What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pytlikuv koutek / ZjP's playground

Ahoj!

Ahoj!

Tak , vanoce nevanoce , komu se neleni tomu se zeleni , a ja chci aby se mi zelenalo
takze probehlo (uspene) zuslechteni fazony slecen u me v boxu :)
takze :
SnowWhite po (pred nemam , zapomel jsem fotit :D )


Amn.Haze*CaseyJones (obe jsou samice)


a nakonec Machomanovy rezany
MendochinoMadness pred a po


MagicBud pred a po


DurgaMata pred a po


Ak-47 pred a po


zatim vsecko roste jak ma, uz i jak jsem zminoval jsou obe seminka z AH samice , tesim se co to bude , takteze me potesilo ze rizky uspesne koreni .. a jenom ten MagicBud porad ne a ne chytit zdravou barvu :) jinak snad jen DurgyMaty jsou haklive na premiru N ovsem dostavaly jako vsecky ostatni a tem se nic nestalo :) takze ukazuji lehke znaky predavkovani N :D ale pohoda zadny des :)
jenom doplnim ze jsem aktualni v 15. dnu od prepnuti ..
tak ahoj :wave:
 
Ahoj !
takze tady uz jak vypada moje ''matkarnicka'' , zatim je tam pouze Cheese , Amn.Haze , WhiteRussian a Pin.Chunk :) ty zatim koreni , este tak tri dnya pujdou do LightMixu od Atami ci co mi to kamos dovezl :)
jinak seminka zdarne lezou ven , nejvetsi dravci jsou seminka od Sensiho :) ale ani CJ od NHG se nevede zle (je to sice jakoze preprc u me doma , ale puvodem jsou semena od NHG)

zatim palim usporkou 125w , ale jakmile se trochu otrepu z vanoc , nakoupim lepsi vybavu jako vetracky a odtah atd :) kazda rada , jak se starat o maminky a jak je spravne zastipavat a cim je krmit aby nestradaly , je vitana :) ahoj :wave:
 

Kaya-man

Member
takhle svítíš do prázdných stěn a pařníky dole jsou ve stínu... ale pokud teprv kořeněj tak je to asi zatím dobře...
 
takhle svítíš do prázdných stěn a pařníky dole jsou ve stínu... ale pokud teprv kořeněj tak je to asi zatím dobře...

cest ! ja uz jsem premyslel ze ji dam vodorovne , ale nejak tam povolil ten tmel co drzi ty trubice rovne a ony potom tak vysi jakoby chtely kazdou chvili upadnout , az to bude plne , budu muset urcite ty trubice nejak podchytit nebo nejak pritmelit :) kazdopadne diky za postreh :D
 
Cau !

Cau !

tak nejaky maly pohled do moji ''matkarnicky'' spis bych tomu asi mel rikat druhy box :D nez matkarna :D
no .. tak jedem , uspesnost semen je 39/40 coz je uspech .. vylezly vsechny krom jedno Sageho a jeden Sage je pekna mamrdka takze asi taky nic .. nejvic me tesi 10/10 KM/NL*T a 10/10 MazzaBerryho :) kurna Sensi uz se tesim co mi vyroste , tedka sem kuril na Silvestra teho SS/NL*T 2 co sem mel a mazec :) este mam 5 semen teho SS/NL*T takze se na leto chystam vysadit zase :) ale tedka uz fakt nemam kam jinak uz bych to tam pridosadil :D

jinak rezy co jsem dostal od kamose (Amn.Haze, Cheese, W.Russian a Pin.Chunk) uz jsou zakorenene a tak jsem je presadil do 0,5 kelimku kde preckaji do prvniho strihnuti abysme vedeli co je co , pac se mi to neobtezoval popsat :( ale neva .. pockame si :) jen nevim jak to udelat , jestli narostle rezy v kelimkach poslat na kvet a nechat si korenit rezy a nebo jestli nechat ty v kelimkach a na kvet poslat rezy :) no kazdopadne je to fajn mit dva boxy kdyz v kazdem se deje neco jineho :) juch !
fotky z kvetoveho boxu vam prinesu v neblizsi dobe , musel jsem tezce zahnojit :) preci jenom nejedu sativy a moje puvodni myslenka nehnojit byla tezce naivni :) takze dostaly pk1314 a supersoilmix , missinglink , xcell od BioNovy :) a vypada to ze jim se jim to libi a tak jim priste dam este :D , to je zatim asi vsecko sem se teda rozkecal :) tak jo ahoj kluci moji sikovni a vzhuru do zitrejsiho pracovniho procesu :D :wave:
 

