What's new

Arena growerilor - RO 2013

coolbud

puffin' the herb
Da-l naiba de gel , nu-mi pasa de el.Bine ca mi-a venit ventilatorul si Big Budul , acum chiar am tot de ce am nevoie.Si da , sunt pregatit de LST intens , avand in vedere ca am 13 cm inaltime de la sfarsitul ghiveciul pana la sticla.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Dar nu sunt prea multe ventilatoare in spatiul ala mic ? Planta unde o sa mai creasca ca si asa ai ocupat mai mult de jumatate din spatiul disponibil cu ghiveciul ?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Eu la spatiul ala micut nu i-as fi dat un ghiveci mai inalt de 10cm - de fapt as fi mers pe o tava de plastic umpluta aproape pana sus, fara gauri de scurgere (nu e nevoie de gauri daca suprafata e foarte mare) si s-ar mai si castigat in felul asta spatiu pretios pentru crestere.

Sau mai mult, banuiesc ca notpiera are oarece picioare (de obicei cam toate au ) - ar fi mers decupata incat ghiveciul sa intre fix in gaura respectiva, castigand si mai mult spatiu pe verticala.
 

coolbud

puffin' the herb
da hemp , zici bine dar acum nu mai am sculele necesare sa fac treaba asta si sunt fermconvins ca ma voi descurca :D anyway multumesc de sfaturi
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Stii de ce ai nevoie sa faci gaura aia ? Un burgiu de 3mm, o panza de bomfaier, un joint si muulta rabdare. Jointul se foloseste la urma, dupa ce ai terminat de taiat :biggrin: :joint:

Daca tu consideri ca te-ar ajuta, sa stii ca nu e niciodata prea tarziu sa aduci modificari. (de ex eu ieri am constatat ca aveam pierderi destul de mari pe instalatia de 12V din growroom din cauza unor cabluri subdimensionate, asa ca am refacut toate legaturile si am schimbat cablul respectiv cu unul mult mai gros. De la o cadere de tensiune de 340mV (pierdere) pe metru am reusit sa reduc la doar 29mV pe metru).
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
se aproba?

se aproba?

Am nevoie de aprobarea comisiei pt "ghiveciul" asta:

Daca-l umplu pana la 15mm de la gura, are un volum total de 5,65L.
Dar vreau sa folosesc si un... airdome. Nu stiu de ce, dar traiesc eu cu ideea ca un surplus de aer la radacini e benefic plantei.

Imitatia de airdome are cam 9cm diametru si 11cm inaltime, deci un volum total de aprox 600ml.
Daca las 2cm gol de la marginea galetusei, am mai putin de 5L mediu de crestere.
Ce ziceti? Vreau sa aflu asta seara, ca le-a iesit motzu' alora mici si trebe sa le-mpamantez..
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Airdome-ul o sa stea la fundul galetusei cu gura in jos incat sa faca o scobitura in ghiveci ? Decupezi si ghiveciul pe fund incat sa poata circula aerul pe acolo ? Daca lasi doar un gol cu aer in mijlocul ghiveciului, fara ca aerul sa circule, va fi locul perfect pentru dezvoltarea mucegaiurilor la inceput si a bacteriilor anaerobe, dar nu cred ca le-ar fi bine varfurilor radacinilor (nu stiu de ce, dar asa am un feeling).

Suna interesant, sunt chiar curios ce efect va avea asupra dezvoltarii radacinilor si a plantei.

In concluzie un DA din partea mea, atata timp cat nu ai mai mult de 5L de pamant. La o adica poti pune cei 5L de pamant in orice forma iti trece prin cap.

Si ca tot am zis asta, mi-a venit in cap o intrebare : oare cat de jos ar cobora radacina de cannabis daca planta ar fi plantata intr-un ghiveci de diametru mic (10-15cm) dar de inaltime mare ? Oare cand vor da de peretii ghiveciului, radacinile vor incepe sa coboare ? Dar cele pe care nu le opreste nimic sa inainteze in jos ? Se vor dezvolta haotic sau ar incerca sa se ramifice in toate directiile, oriendandu-se totodata in acelasi sens si crescand paralele ?

