What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Fenomeno's OUTDOOR 2013

fenomeno_djo

Active member
Ms ms !! Problema e cu trasnplantul. Au dat radacinile pe-afara la 4 sapt, la ambele auto, umpland ghiceiul de 6litri :D Pt urmatoarele auto, de anul viitor, voi cumpara niste ghivece de 15 litri si-o sa stau relaxat si nestresat si pentru ca au loc plantele sa creasca si pentru ca voi putea reclica pamantul folosit cu ajutorul dragelor noastre rame :huggg: Pfuai, daca ar fi doar 2 femele totul ar fi ok pentru mine. Mi-ar fi suficienta pentru o intreaga iarna friguroasa..:biggrin: Sa speram ca le voi putea opri din cresterea pe verticala in flower, ca ar fi cam nasol pentru mine, din prisma eventualilor privitori nedoriti. Dar o sa continui sa le fac training din plin pana cand nu mai pot din cauza lemnificarii stemurilor - care se petrece cam-cam prea repede :D

A,da, e minunat sa lucrezi in solar mai ales cand si e putin curent de aer miscandu-se de-a lungul broboanelor de sudoare care cad de pe tine in timp ce-ti admiri fetele. E si mai misto si sa le fumezi in timp ce le privesti :D
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pai ai putea sa le transplantezi daca tu consideri ca e cazul si daca vrei sa se faca mari (au legatura cu cele din threadul de discutii interminabile ?). Un transplant direct in pamant sau in ghivece mai mari le-ar face foarte bine pentru ca se anunta canicula si ar trebui sa le uzi foarte des pentru a mentine temperatura scazuta la nivelul radacinilor. Chiar daca le pui in ghivece/galeti mari, daca se poate ingroapa tot ghiveciul in pamant, ca sa le ti la racoare.
 

fenomeno_djo

Active member
Da, ar fi bun un trasnplant acum pentru ele si pentru yield si pentru conditii mai bune de crestere si flowering. E buna ideea cu ingropatul in pamant, mersi! Acum ud cu apa ghivecele de 6 litri, cele 2 ak, zilnic. Sunt aprox 45 de grade in solar :D

le: nu nu, nu e vorba de cele de pe discutii interminabile
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pai si nu iti este mila de ele si de munca ta ? Inteleg ca solarul nu are aerisire, deci orice planta in ghiveci e condamnata. Scoate-le afara si ingroapa-le radacinile cat mai adanc, ca sa se poata racori si ele.
 

fenomeno_djo

Active member
Anul trecut, tot in solar, am udat zilnic ce-i drept, o auto NL in ghiveci de aprox 3 litri si n-a murit pentru ca am udat-o. Bine, la fiecare a doua udare trebuia sa-i dau un ceai cu nutrient pentru ca altfel n-ar fi pus masa structurala buzii. Ar fi fost flush de 1 luna jumate daca puneam doar apa:D Avantajele unor ghivece mici e marimea. Avantajele unor ghivece mari, 15 litri de ex, sunt ca pot forma un climat mult mai numeros si diversificat de microorganisme si udarea mai rara - deci umiditatea mare coboara temperatura. Insa, ca principiu, orice voi sti sigur ca va creste peste 1 metru e demn de infipt direct in pamant!
 

Loky

Member
Da, ar fi bun un trasnplant acum pentru ele si pentru yield si pentru conditii mai bune de crestere si flowering. E buna ideea cu ingropatul in pamant, mersi! Acum ud cu apa ghivecele de 6 litri, cele 2 ak, zilnic. Sunt aprox 45 de grade in solar :D

De la cele 45 de grade nu o iau razna plantele? Parca peste 37 devin stresate, apar hrmie? Chiar m-ai facut curios, o sa urmaresc indeaproape sa vad ce se intampla pana la capat.
Bafta.
 

