What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

AK 48 και Bubblelicious Hydro 600w

LegacyTron

Member
Γεια και χαρά σας! Καλώς σας βρήκα! "Κλέβω πληροφορίες" καιρό, αλλά δεν έγραφα ποτέ...είπα όμως μετά από φιλική παρότρυνση να το πάρω απόφαση και να ποστάρω....

Ξεκινώ την χρονιά δυναμικά με ένα grow που έχει επιρροές από 12/12 από σπόρι. Έδωσα 2 εβδομάδες με 24ωρο φως και καπάκια έδωσα flower 12/12. Χρησιμοποίησα 600άρα ΜΗ για το μεγάλωμα και καπάκια έβαλα την 600άρα HPS την δεύτερη μέρα του 12/12.

Έχω δύο συστηματάκια. Βίλμα 8άρα με Coco και περλίτη και το άλλο είναι DWC που μόνος το έφτιαξα με συμβουλές φίλων και πολύ internet. Η Βίλμα έχει 8 ΑΚ48 Fem, και διαθέτει μία τρόμπα νερού επιπλέον για κυκλοφορία νερού μέσα στο τανκ και μια τρόμπα αέρα για σκάει με την πέτρα οξυγονάκι στο τανκ. Το DWC έχει ένα ΑΚ 48 κορίτσι και 5 Bubblelicious Auto Fem και δεν έχει μέσα τίποτε άλλο παρά τέσσερις στρογγυλές αερόπετρες 13,5 εκατοστά διάμετρο η κάθε μία. Μία πέτρα σε κάθε γωνία. Το DWC χωράει γύρω στα 57 λίτρα νερό, αλλά πιστεύω ότι γύρω στα 40-45 το έχω δεδομένου ότι το νερό πρέπει να είναι κάτω από τις γλάστρες. Στην αρχή δεν είχα υπολογίσει σωστά την αρχιτεκτονική του χώρου μου και τα στρέσσαρα τα κορίτσια με τις υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά τώρα όλα είναι καλύτερα γιατί έκανα μόντες. Φίλτρο 425 κυβικά, ρουφηχτήρι αθόρυβο φιλτροκούτι 500 κυβικά, 12,5 εκατοστά το cooltube. Ηχομονωτικός σωλήνας. Χρησιμοποιώ τους μετρητές των Μπλε Εργαστηρίων αλλά μετράω όχι σε EC, μα σε ppm Truncheon mode /.70 για να έχω καλύτερη κατανόηση και ακρίβεια. Για να καταλαβαίνετε που κυμαίνομαι σας επισυνάπτω και το conversion chart.

Οι θερμοκρασίες υψηλές θερμοκρασίες μετά την μόντα δεν είναι ευτυχώς πρόβλημα γιατί μένω στο εξωτερικό κι εδώ έχει πολύ κρύο. Οπότε αντιμετωπίζω κι ένα θεματάκι με την θερμοκρασία που πέφτει την ημέρα (νύχτα για τα κορίτσια), αλλά το παλεύω κι αυτό που θα πάει. Δηλαδή έχω δύο ανεμιστήρες, όπου ο ένας έιναι μονίμως αναμένος κι ο άλλος ανάβει κ σβήνει μαζί με την λάμπα. Το σταθεροποιώ τη νύχτα γύρω στους 17,5-19,5 και την ημέρα στους 23-25. Επειδή είναι 14 τα πλάσματα, υπολόγιζα να μου βγάλουν κάτι πάνω από 10γραμμο το καθένα με το 2 βδομάδες veg κ μετά flower, οπότε να είμαι εντάξει για προσωπική κατανάλωση. Θα έβαζα μόνο 5 ΑΚ και θα το έκανα κανονικά με ένα μήνα 24ωρο φως αλλά έγινε μπέρδεμα ακούστε να γελάσετε. Παράγγειλα στην αρχή το κουτί για το DWC ώστε να μην μου βγει ακριβά το σκηνικό. Και μου λένε ότι θα στο φέρουμε σε 1μιση μήνα. Το ακυρώνω και μου επιστρέφουν τα λεφτά. Καπάκια παραγγέλνω τη Βίλμα κ ξεμένω από λεφτά με κάτι σκηνικά που τράβηξα (άτιμο κοινωνικό κράτος!). Στο μεταξύ λόγω έλλειψης πόρων δεν αγοράζω τα υπόλοιπα πράγματα (ντουλάπες τρόμπες κλπ) αλλά σκάει με το κούριερ στο σπίτι το κουτί που θα χρησιμοποιούσα για το DWC, χωρίς εν τέλει να το χρεωθώ! Ω λα λά!!!. Άλλαξε ο μήνας πληρώθηκα από τη δουλειά και ε τότε λέω, βάλε όλα τα σπόρια και αντί για 12/12 από σπόρο (γιατί δεν το εμπιστεύομαι τόσο) είπα να τα κάνω όλα 2 βδομάδες 24ωρο και μετά 12/12. Κάθε Παρασκευή αλλάζω νερά στο DWC και κάθε δεύτερη Παρασκευή στη Βίλμα.

