What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Cannabis nyheder fra medierne

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1695150.ece

Han leverer hash direkte til døren

Skævt forretningskoncept: Cutter sender tjald rundt til sine kunder i hele Danmark

Hash direkte til din hoveddør. Sådan lyder 31-årige Cutters forretningskoncept. For tre uger siden startede han De Rygende Bude. dk, hvor han leverer hash direkte til kundernes hoveddør. Og det er lige meget, om hoveddøren er placeret på Fyn, Jylland eller andre steder i verden.

Ekstra Bladet mødes med Cutter på en café i København. Mens vi snakker, sidder han åbenlyst og ruller de joints, vi senere ser ham sende ud til sine kunder. Han køber al sin tjald på Christiania.

- Jeg har startet De Rygende Bude, fordi jeg synes, at det skal være nemt at købe tjald. Hvis man sidder derhjemme og vil købe en pizza, burger eller et fjernsyn - jamen, så kan man bare bestille det. Det skal man da også kunne med hash, siger han.

Pr. postordre
Om pakkerne når frem til tiden, er op til Post Danmark. Pakkerne bliver nemlig sendt pr. postordre.

- Det er det mest perfekte for mig. Det går pisse-hurtigt, er super stabilt og det er mega diskret, lyder det fra Cutter.

- Jeg skal ikke møde nogen pushere, og der er ikke nogen pushere, der skal møde mig, siger han.

I starten kørte Cutter også ud med hash til de kunder, der bor i København. Men den løsning er nu lagt lidt på is.

- Jeg får sgu dårlige nerver af at køre rundt og sælge hash dør til dør, så indtil der sker en legalisering af hash, må jeg tage nogle forholdsregler, siger han.

Når han selv kommer ud til kunden, har han nemlig ingen vished for, hvem der har bestilt.

- Jeg har før prøvet at blive røvet, fortæller han.

Ender nok bag tremmer
Cutter lægger ikke skjul på, at han sælger hash, og det ville være meget nemt for politiet at se det. De kan bare kigge på hans Facebook-profil.

Derfor er han godt klar over, at han nok ender bag tremmer på et tidspunkt. Og det er helt fint.

Politiet gør bare deres arbejde, og det skal de have lov til, mener han.

- Jeg har jo bare spillet livets matador og trukket et 'ryk i fængsel'-kort. På et eller andet tidspunkt kommer politiet selvfølgelig og banker på min dør. Men jeg er helt klar til at tage min straf, når den kommer.

- Det her er en milliardindustri, og jeg ofrer hverken familie, venner eller andre end mig selv, og jeg rykker gerne i fængsel for at have en fod indenfor i en milliard-industri, når jeg kommer ud af spjældet igen, siger han.

Cutter ønsker ikke sit fulde navn i avisen - men hans identitet er kendt af Ekstra Bladet.

Narko-politiet: Lyder som en skurk
Selv om Cutter er særdeles åben om sin ulovlige handel, har lovens lange narko-arm ikke hørt om ham og De Rygende Bude, før Ekstra Bladet kontakter Københavns Politi.

- Hvad synes du om den måde, han fører forretning på? - Han lyder som en skurk. Det er jo ulovligt, det han gør. Han er kriminel, hvis han ligger og kører rundt med hash og sender hash med posten, siger Steffen Th. Steffensen, der er chef for narkoafdelingen i Københavns Politi.

Han oplyser, at de er fuldt beskæftigede med mange efterforskninger i forvejen. Derfor kan de ikke bare lave en sag på noget, hvor der ikke er klare beviser for den handel, der er foregået.

Men han mener dog alligevel, at Cutter ikke skal blive overrasket, hvis det en dag banker på hans dør, og det er politiet, der vil ind.

- Når Folketinget siger, at hash er ulovligt, så må jeg jo forholde mig til det som politimand.

Kunde: Det er trygt
- Det er forkasteligt, at jeg skal kriminaliseres for at købe medicin, jeg har brug for, siger 35-årige Jacob Lyng Bech fra København, der er fast kunde hos De Rygende Bude.

