What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Cannabis nyheder fra medierne

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
Ind og stem på Frankie Boy!

Fri Hash, Frank Jensens kampagne
DU OG 707 ANDRE HAR STEMT PÅ FRI HASH, FRANK JENSENS KAMPAGNE

Overborgmester Frank Jensen har i flere år modigt kæmpet for et forsøg med fri hash i hovedstaden for at dæmme op for bandernes indflydelse. Lad os da prøve at se, om det virker, tænker juryen. Især når det nu ikke har virket at lukke Pusher Street.

http://politiken.dk/ibyen/nyheder/ibyenprisen/ECE1910762/aarets-vision/
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://www.ft.dk/samling/20121/almdel/suu/bilag/166/1215981/index.htm

"Invitation til Konference om forsøg med legalisering af hashFredag den 15. marts kl. 9-13 i Festsalen på Københavns Rådhus45 procent af den danske befolkning mellem 16 og 44 har på et eller andet tidspunkt i deres livprøvet hash. Alene på den baggrund står det klart, at årtiers restriktive hashlovgivning ikke harformået at begrænse brugen af hash.IKøbenhavn ser vi et stigende antal personer, der søger behandling for et hashmisbrug, og byenrammes med mellemrum hårdt af organiserede kriminelles kamp om hashmarkedet, der af politietanslås at andrage mere end en milliard kroner årligt.Det er tid til at afprøve en ny strategi. Vores bud er et forsøg med lovligt og reguleret salg af hash.Det vil svække det økonomiske grundlag for den organiserende kriminalitet og give langt bedremulighed for at oplyse og vejlede borgerne om de skadevirkninger, der er forbundet med brug afhash.Derfor inviterer vi politikere, eksperter og interessenter på området til sammen med os at drøfteog kvalificere en konkret og troværdigt model for en forsøgsordning med et legaliserethashmarked i København. Konferencens konklusioner vil danne grundlag for en ansøgning tilJustitsministeriet om tilladelse til etablering af forsøgsordningen.Programmet vil omfatte ekspertoplæg, udenlandske erfaringer med afkriminalisering/legaliseringaf hash samt et debatpanel af politikere fra Københavns Borgerrepræsentation.Tilmelding til konferencen er nødvendig, da der er stor interesse og et begrænset antal pladser.Pladserne er i første omgang forbeholdt direkte inviterede. Du tilmelder dig ved at skrive en e-mail til hashkonference@sof.kk.dk med oplysningerne: Navn, organisation og e-mailadresse.Fristen for tilmelding er den 15. februar. Forud for konferencen vil deltagerne få tilsendt programog øvrigt konferencemateriale. Deltagelse er gratis. Spørgsmål kan stilles på mailadressen ellerrettes til kommunikationsmedarbejder i Socialforvaltningen Emilie Henriksen på tlf. 29 66 40 66eller specialkonsulent i Socialforvaltningen Thomas Lund på tlf. 20 53 63 18.
Med venlig hilsen
Frank JensenOverborgmester
Mikkel WarmingSocialborgmester
Ninna ThomsenSundheds- og omsorgsborgmester"
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://www.b.dk/globalt/schweizere-faar-lov-til-at-dyrke-hash-i-baghaven

Schweizere får lov til at dyrke hash i baghaven

Af Annette Suhr
19. november 2011, 14:43
Hjemmedyrkning af hash skal sætte en stopper for illegal handel med det euforiserende stof.

DIN REAKTION

76% Jubler
4% Smiler
5% Keder mig
8% Er ked af det
7% Raser
372 har stemt Andre reaktioner

Drivehuse og vindueskarme bliver måske en smule grønnere i Schweiz fremover. Fra 1. januar bliver det nemlig lovlig at dyrke marihuanaplanter derhjemme, skriver den schweiziske avis Le Matin.

De nye regler, der foreløbig gælder i kontonerne Vaud, Neuchatel, Geneve og Fribourg, skal sættes en stopper for den ulovlige handel med hash, der især foregår på gaden.

Ifølge en talsmand for Neuchatel-regionen er de fire regioner gået sammen om en fælles lovning, for at forhindre narkoturismen mellem regionerne.

Dyrkningen af marihuana er kun til eget brug, og derfor må en voksen person ikke dyrke mere end fire hashplanter. Bor man fire voksne i samme hus, er det legalt at dyrke op til 16 hashplanter.

