What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
La 50W ce sa mai dimezi nene? Mai ales sa dai aiurea 50 euro pe dimmerul ala? Sa nu mai zic ca daca vrei dimare iei 5 becuri led de 10 w si dimezi cat vrei la ele de la 10 la 50W, cu costuri de 100 lei, in loc de 150 euro.
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
La microgrow ce distanta iti mai ramane, 15-20cm si cu q1 le arzi sigur cap coada pe maxim.
Vrea sa plateasca pentru 3 benzi 90€ pe care vrea sa le foloseasca (cat mai este pana la 95€) plus ce mai are nevoie 30-50€ tot pe la pret de q1 ajunge.
Merge frumos, produce putina caldura mai ales la valori mici, productia este buna (putin peste un cob de 65W).
 

GooD1Man

Member
Salut ! Ce se intampla daca ingrop mugurii sub pamant pentru o saptamana ? I-am invelit intr-o punga d aia semi vidata doar ca e deschisa, peste am mai pus un sac de gunoi si am strans bine, peste sacul de gunoi am pus o soseta, iar peste soseta folie de aluminiu. Iar peste folia de aluminiu o sacosa de paine. Intrebarea e urmatoarea : Se intampla ceva daca ii ingrop pentru o saptamana ?
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Pe voi cum va sparge iarba ? Gen treptat ?
Pe mine ma ia treptat si ma sparge dupa 10 minute =)))))
Fumeaza si tu barem 3 soiuri (sau schimba negustoru') si-o sa vezi ca nu tine doar de persoana high-ul ci si de tipul de planta si stadiul de maturare la cules.
E ca la bautura, betia de bere nu-i tot aia cu cea de vin sau tarie.
 

Andrei47

New member
Salutare tuturor!

Doresc o lamurire pentru acest kit de irigare:
mars-hydro-drip-irrigation-kits-1.jpg


Nelamurirea mea e ce nutrienti ar trebui sa folosesc ? Se pot folosi nutrienti in apa din rezervor ? Ar trebui sa pun nutrientii separat ? Cum ar trebui sa procedez oare ?
MS!
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Acest sistem trebuie supravegheat ca sa nu inunzi locul, cortul. Intrebarea este: poti supraveghea udarea?
Cauta o pompa de apa de acvariu cu ventuza 7-15€, pompa respectiva o poti conecta la un timer si setezi 30-60 sec la 30/60 minute ca sa mute depunerile de pe fundul rezervorului.
Poti folosi nutrienti tip gel: gama plagron, biogreen etc ca sunt multi producatori.

Poti pune nutrienti fara probleme in rezervor. Duzele cum se regleaza? Fluxul de apa cum se regleaza? Au filet? Sau in functie de inaltimea la care il asezi fata de nivelul duzelor?
Cat a costat sistemul?
Daca ai platit pentru mizeria asta mai mult de 50€, poti sa-l dai retur! Mai pui 50€ si iti pot recomanda un sistem pe care il folosesc de cativa ani fara probleme.
 

didraro

Active member
Salut baieti, ma gandesc anul asta sa fac un update major si sa i-au un

Mars Hydro FC4800 480W LED​


Intrebarea mea ar fi, la ce consum mediu (veg+flower) ma pot astepta lunar pentru un astfel de panou? Daca stie cineva cat ar fi efectiv costul lunar ar fi si mai bine.

Spor in toate!
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Depinde de cat il tii pe dimmer.. si de cat platesti kw. Am auzit ca in romania sunt oameni cu 0.80 sau mai putin, dar si cu aproape 2 lei per kw. Variaza f mult.
In medie, daca in flower il folosesti la maxim, la 2 ore de functionare ai un kw. 12 ore = 6 kw pe zi
In veg sa zicem 200w, la 5 ore ai 1 kw, deci cam 3-4 kw pe zi. Undeva sub 10 lei pe zi, deci.
Vezi ca poti lua fce mai ieftin, si nu e cu mult mai prost. Cu siguranta nu cat sa dai sute de euro in plus pe fc. Depinde cat mai costa fiecare, nu am verificat recent.
 

didraro

Active member
Sa traiesti @exploziv !