Han bruger pot til at lindre sine smerter. I 2010 fik han et skred i ryggen og flere diskusprolapser.

Han har skruer og stænger i sig for at samle ryggen og holde leddene på plads.

Oven i hatten fik han også store maveproblemer et år efter, hvor han endte med at få fjernet galdeblæren. Men på grund af en fejloperation har han flere meget smertefulde anfald om ugen.

Mildere end morfin - Hverken morfin eller pot kan tage smerterne helt, men det kan lindre. Jeg vælger pot, fordi jeg stadig kan fungere, når jeg har røget det - det er mildere end morfin, siger han.

- Man skal ikke legalisere det hele, men jeg tror helt ærligt på, at det kunne fungere med medicinsk cannabis. Det er dog stadig et rusmiddel, så der skal være kontrol med det. Det skal være en lægelig vurdering, om man har behov for cannabis, siger han.

Han bruger omkring 1500 til 2000 kroner på at købe pot om måneden, hvilket svarer til cirka 10 til 15 gram.

- Det er jo ikke fedt, at sådan nogle som mig skal ind til et kriminelt miljø for at kunne hente min medicin. Derfor er det trygt for mig, at De Rygende Bude leverer direkte til min dør, siger han.

Cutter: Jeg vil vildt gerne betale moms og skat
31-årige Cutter håber, at han en dag får lov at indregistrere sit firma - og betale skat og moms af det, han sælger.

Indregistreringspapiret er allerede afleveret hos skat. Men fordi Cutter har været åben om, hvad hans firma handler med, er der ikke stor sandsynlighed for, at han får lov til at registrere det.

Derfor har Cutter fundet en alternativ måde, hvorpå han alligevel kan bidrage økonomisk til samfundet med en bid af sin hash-kage.

- Jeg vil vildt gerne betale moms og skat, og hvis jeg ikke får lov til det af systemet, så inviterer jeg alle Danmarks fattige mennesker til at komme ind foran Christiansborg og ytre deres mening, samtidig med at jeg deler penge ud til dem i ægte Robin Hood-stil, siger manden bag De Rygende Bude.

Han har allerede ansøgt om at holde en demonstration ude foran Christiansborg 20. april i år.

- Så må folk stille sig op i kø, og så uddeler jeg de penge, jeg skulle have betalt i moms i 50 eller 100 kronesedler.

Og så får alle dem i køen en hver, indtil der ikke er mere tilbage, siger han.

Staten går glip af penge
Cutter mener, at hash-handel er en utrolig god forretning. Og derfor undrer det ham, at staten ikke vil have en bid af den kage, der bliver serveret, ligegyldigt hvad loven siger.

- Man har røget hash i flere tusind år, og historien viser, at man bliver ved med uanset loven. Vi har brug for penge - vi er i en finanskrise. Så er det da bare mærkeligt, at staten ikke vil tjene penge på hash-salget, når det alligevel foregår, siger han.

Cutter tror ikke, at en legalisering vil betyde, at der er flere, der bliver afhængige af hash, end der er nu.

- I lande, hvor man har legaliseret besiddelsen af hash, og hvor det ikke er så tabuagtigt at ryge hash, viser det sig jo, at der ikke er flere, der bliver afhængige. I Holland, for eksempel, er der færre indbyggere, der har røget hash, end der er i Danmark, siger han.
 

420empire

Well-known member
Veteran
Ja, man må sige det er et friskt tiltag :) Syntes sku på måde han lyder til at være en cool nok gut.
 

dragongrower

Active member
manden er en idiot!
Han har været medlem for forskellige sider og nu laver han noget åbenlyst ulovligt og inviterer nærmest policen til at komme og tjekke hans computer.
Hvad mon han finder der, af sjove navne, logins osv..

fy for satan
 

blackone

Active member
Veteran
Foged finder skunklaboratorium i Gentofte

Foged finder skunklaboratorium i Gentofte

http://ekstrabladet.dk/112/article1701633.ece
Når man har valgt en kriminel løbebane og bedriver sine ulovligheder i hjemmet, så er det en god idé ikke at tiltrække sig alt for meget opmærksomhed. I hvert fald hvis man ikke vil snuppes.

