What's new

Ulkokasvatus 2013

JuissiJ

Member
Mitä ootte mieltä; riittääkö eteläikkunalla valo esikasvatukseen? Kyllähän nuo ensin kasvattaa pitkää vartta, mut laitan litran maitopurkit ensin puolilleen multaa ja sinne siemen ja peitän vartta niin kauan, et purkki täynnä...
 
Esikasvatin viimekesän louskut itäikkunalla ja ihan kivasti tuli. Eiköhän se eteläikkuna anna vielä paremman valon tuohon verrattuna, mutta riittääkö valo puoleen väliin maitopurnukkaa en tiä.
 

Elucka

Member
It begins!

It begins!

Tuli kovasti semmonen fiilis että nyt menevät earlyt itämään ja niinhän siinä kävi notta kosteisiin oloihin päätyivät seuraavat siemenet:

LowSonic
Royal Dane x Nepal
Thyphoon
Diesel Ryder x Thyphoon

20.4. olisi tarkoitus ensimmäiset saada kookokseen esikasvailemaan :)
 

Siberian

Member
Hyviä uutisia! Katselin teenpuruja kupinpohjalla ja kesästä tulee lämmin, pitkä ja kuiva, mutta sataa sopivasti niin, ettei tarvii juuri ollenkaan käydä kastelemassa. Sit syksy on ihan kuiva, eikä tule homeita. Myöskään etanat eivät ole vitsauksena ja kytillä on sellaiset pykälät päällä, et kun ne on niin kiireisiä niin ne ei jahtaa ulkokasvattajia ollenkaan.
:woohoo:
:laughing: siu kanssais..Meinasitko näköalapaikkaa käyttää?
 

OutoPisara

Member
Jäipä moni taimi puristukseen kuoriensa väliin. Tiukassa tuntui olevan ja pikkasen hankala vääntää kynsillä noita auki.
 

Elucka

Member
OD -13

OD -13

Keksin mahtavan esikasvatuspaikan ulkotaimille: kahden ikkunaruudun väliin mahtuu passelisti tuommoset 20cl kertakäyttöiset muovimukit!

wk3lGaI.jpg


Saavat kaverit hengailla tuolla kunnes saan ikkunalaudat laitettua, sitten siirto isompiin astioihin ja myöhemmin tarvittaessa natiaisen alle. Nyt toivotaan oikein aurinkoisia kelejä :)
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
^ Tosta kuvasta melkein vois tunnistaa jäbän huudit.
Ja jos et tee purnujen pohjaan reikiä, niin liika vesi ei pääse pois.
 

Elucka

Member
Hetken kyllä mietin että kehtaako sitä laittaa kuvaa jossa näkyy vähän ympäristöä ikkunasta, mutta ajattelin olla kuumottelematta tällä kertaa. Jos katot oikein tarkkaan niin voit huomata mukeja olevan kaksi päällekkäin per kasvi. Sisemmässä mukissa on tottakai reiät pohjalla. Näin kastelukin tapahtuu kätevästi täyttämällä ulompi muki puoliksi vedellä ja asettamalla toinen muki tämän sisään, painovoima hoitaa loput :)
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
No itseasiassa kapillaarisuus, mut siitä 5. Kattelinki että on 2 purnua ja meinasin mainita asiasta jo noin niinkun roskaamista silmällä pitäen. :) Mut joo, eiköhän se noinkin toimi. Ite kyllä foliohattuilisin enemmän noiden kuvien kanssa. Laita ihmeessä tuo puuttuva sentti tuohon pinnalle cocoa/mitä ikinä käytätkään, ei toi 2 desiä oo kokohirveesti kuitenkaan.
 

