What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

VitoCorleone

New member
Multumesc frumos pentru raspunsuri...si eu ma gandeam tot la fel sa tin radiatorul in afara boxului,teama mea era ca in cazul in care il tineam in box lumina data de elementi sa nu afecteze buna crestere.Ideea e ca nu e incalzita camera respectiva, iar pe timpul noptii se cam lasa frigul si vreau sa pastrez cat de cat o temperatura optima.
 

Gigel2

Member
eu doar in cazul in care as avea facturi mari la curent sau probleme imense cu caldura as face schimbul...in rest tind sa cred ca ai mai multi lumeni cu hps...
:D
e doar o parere:tiphat:
 

UpRiser

Member
cica un led de 100 w e echivalentul unui hps de peste 400 w.nus cat ii de adevarat dar daca ii asa atunci merita.chiar daca nu ai probleme cu facturile tot e mai bine ca iti mai scade putin la facutira si din cate am inteles cu led-uri iti cresc mult mai repede si mai fain.ramane la alegerea ta
 
M

MJMJ

as trece la LED nu din cauza facturii,ci fiindca m-as putea lipsi de atatea coolere galagioase plus ca le-as putea tine foarte aproape de plante.Dar mai bine mai astept putin si imi iau unul de 120W.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai daca ai banii eu zic ca merita. numai sa iei si ceva cat de cat durabil, ca daca nu rezista cativa ani nu poti zice ca ti-a meritat investitia.
 

marian123

Member
1. Am trimis si eu un mail celor de la biobizz in care i-am intrebat daca este vreo problema ca pun bio bloom si top max in aceasi bidon . Cu toate ca pe site-ul lor scrie ca recomandat este sa pui bio-bloom iar peste 5 minute sa dai si top max (deci sa ai nutrienti si bidoane diferite) ei mi-au raspuns ca este bine sa le pun in acelasi bidon.

Pana la urma nu o sa imi fac probleme de treaba asta , dar o sa raman oarecum sceptic .

2. Mai este o problema , le-am mai trimis un mesaj legat de dozaj in acelasi mail si mi-au spus in flower pe langa bio bloom si top max sa nu uit de bio grow .

Din ce am vazut pe forum la noi in tara , mai nimeni nu foloseste bio grow in perioada de flower . Exploziv a spus ca daca dai N prea mult ai sanse sa ti se dezvolte prea putin , chiar deloc .
Voi ce spuneti sa pun bio grow in flower ? Presupun ca nu au spus degeaba sa nu uit sa pun bio grow .

Si daca raspunsul este "da" inseamna ca in saptamana a 7-a conform grow shedule , trebuie sa dau 4 ml bio grow + 4 ml bio bloom + 4 ml top max , asta insemnand 12 ml de nutrienti pe L , ceea ce mi se pare cam mult .
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu unul dau si ceva cu N daca observ ca este nevoie. dar de cele mai multe ori nu e nevoie.
daca mergi dupa tabelul lor, poti da, dar atunci ti-ar trebui un light mix de pamant. tabelul ala nu e calculat pentru pamant cu multi nutrienti.
obligatoriu sa dai si biogrow ar fi mai mult la hydro, pentru ca acolo nu mai ai rezerve de N cum ai in sol.
 

marian123

Member
Pai atunci dau doar daca vad ca sunt probleme (se ingalbenesc frunzele) , daca nu nu dau deloc bio grow .
Oricum la una din plante voi merge pe biobizz light mix de 250L , in rest Florasol peste tot .


Apropo am o intrebare care tot timpu uit sa o pun

De ce se masoara masa pamantului in L si nu se masoara in Kg ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
greutatea variaza, volumul nu. pamantul este un mediu higroscopic, poate de aia??!
 
A

AlexFermieru'

eu nu inteleg ceva.am vazut poturi de 10 litri si pungi de pamant de 10 litri..si sigur intr-un pot de 10l nu incap 10 l pamant..atunci la ce mai sunt toti litri daca nu au aceleasi caracteristici?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cred ca e normal sa varieze.. probabil producatorii de pamant prefera sa impacheteze putin mai mult decat mai putin, si in plus cand pui pamantul prima data intr-un ghiveci, nu poti spune ca e compactat cum trebuie.. mai intra ceva pamant dupa cateva udari.
 
A

AlexFermieru'

aha.si mai am o intrebare.mi-ar ajunge poturi de 6-7 litri pentru plante cu veg 5-6 sapt?
 
E

evilkid

daca pui prima data in pahare de plastic(2 sapt) dupa care sa le muti in ghivece de 6-7 litri, iti ajung
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
depinde de conditii. daca le dai multa lumina.. nu cred ca iti mai ajung.
dar cu cateva sute de W, probabil ajung.
 
A

AlexFermieru'

asa am si facut.au fost in pahare vreo 10 zile, le-am mutat acum in ceva putin mai mare pana isi arata sexul, dupa care le mut in ghiveciul de 6-7-8 litri, sa vad de care gasesc.ms
 
M

MJMJ

De ce conteaza sa le tii in recipiente mai mici prima data?(in cazul in care pui acelasi pamant)
 
Last edited by a moderator:
G

growcase

Pentru ca, radacinile cand au loc sa se dezvolte, se dezvolta in voie.
Cand nu au loc, se dezvolta "mai restrans" ca sa zic asa.
Si ca sa nu pierzi din spatiu pt radacini, lasi 1-2 sapt in paharele si apoi muti in ghivecele mai mari.

Sper ca ai inteles.
 

Latest posts

Latest posts

Top