Det måtte en 41-årig mand fra Gentofte onsdag aften sande, da hans nebengesjæft som skunkfabrikant blev opdaget.

Den 41-årige havde efter alt at dømme ikke betalt sin husleje, og så fik han besøg fra myndighederne.

- Det var fogeden, som var ude for at foretage en udsættelse af manden på Ørnegårdsvej i Gentofte. Derude opdagede han så, at der var et skunklaboratorium på bopælen, fortæller pressekoordinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi.

Opdagelsen fik fogeden til at ringe til ordensmagten, som rykkede ud til adressen, hvor den 41-årige mand blev anholdt.

- Vi har ham siddende i øjeblikket, men der er ikke taget stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør, siger Henrik Suhr.

Skunk er en forædlet udgave af hampplanten, som også bruges til fremstilling af hash og marihuana.

Skunk har et højt indhold af det euforiserende stof THC. For at opnå det dyrkes planterne indendøre under særligt gunstige forhold.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://ekstrabladet.dk/nationen/article1697321.ece

København til borgen: Her er hash-forslag

Nu bliver det sendt, det nye forslag om en 3 årig legalisering af hash i København. Læs det her

'Kære Morten Bødskov! Socialudvalget i Københavns Kommune vil indledningsvis byde dig velkommen som justitsminister. Socialudvalget har drøftet mulighederne for, at der i Københavns Kommune kan gennemføre en 3 årig forsøgsordning med regulering af lovlig hashhandel. Derfor har Socialudvalget besluttet at rette henvendelse til dig med henblik på at opnå dispensation fra gældende lovgivning om handel med euforiserende stoffer, så grundlaget for en forsøgsordning kan etableres. En forsøgsordning med et legalt og reguleret hashmarked i København skal ses som Københavns Kommunes ønske om at bidrage til at finde en bedre løsning på de udfordringer, det meste af landet står overfor i forhold til forbruget af hash og til den kriminalitet, der er forbundet med hashhandlen'
Sådan lyder indledningen på det brev, Københavns Kommunes socialudvalg i dag afsender til justitsministeriet og regeringen.

Hash ER skadeligt
Socialudvalget understreger, at de betragter hash som et 'skadeligt rusmiddel, hvilket også er grunden til at vi ønsker at kunne sælge den under kontrollerede forhold'.
- Afkriminalisering af hash vil skabe en mere sikker by, og medvirke til at folk kan komme ud af deres misbrug. Vi håber meget at vores partifæller i den nuværende regering, vil imødekomme Københavns ønske, da den tidligere regering blankt har afvist enhver tanke om afkriminalisering af hash. Vi er optimistiske og tror på, at det hjælper noget at rejse dette ønske. Vi er som landets største by hårdt plaget af bandekriminalitet, som i høj grad skyldes hashhandlen. Derfor er jeg ret overbevist om at regeringen vil lytte, og ikke bare forsætte den samme nyttesløse forbudspolitik, siger Lars Aslan Rasmussen, formand for Socialudvalget.

Forsøg
Socialudvalget henviser til, at 'flere andre lande, der ligesom Danmark er tilsluttet FN’s Narkotikakonvention har, afkriminaliseret hash. Hvis regeringen godkender et sådant forsøg, vil vi i socialudvalget straks igangsætte en dialog, med førende misbrugseksperter, om at finde den bedst mulige løsning', skriver de.
Hidtil har hverken justitsministeren eller andre fra regeringen støttet et sådant forslag.
- Vi har efterhånden gode resultater med at dæmpe forbruget af cigaretter og alkohol blandt unge gennem en mere restriktiv holdning. Så vil det da være ærgerligt at gå i den modsatte retning på et andet område, og forbruget så steg, har den socialdemokratiske retsordfører, Ole Hækkerup tidliger sagt til Politiken.