Ma gandesc ca in cazul unui grow organic, intr-un ghiveci asa de inalt, s-ar putea doza tipurile de sol imbogatite cu nutrienti organici astfel incat planta sa le descopere pe masura ce evolueaza.

:joint: :tiphat:
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Va multumesc pt aprobare! :tiphat:
Persoana care mi-a imprumutat ap foto mi-l cere inapoi pt cateva zile, o sa fac acum update-ul saptamanal, ca nu stiu daca mai apuc sapt asta. Doar e luni, 04 feb 2013, nu?
Update-ul consta in 2 poze cu galeata incarcata pana la 2 cm sub margine, conform intelegerii cu stimatii mei concurenti:

Galetusa are diametrul de 21cm sus si 19 cm la baza, ceea ce rezulta o medie de 20cm diametru per total. La o inaltime de 17,5cm si cu un diametru (media) de 20cm, pi raza la patrat ori inaltimea, imi da un total de 5,5 L din care scadem vol altui cilindru si anume airdome-ul, care are 600ml, deci am cam 4,9 L de mediu in galeata.
Am bagat deja in pamant samanta - Sensi Star, nu de alta dar a fost aleasa de VanVulpen din cele trei expuse de mine si am convingerea ca vulpoiul imi poarta noroc. :respect:

@hemp: sta pe fundul ghiveciului, fara gauri suplimentare si nu face mucegai decat poate benefic, l-am folosit deja la alte grow-uri si plantele au raspuns bine. Adica din acelasi strain (rr2), cele cu airdome au produs invariabil mai mult si au fost mai viguroase.
 

mataka

New member
Buna growerilor sunt nou aici si as vrea sa incep si eu un proiect dar nu stiu de unde sa iau cateva seminte? caut un distribuitor serios care mar putea ajuta :D
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Mai toate au scos capsorul din pamant, mai putin cele doua Skunk#1 (dar sa mai avem rabdare, semintele sunt vechi) si unda din cele trei I(indica predominant).

De astazi vor sta sub becuri 4 CFL-uri Phillips de 18W , alb rece, dar trebuie sa schimb ventilatoarele growbox-ului pentru ca sunt prea zgomotoase.

Sper sa imi ajunga driverul pentru LEDuri cat mai repede, ca sa scap de CFL-uri.

 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ala este Mayler..?,daca da nu ziceai tu ca albul este mai bun?

Good point ! N-am apucat sa refac invelisul growbox-ului (nu l-am mai folosit de ani buni) pentru ca nu stiam ca il voi folosi asa de curand. Dar zilele urmatoare sper sa-mi fac timp sa pun panda film pe pereti, dar mai intai sa rezolv cu problema ventilatiei.

Ala de fapt nu e mylar, ci folie reflectorizanta pentru invelit flori, cumparata de la florarie (cred ca tot mylar, dar mult mai ieftin).
 

coolbud

puffin' the herb
Salutare dragi colegi , mi-a venit si aparatul (Nikon CoolPix L110) si am traso-n poze pe miss Vertigo (sa va fac in ciuda nu de alta muahahaha)

Are 11 zile de cand a iesit din carapace si arata cam asa :

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php


Este mega sanatoasa si verdeeeee.
Multa bafta celorlalti concurenti (you know i won hahahaha)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
si acum cer si eu aprobare sa bag in competitie 1 singura clona, ca de mai multe nu mai e loc. problema este ca pe cand s-a inceput competitia, era deja de 2 zile in pamant. acum are cam 1 saptamana jumatate de vegetatie, cum ar veni.
se accepta sa o bag cu intarziere de 1 luna, adica direct in flower din aceasta seara? va multumesc.



* mentionez ca azi am tranplantat-o in ghiveciul de 1.4 L si asa va ramane pana la final.
 
Top