What's new

ULKOKASVATUSMUISTIO-08

Aivoödeema

Member
Paskapuheet sikseen, ulkokasvatuskausi on virallisesti alkanut. :spank:

:joint:

Kaikki alkoi Suomi - Ruotsi pelin aikana. Jääkiekko ei ole suuresti minua kiinnostanut joten ei ollut vaikea päätös lähteä istuttamaan kasveja pimeällä pelin aikana, kun 90% tuulipukukansasta katsoo peliä ja on todennäköisesti liian kännissä kytätäkseen naapureita tai HUUmerikollisia!

Spotteja oli kolme jotka jakautuivat kuumottavuusasteen mukaan. Huonokuntoisimmat pääsivät lähelle asutusauletta läheiselle niitylle pajukon suojaan, paraskuntoisimmat järven ääreen ja neutraali ja huonovointisin kuumottavalle maatilasaarelle.

Ensimmäiset kolme istutettiin asutusalueen läheisyyteen. Ensimmäinen joka osui käteen "aluepussistani" oli Tarja eli numero 7. Avasin mattoveitsellä tarjan maitopurkin sivun auki välillä naamioituen kuumottuneena lähistön autoja ja kuunnellen ympäristöä.
Tajusin, että olin mokannut kun multakokkare hajosi kolmeen osaan ja olin tyytyväinen, etten päättänytkään ajaa parhaiden kasvien alueelle ja istuttaa parasta kasvia ensimmäisenä. :redface: Naamiointiin käytin noin 15minuuttia ja kun olin tyytyväinen otin kenttälapioni ja suuntasin kaivamaan kuoppaa seuraavalle onnettomalle kasville joka oli Mannerheim eli numero 3.
Hymyilytti hieman kaivaa mannerheimille poteroa... :rasta: Kuopan kaivettuani lähdin kävelemään tyytyväisenä kohti viime istutuspaikkaa muistaen hetken varoa istumasta Tarjan päälle. Ajattelin sitten siinä kuinka hyvä idea oli tulla jääkiekkopelin aikana kaivamaan kuoppaa. Otin mannerheimin käteeni ja mustin etten varonut Tarjaa. Niinhän siinä perkele sitten kävi että koko helvetin niityltä olin astunut JUURI siihen kohtaan mihin olin Tarjan istuttanut. :cuss: En viitsi vielä kuopata Tarjaa kuolleeksi, jospa se siittä tokenisi. :nono:
Rytin istuttaminen sujui rutiinilla kun mannerheimia istuttaessani leikkasin lecasoraa sisältävän pohjan irti maitopurkista ja annoin kasvin valua "tuubin" läpi. :joint:
Kuvia en ottanut kuumottuneena näistä kolmesta. Paikalle eksyi myös siili joka tuhinallaan melkein laittoi minut paskomaan housuuni. :muahaha:

Ajoin sitten järvenrannalle ja otin peräkontista järvipussin joka sisälsi Ahtisaaren, Kalevan&Urhon ja Koiviston. Näille kasveille olin aikaisemmin päivällä luovuttanut pari litraa vitrsaa heidän turvaksi, koska alueella esiintyy paljon murhapolttoihin ja raiskauksiin syyllistyneitä jänöjusseja jotka murhaisivat ja raiskaisivat kaikki hampputaimet. :spank:
Parhaat geenit omaavat yksilöt pääsivät tämän keitaan juureen. Parhain heistä tulisi kantamaan siemeniä syksyllä mikäli tuulipukukansa ei ole ehättänyt ensin.
Maaperä oli mielestäni täydellistä. Hiekkapitoista ilmavaa lehtimetsämaata joka ei ollut lainkaan kokkareista. Ympärillä nokkosia joka kertoi typpipitoisuuksista. Nokkosten keskelle istutin Kaleva&Urho maitopurkissa eläneet huonetoverit paikallisten sammakoiden laulaessa taustalla läheisessä ojassa.
(Kuva otettu ennen naamiointia (Huomaa virtsapullo))
Alunperin minun oli tarkoitus istuttaa yksi kasveista järven niemennokkaan jossa se saisi nähdä auringon nousun ja laskun täydelliseltä paikalta. Väliin oli kuitenkin noussut suo ja kumisaappaani eivät pitäneetkään vettä niin hyvin kuin olin luullut...
Päädyin istuttamaan Koiviston ja Ahtisaaren samankaltaiselle paikalle kuin Kalevan ja Urhon ihan kivenheiton päähän toisistaan.

