What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Kalisperaaa

hazenberg

Member
Prota ap'ola kalispera se olh thn parea kai kalws sas vrika...exo merikes aporeies oson afora to growing k elpizo n me diafotisete!!!
1)To budget ti pithanotita exei na kaei efarmosmeno panw sto cool tube aporofontas tn zesti k petontas tn eksw!?
2)To gurisma se 12/12 pote einai h kaliterh stigmh n ginei.Auto diafErei apo ta auto seeds me ta normal?
3)An apo lathos xeirismo doulepsoume merikes meres(3) se 12/12 enw den prepei mporw na to gurisw pali se 18?
Elpizw na gnoreizei kapoios ti prepei n kanoume k na m katatopisei!!
Euxaristooo...

 

astrix

Member
kalos hrthes grower
1) cooltube den exw kai den gnwrizw apo setup
2)to gurizma se 12-12 se xoma meta tin 3 ebdomada apo to skasimo tou sporou an ta guriseis noris tha ginoyn ermafrodita an exeis upomonh asta na megalwsoun pano apo mina prin ta gyriseis, ta auto ta pas me 20-4 h 18-6 h 12-12 h 14-10 olo to grow
3) pare xronodiakopti an doseis fos 12-12 kai meta pali 18-6 tha gurisoun se anaptiksh pali kai tha prokaleseis megalo sok
4) diavase ligo to forum gia na katalabeis ti paizei
 

hazenberg

Member
euxaristo gia tis sumvoules!!den exei pi8anotites dld mallon to moraki(to exo gurisei ksana sts 18 kai deixnei mia xara edw k 3meres)
an gnorizei kapoios gia to cool tube as mou pei ti paizei...
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Φίλε μου, το να βάλεις τα φυτάκια για 3 μέρες σε 12/12, όσο είναι ακόμα σε ανάπτυξη (veg) δεν είναι και τόσο σοβαρό, εκτός κι αν είσαι ατυχής, και σου έχει τύχει καμμία ιδιαίτερα ευαίσθητη και ασταθής ποικιλία.

Πολλοί καλλιεργητές μάλιστα το κάνουν αυτό επίτηδες, γύρω στην 4η-5η βδομάδα για να δείξει το φυτό το φύλλο του (αρ/θη) το πιο γρήγορα. Έχει και όνομα αυτή η πρακτική, λέγεται μέθοδος genefinder, μιας και αυτό ήταν το νικ του τύπου που την εφεύρε.

Μπορώ λοιπόν με κάποια βεβαιότητα - από προσωπική πείρα - να σου πώ οτι έχω βάλει τα φυτά για τρείς μέρες σε 12/12 πάμπολλες φορες, και ποτέ δεν μου δημιούργησε πρόβλημα.

===

Για τις άλλες σου ερωτήσεις δεν βγάζω άκρη.

Τί είναι αυτά που γράφεις για την εφαρμογή του προϋπολογισμού;;;
Μήπως εννοείς κάτι άλλο; Καλύτερα να γράφεις ελληνικά να τα καταλαβαίνουμε όλοι, εκτός κι αν πραγματικά δεν μπορείς, γιατί με τα γρήκλις βγαίνουν άλλα αντ' άλλων.

Όσο για τό πότε είναι καλύτερα να τα πάς 12/12, αυτό εξαρτάται από χίλιους δυό παράγοντες. Μπορεί να κυμαίνεται από μηδέν μέρες έως έξη μήνες.

Για να λάβεις απάντηση που έχει νόημα, πρέπει να μας πεις λίγα για τον χώρο σου: Μέγεθος, φωτισμός, ποικιλία σπόρων (πλατύφυλλο ή λεπτόφυλλο), εξαερισμός, κλπ...
 

hazenberg

Member
Φίλε Gert ευχαριστώ για τις πληροφορίες..και επειδή έχεις δίκιο θα συνεχίσω στα Ελληνικά!
-Το δωμάτιο είναι αυτοσχέδιο ξύλινο ντυμένο με mylar και οι διαστάσεις ειναι 1.40χ1.40χ2.30 το τελευταίο προφανώς ειναι το ύψος!
-Φωτίζω με 600w HPS 3μωρά εκ των οποίων το ένα είναι autoflowering northen-light και τα άλλα δυο super haze.
-Η λάμπα μου είναι σε cool tube με κάτοπτρο και αυτό που εννοούσα με το budget είναι ένας ανεμιστήρας που ρουφάει το ζεστό αέρα απο το cool tube και το πεταει έξω μέσω σωλήνα.Γράψε λάθος με τη λέξη budget.
-H θερμοκρασία μου δεν ξεπερνά τους 29-30 βαθμούς και η υγρασία παιζει απο 50 έως 70%
-Τέλος έχω μια εισαγωγή εξωτερικού αέρα στην οποία σκοπεύω να βάλω και εκεί ανεμιστήρα ώστε να διευκολήνω την εισαγωγή του αέρα.Αν χρειάζεται να αναφέρω κάτι ακόμα για να σε κατατοπίσω ώστε να με βοηθήσεις πες μου το..
Ευχαριστώ για τη βοήθεια...
 