Είχα δει του Crowmax τη δουλειά με τις τσιχλόφουσκες αλλά είπα να δοκιμάσω την τύχη μου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που έχω εδώ και να αρχίσω με πολύ λιγότερο λίπασμα, ενώ ίσως να πείτε ότι παρατσιτώνω λίγο τη Βίλμα. Το DWC τελείως για χαβαλέ και ανακάλυψη το έκανα αλλά πραγματικά μάγκες άμα το πας επιστημονικά δουλεύει μπόυνια το εργαλείο. Με χαμηλές θερμοκρασίες στο τανκ δουλεύει το εργαλείο πολύ σωστά! Και οι ριζούλες μέχρι στιγμής πάνε όμορφα!

Έκανα τη λαλακία και παραπότισα τη Βίλμα κι έβγαλε πράσινο περλίτη και springtails. Αλλά όταν το πήρα χαμπάρι ότι παίζει θεματάκι και δεν φτιάχνεται από μόνο του έκοψα το πότισμα τέσσερις πέντε μέρες και στο επόμενο πότισμα βγήκανε όλα ψόφια στο νερό, μαζί κι ένα σκουλίκι. ΣΚΟΥΛΙΚΙ! Το σκουλήκι ήταν ζωντανό! Σαν αυτά που έχει η μάνα μου στις γλάστρες στο μπαλκόνι πίσω στην πατρίδα....τεσπα...και κανα 2 μυγάκια αλλά αυτά είναι του σπιτιού νταξ δεν έχω "επιδρομή". Ίσως να φταίει που έβαλα και 5% χωματάκι σε αυτό το grow...Το ένα ΑΚ το έσπασα καθώς το φύτευα στη μάυρη τη βλακεία γιατί είχε βγάλει μια ρίζα ΝΑ μετά το germination και δεν είχα τίποτα έτοιμο για να το βάλω...Αλλά βγήκε...μένοντας ΚΟΝΤΟΣ. και τον έβγαλα Ο ΚΟΝΤΟΣ. Να δούμε τι θα βγάλει. Είμαι περίεργος να δω τι θα βγάλει και το ΑΚ στο DWC. Δεν του πολυ-αρέσει όμως. Τα Bubblelicious γουστάρουν περισσότερο...τεσπα...Κομμένες οι βλακείες στο επόμενο, το οποίο ΑΝ γίνει μάλλον θα είναι Kosher kUsh και μόνο στη Βίλμα, με τοπάρισμα και σκρογκάρισμα σωστό, γιατί δεν θέλω να μπλέξω με θερμοκρασίες άσχημες στα τανκ μετά τον Απρίλιο. Όλα βαίνουν κάλως όμως και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Άλλαξα θέση στις γλάστρες κι όπως θα δείτε στις φωτό τοποθέτησα τα ψηλότερα στα αριστερά ώστε τα κοντά να είναι στο ίδιο επίπεδο με το DWC. Έβαλα δίχτυ για να κρατάω τα φύλα κάτω και να καταφέρω να έχω όσο περισσότερο penetration από φως γίνεται ώστε να τσιμπήσουν οι κορυφές. Κάποια αρχίσανε να βγάζουν τρίχες από προχτές, κάποια όχι ακόμα και χέζομαι λίγο πάνω μου γιατί για θηλυκά τα πήρα όλα! Δώστε συμβουλές και βοηθήστε παλικάριααααααααα!!!

Στο εξελάκι που έχω βάλει μπορείτε να δείτε πώς και τι μετράω κάθε μέρα. Επισυνάπτω και φωτό πιο κάτω να δείτε. Είναι από το κινητό, και δυστυχώς δεν έχω καλύτερη προς το παρόν...Θα κάνω κι updates για να γουστάρουμε, ελπίζοντας όλα να πάνε καλά κ να με κατευθύνετε κι εσείς σωστά! Από αύριο και φωτό κοντά στα nodes!! Σόρυ για τα συντακτικά λάθη κλπ όπου κι αν έχει, αλλά είμαι τελείως χέσμα κ το κείμενο βγήκε μεγάλο...


picture.php
picture.php
picture.php
picture.php
picture.php
 

Attachments

  • ConversionChart.jpg
    ConversionChart.jpg
    60.7 KB · Views: 19
  • GrowBook1.pdf
    64.5 KB · Views: 72

