What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Religia noastra cea de toate zilele

awy

Member
cu totii vedem peste tot, tot felul de preoti, papi si alte inrudiri sub tot felul de ipostaze!! oare acesti oameni au ceva secrete in maneca? oare ei nu se tem de dumnezeu (din informatiile mele cam toti indivizii tanjesc sa ajunga in rai la asa numita, dreapta tatalui)? sau poate acest zeu atot puternic este cea mai mare minciuna de manipulare a omenirii ? voi ce parere aveti? exista sau nu? eu unul va spun sincer ca o asemenea bazaconie nu pot inghitii niciodata!
 

gigi becali

Member
pai ... parerea mea proprie este ca ... religia nu a fost inventata cu un scop rau .... decat cel de a aduna oameni si prin credinta sa fie uniti sa respecte tot ce ii inconjoara si cat si divinitatea care ia creeat.
Biblia ... nu e decat un ghid al supravietuiri pe pamant (Basic Instructions Before Living the Earth) scuzami franceza, relatat prin exemple si adus la un nivel de intelingenta nimima pt a fii inteleasa.
Biserica sa format ca si locas .. adapost de ploaie pt adunatura asta care socializau si meditau.
..... dar toate astea au evoluat incredibil de prost si fiind prima afacere si cea mai profitabila .... a ajuns sa aibe infuente incredibile asupra dezvoltarii societatii si economiei in asa fel incat acum e un brand ....ce se vinde incredibil de scump si are un capital enorm.

fa sondaj cate biserici ai in orasul tau raportat la restul afacerilor :))

dar mie mi se pare penibil ... incredibil de penibil ... ca oamenii in anul 2013 sa creada in dumnezeu, si ca el nea facut in 7 zile etc. .... suna super penibil ... mai ales ca daca ai timp sa privesti cerul noaptea ore intregi .... sunt sigur ca o sa ii vezi (si nu ma refer la sateliti sau avioane) ... sunt tipi care prin meditatie ii atrag in scurte vizite deasupra pamantului.

degeaba e religie .... daca nimeni nu crede si nici macar nu o respecta .... pwoola mea auzi pe strada doamne ajuta si tot felu ... da ei pwoola respect fatza de semeni si credintza.

una peste alta ... am evoluat prost ca si omenire .... eu vad viatza pe pamant o afacere .... oamenii sunt barerii r6 pt guvern/biserica .... ca in matrix .... cand scopul religiei este de a iti deschide inima si ochiul sa vezi dincolo de material.

preotii .... nijte muijti poponari pedofili gangsteri etc ... care nu fac nimic decat cantecul penibil de biserica :))) sau discursul si avere.

exact ... omul fara religie e ca pestele fara bicicleta.
 

FiltruFRATE

Member
După satisfacerea nevoilor primare ale omului (alimentație, adăpost), era necesară acoperirea unei laturi imateriale și foarte sensibile a Omului: spiritualitatea. Ceea ce a fost la început tradiție și obicei, s-a transformat în al doilea aparat de opresiune și îndobitocire, denumit Biserică. Biserica nu este altceva decât un alt braț al lăcomiei umane, ce se întinde precum un cancer, indiferent de continent și rasă. Revoluția industrială, alături de tot ce înseamnă inovație umană, au fost întârziate cu cel puțin 500 de ani de către Biserică. Tot lăcomiei umane să-i mulțumești pentru faptul că astăzi încă mai folosim motoare ce funcționează cu ajutorul combustibililor fosili pentru a ne pune în mișcare economia, după 120+ de ani de la inventarea lui.

Cultivarea fricii este cel mai eficient instrument de manipulare. În vremurile imemoriale era folosită (de Biserică) pentru manipulare. Exemplu: nu te conformezi dorințelor înaltului prelat sau a vreunui mijlocitor, ești împotriva Bisericii, aceasta fiind considerată casa lui Dzeu. Astăzi, această modalitate de mânare a turmei a fost actualizată și decorată cu numele de „terorism”, însă practica este aceeași.