Schweiz består af 26 regioner, og det er foreløbig kun fire, der har lempet loven om dyrkning af hash.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
mon tredie gang bliver lykkens gang?


http://www.information.dk/453864

Københavns kommune insisterer på at legalisere hash
Selv om justitsminister Morten Bødskov (S) tidligere har afvist det, fremsætter Københavns Kommune på ny forslag om legalisering af hash. Målet er på én og samme tid at undergrave det kriminelle hashmarked og gøre hashen mindre tilgængelig
11. marts 2013

For tredje gang fremsætter Københavns Kommune nu et forslag om et lave en forsøgsordning med lovligt salg af hash. Ifølge kommunens forslag skal den legale hash sælges fra mellem 25 og 40 udsalgssteder til en pris, der kan konkurrere med de priser, som stoffet sælges til i Pusher Street på Christiania og andre steder i hovedstaden.

»Der er mange gode grunde til at igangsætte en forsøgsordning,« mener socialborgmester Mikkel Warming (EL).

Kommunens oplæg skal præsenteres og »kvalificeres« på en konference på Københavns Rådhus fredag.

»Vi forventer på den ene side, at en legalisering vil føre til mindre kriminalitet og færre penge til de kriminelle bander, der i dag lever fedt af at hashsalget, og på den anden side regner vi med at komme i kontakt med flere unge og få dem fjernet fra et marked, hvor der også sælges hårde stoffer,« forklarer Mikkel Warming.

Derudover forventer han, at politiet vil kunne skære ned på de ressourcer, som de i dag anvender på at komme hashhandlen til livs.

»Forhåbentlig kan politiet så bruge kræfter på at komme bagmændene til livs i stedet for brugerne, som de i øjeblikket hujer rundt med ude ved Christiania, hvor en masse unge helt unødvendigt får en plettet straffeattest,« tilføjer Mikkel Warming.

Selv om forslaget om en forsøgsordning med legaliseret salg af hash ikke er nyt, men tværtimod fremsat både over for den tidligere justitsminister Brian Mikelsen (K) og over for Morten Bødskov, der straks afviste det, er det ifølge Mikkel Warming vigtigt hele tiden at presse på. Han henviser til ordningerne med fixerum og lægeordineret heroin til visse stofbrugere som eksempler på, at et vedvarende pres kan nytte.

»Hvis vi havde opgivet at kæmpe for fixerum, da den socialdemokratiske regering før 2001 sagde nej, havde vi aldrig fået det. Vi må arbejde med oplysning og gøre vores forslag mere og mere konkret og virkelighedsnært og sikre en folkelig opbakning; så må selv en justitsminister flytte sig til sidst,« vurderer socialborgmesteren.

Hashens hvem hvad hvor
Kommunens forslag til en forsøgsordning – som har fået det mundrette navn ’københavnermodellen’ – er udarbejdet af en embedsmandsgruppe og fylder fem sider.

Hashen foreslås importeret fra f.eks. de amerikanske stater Washington og Colorado, hvor hash til såkaldt rekreativt brug for nylig er blevet lovlig.

Tidligere har kommunen også forestillet sig en lokal produktion, altså cannabis dyrket i drivhus på et eller flere danske gartnerier, men den model er man gået bort fra, forklarer Mikkel Warming.

»Man vil komme hurtigere i gang, hvis man importerer. Så af praktiske grunde kan det være, at man ikke skal sætte en hjemmedyrkning i gang under en forsøgsordning.« Den legale hash kan enten sælges fra allerede etablerede udsalgssteder – apotekerne har således på et tidspunkt været inde i billedet – eller også kan kommunen selv etablere 25-40 udsalgssteder. Kommunens oplæg peger på begge muligheder. Men det er dyrere, hvis kommunen selv skal etablere udsalgssteder.

»Økonomisk set spiller det ikke den store rolle, hvilken løsning man vælger. Jeg er ret overbevist om, at omkostningerne nok skal blive dækket. Igen er det mere praktisk: Vi kommer hurtigere i gang, hvis vi kan koble os på allerede eksisterende forretninger,« forklarer Mikkel Warming. Om prisen siger oplægget kun, at den skal være »konkurrencedygtig« med priserne på det kriminelle marked.

»Den legale hash skal mindst være lige så billig som hos gangsterne,« forklarer socialborgmesteren.

