What's new

Outdoor 2010 + multe nelamuriri

Status
Not open for further replies.

talache

Member
Reply

Reply

Exploziv producatorii spun sa folosesc 3ml/L/saptamana (si eu cum ud de 3 ori pe saptamana => odata o sa ud cu fertilizator si de 2 ori ud cu apa normala si mi se pare putin .

Tu cum folosesti fertilizatorul dupa prima luna de la germinare ? Sau tu ii dai doar atunci cand apar probleme ? Eu sunt mai greu de cap si trebuie sa mi se explice in amanunt si sa inteleg eu :tiphat:
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Ce nu intelege-ti toti ! Vreau sa stiu :

1.Ud la fiecare udare cu (apa cu nutrienti) ?
2.Ud odata cu apa , odata cu apa cu nutrienti , odata cu apa , odata cu apa cu nutrienti ?

Raspunde-ti cu 1 sau 2 ! Cred ca asa e mai usor pentru totii :laughing:
Undeva in TUTORIAL scrie: (traduc) nu fertiliza la fiecare udare! Ca sa eviti suprafertilizarea. Poate n-am citit eu bine, de-aia ziceam sa arunci si tu un ochi p-acolo. Poate de-asta reusesti sa-i enervezi pe ceilalti, raspunsul e o regula elementara. Citeste "Most commonly mistakes made by beginners" :blowbubbles:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
scuza-ma, dar daca acolo spune fix in fiecare saptamana cat nutrient sa pui in fiecare litru cu care uzi.. si tu intrebi la cate udari, eu cred ca nu esti de aici, ca doar nu intelegi ce vorbim noi..
si aia care dau sfaturi despre nutrienti fara sa in in calcul ca astea sunt altfel decat chimicalele alea din ro.. sa se abtina. astia sunt facuti sa ii dai la fiecare udare, modifici doar dozele in functie de perioada..

eu dau cand e cazul, nu prea ma amestec cu fert-ul.
 
Last edited:

talache

Member
Reply

Reply

Atunci o sa-i dau fertilizator cand are nevoie , odata la 2 udari ca sa nu fie vreo problema ca ii dau prea mult !
 

dalin

Member
frate daca tu pui 3 mil la 1 litru si pe sticla scrie ca se uda cu fertul ala o data pe sapt tu faci asa.iti faci separat ferTul in alta sticla virgula langa ea sa ai si sticla cealata care e de apa normala apoi alegi tu o zi din sapt cand sa ii dai fertilizator si ii pui 250 de mil din litrul care l-ai facut la o planta virgula apoi astepti sa treaca saptamana si in timpul asta pana vie vine ziua respectiva uzi cu apa normala virgula cand a venit ziua !mai pui 250 de mililtri din sticla cu fertilizator la planta virgula deci un litru de fertilizator facut in sticla iti ajunge o luna.
ACUMA SPER CA AI INTELES!
 

talache

Member
Reply

Reply

Tot am vazut pe aici ca risti mult dupa ce le germinezi sa le puni direct afara si m-am gandit ca si eu voi fi in aceasi situatie ! Dar ma gandesc ... daca este asa :

1) Oare planta cum a supravietuit de mii de ani , fara cfl , mh si hps ? Direct afara :D
2) Daca tin plantele intr-o chestie asemanatoare ca cea pentru clone are ceva sau v-a ajuta ? Sau un mic solar ?
3) Daca o voi pune direct afara risc cumva ca tulpina sa se lungeasca ? E ceva rau in asta ?

Nu pot sa tin nici macar 1 zi in casa si nu stiu ce sa fac ! Astept sfaturi !
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ca sa reziste in natura aceasta plante are un sistem foarte ingenios dar in acelasi timp foarte simplu:
O planta produce multe seminte, sute sau mii, sau chiar zeci de mii in functie de dimensiuni.

dar nimeni nu se asteapta sa ajunga la maturitate atatea, asa-i??

solarul ajuta cu temperatura si cu pradatorii.. ceea ce nu e tocmai rau.

soarele de afara, chiar si iarna, e mai puternic decat ce lumini pui tu la indoor. ce zici se lungesc sau nu??
 

ypmiks

Member
1. planta a supravietuit prin selectie naturala.
dar daca o lasi "in plata domnului" atunci e posibil sa fii dezamagit de produsul finit, iar altul care a crescut planta intr-un mediu adecvat si i-a oferit tot ce are nevoie s-ar putea sa rada de tine.

2. clonele trebuie tinute intr`un mediu controlat. daca pui capacul la oala pentru clone, acel mediu devine mai greu de controlat, la fel si umiditatea din aer. sunt anumiti pasi pe care ii gasesti cam pe toate posturile cu grow-journal care din punctul meu de vedere sunt mai mult decat concludente pentru a-ti raspunde la intrebare.