89 procent går i følge en undersøgelse fra nationen! med over 5000 deltagere ind for legalisering af hash.

Tror du Københavns Kommune har en chance mod borgen? Og er det en god ide med et forsøg over tre år?

-også skal vi lige have Casper Cs mening med også:

http://ekstrabladet.dk/nationen/article1699633.ece

Casper Christensen: Legaliser hash nu

Nu blander de kendte sig i debatten om legalisering af hash: Casper Christensen mener det er som et godt glas rødvin

- Jeg synes det kunne være rart at legalisere cannabis. Det et euforiserende og rart stof, som man kan bruge, når man er en voksen mand - i stedet for et godt glas rødvin, sagde komiker Casper Christensen i programmet Weekend Weekend på TV2.
Han indrømmer også, at han ryger hash - omend meget lidt:
- Jeg ryger kun meget lidt, for jeg kan overhovedet ikke fungere under eller efter, men muligheden er rar at have. Folk ved da godt, at jeg ryger en joint i ny og næ, men jeg inhalerer ikke, sagde Casper Christensen i programmet.
Casper Christensen har tidligere tændt en joint i direkte tv.

København desperat
I sidste uge afsendte Københavns Kommune et forslag til folketinget om en tre årig legalisering af hash på forsøgsbasis. Og det forslag gav mange kommentarer med på vejen:
- Det her tiltag er desværre langt fra virkeligheden, selvom det er klart det fornuftigste for København som by!! Desværre må vi bare erkende at verdens førende demokrati stadig har alvorlige mangler. , skriver CPH G.
Jonas R. er enig:
- Jeg vil så gerne bevare en tro i det demokrati vi er så glade for og viderefører til andre lande, men når sådanne ting her kan jeg ikke lade være med at tænke: findes der bare ét sagligt argument for den fortsatte kriminalisering af almindelige mennesker?Er der ikke nogen der kan give mig bare et SAGLIGT argument?Vil så gerne tro på mit eget land, skriver han i en af de ialt 160 kommentarer.

90 procent: GIv os fri hash
90 procent mener, at det burde være lovligt at købe hash ifølge en stor afsteming på nationen! med over 9000 deltagere.
- Selvfølgelig skal det gøres lovligt, brugere skal ikke kriminaliseres, og de kriminelle skal ikke have sådan et kæmpe pengeprofit marked. Pengene kunne fx bruges på fx Skoler, sygehuse osv. som er blevet besparet til et kæmpe vikar firma, skriver Kasper S.

Tror du debatten vil ændre sig, nu har en 'kendt' træder frem som bruger af hash?
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://politiken.dk/debat/ledere/article1529009.ece

Rockerbander kan stoppes ved at regulere hashhandel

Forretningsgrundlaget på hash-markedet skal rives væk under rockerbanderne.

Virkelighedsfornægtelse hjælper hverken misbrugerne eller ofre for rockernes terror.

Politiken mener:
Lederen er skrevet af et medlem af Politikens lederkollegium.

Kampen mod euforiserende stoffer er slået fejl og har desværre kun ført til en ond spiral, hvor organiserede rockergrupper overalt i landet tjener stadig større summer på salg af blandt andet hash.

Jungleloven hersker i dag.

Intet sted har rockerne opnået større kontrol end på fristaden Christiania, hvor den forestående ’normalisering’ rummer en stor fare for, at Hells Angels’ støttegrupper og andre forbryderkarteller kupper en hel bydel.

Som en tidligere christianit skriver i Kroniken i dag: »Hvis ikke man makker ret, stiller der et tæskehold! Og nu med et nyt argument: Vi er de nye, egentlige ejere«.

Advarslen skal tages dybt alvorligt, eftersom problemet med organiseret kriminalitet ikke er isoleret til fristaden.