Ifølge Informations oplysninger er den aktuelle pris for den billigste marokkanske hash 60 kr. pr. gram i Pusher Street, mens stærkere hashsorter koster op til det dobbelte. Der er dog gode muligheder for mængderabat, selv om rabatterne beskrives som »meget flydende«.

Mikkel Warming er ikke afklaret om, hvorvidt de legale udsalgssteder også skal give mængderabat til storkunder:

»Det ser jeg mere som et praktisk problem, som vi kan afklare hen ad vejen. I udgangspunktet tror jeg, at det skal begrænses til hash til eget forbrug, og hvor mange gram det så er, må andre definere. Men jeg forestiller mig ikke, at man kan komme med en trillebør og få den fyldt op,« som han siger det.

Uanset hvor den legale hash sælges og uanset prisen, skal de legale hashudsalg markedsføre, hvad der formuleres som »produkter med en vis variation i type og styrke«. Samtidig skal der være »varedeklaration« og »produktkontrol«, så køberne ved, hvor stærk hashen er.

»Det er en måde, hvor man kan gøre det mere sikkert for hashkunderne og forhindre, at især yngre får adgang til et kriminelt marked, hvor der også sælges hårde stoffer,« forklarer Mikkel Warming.

14 ton legal hash
I oplægget til ’københavnermodellen’ foreslås det, at køberne skal være over 18 år, og at de skal være bosiddende i Danmark. Det sidste for at undgå hashturisme. Samtidig skal køberne vise sygesikringskort, selv om købene ikke registreres. Men vil en aldersgrænse på 18 ikke betyde, at 16-17-årige hashbrugere henvises direkte til det kriminelle marked, som dermed får nye kunder? Jo, erkender Mikkel Warming.

»Men det handler også om at gøre hashen mindre tilgængelig, fordi der vil være færre kriminelle pushere, når deres marked er mindre, så det bliver alt i alt mere besværligt for de 16-17-årige at nå det illegale marked,« mener han.

Kommunens oplæg undlader at sætte tal på, hvor stor en del af det kriminelle hashmarked, det legale hashsalg skal erobre. I en tidligere udgave af forsøgsprojektet fra 2009 har kommunen opereret med et legalt hashsalg på 14 millioner gram hash eller 14 ton.

Mikkel Warming forklarer, at der er tale om estimater, og han afstår fra at kvantificere den forventede omsætning. Han føler sig dog sikker på, at det legale hashsalg vil erobre et godt stykke over halvdelen af det samlede marked. Nærmere vil han ikke komme det.

»Det er en vanskelig balance at skulle trække kunderne væk fra det illegale marked uden at ende med at dele hashen ud på Rådhuspladsen,« siger han og understreger, at han er »sikker på, at den rigtige balance kan nås«.

Urealistisk med USA-import
Indtil for halvandet år siden var Peter Ege socialoverlæge i Københavns Kommune. Han har derfor haft en finger med i udformningen af tidligere forslag til ’københavnermodellen’, og efter at have set kommunens nyeste oplæg finder han det »rimelig ukonkret«.

»Hvis man skulle effektuere en forsøgsordning ud fra oplægget her, skulle der arbejdes videre med mange emner som f.eks. antal udsalgssteder, beliggenhed, uddannelse af personale, åbningstider, rabatpolitik,« uddyber han.

Peter Ege betragter oplæggets forslag om import af hash fra amerikanske delstater som »fuldstændig urealistisk«.

»Det vil den amerikanske føderale regering ikke tillade, selv om rekreativt brug af cannabis er tilladt i et par stater,« siger han.

I stedet peger han på at få sat gang i en dyrkning herhjemme, selv om det kan tage et par år at løbe i gang.

»Cannabis er nemt at dyrke, og der er mange, der allerede har erfaringer med det, så det ser jeg som den mest realistiske model.«

Den tidligere socialoverlæge er ikke i tvivl om, at det legale hashsalg prismæssigt må ligge lavere end det kriminelle, ikke mindst i begyndelsen, når de legale salgssteder skal introduceres:

»Det betyder også, at hvis det kriminelle marked sænker priserne for at genvinde terræn, må de kommunale salgssteder følge med. Det vil man være nødt til, hvis man skal erobre markedet.«

En aldersgrænse for hash bør ifølge Peter Ege følge aldersgrænserne for alkohol, dvs. 16 eller 18 år afhængig af styrken.

