What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

PROBLEME CU PLANTUTA?

pagabboy

Active member
Am nevoie de putin ajutor am invazie de spidermites, daca stie careva un tratament rapid care sa se gaseasca pe la noi as fi foarte recunoscator . . Multumesc!
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ulei de Neem (gasesti produse pe baza de ulei de neem sau iti poti prepara tu propriul insecticid cu ulei de neem si putin sapun lichid ! Dar daca e invazie puternica va trebui sa faci si o defoliere (numai daca planta este in stare sa se regenereze - daca e in flower e mai greu).
 

pagabboy

Active member
ms hemp !! nu aveam net decat pe mobil asa ca pana am cautat eu :D . Am citit ca se pot face si dusuri reci la planta ca sa mai stopez invazia . Deocamdata nu am bai sa ma duc sa iau sapun organic si ulei de neem(e saptamana in care muncesc pe bani :D ) o sa bag ceva defoliere ca mi-a atacat doar partile de jos ale plantelor, desi zice ca daca dai foliar zilnic si apa reduci riscul aparitiei dar cum au fost caldurile astea si pamantul la plante dimineata il ud si seara il gasesc uscat nu ma mira. In flower room nu au ajuns dar ca precautie am sa le dau si pe ele si le fac si ceva spalari cu stropinelul sa se duca ce am administrat foliar dupa vreo saptamana.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
De sapun lichid nu ai devoie decat in cantitati infime - 2-3 picaturi la o sarja de 'insecticid' si poti folosi orice sapun lichid 'moale'. Rolul lui este de agent tensioactiv, adica impiedica lichidul aplicat foliar sa se adune in broboane, permitand astfel acoperirea integrala a frunzelor.

Nu uita ca e foarte important sa stropesti frunzele pe ambele parti, pentru ca lighioanele alea se ascund peste tot.

Cum ti-ai dat seama ca sunt spider mites ? Astia de obicei se cocoata peste tot si incep sa intinda panze. Sigur sunt spider mites si nu alte insecte asemanatoare ?
 

pagabboy

Active member
imi pare rau ca nu am ceva lentila puternica sa le fac poze dar se vad la lupa . Mi-au mancat frunzele de la baza plantei mama din care luam clone , ea este cea mai afectata dintre toate au murit majoritatea dupa ce am dat cu apa si sapun lichid. Am citit undeva pe un forum de horticultura ca daca folosesti sapunuri lichide care sunt pe baza de acizi grasi cum sunt dove si palmolive nu e nevoie sa pui si ulei de neem, dar dupa 20 de minute trebuie facut dus cu apa curata la planta pentru a nu afecta planta. Sau daca nu reusesc asa e bun si alcoolul medicinal in procent de 1:3-1:1 amestec cu apa omoara la contact direct acarienii arzandui.]
 
parerea mea prea multa bataie de cap , fa frate un efort si ia solutie de la Bac e 90 de lei parca si iti ajunge o viata , si eu am avut problema asta cu spidermites si cea cu bani , dar am facut pe dracu in patru si am luat solutia , in 3-4 zile am scapat definitiv am pulverizat si pe sus si pe jos si pe pamant si in colturile boxului , nenorocitele intrase cu o clona proaspata care statuse la geam , norocul meu ca le studiez zilnic atent si le am vazut imediat
bafta si fumuri groase
 

gigi becali

Member
need help...
 

Attachments

  • IMG-20130421-00988.jpg
    IMG-20130421-00988.jpg
    79.1 KB · Views: 13
  • smallclone
    smallclone
    125 KB · Views: 29
  • IMG-20130421-00991.jpg
    IMG-20130421-00991.jpg
    71.4 KB · Views: 12
  • IMG-20130421-00992.jpg
    IMG-20130421-00992.jpg
    76.7 KB · Views: 12
  • IMG-20130421-00993.jpg
    IMG-20130421-00993.jpg
    76.4 KB · Views: 16

barcode

Active member
deficienta de fosfor. ori ti-a scazut/urcat pH-ul si planta nu mai absoarbe nutrienti, ori ai facut overfert si s-au creat saruri ori ai prea putin fert. ce fel de pamant folosesti? fertilizat/nefertilizat?
 

gigi becali

Member
light mix ... fert iguana grow ... pana acum .. light ... si ph 6.5 .... la apa ... umidiitate intre 65 si 80 ... si .... plm ... tepm gen 20 si 27 grade.
mie frica sa nu fie mucegai ... sau cv de genu ...
 
salutare am si eu o mica problema

mediu DWC
PH 5.8
nutrienti lucas formula GHE micro 8 ml/4L si bloom 16 ml/4L

in veg

becul este nou philips 400 w

varsta 6 sapt

nu imi dau seama daca este magneziu sau P doar frunzele care sunt mai la lumina

hemp ? a little help?

merci si fumuri groase , scuze de scris putin sunt de pe tel prin benzinarie
 
Last edited:

barcode

Active member
mai degraba arata a deficienta de potasiu

later edit: eu acum am vazut....cum sa dai in veg mai mult fert de flower? si te miri de ce s-a facut asa....
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Eu am vazut ca Lucas formula in DWC nu e tocmai ce isi doresc plantele. Problema apare doar la frunzele vechi ? E posibil ca azotul din Micro sa nu fie eficient (din cauza asta am si ajuns la concluzia ca raportul 3:2:1 in primele 2 saptamani de flower urmat apoi de 1:2:3 - Grow:Micro:Bloom - tine plantele mult mai verzi si fara deficiente).

Cum stai cu parametrii solutuei ? Adica pH, EC, tempm oxigen ? Radacinile cum arata ? In ce faza e planta acum ?
 
problema sunt la cateva frunze vechi din partea de jos , in rest e tun , are aproape 7 sapt in veg , EC e aproape 1.9 Ph 5.6 5.8 , temperatura apei undeva la 25 grade radacinile sunt super mega sanatoase, scuze am uitat ca pun si rhizotonic 2 ml pe litru , iar cantitatea de apa folosita pe recipient este de 4 litri , ce am observat si ce nu intelegeam la tine @hemp este ca tu nu schimbai solutia , dar de la rhizotonic nu e nevoie , doar adaugi solutie proaspata

@barcode daca ai sti cum functioneaza lucas formula nu cred ca te ai mira

lucas formula am folosit-o cu succes si la DWC -ul trecut si la Hempybucket

iar cronicul in afara de problema asta arata tun , si bea cam 1 litru de apa pe zi
 
Top