Biserica este o instituție artificială, care s-a construit de-a lungul timpului prin împrumut/furt și adaptare a unor noțiuni ce-și au obârșia în tradițiile și obiceiurile ale vechilor popoare. Credința, spiritualitatea sau religiozitatea sunt astăzi confundate și puse în aceeași oală, ele fiind la bază complet diferite. Poate că s-a dorit acest amalgam într-un mod intenționat sau a fost produsul indirect al îndobitocirii și al îndoctrinării populației.

După inventarea ideologiei economice conform căreia „nevoile umane sunt nelimitate, iar resursele sunt limitate” și exploatarea acesteia printr-o formă de sclavie modernă cu numele de paravan „capitalism”, se reia ciclul de întoarcere la simțurile elementare de supraviețuire ale omului. „Pâine și circ” este rețeta de succes aplicată de mii de ani (prin „pâine” înțelegem economie, iar „circul”, politica), căreia i-aș mai adăuga „submisivitate”, exersată (și reprezentată) din plin de Biserică.

Știința nu deține toate răspunsurile și singura cale de a ne înțelege realitatea în care trăim este de a cerceta și de a experimenta prin știință, dar respectând anumite norme morale, care pot fi acoperite de Biserică. Zic asta știind că noi utilizăm astăzi tehnologii ce au fost inventate în anii '50 - '60; orice descoperire nouă este pusă imediat în serviciul instituțiilor militare și de spionaj. Pulimea beneficiază de acestea după 20-30-40 de ani de „black-out”.

Orice formă organizată de practicare a religiei ar trebui deconstruită și promovată auto-organizarea în comunități mici care împart aceleași idealuri spirituale - după ce au aprofundat etnologia și un tratat de istorie a religiilor.
 

coolbud

puffin' the herb
Mi-aduc aminte cand eram pustan si aveam ora de religie...pe mine ma fascinau intrebari mai adanci fata de restul colegilor mei gen , de unde stiti dumneavoastra ca s-a intamplat ? puteti sa-mi dovediti ca este exact ca in carte , doar ca este scris asa ? Toti colegii mei se uitau ciudat la mine , parca cu ura , profesorul (cred ca era parinte) de multe ori ramanea blocat si-mi spunea pur si simplu sa ies afara de la ora.Mergeam acasa si i spuneam mamei , mama uite domnul preot m-a dat astazi afara de la ora pentru ca i-am pus niste intrebari banale , maicamea se uita lung la mine si-mi spune , ce intrebari ? pai l-am intrebat de unde stie el ca este exact asa , adica oricine ar fi putut scrie cartea aia , de ce as vrea sa urmez niste lucruri scrise intr-o carte (CA IN FOND E O CARTE) si sa nu ma gandesc la posibilitatea ca ar fi vrajeala ? automat mama mea draga reactiona cum nu ar fi trebuit reactiona mai ales la copilul tau fiind "mic" , asta s-a intamplat in 1-4 (scoala).De atunci mi-a fost foarte antipatica religia si va zic...am intalnit fel si fel de trimisi ai domnului care mancau cacat , ca ei nu ar putea sa se supere/enerveze pe om orice ar vorbi cu el si orice intrebari i s-ar pune.In 10 minute de vorbit cu mine s-a rosit la fata si puteai vedea pe fata dansului ca-i venea sa ma ia la bataie.
Voi astia de credeti in dumnezeu (stiu ca se scrie cu D mare dar nu vreau sa scriu) v-ati cam inecat in datini sa zic asa , obisnuinta , asemanarea intre oameni s.a.m.d.Mai bine spus , ati jucat toata viata jocul FACETI TOT CE FAC SI EU ;)
Cei ce cred in dumnezeu , va dau o idee , aduceti-va aminte de povestirile supranaturale din biblie povestite de apropiati sau stiu eu cine cu o asa fascinatie de parca ar fi trait clipa.Vorba aia , mai bine nebun realist decat crestin incuiat :D:D:D:D
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Din toata tarasenia asta cu credinta, religia si biserica (lucruri care nu prea au nimic in comun unul cu celalalt), am un singur regret: faptul ca indepartarea de la drumul comun (a se citi credinta oarba, dictata de biserica) a avut (si are in continuare) un efect secundar mai putin dorit : diminuarea pana la extinctie a respectului fata de semeni.