newhousegreen

-.-
Veteran
picture.php
Amn.Haze*CaseyJones (NHG seeds)

jsem rád že pokračuješ v cj linii,vypadá to k světu!-.-.semínka byli origo od kaliho ale.):wave:
 
jsem rád že pokračuješ v cj linii,vypadá to k světu!-.-.semínka byli origo od kaliho ale.):wave:

zdarec NHG !
no kurna vidis :) takze dekuju i Kalimu ktery uz tim padem stoji za tim ze jsem potkal dve nejlepsi genetiky v mojem zivote :) 90. denni CJ (ktery by klidne sel i dyl :D ) a Thunka :) coz je mimochodem taky sestrel jak cip .)
jinak jedu dal i CJ F2 mam je tedka pod tou usporkou .. pac ten CJ to je peklo :) , jenom me mrzi ze jsem si nevzal i rezy s tech krizencu AH*CJ ten jeden smrdi tak ze to pomalu snad ani neni mozne :) asito budou pekla obe .)
kdyz to tak vemu tak diky nasi komunite mam samy suprcupr druh doma , od Sensiho milion semen , od Kaliho od tebe .. kurna od Radvika pyl .. kde bych bez vas byl ? :)
takze este jednou vam vsem dekuju a snad vam to nejaky tim seminkem nebo klonikem oplatim :)
 
Ahoj :)

Ahoj :)

rychly kuk ze vcerejsiho dne vecer :)
cca 25. den kvetu ..


popis zhruba takto : vemem to zprave strany od sloupaku
1.Cela rada SnowWhite
2.DurgaMata,Ak-47,MagicBud(ten uplne nejbliz a nejzlutsi :D )
3.Mendo.Madness,Ak-47(neni videt,ale je tam zasite),DurgaMata
+ se tam poklonkuji dva ''stozary'' v podobe Am.Haze*CaseyJones(i kdyz stale vic zacinam mit pocit ze ta mensi je spis ten WhiteRussian nez Amn.Haze :D )

EDIT : jak budu zalivat udelam nejake ty lepci fotky , estli me to pujde s tim smejdem co mam , pokud tomu nekdo rozumite (fotakum) tak mi zkuste poradit co bych tak mel/mohl porid . Samo cena musi byt sakramentsky prizniva :)

EDIT 2 : tak abych nehodnil posty :D tak to jenom doplim .. matakrnicka roste jak svina .. seminak jsem hodil tedka do stejnych misecek , jinak to nejde .. hned jak je dam na kvet tak cca tyden po vemu rezy , a postupne budu vyrazovat co bue stat za prd .. snad narazim na neco elitniho .. nejsilneji rostou Sensiho KM/NL*T .. kurna ja se tak tesim :D uz aby to bylo :)
 
27.

27.

Ahoj :)
takze slibovane fotecky .. snazil jsem se co to slo , ale tak neco je mazle .. ale neco je fajn posudte sami

SnowWhite : sype solidne a smrdi jako popepreny hashish :D


AmneziaHaze(coreCut)*CaseyJones : no kazda jina jedna vypada spis vic na AH a druha smrdi jako ten CJ co jsem mel predtim :)


DurgaMata : elitni vune , takova cpava ale zaroven hodne podlezava a jenom co to vyndam z boxu uz to provoni cely barak


Ak47 : sype strasne .. male naducane siskule , vune spis takova ovocna ..zatim nevyrazna - oproti DurgaMata


MagicBud : zatim marny nejmarnejsi .. snad diky tomu ze je vysoce naladovy (rozumnej citlivy na pH) mi nejak zloutne a ne a ne se zbrchat navic jede do nekrotickych skvrn ..