Efter årtiers naiv og passiv formalisme er tiden kommet til en ny strategi: Hashmarkedet skal reguleres, efter hollandsk forbillede, som et flertal i Københavns Borgerrepræsentation også ønsker. Den fejlslagne politik skal ændres. Regulering er bedre end lovløshed.

Forebyggelse og oplysning vil kun få bedre vilkår, hvis rusmiddelforbruget håndteres åbent.

Selve forretningsgrundlaget skal rives væk under rockerbanderne, så den organiserede kriminalitet ikke alene bliver stækket på indtægterne, men så staten også får nye indtægter, der kan bruges til bedre behandling af de alt for mange unge, som havner i hashmisbrug.

Problemerne ved cannabis skal bestemt ikke nedtones: Hashmisbrug er potentielt mere skadeligt end alkohol for unge – vel at mærke over 16 år, gymnasieelever og studerende – da virkningerne bliver længere i kroppen og dermed sløver indlæringen.

Men forebyggelse og oplysning vil kun få bedre vilkår, hvis rusmiddelforbruget håndteres åbent.

Alternativet til det nuværende rockerstyrede voldsanarki skal ikke være en total liberalisering, men derimod en nøje afgrænset regulering, hvor særlige cafeer og værtshuse autoriseres til at sælge de mildeste hashformer – som det kendes fra Amsterdams ’coffeeshops’.

Fortsat virkelighedsfornægtelse hjælper nemlig hverken unge hashmisbrugere eller ofre for rockernes terror.

Det reelle valg står ikke mellem et virkningsløst forbud eller en total liberalisering, men derimod mellem fortsat at lade jungleloven herske eller at indføre en afbalanceret regulering af et populært rusmiddel.
ltm
 

Easygrowing

Active member
Veteran
Så der da rigtig mange ting der skal gå fra være ulovligt-lovligt hvis indtægtsgrundlaget skal tages væk.Dårligt argument.Handler ikke om ville hjælpe os.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://politiken.dk/indland/ECE1529357/hashvolden-truer-christiania/

Hashvolden truer Christiania

Christiania har en stor opgave med at forme fristadens fremtid i den rigtige retning, men rockernes massive greb gør det vanskeligt at udvikle sig. Her er politiet på besøg i Pusher Street.

Politiet er enig med gammel christianit, der advarer om, at den rocker-styrede hashhandel truer fristadens fremtid.

Rockerne styrer hashmarkedet på Christiania hårdere end nogen sinde tidligere, og det truer fristadens fremtid, mener Københavns Politi.

»Hashhandelen ledsages af vold og anden alvorlig kriminalitet i et omfang, der er en trussel for Christiania«, siger chefpolitiinspektør Jørn Aabye som kommentar til en kronik i Politiken i dag.

Her skriver en tidligere christianit, Kjeld Pries, at fristadens beboere må stå sammen mod de rockere og deres vagtkorps, som styrer hashhandelen i Pusher Streets cirka tyve boder.

Volden og truslen mod bl.a. christianitterne er så omfattende, at den vil ødelægge Christianias mulighed for at udvikle sig, nu hvor fristaden efter mange års usikkerhed får mulighed for at købe området. Reagerer Fristaden ikke, overtager rockerne magten over hele Christiania, frygter Kjeld Pries.

Banditterne er ikke svære at spotte
Chefen for narkopolitiet i København, Steffen Th. Steffensen, siger, at politiet ikke har problemer med christianitterne, men med »de herrer med tatoveringer, der er toneangivende« i hashhandelen, og som bruger rockerlærlingene i AK81 som vagtkorps og tæskehold.

»Miljøet i Pusher Street er hårdt og hårdere end tidligere«, siger narkochefen.

Det anslås, at den samlede omsætning af hash i Christiania, som kun få andre end Hells Angels har andel i, er på mellem en halv og en hel milliard kroner. Sidste år i april anholdt politiet således en gruppe med tilknytning til rockerne. De drev en bod, som efter deres regnskaber solgte over et ton hash om året. Udsalgsprisen for et gram hash er 50 kroner.