Koivisto ja kusipullo naamioinnin välissä.
Ahtisaari, metsän ylpeys ja kaunein kukka. Tätä kaivaessani en voinut välttyä ajatukselta, että suomi voitti pelin kun paikalliset känniääliöt alkoivat laulaa järven saarella de kliiterinkiä, mikä lie onkaan.

Viimeiset kasvit olivat Ståhlberg, Paasikivi ja Kekkonen.
Paasikiven oli tarkoitus vahtia paikallista jokea pieneltä lähes puuttomalta saarelta joen keskeltä, mutta kumisaappaiden reijän ansiosta pääsi nauttimaan yhteiselosta Kekkosen vierellä. Maa oli erittäin vetistä ja ensimmäinen paikka mihin olin kaivamassa kuoppaa oli kuin suota. Myös peltomyyrät olivat tehneet pesän sen päälle ja yksi alkoi huutamaan (tai pikemminkin vinkaisi) kuopan vieressä ensin hieman liikutellen kuollutta heinää. Tiesin biologian tunnilta näiden perkeleiden syövän juuria ja taimia joten halusin murhata hänet tuotapikaa vihantunteissani. Terävä kenttälapio teki neljä tarkkaa iskua vingunnan suuntaan todennäköisesti tappaen tämän massamurhaajan. Toivottavasti oli ainoa. :cuss:

Päätin siirtyä hieman kauemmaksi paikasta ja kaivaa samaan hengenvetoon verekkäiset kuopat Paasikivelle ja Kekkoselle.
Kekkonen Paasikivi
Maa ei ollut hirveän hyvää, mutta typpipitoista. Kosteata ja kokkareista. Ympärillä oli käsittämättömästi nokkosia ja niiden paleltuneet lehdet tuoksuivat metsässä.

Viimeinen joka pääsi Suomineidon rinnalle asumaan oli Ståhlberg, tuo perkele joka oli lopettanut lähes kaiken kasvun ja oli selvästi jäljessä muita. Hänen paikkansa sijaitsi pellon vierellä pienen saarensisäisen joen rannalla. Kuvittelin sen olevan hyvä paikka "unohtaa" herra Ståhlberg. Pienen kasvunsa ansiosta hänellä ei olisi mitään asiaa elävien kirjoon. Vieressä oli myös tuoreet Hirven jäljet joka oli ylittänyt joen parin metrin päässä Ståhlbergin kodista. Uskon että sama hirvi tulee syömään vielä Ståhlbergin ellen anna armon käydä oikeudesta ja lorauttaa kuset hänen vierelleen. Aika näyttää.


Kaikkien kasvien paikat on valittu siten että he saavat nousevan auringon säteitä ja laskevan. Myös epäsuorasti keskipäivän aurinkoa puiden välistä. Kaikki sijaitsevat myös lähellä vesistöä.

Otetaan vielä tarinan lopuksi katsaus mistä sitä oikeen ollaan lähdetty.




Rannikko kuittaa. :wave:
 
P

perakko

siinäpä oli perusteellinen selostus ödeeman ulkoistutussessareista! toivotaan että kelit on siellä vähän suopeammat kun täällä, nimittäin äsken herätessäni vetäsin verhot alas ja perkele siellä on melkein 5 cm lunta ja lisää tulee taivaan täydeltä :nono:

siberian: tossa f2 sukupolvessa näyttäs olevan niinkuin voi kuvitellakin aika paljon eroja yksilöiden välillä, löytyy lyhyempää, pitempää, haarautuvaa, haarautumatonta... hyvä edustus geenejä, eiköhän näistä saada pari uutta linjaa alkuun! :wave:
 

Yellowmoon

Active member
Kiva selostus. :canabis: Toivotaan säiden kääntyvän lämpimään päin koko maassa. itl:n sivuilta paljastuu, että yöllä on taas ollut reilusti pakkasta joten kyllä tässä vähän hermoilee neitien puolesta, lähtevät vielä aika pieninä ulos (3-5 nodea).

autoflower lajikkeeksi taidan valita diesel ryderin. ei jaksa mennä basaarille vonkaamaan jyviä.
 

Aivoödeema

Member
Yellowmoon said:
ei jaksa mennä basaarille vonkaamaan jyviä.
Eipä ole minulle koskaan siellä vastattu... :nono:

Huhhuh, kävi kyllä työstä tuo kuoppien kaivaminen. Jalkalihakset ihan muusina vieläkin kun kunto on mitä on. :redface: Kesällä voisi tehdä kävelylenkkejä noille spoteille. Tulisi sellane +20km lenkki.