Din ce stiu momentan se aplica urmatoarea plafonare: in 2023 se vor menține plafoanele pentru consumatorii casnici: sub 100 kwh pe lună tarif de 0,68 lei/ kwh – preț factură circa 70 lei; între 100 kwh – 255kwh pe lună tarif de 0,8 lei/ kwh – preț factură circa 200 le; peste 255 kwh – până la 300 kwh pe lună tarif de 1,3 leu/ kwh – preț factură aproximativ 260 de lei. Deci banuiesc ca voi plati cam 1,3lei kw
 

didraro

Active member
Ma gandeam sa iau FCE ul impreuna cu cortul si ce mai trebe, ca si kit complet. Nu-mi place sa-mi bat capul cu astea daca pot sa nu o fac. Daca as fi avut deja cortul atunci clar mergeam pe o varianta mai ieftina. Oricum la FCE ul asta ei zic ca produci in medie 2,5gr/w ceea ce ar fi perfect ca si cost/rezultat final
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Depinde de experienenta, dar in medie 2.5 gr e cam aberant de mult. Se poate ajunge acolo, dar trebuie si experienta si totul sa iasa bine. Mai bine sa te bazezi pe 1.5 gpw si sa fii fericit daca depasesti, decat sa te minti cu 2.5 gpw.
Tu ziceai mai sus ca iei FC. FC e cel mai scump. FCE e mai ieftin.
 

didraro

Active member
Eh pai nu ma astept eu sa scot atat la ce experienta am, dar cu timpul ar fi interesant sa scoti undeva la peste 1kg bud dintr-un singur grow. FC voi lua cum am scris in primul mesaj, am incurcat modelele de la star dog-ul de azi :)
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Sa nu uitam ca astia de la mars bateau campii cu "pana la" 3,5g/W

Nu cred ca este un calcul corect sa calculezi la W cand majoritatea folosesc dimm. Aceeasi problema este si la consumul real a masinilor, combustie, hibride sau electrice (in curand pe hidrogen). Sunt masini care abereaza mult. Ca sa ai un consum aproape de real consumul trebuie calculat la 100km/l, ore de functionare, consumul climei, a consumatorilor separat si la plin.
Calculez g/kW pentru ca acesta este pretul final.
La intensitatea potrivita pentri plante poti calcula ce cantitate de pamant ai folosit si cat scoti cu 100l sau cat folosesti :joint:

Nu am spatiu suficient ca sa folosesc mai mult de 550W la 1,44m²

Ce mai cresti?
 

didraro

Active member
Hmm ok, banuiesc ca o sa vedem la urmatorul grow cat iese. Acuma am in pamant 3 fete - 2 og kush si 1 white widow, ma gandesc sa le tin mai mult in veg si sa iau clone din ele pentru outdoor. Ma bate gandul sa incerc un gurerilla anul asta in copac :))
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Sa nu pierzi vremea cu auto :joint:
Salvezi multi bani daca tii o planta mama, semintele sunt scumpe daca tinem cont de costul vietii.

Daca ai loc bun profita! Nu toti avem transee :D
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
... Ma bate gandul sa incerc un gurerilla anul asta in copac :))
Eu zic sa nu. Decat daca esti masochist..
Incearca mai intai "pe uscat" adik catara-te-n copac ca si cum ai inspecta planta, apoi uda, vezi cum stai pe creanga si la ce riscuri te expui (atragi atentia, cazi, etc), sa nu mai vb de efortul de a cara in siguranta si cu discretie (stealth ii zice acu'... :biggrin: ) containerul cu sol si planta.
Udarea: sa urci apa la cucurigu nu-i de colo iar dak nu vrei sa te catzeri pt asta, te doboara hidrodinamica. :LOL:
Treaba cu apa-i ca merge usor la vale dar mai greu la deal. Invers ca la foc. :tiphat:
Cat sol ii pui acolo sus, atat va avea pe vecie! N-au unde sa mai creasca radacinile ca-n pamant.
Am incercat si mi-am luat-o. Pe langa ca era planta mica, pt ca era sus mirosul se ducea mult mai departe.
Dupa vreo doua luni si ceva de chin, mi-a ciordit unu' starpitura si m-a invatat minte. :good:
 
Top