What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

w00w

Member
Azi am facut o mica parte din panou...panou care o sa fie de 160w maximu care pot sa pun pe el are 45x35cm

http://img28.imageshack.us/img28/3073/img0107wk.jpg
http://img5.imageshack.us/img5/9475/img0109f.jpg
http://img191.imageshack.us/img191/2338/img0111wc.jpg
http://img651.imageshack.us/img651/4795/img0117pz.jpg
http://img707.imageshack.us/img707/7902/img0115xl.jpg

aripioarele pe spate nu le-am montat..nu stiu daca acuma sau dupa ce prind ledurile... in+au vopsea alba pe ele unde face contact cu placa de aluminiu,sa curata vopseaua? sau sa o las asa ca nu are nimica..sa pun si pe ele pasta termoconductoare?(parca asa se numeste)

Striatiile care sunt pe placa o sa le polizez doar in locul unde vin ledurile asa cum a spus hempfield.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cureti, slefuiesti, pui pasta termo si le prinzi f bine. eu as face asta inainte, ca dupa e mai greu.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
cureti, slefuiesti, pui pasta termo si le prinzi f bine. eu as face asta inainte, ca dupa e mai greu.

Subscriu la ceea ce a spus explo: iti doresti sa ai un transfer cat mai eficient de caldura dinspre placa catre aripioare, iar vopseaua aia actioneaza ca un radiator. Curat-o cu smirgel si asigura-te ca ai un contact cat mai bun intre aripioare si placa de aluminiu, iar inainte de a le monta acopera-le cu un strat generos de pasta termoconductoare. Cand vei strange pop-niturile surplusul va iesi si il poti recupera pentru utilizare ulterioara.

Ledurile de 10W, dupa cum ti-am spus, au 20x20mm si sunt patrate (sunt si unele , tip Y, cu baza ovala, dar au cam aceeasi dimensiune).

Pentru inceput imparte (virtual) panoul in 4 zone distincte (care ar constitui unitatea de baza, ca sa zicem asa) iar in fiecare zona te gandesti cum sa amplasezi ledurile.

Ca un mic pont, gandeste-te ca in perioada de vegetatie planta ocupa o suprafata mica, asa ca in functie de cate plante vrei sa cresti acolo (cu siguranta nu mai mult de doua) te poti gandi cum amplasezi ledurile albastre si albe, incat lumina lor sa cada direct pe plantuta.

Ledurile rosii poti fi amplasate un pic mai spre exterior, pentru ca oricum planta va umple tot spatiul si va beneficia de lumina lor.

Capacul panoului il poti face din orice (eu am folosit sticlotextolit de 1.5mm grosime) pentru ca nu are decat rol de suport pentru ventilatoare, intrerupatoare.

Avand in vedere ca panoul este destinat unui spatiu mic, recomandarea mea ar fi ca driverele sa fie montate , pe cat se poate, in afara grow-box-ului (pentru ca si ele mai produc caldura si ocupa si spatiu).

Daca mergi pe drivere individuale, o sa fie mai greu sa le montezi afara (ar insemna sa tragi un manunchi de 32 de fire - ceea ce complica treaba).

Daca mergi pe drivere care suporta mai multe leduri de 10W in serie , treaba se simplifica.

Spor la treaba in continuare.
 

devilro

New member
Din lipsa de staff si prea mult timp liber doresc sa experimentez un indoor. De cateva zile citesc pe forum dar mi se pare prea complicat un grow box asa ca voi merge pe un grow room daca se poate. Beneficez de o camera libera in care as dori sa cresc 8 plantute big devil puse sub 2 becuri hps de 250w. Ce ar trebui sa iau in considerare daca nu le tin in box ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
bine ai venit. daca e vorba de o camera, e mai simplu si mai eficient sa mergi pe un 600w, decat 2 de 250w. cu 250w nu ai suficienta penetrare pentru inaltimi mai mari de 1 m..
sau daca nu esti sigur ca asta vrei, incepi cu un 250w intr-un spatiu mai micut (dulap/debara), si vezi cum merge.