Fou

Member
Γεια σου Hazenberg!!!

Κανονικά το budget πρέπει να φυσάει μέσα στο cooltube όχι να ρουφάει από αυτό,δεν πειράζει όμως χειμώνα έχουμε,δεν θα έχεις πρόβλημα με τις θερμοκρασίες!!
Όχι,δεν υπάρχει περίπτωση να καεί εκεί που είναι!!!

Ο χώρος σου είναι μεγάλος για μονο 2 photoperiod και 1 autoflowering,αν μπορείς συμπλήρωσε αλλα 2 photoperiod!!!
Θα σου έλεγα να τα κρατήσεις τουλάχιστον 1 μηνα σε 18/6(ανάπτυξη) και μετά να τα γυρίσεις σε 12/12(ανθοφορία)!!!Κανε training....topping-LST,για να γεμίσει ο χώρος σου!!

Δεν χρειάζεται να βάλεις ανεμιστήρα απαραίτητα στην εισαγωγή του αέρα!!
Πιο σημαντικό είναι να βάλεις ανεμιστήρα να χτυπάει πάνω στα φυτά σου,στις κορυφές τους!!!

Καλή συνεχεια!!!
 

hazenberg

Member
Γειά σου φίλε φου και ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σκευτόμουν να αντικαταστήσω το 1 s.haze με μερικά autoflowering auto sweet mango και auto green omatic αν θυμάμαι καλά τα ονόματα.Γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο post που να αναφέρει training και topping-LST ώστε να ενημερωθώ γιατί είμαι κάπως αρχάριος σε αυτά..!
Ευχαριστώ και πάλι..
 

Gert Lush

Active member
Veteran
OK, ευχαριστώ, τώρα κατάλαβα κάπως καλύτερα! :)

Λοιπόν, όσο για την διάταξη του budget fan και του cooltube, τα έχω δοκιμάσει και τα δύο (φύσα/ρούφα) και δεν είδα μεγάλη διαφορά. Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο νομίζω.

Να σου πώ και κάτι για τα budget fan: ΟΚ, ψιλοκάνουν δουλειά αλλά αν θες σωστή επένδυση για το μέλλον πάρε όποτε μπορέσεις σωστό fan, RUCK ή RVK, δεν θα το μετανιώσεις. Το πρώτο RUCK που είχα πάρει δουλεύει ακόμα ρολόι, μετά απο 7 χρόνια συνεχούς και ακατάπαυστης χρήσης 24/7/52 !!

===

Τώρα για τα φυτά: Όπως νομίζω οτι σου είπαν και άλλοι, τα Haze με τα autoflowering είναι ίσως τα πιο αταίριαστα φυτά που γίνεται! :D

Το Haze έχει τροπικά γονίδια, που ναί μεν σημαίνει ωραίο άκουσμα χωρίς ντάγλα, ΑΛΛΑ, από την άλλη το φυτό κανεί πολύ περισσότερο να ωριμάσει (μέχρι και 16++ βδομάδες ανθοφορία, 12 σίγουρα minimum). Επίσης τεντώνει πάρα πολύ, σχεδόν σαν κλιματαριές γίνονται μερικά παναθεμά τα, και οι φούντες είναι πολύ πιο αραιές και αεράτες. Άρα θα χρειαστεί να φροντίσεις και για πάρα πολύ ψηλά φυτά και για πολύ κοντά. Άμα είσαι αρχάριος καλό είναι να απλοποιείς τα πράγματα όσο γίνεται.

Για τα ωράρια, πάλι είναι ψιλομανούβρα να έχεις autos με Haze. Τα autos αποδίδουν μέγιστα όταν έχουν 16-20 ώρες φώς. Κάαατι κάνουν και με 12 ώρες, αλλά δεν θα είναι το καλύτερο.