Pestbylden i Pusher Street
Politiet har været sparsom gæst i Pusher Street siden august sidste år. Her endte en politiaktion med, at politiet måtte trække pistoler og fyre tåregas af.

»Vi vil ikke udsætte os selv og fristadens beboere og naboer for den slags, og derfor tænker vi nu over nye metoder, selv om vi ikke altid kan undgå uro og ballade«, siger chefpolitiinspektør Jørn Aabye.

Han understreger, at det er politiets opgave at sætte ind mod kriminaliteten, og at christianitterne ikke skal tage den konfrontation.

»Men vi håber på en alliance med de gode kræfter på Christiania. Hvis de kan optræde samlet, kan de være med til at gøre noget ved pestbylden i Pusher Street, som ellers bliver en trussel mod normaliseringen af Christiania«, siger Jørn Aabye.

Hashmarkedet smitter af
På Christiania afviser Thomas Ertmann fra pressegruppen beskrivelsen af det voldelige miljø:

»De seneste år er det blevet bedre, bl.a. fordi politiet ikke er så ivrige for at jagte de små pushere. Der er en mærkbart bedre stemning og færre episoder«.

Han mener ikke, at »Christiania kan tage ansvar for den organiserede kriminalitet i Danmark«. Det er politiets opgave.

Så snart politiet har gået sin runde, er der på ny hash i alverdens afskygninger på bordene i Pusher Street. »Men vi kan som andre steder prøve at hjælpe, hvis der er ballade i vores lokalområde. Og det gør vi bl.a. med fællesmøder, der har skabt dialog med hashhandlerne og mere tryghed«, siger Thomas Ertmann, der understreger, at der går ikke penge fra hashhandelen til Christianias fælleskasse, »men selvfølgelig smitter det af på omsætningen i forretningerne, når der er besøg«.

Det letteste var at legalisere hashen
Politiets opfordring til at samarbejde ser Christiania skeptisk på:

»Vi mener, at hash skal mødes med tolerance og åbenhed, mens politikerne vil have nultolerance og sætter politiet til at udføre den. Vi kan godt løse problemerne herude, hvis politikerne løser hashproblemet på landsplan, altså legaliserer hash«, siger Thomas Ertmann.

Og det mener advokat Knud Foldschack også er en af forudsætningerne for udviklingen på Christiania. Han er næstformand i bestyrelsen i den fond, der nu skal styre Fristadens køb af området.

»Christianitterne er på vej til at blive herrer i eget hus, og den styrke skal de bl.a. bruge til at se problemet i øjnene. Man kan aldrig fjerne hashen fra fristaden, men beboerne kan sige: Der er ting, f.eks. vold, vi ikke vil acceptere. Det løses ikke ved en politiindsats. Til gengæld ville det være en klar hjælp, hvis man legaliserede hashen og fjernede det kriminelle element«, siger Knud Foldschack.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://www.dr.dk/P4/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2012/02/04/115118.htm?rss=true

Fristadens fremtid er truet

04. feb. 2012 11.57 Nyheder

Rockerne styrer hasmarkedet på Christiania hådere end nogensinde tidligere, og det truer det lille samfund, mener Københavns Politi,

Udmeldingen kommer efter at en gammel christianit i dagens udgave af Politiken siger, at fristadens beboere må stå sammen mod de rockere og deres vagtkorps, der styrer hashhandlen i Pusherstreets cirka tyve boder.

Hashhandlen ledsages af vold og anden alvorlig kriminalitet i et omfang, der er en trussel for Christiania, siger chefpolitiinspektør Jørn Aabye til avisen.

Milliardomsætning
Det anslås, at den samlede omsætning af hash på Christiania er op i mod en halv og en hel milliard kroner.

Kroner, som kun få andre en Hells Angels får andel i, skriver Politiken
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://ekstrabladet.dk/112/article1706234.ece

Københavns politikere blåstempler fri hash

Stort flertal af Københavns politikere sender brev til justitsministeren med krav om, at hash skal legaliseres.