Elucka

Member
Eipä tuonne ikkunanväliin muutakaan alusastiaa mahdu, joten tuplamukit saavat kelvata. Roskaamisestakaan ei oikeestaan voi puhua kun nuo mukit tulevat kestämään itellä ikuisuuden. Tykkään istutella jatkuvasti uusia kasveja ja nämä tulevat olemaan hamppujen jälkeen monien muidenkin kasvien koti taimivaiheen ajaksi. Siemenet ja pistokkaat on helppo istuttaa ensin pieneen tilaan multaa/kookosta ja siitä siirtää isompaan kunhan kasvavat. Tuo tyhjä tila tulee kyllä täyttymään kunhan kasvattavat vähän vartta :)

PS. Kommentoit tuota yhtä vanhaa kuvaa, mutten osaa mitenkään vastata siihen.. en taida näin "noobina" pystyä vielä kommentoimaan kuviin tai sitten en vaan osaa. Vastaus kysymyksees voipi löytyä täältä: https://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?t=52420
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Juu, meikän sisäinen pikku kettutyttöetnofestarihippi välillä ottaa vallan tässä kulutusyhteiskunnan menoa katsellessa :)
Se voi olla joo, että saat muutaman postin päästä mahikset komsuttaa noita kuvia, siihen asti joutuu arvailemaan, kun ei ole HF:llä tiliä.. :comfort:
 
Onkos BadTicketillä ja muut ulkokasvattajat minkäänlaista tietoa että
milloinka tohtis ruveta viemään ulos? Tanskalaisia tietty ensimmäiseksi,mutta milloinkohan tohtis?
Toki esikasvatus juuri alkanu,mutta....
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Aikaisintaan on ollu 15.5 ulkona vuonna 2011. Viime vuonna oli liian kylmä tommoseen, mut mahdollisimman aikasin, niin sadonkorjuukin on aikaisemmin. Mitään nyrkkisääntöjä tohon ei oikein oo, mut etelässä aikasemmin ja pohjosessa myöhemmin - tyyliin ni tokkopa noi halloihin kuolee :)
 

Piel

Active member
Veteran
Ei ulkokasvatusta tänä vuonna mutta jos olisin laittanut kasvamaan niin olisin kyllä jättänyt Typhoon kokonaan pois -Typhoon risteyksissä on tehoa muttei Typhoonissa ei.
 

Tuco Ramirez

Active member
Siisoni lähti meikälläkin käyntiin!

2 x Duckfoot + n. 10 x omaa muutaman kesän takaista Easyryder risteytystä.

Ens talven buditarpeet hoitaa kuitenkin:

2 x Auto Haze
3 x Diesel ryder

Helpottaa nyt tätä kevättä kummasti kun valmistelin mestat jo viime syksynä. Jos kävis vielä kerran mylläämässä mullat ennen istutuspäivää ni siinä kaikki. Ei kuoppien kaivuuta eikä rakkuloita handuissa tällä kertaa, vaikka oma tunnelmasahan se on siinäki. Onnea vaan kaikille ens kesäks!
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Viikon menovinkki

Viikon menovinkki

Kaikille 2 desin miehille:

picture.php


Käykää kysymässä lähimmästä myymälästä sienirasioita, menee kivasti 24kpl 2dl purnuja noihin, ja niitä voi kasata toistensa päälle, jos on liikkuvaa sorttia. Ainakin noin itämisvaiheessa kun ei kasvit vielä taitu.

Noita on kahta mallia, toinen on kovamuovia ja hapettuu auringossa/ajan kanssa kohtuu nopeasti, mutta tämä löysempi malli on oikein jeppis kamaa :) Reijät pohjassa, niin kastelunkin hoitaa noissa aika nopeasti, meikä ainakin tuppaa roudaamaan plantut pois valosta kastelun ajaksi ja tuolla cocolla kastella run offiin asti, niin roudaamisella esmes kylppäriin tai ulos asti säästyy lattian pesulta. :comfort:

A-420: Eiköhän tuo ihan ok multaa ole, mutta epäilisin ettei ole luomua. En mee vannomaan, mut näin muistelisin. Panosta luomuun.

:tiphat:
 

BIS-420

Member
Noniin! Nyt lähti sitten ensimmäinen kasvatusprojekti käyntiin! Koskaan aiemmin en ole mitään kasvatellu, eli saa nähdä mitä tästäkin tulee.:nono: Mutta tosiaan 45 early mixiä lähti eilen kuppeihin ja sitten vielä 4x Northern Sun x Durban poison ja 4x (DF x LS) x DFC mixiä. Kaikki meni suoraan kookokseen. :yummy:
 

Latest posts

Latest posts

Top