Για τα Hazes: Πολύς κόσμος τα αφήνει ελάχιστο καιρό στην ανάπτυξη. Ξέρω και πολλούς που τα βάζουν κατ' ευθείαν σε 12/12 για να αποφύγουν το τρελλό τέντωμα.
Εγώ (αντιθέτως προς τα κοινά) αφήνω τα Haze να αναπτυχθούν για πολλούς μήνες, κλαδέυοντάς τα συνεχώς και ανελλιπώς. Με ενδιαφέρει να αναπτύξουν όσο πιο πολύ ρίζα γίνεται, ο θάμνος που φαίνεται μπορεί να μείνει και μικρός. Με αυτόν τον τρόπο, όταν τα βάζω 12/12 μου δίνουν τρελλές αποδόσεις.

Άρα, βλέπω τουλάχστον δύο δρόμους για σένα (και σίγουρα θα υπάρχουν και περισσότεροι).
1) Βάλτο τώρα 12/12, πάρε ο,τι βγάλει το auto, και συγκεντρώσου μετά στα Haze. Θα σου φορτώσουν πολύ δουλειά, ιδίως αν είσαι αρχάριος.
2) Βάλτο σε 18/6 ή και 20/4 ωσπού να γίνει το auto. Βάλε και κανα-δυο-δεκα autos ακόμα, να μην πηγαίνει τζάμπα ο χώρος και ο φωτισμός. Φρόντιζε να κλαδεύεις εντατικά τα Hazes, να μείνουν κοντούλια όσο αναπτύσονται, αλλά να έχουν ΠΟΛΛΑ κλωνάρια. Σε 3 μήνες που θα τελειώσουν τα autos βάλτο σε 12/12 και θα δεις οτι θα γίνει Ο ΧΑΜΟΣ με τα Haze.
Παρεμπιπτόντως, αυτον τον δρόμο (2) θα έπερνα εγώ.

Σίγουρα υπάρχουν και πολλές άλλες εκδοχές, μερικοί άλλοι φίλοι ίσως να έχουν κάτι να προσθέσουν, ελπίζω αυτά που είπα να σε βοήθησαν και όχι να σε μπέρδεψαν περισσότερο! ;)
 

Fou

Member
2) Βάλτο σε 18/6 ή και 20/4 ωσπού να γίνει το auto. Βάλε και κανα-δυο-δεκα autos ακόμα, να μην πηγαίνει τζάμπα ο χώρος και ο φωτισμός. Φρόντιζε να κλαδεύεις εντατικά τα Hazes, να μείνουν κοντούλια όσο αναπτύσονται, αλλά να έχουν ΠΟΛΛΑ κλωνάρια. Σε 3 μήνες που θα τελειώσουν τα autos βάλτο σε 12/12 και θα δεις οτι θα γίνει Ο ΧΑΜΟΣ με τα Haze.
Παρεμπιπτόντως, αυτον τον δρόμο (2) θα έπερνα εγώ.

Σίγουρα υπάρχουν και πολλές άλλες εκδοχές, μερικοί άλλοι φίλοι ίσως να έχουν κάτι να προσθέσουν, ελπίζω αυτά που είπα να σε βοήθησαν και όχι να σε μπέρδεψαν περισσότερο! ;)
Συμφωνώ!!!

Αφού έχεις autoflowering η καλύτερη επιλογή είναι αυτή!!!
Αν κουμαντάρεις και τα υπάρχονται Haze για 3 μήνες...Μετά,τα κανεις μια μεταμφύτευση σε μεγαλύτερες γλάστρες-τα γυρνάς σε 12/12 και όντως θα γίνει χαμός εκεί μέσα!!!
 

hazenberg

Member
Τα έχω ήδη σε 30Λ. γλάστρες αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα..?
Gert ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα σε ακούσω και θα ακολουθήσω τον δεύτερο δρόμο!!
 

hazenberg

Member
Επίσης ξέχασα κάτι σημαντικό να αναφέρω,χρησιμοποιώ τα Biobizz starter pack λιπάσματα, τα δουλεύω κανονικά αυτά όπως λεεί ο κατασκευαστής απο την πρώτη εβδομάδα και δοσολογίες μισές απο οτι γράφει..?
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Τα έχω ήδη σε 30Λ. γλάστρες αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα..?
Gert ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα σε ακούσω και θα ακολουθήσω τον δεύτερο δρόμο!!

Δυο μικρά σχολιάκια:

Αν ξεκινίσεις για autos πρώτα, βάλε μπόλικα. Έχεις χώρο. Το auto δεν χρειάζεται γλάστρα πάνω από 10 λίτρα, δεν θα προλάβει να την αξιοποιήσει.