fenomeno_djo

Active member
Nu sunt convins de ce spui. Si eu devin stresat la 37 de grade...dar as fi fost hermafrodit de multa timp daca e adevarat ce spui...nu e o regula buna pentru ele(plante) s-o urmeze. Gandeste-te ce consecinte ar fi in lumea cannabisului pe tot mapamondul daca ce spui ar fi adevarat. Acum n-am mai fi avut nici femele si nici masculi si nici pe departe atatea soiuri daca majoritatea ar fi iesit hermafrodite din cauza caldurii

Singura consecinta a caldurii excesive e transpiratia excesiva si pozitia cu varful in sus a frunzelor, pentru ca o suprafata cat mai mica din acestea sa fie lovita de razele soarelui. Le dau multa apa acum, 10 litri pe zi, topsoil imbogatit cu urzici pt N si vitamine si guano pt PK
 

fenomeno_djo

Active member
Stie cineva ce specie de omida e asta ? (inca sunt in cautari)


Desi e doar una acum, sigur vor fi mai multe mai tarziu :covereyes:
Daca aveti vreun sfat, un brand de anti-omizi poate, mi-ar fi de folos. Multumesc :ying:

Daca tot sunt la capitolul goange, o planta e atacata de mites la greu. O mare de puncte albe pe fiecare frunza! Singura diferenta intre aceasta planta atacata si restu plantelor e ca ea nu are soare atat de mult. Ma gandesc de-acum inainte la soare ca la un bug-repelent; direct sau indirect, mentine sanatoase plantele impotriva daunatorilor. Lectie invatata.
 

Unu

New member
OMIDA VEGETARIANA :) mananca frunze
Omizile sunt colorate in functie de mediul in care traiesc

VARUL e rezolvarea, creaza un fel de zid in jurul plantelor sau in jurul patului acela pe care cresti...

daca nu rezolvi asa un produs de la BAYER cred ca rezolva problema.

cauta bayer anti-omizi pe google
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Te poti duce la o un magazin cu produse fitosanitare si sa intrebi acolo de un insecticid cu gama larga de actiune. Pana atunci cu siguranta ca le poti alunga cu deja consacratul mujdei cu tutun.

Din cate vad plantele, desi arata bine, sunt stresate de caldura (dovada e faptul ca toate marginile frunzelor s-au curbat pronuntat in sus.

Asa cum spunea Unu, un pic de zeama bordeieza (scriu cum se aude ca nu mai stiu exact cum se scrie), adica un amestec de apa de var, piatra vanata (sulfat de cupru) si floare de sulf va tine majoritatea microorganismelor daunatoare departe de plantele tale.

Actioneaza acum, cat nu apar flori, pentru ca apoi nu vei putea decat sa observi cum afurisitii de acarieni iti devoreaza si iti omoara fetele.

Pentru mites Spinosadul e foarte eficient. Gasesti si la noi pe piata mai multe produse care il contin. Husky Jackal gasise un link catre un produs interesant si accesibil ca pret, dar nu-l mai localizez momentan.
 

Unu

New member
curbarea frunzelor in sus poate sa fie si din cauza drenajului..
ai grija cu tutunul ca poate sa faca „boala mozaicului tutunului” si aceasta boala se arata pe planta tot prin frunze curbate in sus...

BAFTA&PACE!
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
este vorba de un virus, si poate fi recunoscut dupa marmorarea frunzelor si aparitia unor pete ce pot semana cu un mozaic. plantele nu mai cresc, nu se matureaza corespunzator si plantele afectate trebuie distruse pentru a limita raspandirea virusului.

Mai jos sunt mai multe detalii despre cum se manifesta si cum poate fi diagnosticat. (Nu este o greseala, TMV este sinonim si are aceleasi simptome cu CMV si HMV atunci cand infecteaza plante de cannabis.)

