What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Culturi Ninja

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Cea mai importanta arma a unui ninja este mintea lui.
Cu cat stii mai multe, cu atat mai putine materiale vei avea nevoie sa cari cu tine ;)
Asa ca de la ninja cu ochii rosii la alt ninja cu ochii rosii va recomand ceva simplu, rapid si folositor: http://www.ipm.ucdavis.edu/FAQ/natural-enemies-poster.pdf - un poster cu majoritatea insectelor benefice si cativa daunatori.

Se aplica la iarba? Nu in totalitate. Dar majoritatea insectelor banefice se hranesc cu daunatori :D
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Din Sfanta Evanghelie de Growereala... De la Bunicu' Ninja...
Citire:

Bunicu Ninja era cunoscut pentru multe nebuneli dar si pentru abilitatile lui legendare de a creste iarba incredibil de buna oriunde. Se svonea ca creste iarba si in pantaloni... totusi nu s-au gasit curajosi iar curajoasele nu mai tineau minte mare lucru. Cunoscutii credeau ca plantele lui sunt invizibile pt ca nici dracu nu le gasise. La naiba... TOT clanul incercase. S-au grupat pe echipe si au cautat toate terenurile pe o raza de 100 km. De gasit au gasit cate un grow... dar ce crestea Bunicu... nema! Dupa ani si ani de cautari clanul deja incetase sa isi mai faca iluzii ca vor gasi ceva asa ca s-au multumit cu kilu de bud pe care bunicu il dona clanului an de an.

Un lucru era clar: Bunicu avea toate degetele verzi (sau maro... depinde in ce anotimp dadeai de el) si ascundea plantele in locuri unde nu s-ar fi gandit nici dracu.

Si pentru ca Bunicu' era pt Bud cel Mic nu doar ruda, partener de fumat sau tipu' cu cea mai tare iarba din clan, dar si maestrul sau, Bud il vizita des ca sa mai "invetze" cate ceva... dar avea nevoie de lectii multiple ca dupa ce fuma cu batranu se lua cu alte tampenii si mai uita cate ceva.

Si in stil clasic, intr-o zi Bud il vizita cu o noua dilema, si fara a mai sta pe ganduri il intreba direct: "Bunicule, cum as putea sa cresc in propria gradina?"

Batranul se uita la ceas. Era 4:20 ... ora Moscovei (intotdeauna era 4:20 undeva in lume), asa ca scoase bongul intelepciunii, aseza un bud auriu pe sita, ii dadu foc cu o bricheta si inhala adanc pana cand din bud nu mai ramasese decat putin scrum pe care vantul (pe semne si el pofticios si amator al budului bunicului) il dispersa in zare. In acea seara asfintitul fu rosu. Asa era cand bunicu fuma.

Bunicu era in transa: "Nepoate... sa cresti in propria ta gradina este ........"
Bud: "DA? Este....? Ce Este? Cum este?"
Bunicu' : "No sezi binisor ca nu exista un singur cuvant care sa descrie toata treaba asta. E o chestie complicata plina de avantaje si dezavantaje. Pe de o parte ai tot timpul acces la ea si poti sa ii asiguri tot ce are nevoie, astfel asigurandu-te ca vei avea o recolta incredibila. Pe de alta parte risti ca recolta ta sa fie furata de ninjalaii din clanu Dau'Ku'Ju'LA sau sa fii dat in gat de cei din "Vad'Pes'T'Gard". Este extrem de riscant, mai ales daca Samuraii Mascati vin peste tine."

Bud: "DA? Este....? Adica tu nu ai crescut in gradina?"

Bunicu': "Mama ce buna e chestia asta. Deja te aud in reluare... Ce? Aaaa. Normal ca am crescut in gradina. Mai stii anii aia cand tot clanu imi cauta culturile prin padure? Atunci am crescut in gradina."

Bud: "Pai cum asa ca nu ai gradina foarte mare. Si daca ma uit nu vad decat legume, porumb, parca niste pepeni, fasole si niste flori."

Bunicu': "Asta pt ca esti chior si nu stii sa te uiti mai bine! Tot timpu am ceva, nu doar in padure, pe campuri, in munti, in balta, langa rauri, langa lacuri, sau in alte pustietati ci si aici in gradina. Hai sa facem un tur!"

