What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Outdoor 2013

Iva

Member
Koliko od vas uporablja setvene koledarje?

Ja meni še Mandale niso pokazale spola,prav tako tudi ostale vrste ne, saj sem bila letos zelo pozna. Kaliti sem dala 4. aprila, tako da so še dokaj premale za selitev v divjino :peek:
Po setvenemu koledarju mislim da bom jih dala vn 13. ali 14. maja, takoj naslednji teden po praznikih začnem z utrjevanjem na balkonu. Trenutno jih imam pol na okenski polici, polovico pa pod 3x23w cfl in mini pisalniškimi ventilatorji na 16/8. Razlika je dokaj očitna,tako po velikosti kot po utrjenosti stebla. Moram po rečt da je zadnji teden in super sončno vreme na moji okenski polici kar dost pripomoglo, da se niso preveč stegnile. Zadnjič sm se zamislila, če kdo uporablja pisalniški ventilator na okenski polici, da malo utrdi stebla:laughing:
 

Chong

Active member
Zdravo fantje, če koga zanima sem začel grow diary, letos ga bom dokončal, updejtam pa 1x tedensko:

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=261280

Samo semena od Cannabiogen.
Začel sem z Peyote purple (bubba kush)
15.maj bom dal kalit še Panama x DC :biggrin:, pomoje je to najbolši 50/50 hibrid ki zna še uspeti pri nas.
V glavnem small scale varjanta par bilk za osebno rabo, kvaliteta je na prvem mestu, upam da mi obe sorte končata do 10 oktobra.

Lp
 

Cereus

Active member
ql, Panamo in Deep Chunk imam pa v mislih za drugo leto. Bom pa seveda spremljal napredek in končni produkt če bo sezona vredi.
Srečno.
 

Chong

Active member
Ja no jst tut upam na dobro sezono, nameravam pa gojit cist organsko sam morem mal izboljšat mix zemlje in pa narediti pravi cure vsaj 3 tedne do 1 mesec, letos bom pomoje dodal se lavarock, a je ta za na zar v redu?

Kul weed4all, upam do konča pri nas v normalnem času.

lp
 

Cereus

Active member
Chong, če si na gorenjskem koncu se zapelji do Humkota. Tam imajo lavo drobljeno, granulacija med 4-6mm. Jaz jo nucam za svoje kaktuse. Seboj prinesi kakšno vedro za transport. Tudi v kakšnem vrtnem centru jo imajo samo se ne spomnim kje se videl. Aja pa pod imenom Pumice se tudi prodaja.
Kar se tiče mineralov bi pa jaz uporabil "kelp meal samo v sloveniji zaenkrat tega ne najdem.
Edino tujina... http://www.growshopalien.com/onlineshop/contents/en-uk/d28_organicsandadditives.html
 

Chong

Active member
Cerus hvala za nasvet, kar se tice "kelp meal" mas tut v Slo, sam v firefoxu npr. izbereš "išči samo v sloveniji" namesto "splet". 1 kg je cerka 3-3.5 evre.
Neki sem bral da americani dajo zive crve v luknje velike po par kubikov in da je to top da ma rastilna dost hitreje kar rabi plus vedno novi castingsi ki so itak najbolši kompost sploh.
Je to že kdo probal in kje se jih da dobit.

lp
 

timoslav

Member
Kot sem obljubil sledijo silke mojih dveh rožc, ki so ble prestavljene v naravo 26.4.:
Mandala#1

Aurora Indica

In pa še moja guerilla topla greda:



Uporablja kdo mikorizo (http://en.wikipedia.org/wiki/Mycorrhiza) pri svojem growu?
Js mam namen kupit za letos nekaj teh glivic upam, da bo se dobro obneslo v kombinaciji z ogljem :D
Kupil bom pa na toti strani: http://www.mikoriza.si/spletna_trgovina_mikoriza.php?show=0
A je zasledil kdo od vas že pripravljeno zemljo za setev z dodano mikorizo kot to majo v Ameriki? :p
 

timoslav

Member
Fora je v tem, da sem predlani hotel naredit eno velko hobotnico iz Churcha. Problem se je pojavil nekje v sredini julija, ko je rastlina enostavno prenehala rasti :p to pa zato, ker bi rabila še večjo luknjo (takrat 80L). Pol sem lani malo povečal luknjo in nato še letos. Trenutno ima nekje 150L. Samo tri take luknje mam ostale so navadne 50-60L :D
 

Iva

Member
Nice Timo....sam 150 litrov pa zna bit monster.Sploh glede na to da so že zdele tolk velike. Koliko časa si jih utrjeval preden si jih dal ven? Mene bi na tvojem mestu skrbelo če bi recimo rožica v tej luknji kakorkoli ne ratala oz kakorkoli noge dobila, potem pač boli hrbtenica in še kej zaradi zastonj pripravljenih 150 litrov.