3. de asta se numeste outdoor. planta ar trebui sa creasCA CAt mai natural, tocmai pentru a se putea proteja singura (de vant, furtuni)

ps: cacofonia este intentionata si imi asum raspunderea pentru posibilele daune pricinuite.
 

zeeland

Member
salut talache

in timpul zilei, daca temp este peste +- 15 grade, ii ok sa le lasi afara fara protectie. problema, deocamdata, sunt temp din timpul noptii. aceste temp sunt acum la limita, as putea zice. de ex mie, de vre-o sapt, mi-or inghetat rasadurile de rosii in solar.....

parte a buna ii ca incepe sa se incalzeasca si in timpul noptii asa ca poti sa iti scoti plantele afara doar sa le protejezi noaptea cumva. sau le aduci in casa sau le pui intr-un fel de solar care poate fi f mic si improvizat dintr-o folie si cateva lemne, etc etc.

si in timpul zilei poti avea probleme daca le ti in solar din cauza temp mari, gen 40-50 de grade. ca sa nu ai probl asta tre sa ai un fel de ventilatie, de preferabil undeva in parte de sus sau la ambele capete. sau pur si simplu le scoti din solar pe perioada zilei

de lungit siiiigur nu se lungesc.
 

talache

Member
Reply

Reply

Nu am spus ca daca fac outdoor o sa le las "in voia domnului". Ce o sa am o fie cu pamant , nutrienti , apa etc . Nu are cum se fie la fel cu o samanta aruncata oriunde :D Doar mi-am facut griji ca ori o sa le arda soarele , ori nu o sa fie prea mult soare ca sa nu se lungeasca ! Deci din ce spune-ti voi nu as avea de ce sa ma tem ! Sper ca pe 5 Mai sa fie vremea mai buna ca sa le germinez ! Singura problema momentan vad ca este temperatura pe timp de noapte .

PS : Azi au fost 25 grade :D
 

talache

Member
Reply

Reply

Am vazut pe Protv ca vremea se imbunatateste http://www.protv.ro/emisiuni/shows/vremea/video-vremea-28-aprilie-prognoza/37252/pagina-1.html si pe 1 Mai vor fi 24-26 grade ziua si noaptea undeva intre 12-15 grade .

1. Ce spune-ti merita sa ma risc cu 1 samanta sau cu toate maine sa le germinez ca sa prinda vreme buna pe 1 , 2 , 3 Mai ? Temperaturile mi se par OK si clar sa va incalzii :laughing: . M-am gandit ca daca prinde 1 saptamana cu caldura se stabilizeaza radacina si planta iar apoi numai moare asa repede daca e un pic frig .
 

zeeland

Member
talache said:
Daca tin plantele intr-o chestie asemanatoare ca cea pentru clone are ceva sau v-a ajuta ? Sau un mic solar ?

asta ar fi solutia la tine. cel putin o sapt-doua. chestia ii ca oricum, pana in 3 mai f putin probabil sa iti incolteasca.

acuma chiar daca nu o sa le ti in ceva incinta protejata, pur si simplu in ghivece in curte/balcon. pana se pun putin pe picioare :)
 

talache

Member
Reply

Reply

Am pus 2 seminte la germinat [church si pure power plant (PPP)]sa vad ce iese , sper sa nu mi le gaseasca mama si sa germineze ca le am de 6 luni tinute la umiditate de 40/50 si temperaturi de 15-20 grade in sigiliu , si trebuiau tinute in umiditate de 30 sau mai mica si temperaturi de 4 grade . Producatoru (Greenhouse) zice ca daca le tin la temperatura casei ca mine rezista 6 luni - 1 an , deci sunt la limita :D
 
Last edited:

zeeland

Member
cu the church nu am avut probl anul asta, incoltire 100% si doar in 3-4 zile. probabil ca nu vor fi probleme.
 

talache

Member
Reply

Reply

1. Pai tu in ce conditii l-ai crescut si cate grame ai scos din Church ? Cum se comporta ? Ce efecte are ?

Nu prea imi fac probleme pentru ca am stainuri numai pentru outdoor , care din ce am citit sunt rezistente la frig , umezeala , vreme proasta , ore putine de lumina etc . Doar sa germineze acuma , si sa nu fie furtuna cand ies si ele din pamant :comfort:

Acuma nu prea stiu despre PPP daca este pentru outdoor , cu toate ca am vazut pe youtube cateva videoclipuri cu el outdoor si arata bine. Este un freebie si nu stiu daca e feminizat (cred ca nu e). Am auzit ca este predominant sativa si toata lumea il lauda.

2. Voi ati avut PPP ? Cum se comporta indoor/outdoor ? Ce efecte are ? Cam cat ati scos din el ? Termina outdoor la noi in tara ?
 

zeeland

Member
anul asta cresc prima data the church. din ce am cetit, ramane relativ mic cu cole mari si potenta cam 7-8. vedem la toamna.
 

talache

Member
Reply

Reply

Dupa 20 de ore de stat intr-un pahar de apa , am pus semintele la germinat intre 4 servetele (2 sus , 2 jos) , pe o farfurie care este acoperita cu alta farfurie ca sa fie intuneric si sa mentina umiditate !
Am udat bine servetele ca sa nu vin din 6-12 ore sa le ud pentru ca maine va fi si mama si tata acasa si mie foarte aiurea sa ma vada .

1. E ceva rau daca am udat mai bine pentru a tine servetele ude pentru mai mult timp (nu va inchipuiti ca sunt inundate ) ? Sper , daca se poate sa tina acolo apa pana germineaza semintele fara sa mai fie nevoie sa ud :D
 

tricky1

Member
Daca e prea multa apa pot sa mucegaiasca. Servetelele trebuie sa fie ude, nu sa balteasca apa pe ele (acum tu stii mai bine cum ai udat si motivele) .
 
Status
Not open for further replies.
Top