What's new

My first time. Growbox PC.

Itachi

Member
Igiena ? Daca te referi la faptul ca trebuie sa izolez bine... si sa ii dau cata apa si lumina cere planta... nu-i problema. Ma descurc.
Si.. inca 2 intrebari :D
1) The Widow sau Blue Treacle Automatic ? Care din ele e mai adecvata pentru mine (growbox PC) ? Renunt la Lemon Skunk pt ca "pute" tare. Merci hempfield :)
2) Ingrasamant / fertilizant ?? Eu ma gandeam la pamant (de 5 stele) + apa de la robinet (lasata 24-48 ore sa iasa clorul din ea) + ingrasamant biologic pentru plante comestibile (lichid).
Sper ca nu trebuie sa adaug alte chestii scumpe :( (cred ca v-ati dat seama ca nu pot investii asa multi bani din pacate)
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Daca esti indemanatic cat de cat poti face un cooltube pentru CFL-uri din doua sticle de Fanta (sau orice alt suc cu sticla dreapta din PET transparent) pe care le tai si la imbini incat sa faci un tub lung exact cat este carcasa de PC. Un capat al tubului il conectezi la ventilatorul de evacuare iar capatul celalat il lasi liber, sa poata circula aerul prin el.

Poti folosi doua fasunguri ordinare E27 pe care le fixezi de carcasa cu ajutorul a doua bride metalice in forma de L. Cand montezi fasungurile ai grisa sa montezi si tubul din PET. Atata timp cat plasticul nu intra in contact cu CFL-urile si ventilatia merge nu va fi nici o problema, iar plantele vor fi ferite de caldura becurilor, chiar daca vor creste pana se lipesc de tub.

Pentru un miros cat mai redus cauta pe Google soiuri potrivite in acest scop (low odor autoflower marijuana strains).

L.E. Fiecare cu fobiile lui. Si mie imi este frica de dentist, dar n-am avut ce face si a trebuit de curand sa-mi scot o masea de minte, iar anestezia nu m-a ajutat prea mult.
 

Itachi

Member
Lasand deoparte problema mirosului... ce sa aleg intre The Widow si Blue Treacle Automatic ?

Ca sa fiu sigur ca am inteles bine faza cu cooltube am facut un mic desen. La asta te refereai ?
cooltube.png
 
Last edited by a moderator:

Loky

Member
Cam asta este un cooltube, dar daca il faci acasa din vaze sau alte chstii de sticla ai grija ca poate crapa de la stresul termic, si vei face mai rau decat bine.
 

Loky

Member
A, si inca o precizare, mai bine ventilatorul ala sa stea in spatele becului si sa impinga aerul, nu in fata si sa traga aer fierbinte prin el.
 

Itachi

Member
Il fac din plastic (din PET).
Acum astept raspuns despre tipul de seed care sa-l cumpar si despre ingrasamant ca maine sa imi pun bani pe card si sa fac comanda.
 

coolbud

puffin' the herb
seeduri poti cumpara de la Grass-o-matic si anume AK-47 , nu prea miroase (am crescut-o eu) si e destul de productiva.In legatura cu nutrientii , incearca gama biobizz inafara de topmax care nu-l recomand nimanui , poti cumpara in schimbul topmaxului altceva in limita bugetului tau.
 

Itachi

Member
Tocmai am facut comanda de Green-O-Matic, sper sa nu regret alegerea :D
Si.. nu am inteles o chestie. Daca le dau direct 12/12 lumina, combin lumina calda cu lumina rece sau respect faza cu vegetatie-inflorire ?
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Imi poti raspunde la intrebarea cu insectele ?? Sunt foarte curios deoarece, din pacate, sufar de arahnofobie.
Este garantat ca intr-un curent de aer, pe anotimp calduros, un paianjen isi va tese panza. Chiar daca e intuneric bezna, mai ales daca e si o lumina pe langa curentul de aer respectiv.

Ca sa fiu sigur ca am inteles bine faza cu cooltube am facut un mic desen.
si p-orma te contrazici singur...

Il fac din plastic (din PET)...
:laughing:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Lasand deoparte problema mirosului... ce sa aleg intre The Widow si Blue Treacle Automatic ?

Ca sa fiu sigur ca am inteles bine faza cu cooltube am facut un mic desen. La asta te refereai ? View Image

Am incercat sa fac si eu o schita :

attachment.php



Nu am facut nici o greseala cand am spus foarte clar ca poti face cooltube pentru CFL-uri din material PET. Atata timp cat becurile nu stau in contact direct cu plasticul, iar ventilatia merge, nu exista problema incalzirii excesive a tubului si a topirii acestuia. Nu am poze sa va demonstrez acest lucru, insa am folosit aceasta solutie pentru a proteja mai multe tuburi de neon si becuri CFL dintr-o sera si de ani de zile nu s-a topit nici un PET (iar acolo nu exista nici un fel de ventilator).

Revenind la schita de mai sus, in stanga se poate vedea ventilatorul atasat pe carcasa si la cooltube, eliminand aerul, aspirat prin partea dreapta a tubului, lasata libera. Cootube-ul este fixat cu 2 bride metalice in forma de L de tavanul carcasei. Nu este nici o problema daca tubul se turteste un pic si preseaza in tavan - cu cat mai mult spatiu pentru plante, cu atat mai bine. Acest setup asigura o distanta de 3-4cm intre CFL-uri si plante, iar frunzele acestora nu se vor arde niciodata.
 

Attachments

  • pet cooltube.PNG
    pet cooltube.PNG
    729 bytes · Views: 24

Itachi

Member
Daca le dau direct 12/12 lumina, combin lumina calda cu lumina rece sau respect faza cu vegetatie-inflorire ?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Poti sa incepi doar cu lumina rece, cand apar mugurii treci gradual pe lumina calda (un bec rece, unul cald), iar apoi ramai doar cu lumina calda pana la sfarsit. Lumina alb rece face muguri frunzosi,
 

Itachi

Member
Ok. Azi voi merge sa cumpar becuri,dulii,timer,termometru digital si apote si pH tester daca gasesc, iar maine merg dupa pamant si ingrasamant. Ca de poimaine voi astepta semintele :D
Ingrasamant lichid (biologic) e bun nu ?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu uita sfatul pe care ti l-am dat acum cateva zile: inainte de a pune samanta in box asigura-te ca e totul pus la punct si ca temperaturile stau in limite normale.

In ceea ce priveste ingrasamantul, nu vei avea nevoie de el in primele 2 saptamani, pentru ca altfel sigur le vei arde. Conteaza foarte mult ce fel de ingrasamant este : pentru vegetatie iti trebuie ingrasamant pentru plante verzi, iar in faza de flower trebuie ingrasamant pentru plante care injfloresc/rodesc continuu.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Da, de preferat ceva organic.

Cu mentiunea ca in atunci cand se folosesc nutrienti organici indor, mai ales in spatii restranse, plantele nu mai cresc la fel de mari (pastrandu-si totusi proportiile), insa aromele sunt mai diversificate si mai intense.
 

Latest posts

Latest posts

Top