What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

A

AlexFermieru'

am o mica problema ,cred ,cu planta in flower (frunzele sunt tari ,si au structura smilgherului, )..din cate stiu asta nu e ceva de bine...a mai patit careva asta?
 

coolbud

puffin' the herb
Pace la lume , am si eu o intrebare , am un bec de 400W HPS , am neaparat nevoie si de balast?Acum imi dadeam comanda si de altele si ma intrebam daca imi trebuie si balast.Bless
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
da, ai nevoie de un balast si de un igniter, daca nu cumva becul are igniter incorporat, ceea ce e destul de rar.
 

ProCan

Member
polistirenul reflecta lumina? sa mai ma ostenesc sa lipesc hartie alba?Eu am deja facut un box din polistiren...
 

Dr Obvious

Member
Pun o intreare sper sa primesc un raspuns. :)

Spatiu: 90x90x120
Lumina: 250W hps

Intrebarea e legata de ventilatie. Vreau sa fac cool tube (am vazut ceva reflector cu cool tube pe hydropnics+2 ventilatoare de 12 de pe acelasi site)+un extractor fan cu filtru de carbon:

http://www.hydroponics.eu/fans-and-...ctor-ruck-rk-indoor-ufo-10cm-225m3h-1032.html

http://www.hydroponics.eu/fans-and-...ers-s-80/carbon-filter-10cm-175m3h--1087.html

Cat de puternic este extractor fan-ul asta? Ajunge doar unul pentru spatiul mentionat mai sus? Isi merita banii?
 
M

MJMJ

sigur ajunge,dar nu stiu daca isi merita banii.la 100+ de euro iti iei mai bine un cool tube,niste tubulatura si un extractor din praktiker la 50 lei.per total ajungi la 200 de lei si sigur face fata la 250W.
 

Dr Obvious

Member
Praktiker nu e o optiune. Am strans ceva bani si vreau sa fac o treaba calumea. Scrie acolo ca trebuie sa iti cumperi si tubulatura pentru tipul asta de ventilator. Ma poate lamurii si pe mine cineva pentru ce?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
vei pierde lumina daca e in linie. de aia se pune tubulatura sa o poti duce pana unde scoti aerul din casa fara sa fie linie dreapta..
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Ok, e randul meu sa-ntreb: la un sistem de vent fitru+extractor+tub+ cooltube care ar fi ordinea corecta?

filtru->tub->extractor->cooltube (400w hps)->tub/out?

Stiu ca extractorul este mult mai eficient cand trage aerul, dar temerea mea este legata de temperatura, sa nu se topeasca saracia de la 400w hps... Ce ziceti?
Daca-l pun in ordinea mai sus mentionata, va sufla prin cooltube dar va trage prin filtru, asa ca am nevoie de pareri. tx ;)
 
G

green_land

ai avea nevoie de un tub in forma de "T" . pentru a putea lega intr-o partea filtru de carbon si intr-o parte cooltube si tubulatura, toate astea la extractor ( cu ajutorul T-ului :D )
 
G

gorbaciov

dupa parerea mea nu e nici o panica am probat pe 250 W si nu e chiar nici o panica
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
ai avea nevoie de un tub in forma de "T" . pentru a putea lega intr-o partea filtru de carbon si intr-o parte cooltube si tubulatura, toate astea la extractor ( cu ajutorul T-ului :D )
Da omule, "T" sau "Y", ori split artizanal din tub, whatever.
Intrebarea e: extractoru' - sa traga sau sa sufle prin cooltube?
Si zici ca daca trage aeru' intai prin filtru, apoi il sufla prin cooltube, nu mai face fata sau cum? Ka eu voiam sa evit aglomerarea in spatiul ala micutz... Kare e mic...:bump: care este :D
 
G

gorbaciov

deci caldura trebuie trasa din cooldube afara din box iar daca este legat doar intro parte insemna ca aeru ala din box miroase deci trebuie si un filtru ,,,, gandeste logic
 
G

green_land

n-am spus ca nu mai face fata dar nu stiu cum va fi...incearca plm ... filtru -> cooltube -> extractor. ar trebui sa mearga :)
 

Latest posts

Latest posts

Top