a, si "staff" cred ca trebuia sa fie "stuff". asta daca nu cumva esti in lipsa de angajati si te-ai gandit sa cresti iarba. :muahaha:
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Bine-ai venit drace! :D
Cred c-ar mai trebui sa iei in considerare urmatoarele:
Lumina - sa izolezi corespunzator ferestrele, ca daca bate in ele un hps, fie el si de 250, te da in primire mai ceva decat un prieten cu gura mare. De-asta folosesc oamenii mai mult un box decat un room ca e mai usor de obtinut o zona tampon pt revarsarile de lumina, miros si alte lichide..
Mirosul - chiar daca folosesti filtru, cateodata se mai revarsa un damf instant de cativa metri cubi, un miros atat de patrunzator si de specific... De aceea e recomandabil sa folosesti o clapeta antiretur la evacuarea aerului, mai ales iarna cand sunt mai dese rafalele bruste de vant.
Apa - pt ca vei folosi mai mult de o cana/sticla cu apa intr-o camera care nu-i baia, ar trebui sa ai in vedere hidroizolatia, altfel ti-ar fi cam greu sa explici vecinilor de jos de ce se prelinge apa (varsata accidental, shit happends) pe tavan/pereti, acolo unde nu-i picior de instalatie sanitara.
Zgomote/vibratii - toate acele dracovenii folosite in procesul de grow, chiar daca-s silentioase, produc zgomote si vibratii iar unele din acestea pot fi mai patrunzatoare si se pot propaga prin structura deasemenea dand in primire activitati "suspecte". Nu precupeti nici un efort in izolarea corespunzatoare a surselor de zgomot si vibratii, daca tu nu-l auzi din camera alaturata, nu inseamna ca nu-l aude vecinul de jos, sau de langa..
Un bun exemplu este ballast-ul digital, care poate goni cainele vecinului din locul sau preferat. La un moment dat, vecinul se intreaba de ce cainele fuge de locul in care zacea tolanit de 5-10 ani si incepe sa indrepte asupra ta atentie nedorita. ballast-ul digital produce sunete pe care cainii le pot auzi si mai si interfereaza/blocheaza (cu)anumite echipamente de comunicatii (antene/receivere tv, wi/fi, etc).
Si lista poate continua la nesfarsit.
Cel mai important este sa te reintorci la citit, sa-ti insusesti bine "materia" ca sa stii pe ce anume te axezi ca tehnica de grow si echipamente, si sa te autoscolesti intr-ale electricii. Daca n-ai invatat inca, acum e momentul sa te apuci!
 

w00w

Member
Salutare..
La panoul de ieri cu tabla de aluminiu striata am renuntat...pentru ca am gasit aleceva mai bun (zic eu) si mai usor de facut.
grosimea la actuala tabla de aluminiu este de 1,2mm(masurat cu sublerul)..dar este perforata cea ce cred eu ca e mai bine..gaurile sunt de 5mm si cu distanta intre ele de 20x20mm
Asta a iesit:
http://img171.imageshack.us/img171/8416/img0124ge.jpg
http://img208.imageshack.us/img208/526/img0125by.jpg
http://img688.imageshack.us/img688/9586/img0126xo.jpg
http://img534.imageshack.us/img534/1004/img0127nj.jpg
http://img854.imageshack.us/img854/2120/img0128rs.jpg

Pe partea cu ledurile e vopsita alb..o sa curati doar unde vine ledu..

Aripioarele o sa le fac tot din astfel de tabla in forma de U,dar mai intai trebuie sa vad cum si unde pozitionez ledurile,
Am facut niste desene cum cred eu ca ar fi bine:

http://img846.imageshack.us/img846/4136/81862303.png
http://img72.imageshack.us/img72/2019/63810101.png
http://img69.imageshack.us/img69/4237/94769872.png
http://img17.imageshack.us/img17/8182/22007192.png
http://img145.imageshack.us/img145/6547/62402594.png



Daca nu e bine puneti niste desene cum ar fi cel mai bine..
Si inca ceva printre ledurile de 10w as mai pune si niste leduri de 1w,credeti ca ar afecta,(adica ar radia si alea destula caldura si nu s-ar raci cele de 10w?)



Inca ceva ce as vrea sa fac,sa pun o un fel de sonda de temperatura sa controleze rotatiile ventilatoarelor in cazul de se incinge sa mearga mai tare sau daca e mai rece sa mearga mai usor..(sistem cum e la procesorul de la pc),sau ma complic ?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cred ca cel mai bine sunt asezate in configuratia asta : http://img69.imageshack.us/img69/4237/94769872.png

Daca mergi pe leduri albe 2+2 (adica 2 reci si 2 calde), pe cele reci le plasezi in centru, iar cele calde spre margini. Daca mergi doar pe reci sau calde, nu mai conteaza.

Daca folosesti leduri rosii de 625 si 660, pui in fiecare grup de leduri cate unul din fiecare.


Intrebare: cu ce prelucrezi tabla ? Ai ghilotina sau acces la o presa hidraulica ? Sau esti asa de dibaci in manuirea flexului :biggrin: ? (intotdeauna asta a fost cel mai dificil pas pentru mine, intrucat nu am tot ce-mi trebuie)

In ceea ce priveste sonda de temperatura, poti controla si ventilatoarele, cat si alimentarea ledurilor (spre exemplu, daca trece temperatura de o anumita valoare poti opri jumatate din ele).
 

w00w

Member
Tabla o tai cu flexu,de fpt o crestez putin si pe urma o indoi cu mana cate putin pana ajunge la 90grade..

K o sa merg pe configuratia aia.