Ampak na to pač nimamo veliko vpliva...uspešen začetek in velik sreče vsem:dance013:
 

timoslav

Member
Utrjevat sem začel februarja. Ehh pa zato se js ne bojim, če pa je na tistem placu tok komarjev pa klopov, da samo js upam tja pa tu pa tam kakšna srna. Toti plac mam že zdaj 4 leta. Saj vem enkrat bo že nekdo ziher tja odtaval samo mam še rezervne monstre :D
Danes sem dal na kaljenje Blueberry-je za popestritev letošnjega Outdoor-ja :)
 

prx

Member
iz 150l luknje bo nora roža prišla! Upi da ne bo kake noge dobila pred žetvijo. A ni malo pozno za kaljenje Blueberry?
 

timoslav

Member
@Cereus Nisem pozabil, dal sem jih kolegu on jih je bolj rabil, ko ma taki plac, ko ne more met velkih komadov :p

@Weedr Bojo slike sproti ;)

@prx Ja upam, da ne bo, morem neko kamero nabavit, da bom pol znal kje iskat xD
Z BlueBerryja hočem neki treegrow napravit ;) hehe
 

prx

Member
Kamero se res splača kupit! Kolega je mel lovsko kamero in je par ¨kolegov¨ dobil ko so mu kradli rože pred žetvijo. Pomoje ni prepozno, itak bo še vsejen cca 2 meseca vegetirala :)
 

Cereus

Active member
@Timoslav perberi za svojo 150litrško luknjo.
Glede lukenj.
Včeraj sem spraznil lukno od lani-mi je škoda agrogela zavrečt-ker so mi odkrili plac in ko odkopavam opazim, da je polna korenin sosednjih rastlin-fuck off. Jebal sem se vsaj urco, da sem delno spucal.
No preden sem nafilal novo lukno sem pa uporabil kar 2 vreči od zemlje in obložil robove, podn pa pustil neobloženga. Upam, da bo zadostivalo za sezono ali dve bomo vidl.

Zdej me zanima, kaj uporabit bolj trpežnega od zemljine vreče? Pomislil sem na tisti črni filc za grede ampak se mi zdi slab in bi korenine prodrle skozi.
 

plugway

New member
Hello!

Long time lurker, firs time poster here.

Pozdravljeni vsi tu zbrani!

Moja letošnja outdoor sezona se je začela točno en mesec nazaj, ko sem dal kaliti semena. Imam Lemon Skunk in the Doctor od GHSja, kasneje pa je prišlo še nekaj kinderjajčkov.


Zanima me predvsem, če ima kdo izkušnje z Lemon Skunkom outdoor pri nas. Dobil sem namreč 2 totalno sativa phenota. Te dve rastlinci, sta malenkost nezdrave barve (rumenkasti podton). Trenutno so v plantelinem substratu za podtaknjence. Jim mogoče že manjka hrane ali so mogoče preveč zalivane?

Zanima me tudi, kdaj te sativa lemon skunki pri nas končajo. Ali se splača to postaviti na najboljši plac, ki ga imam? Nebi rad zapravil tega placa za rožo, ki verjetno ne bo končala kot je treba, po drugi strani sem pa bral, da so to najbolši phenoti od lemon skunka tako, da sem pred dilemo...

Bi na mojem mestu že kaj gnojili z guanom ali raje še počakam?

Ali kdo ve koliko časa agrogel drži v zemlji zunaj? V luknje sem ga dal lansko in predlansko leto in ko sem šel letos malo dognojit, se mi je zdelo, da ga je še kar nekaj v zemlji? Ali dam letos še kaj novega notri?

Še slikica. V črnih lončkih so lemon skunki (zograj drugi in tretji z desne sta sativa phenota), tam kjer sta dve so kinderjajčki(po izgledu sodeč 100% indica), ostali so pa the doctorji.

Hvala za odgovore in veselo growanje. :tiphat:

MbNUAqt.jpg
 

Latest posts

Latest posts

Top