Si au pornit impreuna. Bunicu' i-a aratat cum a legat planta in asa fel incat sa nu se ridice deasupra altor plante. Pe langa asta, numeroase alte flori si legume de aceeasi culoare faceau ca intreaga planta sa dispara intr-o mare de verdeatza si flori. Bud reusi sa le vada doar de la 1 metru distanta. Mare smeker mai era bunicu:
Prinsa de pamant era o marioara iar printre frunzele si buzii ei cresteau diferite flori. Bunicu plantase initial florile si apoi a pus iarba la baza celorlalte plante. Tot ce vedeai acum erau flori si "iarba".
In lanul de porumb bunicu facuse cam acelasi lucru si pentru ca sa nu fie atat de usor vizibila o planta verde intre unele galbene, acesta plantase fasole la baza porumbului. aceasta se catzara pe tot ce prindea si imbogatzea pamantul cu nitrogen. si ca sa aiba si mai multa verzarie bunicu a pus si niste pepeni si dovleci ornamentali in zona. frunzele mari adaugau nu doar verdeatza dar si pastrau mai multa umezeala in pamant.
Printre rosiile din solar Bud ramase cu gura cascata cand vazu globuri agatzate de marioare vesele. Cu siguranta daca cineva le-ar fi vazut cu ochiu' liber si-ar fi dat seama. Dar de la distanta si prin cativa microni de plastic toate aratau la fel.
Probabil cele mai interesante erau, nu auto-piticii crescuti de bunicu printre legume, salata, varza, si tufele de menta, ci plantele crescute in copac. Avea bunicu o bafta cu o micro-livada de nu iti venea sa crezi. Din unele unghiuri nimeni nu putea sa vada nimic... si rar se uita careva prin sau la pomi. Asa ca bunicu a atasat pe o creanga o galeata si acolo era un GG de toata frumusetzea...

... dar toate acestea ... si cine stie cate alte lucruri... bud nu a reusit sa le tzina minte. Bunicu i-a oferit cam pe la mijlocul turului, un fum din bongul intelepciunii si se pare ca intelepciunea a fost mai tare ca Bud. Acesta a uitat cu desavarsire si faptul ca a fost pe la Bunicu, dar 2 ani mai tarziu, ca de nicaieri, l-au lovit imaginile de mult uitate si abilitatea lui de Ninja Gower fu inzecita.

:wave:
 

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Superba poveste, Gantz... Cat despre gradina, oricum o sa plantez ceva legume, m-am gandit la rosii, castraveti, pepeni, si ceva flori mai inalte sau arbusti ornamentali, am de unde si spatiu e la greu. Pamantul e foarte bun, creste iarba(NPI) pe el dintotdeauna, si mai am ceva pruni si meri de ici colo; n-a fost plantat pe el nimic pana acum. O sa am ceva de lucru cu sapatul, dar e lunga luna aprilie... Dar nu stiu daca sa fac ceva lst, poate metoda aia a lui zeeland, sau sa le las in sus(5 fete WW) ?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Iti recomand si cateva plante de ricin, mascheaza de minune iarba. Nici doua trei tufe de margarete nu-s de lepadat, plus ca elimina un insecticit natural.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
am auzit ca si craitele sunt o alegere buna ;) se pare ca atrag gargaritze... iar aceste micutze carnivore se hranesc cu tot felu' de lighioane ce s-ar infrupta regeste din marioara ta
 

vasile

Well-known member
Veteran
Gantz for president.

Am incercat si eu sa imi maschez grow-ul cu alte plante salbatice, planta tinuta destul de jos, insa am avut surpriza ca plantele acelea salbatice sa creasca cu mult peste planta si sa ii ia o mare parte din lumina, in final am bagat cutitul in ele.

Aveti grija ce plante puneti pe langa, eu zic ca ricinul mai mult atrage atentia, cel putin eu cand vad ricin zic ca e iarba, si ma duc langa el sa ma asigur daca e sau nu, are si parti pozitive dar pe mine personal nu prea ma tenteaza ideea asta cu ricinul.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
eu tai ricinul pt ca ia mult din lumina si pt ca planta e toxica.