Politikerne i Københavns Borgerrepræsentation har fundet papir og blæk frem og har formuleret et brev til justitsminister Morten Bødskov med krav om, at hashen i hovedstaden skal legaliseres.

Et stort flertal på fire ud af fem politikere bakker op om appellen, som foreslår ministeren at lave en forsøgsordning med afkriminalisering af hash.

Det siger Lars Aslan Rasmussen, socialordfører for Socialdemokraterne i borgerrepræsentationen.

- Den nuværende misbrugspolitik fungerer ikke, og derfor er vi nødt til at prøve noget andet end det nytteløse forbud mod hash, siger han og fortsætter:

- Hvis folk skal hjælpes ud af deres misbrug, og der skal kontrol med, hvad der sælges, er det nu engang bedre, at det er staten der styrer hashhandlen end rockere og indvandrerbander.

Et massivt flertal skrev i 2010 til den daværende VK-regering med samme appel. Men allerede inden ansøgningen var skrevet, bad et flertal på Christiansborg de folkevalgte i København stikke piben ind.

Socialdemokraterne på Christiansborg sagde på daværende tidspunkt også nej til forslaget. Men det afskrækker ikke Lars Aslan Rasmussen.

- Den tidligere regering var fuldstændig tonedøv, da vi i sin tid rejste debatten, men nu er der heldigvis kommet en ny regering, siger han.

- Jeg håber virkelig, at de erkender, at den nuværende forbudspolitik har været en katastrofe for København. Derfor bør de give os mulighed for en forsøgsordning.

Et af argumenterne er, at en legalisering af hash kan dæmme op for bandekonflikten. Ved at lovliggøre hash forsvinder en indbringende forretning og dermed også en god grund til at slås, mener de københavnske politikere.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://www.dr.dk/P4/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2012/02/10/070416.htm?rss=true

Mikkel Warming og co. vil legalisere hash

10. feb. 2012 07.12 Nyheder

Et flertal blandt politikerne i Københavns Borgerrepræsentation fatter nu pen og papir og foreslår Justitsminister Morten Bødskov, at han laver en forsøgsordning med lovlig hash.

For det er bedre, at staten styrer hashhandlen end de kriminelle gør det, siger Mikkel Warming, der er socialborgmester i København:

- Vi vil gerne afkriminalisere hash, så vi kan flå hashen ud af de kriminelles hænder. Den strategi, man har kørt ind til nu har ikke virket. Du kan få hash på hvert gadehjørne, siger han.

Uddannet personale
Socialborgmesteren forestiller sig mellem 25 og 30 salgssteder i København, hvor uddannet personalet kan hjælpe. Det kan også være med til at forhindre, at misbruget udvikler sig.

- Vi får fjernet hashen fra de hårde stoffer. Det vil sige, at vi kan forhindre at nogle af dem, der i dag også får tilbudt hårde stoffer, kan undgå at komme ind i det hårde junk, siger Mikkel Warming.

Tilbage i 2010 henvendte et flertal i borgerrepræsentationen til den daværende VK-regering med samme appel. Dengang sagde et flertal på Christiansborg nej.
 

Mr.Deford

New member
Håber at de får forslaget igennem, men det pisser mig grusomt af, at det skal være staten der skal kontrollere det og det skal foregå i KBH.. Men alting har en start, og mange bække gør en stor å. Hvis man bare har en lille smule gennemløb i øverste etage, ville man frigive det, og derud over gøre selve hampplanten til en kæmpe forretning industrimæssigt set. Hvorfor fælde træer for papir som gør at jorden for svære ved at "ånde" osv osv..., Hampplanten ligger lige til højre benet, men dør hen pga uvidenhed og forældet lov.. som stadig er et problem for mange politikere...! Fri Cannabis....!
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://politiken.dk/debat/ECE1536871/maa-vi-faa-lov-at-saelge-joints/

Må vi få lov at sælge joints?