»En 18-års-grænse tiltaler mig egentlig, men problemet er selvfølgelig, at det gør det kriminelle marked mere tillokkende for de helt unge, som netop er dem, vi gerne vil beskytte,« siger han og tilføjer, at »de mest lykkelige for københavnermodellen« uden tvivl vil være »den midaldrende middelklasse«, der »af og til ryger en bønne, men som ikke bryder sig om at gøre noget kriminelt«.

Advarer mod flere hashpsykoser
Professor i psykiatri ved Københavns Universitet Merete Nordentoft har udarbejdet et høringssvar, som indgår i materialet til kommunens hashkonference på fredag. Hun vender sig kraftigt imod enhver form for legalisering, fordi hun mener, at hash kan give skadevirkninger. Undersøgelser viser, at hashrygning er mest udbredt blandt »de svagest fungerende«, som dermed fastholdes på et dårligt funktionsniveau: Hashen »holder dem nede som en tung dødvægt«, som Merete Nordentoft skriver.

»Indlæringsevnen nedsættes og regelmæssigt hashforbrug kan vanskeliggøre eller ligefrem ødelægge uddannelsesforløb,« siger professoren og påpeger, at de hollandske erfaringer viser, at legalisering ikke beskytter de unge.

Risikoen for flere psykoser bekymrer også Merete Nordentoft. Ifølge en litteraturgennemgang er risikoen for en psykose 41 procent højere blandt dem, der har røget hash i ungdomsårene. Og »risikoen steg med stigende forbrug,« lød konklusionen.

For personer, der er ramt af en psykose, viser en helt ny undersøgelse på Psykiatrisk Center, at hashrygning er »en selvstændig faktor«, der vedligeholder psykosesymptomerne, refererer Merete Nordentoft.

Peter Ege deler ikke Merete Nordentofts vurdering.

»Det er ikke rimeligt at antage, at forbruget vil øges, hvis hash kan købes legalt. Forbruget i Holland ligger på niveau med Danmark, selv om der alene i Amsterdam er over 800 såkaldte coffeeshops, hvor kunderne legalt kan købe hash.«

Han tror heller ikke på en så direkte sammenhæng mellem hashrygning og udvikling af psykoser:

»Hvis man ser på udviklingen i Europa, USA og Australien, har der været en voldsom udvikling i forbruget af hash, mens antallet af skizofrene psykoser ikke er steget. Derfor er der ingen fare for, at vi får et stigende antal skizofrene psykoser, heller ikke selv om vi med en legalisering skulle få et højere forbrug,« mener Peter Ege.

Flere lande legaliserer hash
Østrig, Belgien, Tjekkiet, Tyskland, Italien, Portugal, Spanien, Schweiz og Tyrkiet er i varierende grad gået i gang med at legalisere hash. I Holland har hash i en årrække været lovligt.

Danmark står sammen med Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Ungarn, Island, Irland, Norge, Polen, Sverige, Storbritannien, Slovenien, Luxenborg, Cypern, Litauen, Letland, Slovakiet og Kroatien fast på, at såvel besiddelse, salg, transport som dyrkning af hash er ulovlig.

Derudover er Australien, Rusland og USA samt en række sydamerikanske lande som Brasilien, Chile, Colombia, Mexico, Paraguay, Peru og Uruguay i gang med at legalisere hash i variende grad.

Kilde: Oplæg til Københavns Kommunes hashkonference 15. marts 2013

Danskernes hashbrug
På landsplan har 41,5 pct. af de 16-44-årige prøvet hash.

Knap ni pct. af de 16-44-årige har brugt hash inden for det seneste år. Godt en tredjedel har brugt hash den seneste måned. Blandt 15-årige københavnere har 7,6 pct. brugt hash mere end en gang, og 2,2 pct. bruger det mindst en gang om måneden.

På landsplan er 10.900 defineret som misbrugere. I 2012 var der i København registreret 679 personer med hash som væsentligste misbrugsstof.

I 2011 var der 155 hashrelaterede skadestuebesøg. På landsplan skønnes 651 at være indlagt med en cannabisrelateret hoveddiagnose.