LegacyTron

Member
Το καταλαβατε ότι μπήκε η άλλη λάμπα εεεεεεε;;;

Το καταλαβατε ότι μπήκε η άλλη λάμπα εεεεεεε;;;

picture.php


Το τελευταίο πίσω είναι το ΑΚ στο DWC
picture.php


picture.php
picture.php
picture.php
 

LegacyTron

Member
picture.php



To AK είναι το τελευταίο πίσω αριστερά (ξέχασα να γράψω το αριστερά πιο πάνω)

picture.php



picture.php


picture.php
picture.php
 

LegacyTron

Member
Ξέχασα να αναφέρω πως χρησιμοποιώ την τριπλέτα της GHE Flora Micro-Gro-Bloom. Μόνο αυτά βάζω. Ούτε ορμόνες ούτε τίποτα. Νταξ, το αντίστοιχο οξύ και ph up αλλά όχι σε τραγικά μεγάλο βαθμο, προσπαθώ να είμαι προσεκτικός με τα νερά...
 

bazz

Member
Kali arxh legacytron....mia xara fenontai!!!

Sto sinolo posi anaptiksh tous edoses telika??

Se pia hmera anthisis eisai??
 

panas1

Member
(2 βδομάδες εδωσε ανάπτυξη.. κ ειναι σε 2 ανθοφορία)

ωραίος τρον!
μια χαρά δείχνουν τα κοριτσάκια κ μ αρεσε που τα κρατάς κ τα λεγες αναλυτικά

σωστός κ με το εξελακι.. ετοιμάζω ενα παρόμοιο
για το πρόγραμμα φαγητου το ξεκίνησα αλλά θα το κάνω κανονικό ημερολόγιο φυτού
 

LegacyTron

Member
buzz σήμερα κανονικά πρέπει να αλλάξω νερά γιατί όπως είπε και ο panas1 πιο πάνω είμαι στην 29η ημέρα συνολικά. Έκανα 2 βδομάδες ανάπτυξη καπάκια ανθοφορία. Κοιτάξτε παρακαλώ τα σχόλια στο εξελάκι στην 23η ημέρα. Θέλω τις απόψεις σας πάνω σε αυτό που συνέβη στη Βίλμα με το υπερ-πότισμα και το αντιμετώπισα με τι άλλο παρά ΤΕΡΜΑ ΞΕΡΑΐΛΑ. Όταν ξαναπότισα μετά από 6 μέρες χωρίς νερό τα "ξέρασε" όλα στο τανκ. Τα πότιζα σαν πουτ*να τις πρώτες 2 βδομάδες γιατί υπέθετα ότι θα ήταν πάνω κάτω το ίδιο το ξεζούμισμα της γλάστρας όπως με τα Coco Coir CROUTONS. Αλλά ΔΕΝ....και την ψιλοπάτησα...Ας ελπίσουμε όμως να το ξεπεράσανε το οποιοδήποτε σοκ πάθανε και να στρώσανε. Μόλις μπήκα ανθοφορία τα πότισα τις 2 πρώτες μέρες σωστά, μετά 5 μέρες χωρίς νερό και μετά πάλι την 6η μέρα πότισμα.

Τώρα το κρατάω ως εξής: Ποτίζω Παρασκευή που αλλάζω νερά και μέτα Δευτέρα. Και μετά πάλι Παρασκευή, για να έχουν διψάσει αρκετά ώστε να ρουφήξουν οργιωδώς το καινούριο νερό !! Πώς σας φαίνεται; Πάω δουλειά και το βράδυ θα γυρίσω για να αλλάξω νερά και να ανεβάσω νέο υλικό....
 

LegacyTron

Member
panas 1 το Εξελάκι μετράει γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Είναι καλή φάση να τα καταγράφεις για να ξέρεις τι αντιμετώπισες, ώστε όσο σκαλωμένος κι αν είσαι, να μην κουραστείς να βρεις την λύση στο νέο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με βάση τις παλιές σου ενέργειες. Ίσα ίσα, αν τα έχεις όλα έτσι, μπορείς να έχεις μια πιο αναλυτική εικόνα για το τι πάει πως και από που ίσως να προκαλείται...Στην αρχή είχα ένα notepad και τα έγραφα, αλλά με το εξελάκι είναι καλύτερο...
 

LegacyTron

Member
Συγγνώμη για τo triple posting αλλά αν μπορεί κάποιος mod να συμπληρώσει στον τίτλο Hydro 600w . Αυτό μόνο , γιατί δεν μπορώ να κάνω edit τίποτα...
 

Latest posts

Latest posts

Top