Insa toate au un pret, fie ca suntem sau nu dispusi sa il platim.

Si daca tot o ardem la capitolul religie, am si eu o curiozitate: daca ar fi sa va schimbati religia sau sa imbratisati din pura convingere o alta religie/credinta, care ar fi aceea si mai ales de ce ?
 

FiltruFRATE

Member
Si daca tot o ardem la capitolul religie, am si eu o curiozitate: daca ar fi sa va schimbati religia sau sa imbratisati din pura convingere o alta religie/credinta, care ar fi aceea si mai ales de ce ?

India are cel mai mic număr de oameni aflați în detenție raportat la numărul de locuitori. Deci o formă permisivă și actualizată de budism.

Preluare de pe forum-ul ateiștilor:
Are loc o intalnire la nivel mondial intre reprezentantii celor 3 categorii religioase: budisti, musulmani si crestini, pentru a dovedi care este cel mai tare.
Ideea este sa mearga 3 metri pe apa si sa se intoarca fara sa se scufunde.
Buddha vine primul... saluta, merge toti cei 3 metri, se intoarce fara sa se scufunde si budistii aplauda entuziasti.
Al doilea vine Mohamed, saluta si el, merge toti cei 3 metri fara sa se scufunde, se intoarce si toti musulmanii aplauda fericiti.
In fine vine si Iisus, saluta si el , face un pas pe apa si se scufunda, la care Buddha il inteaba pe Mohamed:
- Mah, dar lu' asta nu i-a spus nimeni unde sunt butucii?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si daca tot o ardem la capitolul religie, am si eu o curiozitate: daca ar fi sa va schimbati religia sau sa imbratisati din pura convingere o alta religie/credinta, care ar fi aceea si mai ales de ce ?

dar de ce trebuie neaparat sa avem o religie? hai sa tinem cu natura si sa credem in ea. and don't be an asshole, best rule ever..

:laughing:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pai dupa cum spunea : "daca ar fi sa va schimbati"

Nu trebuie, eram doar curios care ar fi preferintele ...
 

Loky

Member
Misto o relige in care sa ti-o tragi in loc sa te rogi :)) Aaaaaa. dar a fost deja inventata.. si l-au gonit astia din tara pe guru :D.

Inventasem si noi ceva perfect, si ca de obicei ne-am f*tut in ia de treaba =))
 

Loky

Member
Nici un popa pe aici sa-si dea cu parerea, sau sa apere breasla?
Poate sunt putin sadic dar este super discutia!
Sa fim seriosi, lumea nu se intelege pe teme mai simple, gen fotbal sau altceva de genul asta, dar pe tema religiei unde "problemele" tin de mii de ani?!?
Logic ca o discutie de genul asta nu poate ajunge decat la wc...
 

gigi becali

Member
religia e obligatorie mai ales la romani ,.... iti fac astia botez cu japca la un an :))) muistii ... ca sa nu mori nebotezat ... vb voastra sa traiesti in frica asta e religia .... si mai spun ca e obligatorie deoarece 2% din venitul omului merge obligatoriu catre fondul biserici ...iar asta nu poate fii contestat prin cv actiune legala ... chiar daca esti budist :))

si ... da budismul e cea mai elaborata religie si cea mai spirituala ... dar si cea mai grea si zic grea .... adica nu o intelege orice jiji cu 4 clase (ce bine ca am 8) ....

ideea e sa vrei tu sa evoluezi ca om .... si cum technologic nu poti pt ca esti impotmolit in economie ... atunci spiritual macar.

mi-l imaginez pe cool B ... la orele de religie ... cum era tot curios si il dadea afara :))) .... sau ii dadea popa 5 la lucrare si la restu 10 :)) .... chiar din spusele lui religia nu permite sa evolueze omul si technologia.

am vizionat un DOCUMENTAR blana .... despre diferite forme de energie descoperite acum zeci de ani ... chiar sute. SIRIUS (vizioneaza .... si dupa sunt curios daca mai crezi in marele zeu)
 

Latest posts

Latest posts

Top