Kilde: Oplæg til Københavns Kommunes hashkonference 15. marts 2013
 

CFP65

Member
det er selvfølgelig godt at der sker noget, men den ide om at importere fra USA kan de pakke skråt op, der skal være en legalisering af hjemmedyrkning og en positiv fokus på hjemmedyrkning i dette forslag og ikke kun en fokus på salgsleddet.
rent praktisk skal det ske ved at hjemmeproduktion legalt kan sælges til coffeshops, mod at man køber en produktions/salgslicens på nøjagtigt samme plan som at folk får et næringsbrev.
ved et køb notere coffeshoppen så licensnummeret og købsprisen der så kan indberettes til skat. således at alt går rigtigt til.
Jeg vil simpelthen ikke finde mig i at skulle gå rundt med retsforfølgelse over hovedet, som det er nu med ulovligheden i det jeg gør, mens profitjægere legalt kan importere cannabis og sælge den til ublu priser, som jeg kunne have lavet bedre og til en lavere pris. Det er simpelthen for useriøst det forslag.
INGEN LEGALISERING UDEN EN LEGALISERING AF PRODUKTIONEN. både til eget forbrug og til salg. ellers kan de proppe deres legalisering op i røven.
og kom ikke med kommunale cannabis farme eller statsdrevne ditto, det er en legalisering i alle led vi skal frem til , og ikke et statsmonopol på produktionen.
 

blackone

Active member
Veteran
Jeg har efterhånden mistet troen på at legalisering kommer til at ske men omvendt har jeg heller aldrig været mere ligeglad. Deres lov gælder alligevel ikke i mit hjerte og i mit hjem.
 

FatcatInc

Member
Tvivler også stærkt på at vi ser en legalisering indenfor de næste 10 år. Tror desværre først det bliver en realitet når folketinget for alvor rammer generationsskifte. Men at tro legalisering vil lukke det sort marked ned, er ren utopia. Ligeledes som der stadig er et stort illegalt marked i Holland.
 

Paddi

GanjaGrower
Veteran
Henrik Rindom på P1 forleden (citeret frit efter min hukommelse):

"Hvis et forsøg hvor hash frigives viser, at de unge begynder at ryge mere Hash,
så kan vi da bare give det tilbage til banderne!"

Fin lille pointe ;)


P
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
medierne er fuld af artikler om gårdagens hash konference i kbh, søg selv, orker ikke alt det copy paste i dag. bla har politiken en fin leder http://politiken.dk/debat/ledere/ECE1923153/fri-hash-er-forsoeget-vaerd/



http://www.information.dk/454610

’Find en dansk model til legalisering af hash’

I Washington har man legaliseret hash. I Holland er hash ulovligt, selvom det er muligt at købe det euforiserende stof i coffeeshops. Danmark kan skele til andre landes modeller, men bør finde sin egen, lød eksperternes råd på konference om legalisering af hash
16. marts 2013
Udgivelsesdata

Den 6. december 2012 blev det i Washington gjort lovligt at være i besiddelse af op til 28 gram hash for alle personer over 21 år. På billedet ses borgere i Washington fejre legaliseringen.

»Det er forkert at se det at ryge marihuana som en forbrydelse,« sagde Pete S. Holmes fredag på en konference, der handlende om legalisering af hash. Han er chefanklager i Seattle i staten Washington og mener, at det var på høje tid med en ny strategi for håndteringen af hash efter mange års forfejlet politik, da Washington i december sidste år valgte at legalisere hash.

Peter S. Holmes var en af oplægsholderne til konferencen, som Københavns Rådhus’ festsal fredag dannede rammen om. Værterne var overborgmester Frank Jensen, socialborgmester, Mikkel Warming og sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen, og blandt oplægsholderne var eksperter fra både Danmark og udlandet, som alle kom med deres argumenter, teorier og erfaringer i forbindelse med Københavns Kommunes ønske om at gennemføre et forsøg med legalisering af hash.

Den brogede flok af tilhørere var alt fra christianitter til misbrugsbehandlere og nysgerrige studerende, og det var til tider svært for ordstyreren at holde debatten om forellerimod legalisering af hash nede. Der var nemlig ikke lagt op til, at der skulle debatteres, men at konferencen skulle være en mulighed for at dele erfaringer og blive klogere på, hvordan en eventuel dansk model kan indrettes.

Udenlandske erfaringer
PeterS. Holmes er en varm fortaler for legalisering af hash, og han har været aktiv i cannabisdebatten i USA.

»Er det bedre at bruge penge på at bygge nye fængsler, som er nødvendige med den kriminalitet, hashhandel medfører, eller vil man i stedet vil bruge pengene på at udbygge sundhedssystemer og uddannelsessystemer,« spurgte han retorisk salen.