Identifying HMV
The Hemp Mosaic Virus is highly contagious and has become pervasive problem for many growers that makes it extremely difficult to achieve normal yields. The physical characteristics are usually yellow or grayish blemishes that occur as spots, streaks, or a mosaic pattern. The leaves of the plant may take on a blistered appearance and can become misshapen as the mutations occur. The pistols of infected plants often show signs of contamination through darkening of the tips and they stop extending as far from the flower. The effect of receding pistols usually becomes apparent by the end of the 2nd week of the plant’s flowering cycle. The plant will usually exhibit slower than normal growth and is commonly referred to as “stunted”. Plants with particularly bad infections can exhibit weakened cell walls at maturity that make stems brittle and susceptible to damage.

HMV Charicteristics:
yellow or grey blemishes
blemishes in mosaic or streak pattern
leaves appear blistered
receding pistols
stunted growth
reduced vigor
twisting or mutated cellular growth

Before Concluding HMV Infection Rule Out:
pH issues
nutrient deficiencies
pests such as mites, thrips, root aphids, etc.

P.S. Nu cred ca asta se intampla in cazul de fata. Cel mai probabil e vorba de caldura. Poti insa verifica inca o data daca ai daunatori pe plante, sa fii sigur.
 
Last edited:

fenomeno_djo

Active member
Daca ati luat ca reper ultimele poze, atunci sunteti in Tara Minunilor :D
Nu e vorba decat de efectele omidei, adica incercarea ei de a-si face casa pe frunza iar curband marginile si-a construit peretii iar la final a pus niste fire de matase pentru a face imbinarea marginilor.

Nu, nu e vorba de stres de caldura. In principiu, e foarte cald, adevarat. Eu stand in solar cateodata 60 de minute, am impresia ca fara haine mi-e foarte bine.
 
Last edited:

fenomeno_djo

Active member
Update

Update

BOGGLEGUM

Nici o planta nu si-a aratat sexul pana acum. Oare cat va mai dura?..ca nu mai pot trai sub presiunea asta :D
Am mai facut 6-7 supercropuri la ramurile mai inalte decat restul.
Din acest moment, le las sa creasca pe verticala si asta inseamna fara lst, fara topping, fara supercropping. Mizez ca vor mai creste inca 1 luna pana isi vor arata sexul, timp in care sper sa creasca mult dar nu incat sa-mi sparga solarul :laughing:
 

Attachments

  • SAM_2709.jpg
    SAM_2709.jpg
    91.8 KB · Views: 19
  • SAM_2714.jpg
    SAM_2714.jpg
    101.8 KB · Views: 18
  • SAM_2711.jpg
    SAM_2711.jpg
    85.5 KB · Views: 16
  • SAM_2724.jpg
    SAM_2724.jpg
    79.6 KB · Views: 22
Last edited:

fenomeno_djo

Active member
auto AK




De la stanga la dreapta
-singurul nutrient e gunoiul de gaina (e un experiment,cauza si efect)
-are inaltimea de 80 de cm, stemuri groase, frunze cat palma








Dupa cate pot observa eu, singura problema a plantei asteia poate fi lipsa de P din gunoiul de gaina. Flori de x5 ori mai putine decat in cazul surorii ei hranite doar cu guano plin de P , insa sunt portocalii si sunt mai interesanti de privit.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
BOGGLEGUM

Nici o planta nu si-a aratat sexul pana acum. Oare cat va mai dura?..ca nu mai pot trai sub presiunea asta :D
Am mai facut 6-7 supercropuri la ramurile mai inalte decat restul.
Din acest moment, le las sa creasca pe verticala si asta inseamna fara lst, fara topping, fara supercropping. Mizez ca vor mai creste inca 1 luna pana isi vor arata sexul, timp in care sper sa creasca mult dar nu incat sa-mi sparga solarul :laughing:

Daca nu au aratat coaie pana acum, eu zic ca-s fete toate :biggrin:

Desigur, mai au destul timp la dispozitie sa arate ce sunt si ca sa nu pierzi spatiu in cazul in care una sau mai multe se dovedesc a fi masculi, antreneaza-le sa creasca intretesut (adica ramurile lor sa se amestece). In felul asta, cand apar primele coaie, elimini planta vinovata iar celelalte se vor dezvolta nestingherit in spatiul respectiv.
 

Latest posts

Latest posts

Top