Giv os mulighed for at regulere hashhandlen, lyder opfordringen til regeringen fra et flertal af de folkevalgte københavnske politikere.
Flertal i Københavns Borgerrepræsentation beder justitsminister om lov til at regulere hashhandlen.

Peter Thiele

Medlem af Københavns Borgerrepræsentation for SF.

Politisk ordfører for sit partis gruppe.

Københavns Borgerrepræsentation sender snart et brev til justitsminister Morten Bødskov (S).

Tonen i brevet bliver en anelse mere formel – men budskabet det samme som overskriften her. SF står i spidsen for et flertal i Københavns Borgerrepræsentation, som vil bede justitsministeren om hjælp til at lovliggøre en forsøgsordning med regulering af lovlig hashhandel i Københavns Kommune.

Og hvorfor så det? Bag det langvarige ønske ligger en konstatering af, at hash er kommet for at blive, at den nuværende situation er uholdbar, og at 10 års fejlslagen borgerlig politik på området med virkningsløse forbud, øgede straffe og politiaktioner ikke har afhjulpet problemerne – hverken for misbrugerne eller den kriminalitet, som handlen med hash afføder.

LÆS OGSÅ København vil sælge hash

Det er urealistisk at forestille sig, at vi helt kan undgå hash i København og i Danmark – stoffets tilstedeværelse er et vilkår. Vi må derfor forholde os til udfordringerne og forsøge at skabe nogle mere fornuftige rammer. En forsøgsordning efter hollandsk model med reguleret salg af hash kan være med til at klarlægge udfordringerne og skabe bedre grundlag for, at vi fra politisk hold kan anvise fornuftige løsninger.

Hash er kommet for at blive. En forsøgsordning med reguleret salg af hash i København er derfor vejen frem

Erfaringerne viser, at forbruget af hash ikke er større i de lande, som har afkriminaliseret handlen med stoffet. Og ikke uvæsentligt vil bandernes forretningsgrundlag forsvinde med et reguleret salg af hash. Lovløsheden, krigen om hashmarkedet og voldsanarkiet kan høre op.

Vi skylder københavnerne at fjerne grundlaget for banderne, så bandekrigen ikke igen blusser op i København, som det er sket i Malmø. Vi skylder Christiania igen at blive fristad for alternative samfund, solidaritet og kreativitet, i stedet for fristed for voldpsykopater, der smadrer parkeringsvagter og tjener milliarder på hashhandlen.

LÆS ARTIKEL Hashrygere er født med mindre hjerner

’Jamen, hash er farligt’, lyder det fra kritikerne. Jo, hash er et skadeligt rusmiddel, men det er jo netop grunden til, at det skal sælges under kontrollerede forhold, i modsætning til i dag, hvor hash sælges af pushere overalt i byen. Pushere, der gerne sælger til børn og gerne tilbyder hårdere stoffer.

Hash er kommet for at blive. En forsøgsordning med reguleret salg af hash i København er derfor vejen frem.

Hvis justitsministeren ikke vil lytte til christianitterne, Politikens leder, misbrugseksperter eller en socialist som mig, så bør han da lytte, når en tidligere socialdemokratisk justitsminister og nuværende overborgmester spørger: »Kære Morten, må vi ikke få lov at sælge joints?«.
PETER THIELE
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
stik dem en bunke ægte femifrø. lyder mærkeligt at det ikke er rentabelt at dyrke hamp i forhold til andre afgrøder, jeje
 
L

lalandia

stik dem en bunke ægte femifrø. lyder mærkeligt at det ikke er rentabelt at dyrke hamp i forhold til andre afgrøder, jeje

Selvfølgeligt er det retabelt...alle ved at hamp kan gro så at sige over alt med minimal arbejds insats, så selvfølgelig kan de gros på danske marker også. Der er bare for mange kokke der fordærver maden i det spil her. Jeg så gerne at man dyrkede hamp til brændstof og andre hyggelige ting, men så længe olieindustrien har politikkerne i sin lomme, vil det aldrig ske...Det handler kun om penge.

Sure Lala
 

Latest posts

Latest posts

Top