»Lige nu er det bander og narkohandlere, der får pengene for hash, men den amerikanske befolkning kan få del i pengene i stedet for, hvis vi eliminere det sorte marked,« sagde han og påpegede, at man ikke bør bruge ressourcer på fortsat at kriminalisere marihuana, men i stedet skabe et stramt reguleret system, der fjerner pengene fra de kriminelle.

The Washington State Liquor Control Board arbejder på at fastlægge retningslinjer for salg og produktion af marihuana. Washingtons model indeholder, at alt cannabis bliver dyrket inde i landet. Peter S. Holmes mener, at det er nødvendigt, hvis man skal gøre sig håb om at skabe kontrol.

»Men det, der fungerer i Washington, er ikke nødvendigvis det, der fungerer i Danmark. Man skal finde ud af, hvilken model der fungerer her. Jeg håber, at I gør det, så borgerne ikke skal gøre det for jer.«

Mens Washington har taget det fulde skridt mod en legalisering af hash, har Holland taget det halve. Det er ikke lovligt at være i besiddelse af hash i Holland, men i midten af 70’erne blev det legalt for coffee shops at sælge cannabis, og i dag må de sælge fem gram hash pr. person over 18 år om dagen. De hollandske coffee-shops er dog nødsaget til at købe deres forsyninger på det sorte marked.

Roel Kerssemakers er ansat ved Jellinek Instituttet i Holland, der bl.a. er rådgivningscenter om rusmidler, og han belyste på konferencen Hollands bevæggrunde for at håndtere hashmiljøet via landets coffeeshop-model, og fortalte at man i Holland ikke at kriminalisere unge mennesker, og at man ser en fordel i at adskille bløde og hårde stoffer.

»Men at coffee-shoppene bliver nødt til at købe cannabis ulovligt, er et problem,« siger han, og han opfordrede Danmark til at gøre noget ved »bagdørssalg«. Hvad en eventuel dansk model skal indeholde, havde den anerkendte norske rusmiddelekspert og sociolog, Willy Pedersen, nogle bud på. Han har tidligere ment, at hash burde forbydes, men har i de seneste årskiftet standpunkt og har placeret sig blandt flertallet af forskere.

»Meget forskning har vist, at kriminalisering og fængselsstraf ikke er den rigtige vej. Det er sørgeligt at slå ned på svagstillede grupper, for dem, der sidder i fængslerne med misbrugsproblemer, er jo ofte mennesker med store problemer. Kriminalisering har ikke vist sig specielt effektivt, og det har store skadevirkninger at straffe folk. Derfor mener jeg, at man bør stoppe med at bruge fængsler og retssystemer til at mindske hashforbrug,« sagde han.

Han påpegede, det er vigtigt i en eventuel dansk model, at der ikke er økonomiske incitamenter for privatpersoner for salg af hash i engrosleddet. Desuden bør priserne følge det illegale hashmarked. Han anbefalede desuden, at man kunne skæve til de norske og svenske modeller for salg af alkohol, Vinmonopol og Systembolaget, som gør det muligt at skabe en streng reguleret adgang til hash.

»Held og lykke. I er modige,« sagde han, inden han forlod scenen.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
aaah, vi skal sq lige have denne her med!

mailPer_Larsen_Pol_16605590.jpeg



http://www.metroxpress.dk/nyheder/politilegende-vil-legalisere-hash/KObmco!L3ExJfxQmUaCM/


Politilegende vil legalisere hash

Efter en hashkonference på Københavns Rådhus, har Per Larsen ændret sit syn på hash. Han går nu ind for et forsøg med legalisering i København.

I årevis stod han forrest i kampen mod hash. Det gør han ikke længere. I stedet ser den tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen nu positivt på et forsøg med legalt hashsalg i København.
»Jeg ser store fordele ved at legalisere hashsalget – især hvis det kan komme dele af den organiserede kriminalitet til livs,« siger den tidligere betjent og nuværende formand for Børnerådet.
Han var i dag deltager ved en hashkonference på Københavns Rådhus, der skulle belyse fordele og ulemper ved en forsøgsordning med et legalt hashmarked i København. Eksperter, behandlere og interessenter fra flere lande var inviterede til debat. De gav input til, hvordan en eventuel 'Københavnermodel' kunne se ud.

