What's new

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

benjichaouat1

Active member
Veteran
Ten nelitostnej souboj se mi nepovedlo stahnout, nakonec jsem dal Miami vice, divim se, ze jsem to jeste nevidel. CSFD samozrejme znam, ale filmy nad 80% jsem v zebricku uz videl.
 

spachal

Well-known member
Veteran
Dotaz: jak moc se projevi rizek z matky, v roli dalsi matky? Genetika by mela byt dobra, jen by to chtelo u nekterych slecen zacit 'tvarovat od zacatku', moc vytahle, ponicene .. Je to hodne blby napad?
 

papaja

Active member
Veteran
pokud je matka kvalitní , je zdravá a řez je silný, není důvod z něj neudělat mateční rostlinu geny jsou identické
genetika může být časem unavená, ale znám klony , co jsou možná 20 tá generace a jde to
zkus to a uvidíš
četl jsem i o týmu, co mění cca 6 měsíců matky a prodávají semínka roky
 

spachal

Well-known member
Veteran
Tohle mi delal deficit fosforu .. Pokud to neni primo genetikou, zkus trochu pritlacit (s citem!) na kvetove slozce :]
 

sensi23

Active member
Veteran
Tohle mi delal deficit fosforu .. Pokud to neni primo genetikou, zkus trochu pritlacit (s citem!) na kvetove slozce :]

zdar ja bych rekl ze jde o rostlinu venku..rozhodne uz v tuhle dobu zadnej outdoor nehnojit!!!
 
Last edited:

spachal

Well-known member
Veteran
Mam dotaz, slysel uz nekdo, ze by se sondy u pH metru mely dle doporuceni vyrobce nechavat na suchu, to znamena ne ponorene bud do pH4 pufru, nebo lepe do 3mol roztoku KCl, ale jen oplachnute destilkou a osusene?
Ted jsem resil reklamaci zakoupeneho pH metru, nakonec to byla vadna elektronika, ale pri diskuzi jsme se dostali prave na tohle tema a docela me to zarazilo.. Jedna se o pH metr EZ-1 (http://diagnosticke-testy.heureka.cz/jhe-elektronicky-ph-metr-ez-1/), dvoubodovy, s teplotni korekci, neni uplne nejlevnejsi, takze bych rad udrzel sondu co nejdele pri zivote :] Dik za info!
 
Last edited:

simor

Member
Veteran
Pro delší životnost sondy vždy namočený v roztoku.
pH pufr bych k tomu nepoužil.
U kombíčka uchovával v roztoku jak píšeš v Chloridu draselném, sem tam jsem to opucoval pepsinem(to když u neustálého monitorování roztoku na sebe sonda nabere usazeniny)
Nikdy jsem neslyšel kvalifikované doporučení, aby byla sonda na suchu :) zřejmě lepší oddíl.
Ostatně se to píše v každém manuálu k pH metru.
 

spachal

Well-known member
Veteran
Dik za info, ja na to narazil pri diskuzi, proc nejde merak zkalibrovat a dovolil jsem si pouzkazat na to, ze sonda byla zaslana v suchem stavu. Odpoved byla ve smyslu "dle doporuceni vyrobce .. bla bla .. nova verze sond .. bla .. uchovavat v suchu". Coz mi osobne prislo z principu mereni sondy jako docela blbost. Proto jsem se radeji zeptal, zda se od dob meho studia neco nezmenilo, takze dik za potvrzeni toho, co si myslim i ja :]
 

Ka-rel

Member
Novy PH metr prvne 30min nechame aktivovat v ph7!!!
nikdy neuchovavat suchy jinak viz vise. PH metr se oplachuje vodou z radu (EC metr naopak pokud mozno destilkou)

Jo obvykle se pocita ze sonda PH ma zivotnost 24mesicu-(to je vlastnost). Teda pokud Ph jen po pouziti jen oplachnete vodou, s tema udrzovacima roztokama nemam zkusenost.
 

spachal

Well-known member
Veteran
Souhlas, jak "to funguje", tak to jsem blahe pameti se jeste ucil na zkousku, kdysi davno.. Ten chlorid draselny, 'sůl potaše' (od nazvu drasiku - potassium), tvori vlastni napln sondy, to je to uvnitr sklenene baňky. To sklo je castecne propustne, proto by se nemela treba moc pouzivat destilka pro mereni nebo hlavne pro uchovavani sondy, aby zde nedochazelo k difuzi, kdy se cast iontu z roztoku uvnitr sondy prenasi smerem do mereneho roztoku (pripadne naopak).
Takze co si pamatuji, nenechavat na suchu, pak se narusuje gelova vrstva na bance, pripadne se tvori krystalky soli, ktere "ucpavaji" propustne sklo. Idealne tedy v roztoku, ktery je i uvnitr sondy, byval to prave ten 3mol roztok KCl. Ale protoze se casy muzou menit :], proto jsem se zeptal ..

Suma sumarum, sonda bude v roztoku, tim se snad zkazit neda nic :]
 
M

miris

co takhle udělat si panama x new malawi killer kross ? s tím že malawi by byla vylepšena božskou panama chutí některý phena mi připomínaj gth 1-3 citrusová dobrota ale jemnější sladší, ne takovej acid jakoby : ) a panama vylepšena malawi strukturou ... new malawi killer bude po novym roce ve fem. - ve zkratce kvete o něco málo méně a dělá o něco větší pálky než malawi killer , ale ta chut ...
 

Latest posts

Latest posts

Top