MendochinoMadness : Zatim kvetova vune .. nevyrazna . osypany ale elitne .. i roste drsne , a myslim ze i sisule budou elitni :)


tak zatim je to vsecko .. snad se vam to libi tak jako me :D
 

newhousegreen

-.-
Veteran

Attachments

  • n1s_v.jpg
    n1s_v.jpg
    29 KB · Views: 11
nevim jak ted ale co byvalo tak jedny z nejlepsich,mozna nejlepsi pristroje mel nikon.

http://www.fotografovani.cz/art/df_trendy/okenko-do-historie-nikon.html

http://www.megapixel.cz/nikon-coolpix-l110
:)

"Objektivy Nikkor využíval Canon až do roku 1948, než Nippon přišel se svým prvním fotoaparátem Nikon 1. Je skutečností, že tehdy ještě Nippon a Canon nebyli soupeři, ale šli společnou cestou za vytvořením kvalitního fotoaparátu. "

hej ty brdo ! to je elitni fotak za 5 litru .. kamos mi doporucoval na domaci uzit nejaky olympus .. co uz je tak 2 roky v prodeji ted se pry prodava okolo 3500,- coz je vcelku dobra cena .. ja tomu osobne vubec ale vubec nerozumim .. ale jo jo .. tehnle je elitni :) ale kurna nez na to nasetrim :D to zase bude :) ale jsi moc hodny ze jsi si dal praci a nasel mi ho ! :)
 

newhousegreen

-.-
Veteran
hej ty brdo ! to je elitni fotak za 5 litru .. kamos mi doporucoval na domaci uzit nejaky olympus .. co uz je tak 2 roky v prodeji ted se pry prodava okolo 3500,- coz je vcelku dobra cena .. ja tomu osobne vubec ale vubec nerozumim .. ale jo jo .. tehnle je elitni :) ale kurna nez na to nasetrim :D to zase bude :) ale jsi moc hodny ze jsi si dal praci a nasel mi ho ! :)

no tento je v prodeji v čechách od února 2010 a za tu dobu zlevnil o 1600,-

Taky nejsem nějakej odborník.Při dumaní nad koupi jetého stroje,jsem měl jen základní znalosti o digitálech a klasickém focení.Trochu jsem se pohrabal recenzemi a podle toho se rozhodl.Nakonec jsem měl i docela i štěstí..slouží dodnes(.

Za chvíli,jsem vypozoroval,že fotit s vyspělým fotoaparátem je mnohem jednodušší než s kompaktem(poté co jsem se s ním pokoušel o lepší záběr).


Vyše odkazovaný fotoparát patří mezi vyšší třídu.
Oproti téměř dokonale obsluhovatelnému stroji je však u něho právě ta kompaktní nevýhoda-absence kotouče(válečku) pro manipulaci s clonou(též hloubkou ostrosti) a rychlostí závěrky.(Což je alfa a omega při práci s dopadajícím světlem).
Kompakty to mají vyřešené automatem a různými extra nastaveními(což je dělá složitější)

Pár postřehů:)
Princip je takový,že čím dál je fotografovaný předmět,tím vyšší by měla být číselná hodnota clony(f).To znamená,že kruhová clona zakryje část objektivu(aspoň myslím),čímž donutí fotoaparát zaostřit na střed a zároveň do hloubky.(čím vyšší f tím tmavší foto.)Uživatel poté přepnutím tlačítka započne stejným budíkem(válečkem) nastavovat rychlost závěrky.(čím déle je otevřená,tím více světla proniká na čip).Délka expozice však může být pouze tak dlouhá,po jakou dobu dokáže kliďas udržet aparát na místě.

Pokud se nelze dopracovat dobrého(skvělého) výsledku je dobré zkontrolovat hodnotu iso(Čím menší,tím nižší bude zrnitost).Při fotografování v tmavém prostoru,bez stativu,lze nastavit vysoké iso,(v tmě se šum ztratí)..zrnistost se pozná až na počítači.(nevim jak u větších displejů).Dobré je si ji hlídat,na což se moc často nezapomíná(pozná se to potřebou nastavení vyšších rychlostí závěrky-kratšího času)

správné vyvážení bíle je taky docela dobrá věc:D

převzaté fotky:
1)čas(vůči zřejmě vysokému f)
2)expozimetr
3)snímek s obdélníčkem zaručené šedé-pomůže editorovi doladit barvy
4)histogram s přeexponovanou červenou-vůči dobré černé,z,m.(buď nízké f/(malá rychlost-spíš ne) či špatná bílá)
 