Det var de fremmødtes syn på sagen, der ændrede ved Per Larsens holdninger.
»Dagen har budt på en meget nyttig debat, som har bevæget mig og gjort mig klogere. Det har været tankevækkende at høre eksperternes vurderinger, og at få input fra andre lande,« siger han.
»Jeg ser ikke noget farligt ved, at forsøge sig med en vis form for legalisering.«
Det er dog ikke et uforbeholdent ja, til fri hash, Per Larsen er ude i.
»Hash er jo ikke sundhedsfremmende, så det er jo ikke fordi, folk skal ryge mere hash. Der skal undervises om farerne ved det. Og så skal det holdes meget langt væk fra børn.«
Dermed har flertallet i Københavns Borgerrepræsentation, der står bag hashkonferencen, fået endnu mere krudt i den kanon, der skal få Folketinget til at godkende forsøgsordningen.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
Tuxens referat fra konferencen i fredags på københavns rådhus:

https://www.facebook.com/klaus.t.tuxen/posts/10151416273053893


Konference om legalisering af hash 15.03.2013 på Københavns Rådhus
Den 15 marts 2013 var der konference på Københavns rådhus om legalisering af hash. Københavns kommune har to gange haft flertal for et forsøg med legale cannabisbutikker i hovedstaden, men begge gange er det blevet afvist af den siddende regering. Et af de vigtigste formål er at trække pengene væk fra det sorte marked, og for at undgå kriminalitet. Aldersgrænsen skal være 18 år.

Hampepartiet og venner var inviteret, med os havde vi også en politiker fra det færøske Hampafolk med som hedder Arnfinn Birtuni. Han kæmper en brav kamp for fri cannabis deroppe. Der var omkring 200 deltagere i konferencen.

Konferencen blev åbnet af Socialborgmester Mikkel Warming der sagde velkommen.
Konferencieren startede med at kridte banen op med at sige at det ikke var et spørgsmål for eller imod fri cannabis, men mere Hvordan forsøget skal blive en realitet. Af eksperter som sad i den venstre side var fra udlandet den offentlige anklager Peter Holmes fra staten Washington, som fornyligt var en af de to amerikanske stater der frigav cannabis. Han er fra statens hovedstad Seattle der er cirka lige så stor som København. Så fortalte han om hvordan pengene bare vælter ind til Seattle og til staten Washington efter frigivelsen. Han fortalte at det dog havde krævet en kampagne der havde kostet enormt mange millioner dollars, som blandt andet var finansieret af milliardæren George Zorros, og flere andre velbeslåede mennesker. I oplægget der blev sendt ud inde høringen stod at man regnede med at kunne importere cannabis fra Washington til hovedstadens kommende udsalgssteder, men dette sagde Peter Holmes at man ikke var interesseret i. Men han foreslog at København kørte efter samme model i Washington, hvor der er lavet butikker som kun sælger cannabis og intet andet, han kaldte det "Washington modellen".
Fra Amsterdam var der Roel Kerssemakers der arbejder med overforbrugere af alkohol, narko men også cannabis. Der var også Willy Petersen som er professor i sociologi ved Oslos universitet, men undertegnede havde meget vanskeligt ved at forstå hvad han sagde. Han er kendt i Norge for først at have været imod cannabis, men han var vendt på en sølvske, og gik nu helhjertet ind for en legalisering.
Fra Danmark var der lederen fra U-Turn i København der arbejder med unge mennesker der overforbruger cannabis. Han fortalte om sit arbejde med de unge "hashmisbrugere", og så fortalte han om de aktuelle statistikker.

Af politikere fra Københavns Borgerrepræsentation som sad på den højre side var der Lars Dueholm fra Liberal Alliance, Sundheds og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, Rikke Lauritzen fra Enhedslisten, en kvinde fra Dansk Folkeparti og en kvinde fra Konservative Folkeparti.

Der var også de sædvanlige modstandere, dog var de ved denne konference i stærkt undertal. Der var en kvinde fra Dansk Folkeparti og en kvinde fra Konservative Folkeparti. De kørte frem med den sædvanlig smøre om at det er synd for unge mennesker, at man får de såkaldte "hashpsykoser" og andet af sammen skuffe, argumenter der er hørt tusind gange før og som er helt udtærskede. Man kunne tydeligt fornemme at et stort flertal i salen var for fri cannabis. Hvergang der blev sagt noget negativt blev der råbt "øv" eller "buh" fra salen, dog på en behersket måde.
Efter introduktionen var der nogle taler af blandt andet Sundheds og omsorgsborgmester Ninna Thomsen og flere andre.