Täällä on meri lämmittänyt niin ettei ole mennyt yli viiden pakkasasteen. Parhaalla paikalla sijaitsevat ylpeyteni ovatkin juuri tämän lämmittävän meren/järven rannalla.
 
Last edited:

Yellowmoon

Active member
Sellaista on kuulunut. Kyselijöitä on enemmän kuin aiemmin jne. ja niistä pyydetään kovia hintoja, vaikka siellä tietty on myyjän markkinat. Onneksi kaikki siidut mitä olen sitä kautta saanut on olleet hyviä.

Rannikolta olen itsekin. :joint:
 

Aivoödeema

Member
Aijai. Kävin sitten katselemassa parhaan paikan spotin ja oli rumaa katseltavaa. En ollut tunnistaa niitä samoiksi kasveiksi. Ainut asia elossa oli heidän varsi. Otin kuvankin Ahtisaaresta.
Lehdet olivat paleltuneet mössöksi ja roikkuvat alaspäin. Varsi oli vielä vahva ja vihreä. Toivottavasti pärjäävät... :(

Voisi varmaan alkaa väsäämään sisäkasvatusta jos tuosta ei tule mitään.
 
P

perakko

tässä tulee vähän kuvallista havainnollistamista:

nopeimmat af pehkuruderit: urkki ja narttu



pehkuruder nartut:

_

urkkipotretti: juoni juohi #2, royal dane, pehkuruder f2



earlyviidakko, joutasivat pihalle :spank:

_ _

ja vielä tulee tavaraa...



go venäjä! :headbange
 

Jorma-Pertti

New member
Mietin että jos tunkisi muutamat ulkosiemenet tuonne scrogiverkon alle esikasvatukseen, kyllä sinne tarpeeksi valoa niille varmasti suodattuu. Jotain Guerilla Goldia tossa olis ja jotain ihme Juoni Jouhi/Ovela Olema x (X x Y) x BM x tiesmitäkaikkee - tarkempaa muistikuvaa ei ole, kaveri noita mulle heitti kasan.

Sitä vaan mietin että voivatko vetää herneet nenään kun viskoo ne 12/12 valoista ulos? Muutakaan paikkaa noiden esikasvattamiseen kun ei ole.
 

Aivoödeema

Member
Jeps. Omat kasvit paleltuivat ja kuolivat, perkele! :cuss:
Ainakin siellä parhaalla paikalla. Ehkä voisi olla pieni toivo, että Ståhlberg olisi elossa koska oli niin hämyssä paikassa.

Nyt jätkät linkkiä johonki siemenkauppaan joka myy luotettavasti Royal Danea!
EDIT: No löyty yks, mutta tanska ei oo iha vahvimpia kieliä...
Eiks oo mitää lontoonkielistä kauppaa joka myisi?
 
Last edited:

Yellowmoon

Active member
Noi voi pers :puppydoge Ei hyvältä näytä omatkaan setit. Sääennustukset voisivat lupailla vähän lämpimämpiä öitä.

Mun tietääkseni Daneja saa vain topskudilta ja siihen liittyy se ongelma että toimitus ei oo kovin ripeää, jos ei nyt erikseen pyydä...

Suuntaisin kyllä katseeni autoflowereihin tässä vaiheessa kevättä, siis jos niitä jostain saa...
 
Last edited:

SovietFinland

Active member
Agricola kirjoitti jo vuonna 1544, että "Urbanus Suven alcu".
Eli se kesä alkaa vasta Urponpäivästä, perjantaina 25.toukokuuta.

Ekat omat taimet lähtee ulos vasta ensi viikonloppuna jos hallanvaara ei ole välitön.
 

Aivoödeema

Member
Jep. :(
Kipu hellittää:
Early Durban (Kesän sisäkasvatus Scrogiin ;) )
lowryder-number2 x 5 seeds (Testimielessä)
Sensi Ruderalis Indica (Kokeillaan vielä kerran)

90€ lähtee huits haits.
 
P

perakko

Ekat omat taimet lähtee ulos vasta ensi viikonloppuna jos hallanvaara ei ole välitön.

jep, sama juttu. tänään kävin vähän kartottamassa uusia spotteja niin aivan PERKELEELLINEN raekuuro saartoi minut metsään. maa oli valkosena vain muutamissa minuuteissa, aikani siellä istuin ja kun ei alkanut loppua niin oli vaan kastuttava...
 