Attachments

  • 800px-Shutter_speed_in_Greenwich.jpg
    800px-Shutter_speed_in_Greenwich.jpg
    15.6 KB · Views: 13
  • Digital_ambient_light_meter.jpg
    Digital_ambient_light_meter.jpg
    6.6 KB · Views: 12
  • DSCF0635
    DSCF0635
    60.5 KB · Views: 20
  • rom_rgb_histo.jpg
    rom_rgb_histo.jpg
    16.5 KB · Views: 12
Last edited:

newhousegreen

-.-
Veteran

Attachments

  • 231690_detail.jpg
    231690_detail.jpg
    92.4 KB · Views: 9
  • 26194_L110_ER1.jpg
    26194_L110_ER1.jpg
    79.6 KB · Views: 9
  • 26194_L110_ER2.jpg
    26194_L110_ER2.jpg
    89.2 KB · Views: 13
  • 26194_L110_ER3_USonly.jpg
    26194_L110_ER3_USonly.jpg
    69.5 KB · Views: 13
dve vyplaty .. odpustim si nakupovani vselijakych picovin a fotak je muj :) upravim si oldschoolovy stativ co mam na starou praktiku (po dedovi) a je to ! kamarad tedka planuje koupo usb digitalniho mikroskopu 20*-200* zvetseni . videa , fotky .. myslim ze na stubovani kytek best vec :)
 
Zdarec !

Zdarec !

rychly pohled na sniclone od SunkyMasla , je videt ze se jim dari .. do tydne delam rezany :) at uz muzem nechat jenom tri maminky :)
Jinak v seminkach vedou CJ F2 (teda estli tomu muzu tak rikat ?) a KM/NL*T a po nich hnedka MazzaBerry aka Skywalker :D
Zatim je necham tak , zitra budu bastlit podium .. dole misto na rizky v parniku .. celkove asi tri patra :) uvidime jak to pude :)


tak klucim oji sikovni , ahoj a mejte se a smejte se :wave: !
 
38/12

38/12

ahoj :) :wave:

tak nejake nove fotecky .. kurnik zahnojil jsem 5ml pk1314 40ml BN Soil a kurnik konecky uz sou suche a popalene :D pritom to ani nebyla plna davka :D nevadi .. tohle jim stejnak staci az do konce uplne bohate .. konec bude rychly , cca okolo 60 dne , mam toho moc(CJ,KM/NL*T,MazzaBerry,Sage) , vsecko silene rychle roste a tech 20 dni bude akorat , no spis to bude uplne tak tak .. sami posudte estli todotech dvaceti dnu muzou stihnout :) ja myslim ze to bude spis takovy zacatek - osobne to tipuju na minimalne 70 , ale treba jako ty Durgy tak nevypadaji (vis Macho jak sme se tudle bavili .. ja bych rekl ze u me to vypada na driv,ale zdani klame)

Takze prvni mame SnowWhite :
Smrdi nejak tak podivne , hashem s nadechem neceho nevim ceho .. kuril jsem to , solidni , chutna to .. silne to je , ale urcite ne na cely den


dal jedem k DurgamMatam , totalne nejvetsi smradlavec :) ale v tom dobrem slova smyslu .. urcite jestli bdue tak chutnat jak vonet , tak to bude totalni bomba uz se tesim .. juch !


no a tedka Akacka , totalne nejvetsi sisky tohohle kola , osypane taky jako prase :O uplne to kape , vune sice slabsi takova ovocna .. nijak vyrazna , uvidime za cas


jedem dal , Mendochino Madness .. sisule listnatejsi ale verim ze krasne do rostou :) , vune tropickeho ovoce , orosena taky pekne .. jj krasa


tak nakonec nemocny MagicBud - chudak porad nejak nechce prestat trucovat nevim co mu chybi ..


tak este mam 2* Amn.Haze*CaseyJones , ale ty sou uz tak vysoke a tedka jak jsem je presadil do 10L pytlu , tak jsou temer neprenosne a tak je jen tezko budu fotit
tak zatim ahoj a zase nekdy na cumendu u Pytlika
 
este pripojim fotecku prekutlosene maminkarny .. zatim vychytavam musky .. nektere to popalilo , ale sou to holky vyhulky , prezijou to :D
dal bych to do predchoziho , ale nechtelo me to pustit , prej uz tam je moc obrazku :)
 

Machoman

Active member
No já nevím,sem to cekal necelych 60/12 a to AK i MB určite bylo(to sem sekal i dřív) ta durga a mendočíno určite když dostanou víc jim jen pomuže.Ale to už se jedná spíš o takovy dojíždení,kdy pálky už nekynou.

Za 3.týdny to ješte najede,myslím že s tou 70kou na kvetu přeháníš:D

Vypadá to zatím dobře;) Jen škoda že to AK nechutná tak ovocne jak voní.
 

Latest posts

Latest posts

Top