Der var også en masse kendte kalibre indenfor cannabisverdenen, blandt andet social overlæge Peter Ege, Københavns tidligere politichef Per Larsen, Frank Hedegaard fra SF og flere andre. Der var også flere svenskere med der sad og rystede på hovedet hvergang der blev sagt noget positivt om en snarlig frigivelse af cannabis. Flere aviser havde på dagen bragt artikler om at svenskerne raser over de danske planer med et forsøg i hovedstaden.

Men det var tydeligt at se at flertallet af medlemmerne i Københavns Borgerrepræsentation virkelig ønsker dette forsøg gennemført. Flere af dem understregede dog at det ikke måtte tiltrække "hashturister" og så blev der sagt at udsalgsstederne skulle være attraktive for brugerne, men ikke så attraktive at det tiltrak mange nye brugere. Udover det nævnte med at man forestillede sig en import af cannabis fra Washington, blev der ikke snakket meget om hvor det cannabis skulle dyrkes, som skal sælges i disse udsalgssteder. Undertegnede håber det bliver planter som er dyrket i Danmark, både fordi det ikke giver en lang transport men også fordi det skaber danske arbejdspladser.

På et tidspunkt blev der at noget som kan være skadeligt ved cannabis er rygningen af det. Men har Hampepartiet et løsning, for vi har sammen foreningen Cirkulær Sameksistens udviklet en hashkage (dog uden cannabis ved denne lejlighed) som har et lavt cannabisindhold, kun på en tiende del af et gram. Desuden er det et sundt produkt, som er lavet kun af økologiske vare. Den præsenterede jeg for flere ledende politikere i København, som en alternativ salgsvare i de kommende cannabisbutikker, når de forhåbentlig bliver til noget. De var meget positive overfor ideen.Hermed var argumentet med at cannabis var skadeligt på grund af det skal ryges, fjernet fuldstændigt.

Der var muligt for folk i salen at stille spørgsmål til ekspertpanelet og politikerne. Der var flere forskellige spørgsmål. En del af dem gik omkring unge og cannabis. Blandt andet spurgte christianitten Nils Vest om ikke de unges problemer i virkeligheden skyldtes den store ungdoms arbejdsløshed, og ikke cannabis. Desuden fortalte han at Christianias Kulturforening har lavt fire store hampe høringer, og ved dem ene af dem havde et "åndeligt nævningeting" frikendt cannabisplanten. Der var også Arild Knutsen fra det norske Foreningen for human narkotikapolitk, der holdt en brandtale hvor han sagde at nu måtte det blive en realitet med fri cannabis. Undertegnede havde flere gange hånden oppe for et spørgsmål, men nåede ikke at komme i betragtning. Spørgsmålet jeg ville stille var simpelt: Det var om HVORNÅR forsøget blev en realitet. På vejen ude mødte jeg overborgmesteren der sagde at det var kun et spørgsmål om hvornår Justitsministeren og statsministeren gav grønt lys.

Konferencen sluttede klokken 13 ved at overborgmester Frank Jensen sagde tak for deltagernes medvirken i konferencen, og takkede for god ro og orden.

Da vi kom ud af Rådhuset var der nogle mennesker der holdt en Smoke In ude på Rådhuspladsen. Her blev undertegnede opfordret til at holde en tale og fortælle om hvad der var sket inde på Rådhuset, hvilket jeg gjorde.

Efter konferencen var der flere artikler i internet aviser. blandt andet kunne man læse at foreksempel Københavns tidligere politichef Per Larsen, nu var positiv overfor et forsøg med fri cannabis i København, og flere andre, efter min mening, positive tilkendegivelser.

Til sidst vil jeg gerne takke Københavns Borgerrepræsentation for dette flotte arrangement.

Klaus Trier Tuxen. Hampepartiet
 

420empire

Well-known member
Veteran
Dejlig læsning , tak esbe og tak Tuxen.
Det er da befriende at høre at Per Larsen sige god for den, håber de andre følger trop. Gad vide hvis det blir lovligt om nogle af de gamle drenge herinde springer ud som hampebønder hehe jeg frisk på at starte en coffeshop.... er dog fattig studerende så det bliver nok bag disken jeg kommer til at stå, hvis ikke ude i en mark et sted i Dk. ;)

Grøn Fred.
 
Top