What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Η Καλή μας Αγελάδα...

Gert Lush

Active member
Veteran
Βούτηρο και απώλειες - Γύρος β`

Βούτηρο και απώλειες - Γύρος β`

Γεια σας!

Λοιπόν ξαναέκανα μια παρτίδα, μόνο που αυτήν την φορά χρησημοποίησα το βούτηρο «απογαλακτωμένο» δλδ σε στυλ γκι.

Έβρασα μισό κιλό βούτηρο, και το χώρισα, πετόντας γαλακτώματα και γλίτσες -- από αυτήν την διαδικασία μου έμειναν 320 γρ γκι, τα οποία προσέθεσα στο βραστό νερό.

Τα αποτελέσματα:
Αν και αρχικά στο χώρισμα φαινόταν λιγο καθαρότερο (πριν πήξει) τελικά δεν ενθουσιάστηκα με τα αποτελέσματα. Φαίνεται οτι αφήνοντας τις γαλακτικές γλίτσες να βράσουν, αυτές αποροφούν διάφορες ακαθαρσίες και χλωροφύλες, οι οποίες αυτη την φορά φάνηκαν να πηγαίνουν πιο πολύ μες στο γκί παρά στο νερό. Το τελικό προϊόν θά έλεγα οτι φαινόταν περίπου 30% πιο πράσινο (μη-αγνό) από αυτό που είχα κάνει με το ανεπεξέργαστο βούτηρο.

Το ακούσμα ήταν περίπου το ίδιο (ίσως μια στάλα πιο δυνατό) αλλα δεν καταλάβαινες εύκολα διαφορά. Τελικά μου έδωσε περίπου 280 γρ βούτηρο, δλδ μια στάλα πιο λίγο από ο,τι θα είχα πάρει κανονικά!
ΟΚ, ίσως να μπορεί να τόχα στίψει λίγο ακόμα, αλλά βαριόμουν. Πάντα αναζητάω το πιο εύκολο...

Συμπέρασμα: Από εδώ και στο εξής θα χρησιμοποιώ κανονικό βούτηρο, ανεπεξέργαστο. Καλή ιδέα ήταν το γκι, αλλά παρουσίασε άλλα, δικά του, προβλήματα.

Τελικά, καθώς φαίνεται, το να παίρνεις 300 γρ βούτηρο σπέσιαλ τελικο από 500 γρ βούτηρο, ΔΕΝ οφείλεται σε απώλειες τύπου φύρας, αλλά στην σύσταση του ίδιου του βούτηρου, που χάνει τα υδατοδιάλυτα συστατικά του.

Αυτά, και ελπιζω να βοήθησε κάποιον.
Άντε τώρα να βρώ τον σεφ, η τελευταία σοκολατίνα ήταν μεγάλη επιτυχία, σου έφτιαχνε ένα εκπληκτικό κέφι, και με δυό τζόιντ από πάνω γινόσουν αστροναύτης.
 

antartist

Member
Ωραία πράγματα Gert, χρήσιμες επαληθεύσεις!
Έφτιαξα κι εγώ τα cookies μου στο μεσοδιάστημα...
Μακάρι με κάποιους απο έδω να μπορούσα έστω να μοιραστώ ένα cookie...
Πάντως αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι πως για πολλοστή φορά, ακόμα και μετά από 5 ώρες, δεν κατάφερα να ξεφορτωθώ την χλωροφύλλη στον βαθμό που θεωρείς ιδανικό.
Και το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια, αλλά οι υπόννοιες για καταστροφή των κανναβινοειδών παραμένουν, ειδικά μετά από ένα άρθρο που διάβαζα εδω κάπου, που έλεγε πως δεν πάιζει ρόλο μόνο η θερμοκρασία αλλά και ο χρόνος έκθεσης...
Ειχε και ένα τσαρτ μάλιστα.
Αν το εντοπίσω θα το φέρω.
 

panas1

Member
λογικά όσο πιο παχύ και λιπαρό είναι το βούτυρο δεν είναι καλύτερα?
ή μαλακίες λεω?
 

panas1

Member
απο έτσι κ έτσι άλμπαν κους αξίζει λετε να κάνω κανα βούτυρο ή θα το τρώμε κ θα πηγαίνουμε για υπνο?
θα φύγει καθόλου απ τη βρωμιά του αλβανού ή θα ναι χειρότερο το φάγωμα του απ το κάπνισμα?
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Τα λιπαρά είναι αυτά που απορρωφούν το THC οπότε δεν λες μαλακίες, αλλά για να μην παιδεύεσαι το απλό βούτηρο υπερ-αρκει. Αν διαβάσεις πιο πάνω, δοκίμασα και με πιο πηχτό (100% λιπαρά) αλλά δεν κέρδισα τίποτα, ίσως και το αντίθετο.

Όσο για τον Αλβανό, δεν γνωρίζω αρκετά για να σου πώ, πάντως το αρχικό προϊόν εννοείται οτι επιρεάζει το άκουσμα. Προσωπικά λέω οτί κάποια βελτίωση θα δείς, αλλά δεν σε παίρνω δα και στο λαιμό μου. Μόνο δοκιμάζοντας θα καταλάβεις. 8 ώρες σιγοβράσιμο, και μπόλικη κανέλα...

Και φυσικά αν το δοκιμάσεις μη ξεχάσεις να ενημερώσεις τον λαό!

Good Luck!
 

Gert Lush

Active member
Veteran
οι υπόννοιες για καταστροφή των κανναβινοειδών παραμένουν, ειδικά μετά από ένα άρθρο που διάβαζα εδω κάπου, που έλεγε πως δεν πάιζει ρόλο μόνο η θερμοκρασία αλλά και ο χρόνος έκθεσης...
Ειχε και ένα τσαρτ μάλιστα.
Αν το εντοπίσω θα το φέρω.
Δεν το έχω δει το άρθρο, αλλά φαίνεται οτι διίστανται οι απόψεις!
Ο άλλος λέει οτι το μυστικό της δύναμης είναι το εκτεταμένο βράσιμο.

Εφόσον το δικό μου βγήκε μια χαρά ικανοποιητικό, ακόμα και με 7 ώρες, δεν σκοπεύω να τις ελλατώσω.

Η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρουμε απόλυτα, ο καθένας όπως καταλαβαίνει κάνει τα πειράματά του. Αν τα μοιραστούμε όλοι εδώ τα αποτελέσματα, ίσως βγάλουμε κάποιαν άκρη.
 

panas1

Member
Μόνο δοκιμάζοντας θα καταλάβεις. 8 ώρες σιγοβράσιμο, και μπόλικη κανέλα...

Και φυσικά αν το δοκιμάσεις μη ξεχάσεις να ενημερώσεις τον λαό!

Good Luck!

εννοείται :D

cheers :smoke:
 

tjo

life gardener
Veteran
οσο πιο πολυ ωρα σιγοβραζει τοσο πιο καλα,διαπιστωμενο 100%:)
 
Top