What's new

Готови ли сме с разсада за сезон 2010?

Astral

Member
... И се чудя това с пълнолунието доколко е вярно, че тр да кастря едно, ама не съм му свършил промивката докрай, трябват ми още 4-5 дена. Някакъв съвет.

Това което спомена колегата по-горе е точно така.Аз лично се съобразявах с календара тази година....сях след новолуние и по добро стечение на обстоятелствата (узрели цветове) обрах на пълнолуние на 22 септември.Ако се интересуваш повече от лунните цикли има доста инфо в мрежата.А тази година 22 септември съвпадна с китайския празник на луната,който също е с дълга предистория,но е останало доста малко от изначалното му значение....освен традиционния сладкиш :)

@Dr Tre Благодаря:tiphat:Ще има доста добри моменти през зимата с настоящата реколта.Надявам се и при теб нещата да са както трябва...огледай внимателно след бретбата цветовете за скрити гъсеници,че са доста упорити гадовете :)

С по-голямата част мисля да направя hemp oil,което ще ми е за сефте и ако някой вече е правил и сподели тънкости (ако има такива) ще му бъда благодарен.:gday:
 

focktor

Member
По-добре не се занимавай.Миналата година замалко да се взривиме....По добре си направи ликьор,или масло,или хашец.
 

Astral

Member
Ожънахте ли вече разсада колеги? :)Аз минах към бурканите вече...скоро ще пробвам и да се взривя :laughing:

:blowbubbles:
 

Attachments

  • P1160997.jpg
    P1160997.jpg
    93.2 KB · Views: 39
  • P1160999.jpg
    P1160999.jpg
    55.5 KB · Views: 37

El jardinero

Active member
В момента кастря последните 2.После ще има снимки.Честито Астрал :tiphat:
 

Dr_Tre

Member
Astral, братле, имам същия буркан със синята капачка, хехе.:) За жътвата, еми да, едната мома май не беше напълно готова, ама като гледах прогнозата...:freezing:
 

yoss33

Well-known member
Veteran
И аз така - рано им беше на моите, но днес увиснаха надолу с главата :)
Вече беше тъмно и снимки няма.
 

Astral

Member
Честит гроздобер и на трима ви!Вярвам всички сте доволни :jump:
Живот и здраве догодина пак :thank you:
@Dr Tre така и не спомена какъв беше сорта :bump:
 

Dr_Tre

Member
Astral, мойте бяха от семки собствено производство, "old school bulgarian shit", lol.:laughing:Вече трета година работя с една и съща линия, догодина мисля вече да я кръстосам с нещо, стига толква инбридинг.:blowbubbles:
 

_Ina_

Active member
Veteran
Честито на победителите! jhook:какво стана с онези гигантски хеизове в старото торище? времето се скапа вече доста. аз се надявах поне октомври да е още топло,но уви.
 

jhook

Member
Честито на победителите! jhook:какво стана с онези гигантски хеизове в старото торище? времето се скапа вече доста. аз се надявах поне октомври да е още топло,но уви.[/quote
ами май няма да станат:(
дано да издаянат тези няколко лоши дни,после го дават пак топло времето да се доразвият 4е ина4е незнам.....
 

_Ina_

Active member
Veteran
ами аз съм така с прословутите ми Непалки. само че още по зле защото те вобще не цъфтят,нямат нито едно близалце! оставих ги там и ще ги поглеждам отвреме навреме,но прочетох доста обезпокоителни неща за климата в Непал,по точно че в ниските части зимата е 20 градуса! ще стискам палци да няма слани и тук и при теб!
 

_Ina_

Active member
Veteran
обраха ли всички всичко? има ли някои с растения,които още са навън да каже как им понасят сланите? споделете,ако сте планирали как ще деиствате другата година и какво сте пропуснали този аутдор. Аз нямам възможност да подготвям отсега почвата на "мястото",но мисля другата година в по големи дупки с повечко тор да са. Пръскане с някъф препарат ще има и преди цъфтежа,а не само като ги садя първия път. Може да пробвам Бордолезовия разтвор за тази цел. То е нещо като син камък,но уж било по добро. И смятам да ги топирам и накланям за навън и да ги гледам още по до късно разсадите в къщи. Може да ги подкарам на лампа като малки за да са по гъсти,незнам.
 

Dr_Tre

Member
Като грешка на тазгодишния аутдор мога да отчета новото място, което пробвах.Идеално скрито е, обаче полен от дивака все пак успя да го намери.Иначе по-големите дупки дават по-големи растения, това е факт.Тази година сях в края на април, началото на май и нямаше поражения нито от късни студове, нито от ранни вредители.
 

_Ina_

Active member
Veteran
Тогава си ги засадил навън,нали? Или тогава сложи семки? да,правих миналата или по минала та година грешката да засадя хубави разсадчета много рано пролетта някъде началото на април ако не се лъжа. Други такива свежи едрички листенца нямаше много много и всичко живо ги налази. а един Shaman цъфна и така си остана прецакан. Явно твърде рано съм сложила семката и дневната светлина е била много къса,незнам. тогава не ползвах лампа. аз съм 97% сигурна че единствения полен,които е достигнал до моите е от моята хермафродитка,която е як микс. забелязах че растенията бяха идеално зелени и свежи преди цъфтежа и после доста пожълтяха,така че ще трябва и да торя малко повече когато цъфтят.
 

yoss33

Well-known member
Veteran
И моето място се оказа лошо, с много повече дивачки в района отколкото предполагах, и съответно мощно опрашване, особено на по-рано цъфналата вдовица. Но каквото е - такова, няма да го сменям (все пак там имам вода), и ще се надявам следващото лято да е по-сухо и дивачките да са по-малко и по-малки.
Тази година нямах и късмет с броя мъжки... взех си регулар семки, защото до сега винаги мъжките са били макс. 30% от общия брой, миналата година дори нямах мъжко от 4 семки.... а тази - 2 от 4, и то мъжките се показаха чак края на август и бяха 2те най-големи растения, хвърляйки сянка върху 2те женски. Догодина ще гледам да съм с феминизирани семки или клонинги :)
Но като цяло постигнах целта :) Много съм доволен от реколтата и е достатъчна за година пушене.
 

Dr_Tre

Member
Тогава си ги засадил навън,нали? Или тогава сложи семки?
Тогава изкарах разсада, но и семки сях направо в земята.Разсада отначало дърпа по-бързо, но накрая няма голяма разлика в големината.:blowbubbles:
 

4i4kata

Member
Честито на всички за новата реколта!Пожелавам ви да се опушите добре и успех в следващите начинания занапред.
Ха наздраве:tiphat:
 

bahura

Member
Честито на всички за новата реколта!Пожелавам ви да се опушите добре и успех в следващите начинания занапред.
Ха наздраве:tiphat:

Много яки пожелания Чичка :jump:

А следващата дано да е още по-добра :tiphat:
 

_Ina_

Active member
Veteran
Аз вече окончателно приключих за тази година. непалките са се скапали навън. закривам сезона. иначе и аз съм доволна като цяло от количеството и качеството.
 
Top