt ca e scump, dar voi pune in unitate ceasul meu de masa ce indica si temperatura si umiditatea... doar ca e de la Konig ..si nu-mi inspira incredere firma asta.
 

Itachi

Member
Dupa atata munca, am probleme cu lumina :(

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php
 
I

imajestic

Itachi.. mi-a spuns cineva odata ca a fumat un bong si de atunci nu mai pipa.... nu vreau sa te descurajez dar vezi ca poti sa dai search pc grow box si iti gasesti raspuns la toate intrebarile pe care le-ai pus pana acuma :]
 

coolbud

puffin' the herb
Eu zic ### ca asta nu citeste nimic , asteapta doar mura-n gura.
 
Last edited by a moderator:

Itachi

Member
Da. E setat pe privat. Acum il voi modifica.
Coolbud... crede-ma ca citesc diferite chestii ce au legatura cu grow si weed dinainte sa ma gandesc la PC growbox. Inainte citeam de curiozitate si placerea de a avea cunostinte despre asta, acum citesc de nevoie :))
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mai ai mult si bine de izolat la carcasa aia pana nu va mai iesi sau intra lumina..
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
are potentialul de a strica tot, si cred ca-i suficient ca sa iei masuri preventive.
 

Evil6

Member
baga kit, banda izoliera, banda adeziva( in lipsa de altceva) si apuca sa lipesti toate gaurile de lumina, daca pe bezna totala se vede lumina cum iese din carcasa, nu e de bine. Daca intra raze foarte mici de lumina, presupun ca poate fi acoperita, sau imbracata carcasa partial cu un material bun. Presupun ca luminile alea de pe ventilatoare nu sunt leduri, nu?
 

Itachi

Member
Asa voi face. Pot sa o izolez sa nu intre lumina pe timp de bezna, dar sa nu iasa nu prea. Oricum, nu-mi fac asa mari probleme pt ca mama deja a vazuto si nu a comentat. O mica problema care deabea a intervenit e ca miroase a cauciuc ars. Mai tarziu (cand nu e ea acasa) voi deschide unitatea sa vad daca totul e in regula si cate grade sunt (ca de azi noapte e pornita si am pus inauntru ceasul meu de masa cu termometru :D )

Evil, ventilatorul din fata are leduri :D ..dar pe timp de bezna e inchis :)
 
Last edited by a moderator:

Itachi

Member
Temperatura este de 19*C. Am pus mana pe becuri si sunt doar putin calde :D
Sper sa nu le fie frig, deoarece noaptea vor sta cam la 16*C ...iar daca le mai tin si ventilate... ajung cred ca la 12.
Nu am gasit nimic topit.. sper ca mirosul de cauciuc ars sa dispara.
Pana vine curierul cu semintele eu o izolez mai bine... si apoi ma apuc de treaba :D

Va voi tine la curent cu detalii :)
Multumesc pentru sustinere si pentru sfaturi!
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pune sa fie lumina noaptea si intuneric ziua, asa vei mai micsora diferenta de temperatura.
nu ti-as recomanda mai mult de 5 grade diferenta intre noapte si zi, de exemplu 20 grade noaptea si 25 grade ziua ar fi perfect.
 

Itachi

Member
Ok. Asa voi face :) Sincer nu m-as fi gandit la idee asta. Merci!
Ma pun sa o izolez bine :D Nu mai pun poze cu unitatea dar voi face cum a spus Evil. Daca nu iese lumina la noapte (cu becul stins) inseamna ca e izolata bine :)
 

Latest posts

Latest posts

Top