30 λίτρα για τα Hazes είναι ο,τι πρέπει. Βασικά και 40 και βάλε ΟΚ είναι, αλλα ας παραμείνουμε λογικοί. Ένα μόνο θα σου έλεγα να προσέχεις: Οι έμπειροι growers ποτέ δεν τα βάζουν κατ' ευθείαν στην τελική γλάστρα. Ο λόγος για αυτό είναι να προλάβει η κάθε ενδιάνμεση γλάστρα να γεμίσει καλά με ρίζες, πριν την μεταφυτέψεις στην επόμενη (pot-up Αγγλιστί). Εγώ για 30άρα χρησημοποιώ τουλάχιστον 3 μεταφυτέψεις (1λ, 4-5λ, 9-10λ)· τώρα που τα έβαλες ίσως καλύτερα να μην τα πειράξεις, αλλά πρόσεχε πολύ το πότισμα στην αρχή: Αν τα πνίξεις στο νερό δεν πρόκειται να μπορέσουν να το απορροφήσουν και θα σου σαπίσουν επί τόπου.
Βἀζε και κανα rhizotonic ή root juice, να γίνουν πλούσιες, αλλά είπαμε, με προσοχή! Κανονικά αυτά έπρεπε να τα ξέρεις ΠΡΙΝ αρχίσεις.
Οι ρίζες, βλέπεις, μεγαλώνουν προς τα κάτω, και άμα αρχίσεις με μεγάλη γλάστρα, ενδέχεται να πηξουν μέχρι σκασμού στον πάτο, ενώ η κυρίως γλάστρα να είναι βασικά «άδεια». Άραγε σε παίρνει ακόμα να κάνεις μεταφύτεψη σε μικρή; Ίσως να αξίζει τον κόπο.
Πόσες μέρες είναι στη γλάστρα;

Εξαίρεση στον άνω κανόνα αποτελούν τα autos - αυτά θέλουν πρώτα σε μικρό κυπελλάκι και μετά κατ' ευθείαν στην τελική.. δεν τους αρέσει να πειράζονται οι ριζούλες τους.

Αυτά, και πες μας πώς πήγε η επιχείρηση.
 

hazenberg

Member
Τσάμπα παεί η γλάστρα δηλαδή...τι να κάνω?πάλι μετεμφύτευση,μπορώ?
 

hazenberg

Member
Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου Gert και σε ενημερώνω...Ευχαριστώ!
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Αλλό ένα σχόλιο:

Μάλλον δεν γνωρίζεις ακόμα το φύλλο των Haze, έτσι;
Σε κάποια φάση (γύρω στις 6-7 βδομάδες) πάρε ένα κλώνο από το καθένα, βάλτον να ριζώσει, και στην συνέχεια στο παράθυρο (θά 'ναι και χειμώνας, δεν θα είναι μεγάλη η μέρα.) Έτσι αν κάποιο είναι αρσενικό, το ξεφορτώνεσαι, θα σου είναι τεράστια απογοήτευση να τα μεγαλώσεις 3 μήνες και μετά να σου βγούν αγόρια...
 

hazenberg

Member
Στη γλάστρα ειναι πάνω απο μια εβδομάδα.Ποτίζω κανα 2ωρο μετά το σβήσιμο με τα biobizz 'οπως είπα περίπου 200-250ml το κάθε ένα.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Τσάμπα παεί η γλάστρα δηλαδή...τι να κάνω?πάλι μετεμφύτευση,μπορώ?

Έννοείς την γλάστρα του auto?
Δεν γνωρίζω αμα μπορείς να μεταφυτέψεις αφού ούτε φωτό έχεις, ούτε μας λές πόσες μέρες είναι στην γλάστρα, όπως σε ρώτησα.

Φυλαξέ την για το μέλλον, ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται. Π.χ. άν το ένα Haze σου βγει αρσενικό, παίρνεις δυό κλώνους από το άλλο, και βάζεις τρείς γλάστρες Haze (ένα παραδειγμα).

Πάντως άν βάλεις πολλά autos ίσως αξίζει να μεταφυτέψεις και το πρώτο σε δεκάλιτρο - ίσως να ταλαιπωρηθεί λίγο, αλλά ωσπου να το φτάσουν τα άλλα, ελπίζουμε να στανιάρει.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Στη γλάστρα ειναι πάνω απο μια εβδομάδα.Ποτίζω κανα 2ωρο μετά το σβήσιμο με τα biobizz 'οπως είπα περίπου 200-250ml το κάθε ένα.

ΟΚ, δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην μεταφύτεψει αν την κάνεις προσεκτικά.

Πόσα autos λες να βάλεις;
 
Top