daca ai plante salbatice e mai bine daca sunt inalte dar nu stufoase. :D betze si paie sunt ok. stuf? si mai bine :D

daca tot sunt inalte, poti sa iti lasi si planta ta sa creasca si inalta :D
 

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Plante salbatice inalte nu prea cresc, iarba e cosita cam o data pe an, dar daca vreau o pot lasa sa creasca in voie. Cred ca o sa pot sa le maschez cu ajutorul florilor. Cel mai mult ma tenteaza metoda aia cu rasturnarea ghiveciului si indoirea tulpinii la 90 de grade. Am citit undeva ca WW raspunde bine la training pentru ca are tulpinile maleabile. Anyway, long live Gantz !
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
m-am gandit sa pun niste poze pt inspiratie ;)

picture.php
16337HI340004.JPG
picture.php
708407-10-08-solticepatch.JPG
708407-30-08-Head-G13-1.JPG



ideea e simpla: exact ca in jocurile unde trebuie sa gasesti obiecte, sunt prea multe informatii vizuale si ochiul este coplesit. Asa ca vede tot ce e verde la un loc ;)
 
Last edited:

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Ala da camuflaj... Am alta intrebare, putin off topic si stupida dar nah, daca rastorn ghiveciul, cum fac sa nu cada pamantul ? Si cam cat trebuie sa fie de mare planta cand aplic metoda cu rasturnatul ?
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
daca planta e in pamant de mai mult timp atunci ghiveciul e plin de radacini si doar primiii 2 cm de pamant de la suprafata ghiveciului pot sa cada. ce inseamna destul timp? cateodata si 1 luna e deajuns. depinde de marimea ghiveciului.
mai usor e sa folosesti un ghiveci patrat. si mai usor e sa cresti intr-o sticla patratoasa de apa aplata.
cat de mare? 15-20-30 cm. ai grija sa nu o lasi sa creasca prea mare pt ca dupa o vreme tulpina incepe sa se intareasca...
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Hmmm, pentru culegatori ar fi ceva, ca sunt chiori si nu o sa vada marioarele din cauza verdelui.

Dar ce te faci cu albinele ??? Want some pollen ?
 

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Da chiar man, nu m-am gandit la albine. De alea cum ma mai feresc ? De flori am mare nevoie pentru mascare...
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu te feresti. doar speri sa nu aiba de unde apuca polen din zona.. daca au de unde, si vantul devine o problema.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Albinele si insectele, la fel casi vantul, devin o problema atunci cand plantele tale au o inflorire timpurie si toamna e calda. Daca mergi pe soiuri care termina greu sunt sanse mai mici de polenizare accidentala.

O metoda descoperita empiric de a feri plantele de polen este plasarea lor in gropi sau adancituri naturale, astfel incat frunzisul lor sa ramana mereu sub nivelul vegetatiei din zona. Acest mod de amplasare fereste planta de polenul adus de vant (vegetatia din jur functionand ca un filtru ).

Daca adanciturile sunt prea mari pot aparea cateva dezavantaje: acumularea de apa in exces in timpul ploilor abundente, reducerea cantitatii de lumina prin efectul de umbrire al vegetatiei din jur si nu in ultimul rand, daca nu cumva cel mai periculos, acumularea de aer rece in noptile si diminetile de toamna, iar temperatura poate ficu cateva grade mai jos decat in rest.

In contradictie, plasarea plantelor pe movile naturale de pamant ofera accesul la mai mult soare insa expune inflorescentele in carea vantului existand sanse mai mari de polenizare. Totodata o planta expusa la vant are nevoie de o cantitate mult mai mare de apa, din cauza deshidratarii fortate.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
daca creste in zona canepa si totusi vrei sa cresti la tine in gradina si nu ai sera... nu prea ai ce sa faci.
te trezesti ca ai seminte... si ce daca? vai! sa mori tu ca te oftici ca la fiecare jumate de kil de bud mai scoti si 1-2 kg de seminte. mare branza. semintele se pot consuma... daca vrei ;)

oricum cu un paketzel de genetica proaspata ai in fiecare an o recolta sa te tina si 2 ani - asta daca le plantezi pe toate ;)

e nasol ca stai sa le culegi. aici va dau dreptate. pe youtube era unu cu aceeasi problema. cum a rezolvat el problema? cu un carton. s-a asezat pe un scaun, a pus cartonul inclinat pe genunchi si a inceput sa faramiteze budu. iarba ramane intre santzuri iar semintele pt ca sunt mai grele se rostogolesc "la vale" :p

si cu ocazia asta ai bud cules pt orice joint doreste maria ta ;) gata de rulat ;)
 
Last edited:

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Gantz, oare pot aplica metoda aia cu rasturnatul ghiveciului la un strain ce scrie ca ar avea o inaltime finala de vreo 50 cm ? Nu ca as vrea sa o pitesc mai mult dar fiind o planta asa mica as vrea sa am o recolta decenta, fara sa apelez la hst.
 

Latest posts

Latest posts

Top