Sti ceva de o sonda dinaceea si electronica pentu ia?
app daca bag si leduri de 1w crezi ca ar genera caldura sa le incurce pe cele de 10w...ma gandeam sa pun cate 10 pe rand
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
woow, vezi ca prelucrarea metalelor neferoase, e recomandabil sa se faca la cald, adica iti iei toate sculele, trasezi locul indoiturii, incalzesti placa de Al pe aragaz (cam 60-80gr C) si abia apoi executi indoitura, cu ciocan sau fara. Si foloseste manusi.
Altfel incerci s-o-ndoi si p-orma zici: "woow, sa-mi bag pula, am rupt-o!" :D
Si n-o cresta, mai ales pe exteriorul indoiturii, ca acolo e pc maxim de stres!
 

w00w

Member
Eu exact pe eteriorul taieturi am indoito(adica invers unde am facut taietura)..si chiar in frig..deci sa ma bucur ca nu am rupto:woohoo:

Tabla e din aluminiu moale nu dur probabil din cauza asta..si daca se rupea nu era problema faceam cum am facut cu latura de jos din a 2 poza

O sa tin minte cand fac aripioarele si o sa indoi in interiorul taieturi..
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Da, dural-ul e mult mai expus la rupere, dar bine ca ti-a iesit. :good:
Daca ai reusit sa indoi placa fara s-o rupi, cred ca-ti iese bine si la aripioare.
Bafta-n continuare!
 

Drackon

Active member
aveti idee de ceva retete pentru brownies? cu hash/unt sau chiar bud, explo stiu ca tu parca faceai un cocktail mai "special" ne dai si noua reteta?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
aveti idee de ceva retete pentru brownies? cu hash/unt sau chiar bud, explo stiu ca tu parca faceai un cocktail mai "special" ne dai si noua reteta?

Orice prajitura care contine unt , fie el si chec :biggrin:

Daca esti total afon in ceea ce priveste bucataria (ma rog, gatitul), te duci la orice supermarket si iei o cutie de ingrediente pentru brownies Dr. Oetker (nu-i reclama, dar alea sunt cele mai gustoase) , vreo 2-3 oua si untul tau. In cutia aia ai ingrediente pentru 12 briose, cu tot cu forme din hartie cerata. Doar amesteci ingredientele, cannabutterul si pui la cuptor pentru 20 de minute la 160 de grade Celsius iar pe urma sa te ti.

Dar sa tineti cont intotdeauna ca efectele psihotrope ale aceluiasi strain sunt total diferite in cazul administrarii prin produse ingerabile iar supradozarea este foarte des intalnita. Daca nu ai o reteta pe care o folosesti in mod frecvent si nu stii ce concentratie are cannabutterul, mai bine incepi prin a manca un sfert de prajitura, astepti o ora si daca e totul ok eventual poti sa mai bagi.

Eu am trecut printr-o experienta in care niste nemancati au dat iama in prajiturile mele, argumentand ca sunt delicioase. Ia ghiciti cine dormea pe urma pe unde apuca, inclusiv pe scari sau ghemuit pe vasul de la WC ? :biggrin: :moon:
 

Drackon

Active member
Deci alt ceva mai rau decat un somn bun nu are ce sa se intample sa supradozaj, nu? In loc de cannabutter pot sa pun direct budul macinat?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Depinde de la persoana la persoana. Daca cei care vor consuma prajiturile sunt consumatori ocazionali e posibil sa aiba parte de ceva tripuri nasoale si de obicei atunci apar problemele, ca se trezesc sunand la salvare sau mai stiu eu pe unde, plangandu-se ca mor (dar evident e doar o alterare a perceptiei, totul petrecandu-se in mintea lor).

Mai exista si cazuri de greata, vertij si chiar voma - tot la persoanele care consuma ocazional. Un cunoscator, chiar si in cazul unui trip nasol, isi va vedea de treaba lui, se va intinde undeva si va astepta sa adoarma si sa treaca varful (care poate dura in cazul prajiturilor chiar si 24 de ore - nu glumesc, depinde insa de cantitatea ingerata).

Da, poti pune si bud-ul, e chiar mai bine, pentru ca in felul asta stii exact cat iarba ai pus ( 1g de bud pe o briosa e OK), insa trebuie sa-l toci cat mai fin.
 

devilro

New member
Ms de raspunsuri , stau la casa si nu am vecini la 15 20m si cred ca nu ar simti mirosul. Hps de 600w nu am si nici nu imi permit unul acum . Voi merge cu cele 2 de 250 w pentru ca le am cu tot cu reflectoare si numai necesita investitie . Big devil din cate am citit pe icmag nu creste mai mare de 1m indoor si poate o fi bune. Vreau sa pun 4 plante sub un bec .
In afara de nutritienti , seminte , ventilator , timer care deja le am mai am nevoie de ceva ? Ghivece de 25l sunt suficente ?
Ca tot veni vorba, outdoor pentru un autoflower e recomandat sa fie in ghiveci sau direct in pamant ? Cum se dezvolta mai bine ?
 

Drackon

Active member
Multam de ajutor, stiam ca mereu ma pot baza pe voi, asta in cazul in care unul dintre noi nu e cu "garda" :laughing: da hai sa nu o dam in paranoia asa de dimineata.
 

Latest posts

Latest posts

Top