Yellowmoon

Active member
SovietFinland said:
Agricola kirjoitti jo vuonna 1544, että "Urbanus Suven alcu".
Eli se kesä alkaa vasta Urponpäivästä, perjantaina 25.toukokuuta.

Agricolan quoteja HuPuun ja heti.
En ole siis omiani vielä heivannut luontoon, mutta olosuhteiden puolesta on pakko pikapuoliin viedä. Jännäksi menee.


 

krepis

Member
Polttohautaus kuuluu asiaan sen jälkeen tuhkien sirottelu lähimpään pyhään jokeen ja seuraavassa elämässään antaa pressojen kukkia kauneimmalla mahdollisella tavalla, oli kyllä petollinen tuo lämpöaalto ainakin täällä etelämmässä kun vapun aikoihin oli jo niin pirun lämmintä.
 

SovietFinland

Active member
Tulin myös itse juuri metsästä, vein autolla pari multasäkkiä jemmaan odottelemaan niitä istuksia. Nyt olisi tarjolla sellainen kuusentaimia täyteen istutettu hakkuuaukea missä risteilee melko kosteita ojia. Jos nyt vain osaisi tuurilla valita sellaisen ojanreunan mikä ei kuiva heti ensimmäisenä, se voisi vähentää kuumoittavien kastelureissujen tarvetta. Hakkuuaukealla löytyy myös melkoisia louhikoita, luulisi siis olevan vähemmän houkuttelevaa maastoa satunnaisille kulkijoille.

Viime vuosista olen oppinut kantapään kautta että vesipisteen on syytä sijaita mahdollisimman lähellä kasvimaata, se laiskapaska kastelija kun ei takuulla muuten tule kantamaan vettä riittävästi. Niin, ja sitä hikeähän kannattaa vuodattaa nyt kunnolla, kaivaa kunnollisen poterot eikä säästellä mullanmäärässä. Sekin vähentää ylimääräisen kastelun tarvetta.

Puutarhamultaa on ostettu vasta 10 säkkiä, mutta olenkin pöllinyt kasvatuspaikkojen viereisten peltojen multaa lisukkeeksi. Samalla olen myös säästynyt pitkiltä kantoreissuilta.

Jotain on vielä keksittävä torjumaan hirvien ja metsäpeurojen uhkat. Joku hiellä kyllästetty t-paita ja kusipullo ainakin aluksi. Ja niitä tuomenoksia vielä tökin kehäksi taimen ympärille rusakoita vastaan.
 

Aivoödeema

Member
krepis said:
Polttohautaus kuuluu asiaan sen jälkeen tuhkien sirottelu lähimpään pyhään jokeen ja seuraavassa elämässään antaa pressojen kukkia kauneimmalla mahdollisella tavalla, oli kyllä petollinen tuo lämpöaalto ainakin täällä etelämmässä kun vapun aikoihin oli jo niin pirun lämmintä.
Aamen. :) Olkoon nämä kymmenen uhreja Ägräkselle. (tosin en tiedä varmasti kuin 4n kohtalosta) Aika ivallinen on tosiaan ollut sää. Heti kun istutin oli vielä -3 astetta ja nyt ollut yli +3n monena yönä josta olisivat voineet selvitäkkin. :spank:


Hirvet on kyllä perseestä. Niitä sikiää juuri tällä minunkin asuinalueella kivenheiton päässä ja kuumottaa että syöisivät taimeni. Vielä lisää inhoa näitä eläimiä kohtaan luo lapsuudenpelkoni noita eläimiä kohtaan, kun kaveri kertoi että naarashirvet (joilla ei ole sarvia) tykkäävät puskea ihmisiä kuoliaaksi sarvillaan jos niitä vituttaa.
Napalmia ja maamiinoja! :spank: :spank:

Mistähän saisi tähänhätään maitopurkkeja tai jotain vastaavia? Koko varasto meni edesmenneiden presidenttien takia. :nono:
Kasvatustila on rajallinen (ei mahdu monta ruukkua), mutta silti pitäisi monta kasvia kasvattaa...
Muistelen haikeudella maitopurkinkeräysastioita. Nykyään ovat noita epäkäytännöllisiä kuoppia maassa joissa on pienet suut. Ei pääse edes dyykkaamaan. :spank:
 
Last edited:

Latest posts

Latest posts

Top