What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

PROBLEME CU PLANTUTA?

MJgrow

Active member
am inteles...

Deci am sa fac o apa cu valoarea aproximativa de 5.8 apoi am sa masor ce se scurge in tava.

In functie de ce se scurge in tava ar trebui sa ajustez Ph ca sa am in pamant o valoare de ~5.8.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Conteaza mult cum uzi: daca torni multa apa o data, va curge repede fara sa apuce sa se amestece cu ce e in sol. Daca uzi incet, raspandind cate putina apa peste toata suprafata pamantului se va omogeniza si pH-ul solului.

Teoretic ajustarea asta in sol trebuie facuta o singura data sau dupa un flush puternic atunci cand este cazul. Daca verifici pH-ul apei de fiecare data cand prepari amestecul de nutrienti si este sub 6, nu ar exista motive sa creasca din nou decat daca in sol exista mult dolomit sau alte saruri naturale de calciu (carbonat de calciu - adica varm sau in traducere directa - lime).

E posibil sa trebuiasca sa folosesti mult pH down daca zici ca e organic. Sfatul meu e sa faci trecerea lent, pe durata a doua trei zile, ca sa nu sochezi planta.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu zic sa scazi treptat daca o faci sub forma de flush, intai uzi cu 6.5, apoi cu 6 la o distanta de cateva zile, nu de alta dar tu poate ai acum peste 7 in sol, si trecerea sub 6 dintr-o data e destul de brusca..

cel mai bine ar fi fost sa uzi normal cu apa cu ph-ul la care vrei sa ajungi, si sa lasi sa se intample trecerea treptat, dar fiind in flower deja, ar dura prea mult.

iar ph down-ul acela cu extract de scoarta, scade foarte repede ph-ul, cativa ml la un butoi de apa scade ph-ul cu 1 punct, adica de 10 ori. numai ca peste noapte, mai creste la loc. de aia e bine sa masori doar dupa ce se stabilizeaza.

mai trebuie sa iti zic si despre testul cu reactivi, care daca il folosesti dupa ce ai adaugat nutrientii e posibil sa fie total pe langa, din cauza agentilor de chelatare si fosfatilor continuti de acestia. cred ca scrie si pe instructiunile de folosire ca se foloseste doar pentru apa curata. iti trebuie hartie turnesol, care se poate folosi in mai multe domenii, de aceea ar trebui sa gasesti si la farmaciile mai bine dotate. iar incepand cu acum 2 ani, a inceput sa apara si la magazinele de bricolaj, in zona pentru piscine. ;)
 

MJgrow

Active member
Am sa mai intreb si pe la service auto de hartie de turnesol, stiu ca pe vremuri se foloseau pentru antigel daca nu ma insel...

Am sa mai caut. pe la farmacii se uita alea ca proastele la pula cand le zic de turnesol.

de curiozitate am pus limba pe Ph down ala si e mai degraba sare de lamaie. Poate o mai avand si alte cacaturi prin el... asta nu mai stiu.


Orcum Ph l-am scazut acum cateva zile mai fortat cand am facut un flush cu 3ml de otet la 1.5 L de apa. Nu mai stiu ce PH am avut atunci... cred ca 6.

Foiala asta cu flushurile spala solul + nu prea am lasat sa se usuce macar putin pamantul, care defapt s-ar putea sa fie problema principala in cazul meu daca analizez putin. Mai tot timpul a fost umed. Radacinile sunt albe si sanatoase ca pot vedea prin vas. Logic dupa ce am rupt o bucata de ziar de pe o margine.


Deacuma mergem inainte, am sa ud cu solutie de nutrienti la un ph cuprins intre 5.5 si 6. Cat pot eu de bine spre 5.8

As mai avea inca vreo 3 saptamani, deci nu cred ca o sa moara deodata si subit. In timpul asta scurt nu prea mai am ce remedia incat sa indrept lucrurile cum au fost la inceput.

Data viitoare am sa pornesc cu un Ph cat mai ajustat de 5.8 si cat mai putine flushuri. Probabil ca am sa folosesc si pamant mai de calitate decat mix personal.

Degeaba amestec turba cu perlit si cocopeat si nu mai stiu eu ce, daca nu contine prea multi nutrienti. Pe la magazine de bricolaj nu prea gasesti solutii de vormcastings sau alte minuni.

Mai mult ca sigur urmatorul grow am sa merg exclusiv doar pe nutrienti organici.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca dai nutrienti, ai tot interesul ca mixul de pamant sa nu contina prea mult sau deloc nutrienti. pentru ca sa ii dai exact in ce raport vrei tu. iar turba, are sigur nutrienti, daca nu vrei nutrienti iti trebuie soiless mix, sau turba din moss.
 

chaosred

Member
[/ATTACH][/ATTACH]
s-o cam uscat marie... are acelasi conditii ca surioara'sa care se descurca ok zic io. cauze ceva? are o luna si vreo 2 saptamani sau 3. nu ma intrebati de ph-uri si alte chestii ca nu am aparatura speciala pt ele. e un budget grow
ps. auto's, budha assorted mix... deci nu stiu care-i care si ce ii ce ca-s toate la gramada... perioada de la seed la harvest variaza si habar n-am cum sa hotarasc cand cum unde si ce... pe seminte scrie ca de la 50-55 pana la 80-85 de zile :-?
 

Attachments

  • Fotografie0201.jpg
    Fotografie0201.jpg
    54.9 KB · Views: 13
  • Fotografie0203.jpg
    Fotografie0203.jpg
    96.2 KB · Views: 12

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nutrienti dai? daca da, ce si cat?


si ce temp e acolo cu chestiile alea pe pereti?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pare sa aiba ceva arsuri dupa cum se prezinta frunzele. Dar la cum arata a doua poza e posibil sa fie una din cele care termina in 50-55 de zile. Pozele subt insa prea neclare si ne-ai dat prea putine detalii. Ia si tu o lupa si uita-te la tricomi: daca sunt toti laptosi la cutit cu ea.

Din a treia poza as zice ca le ti sub un CFL, dar ma mira faptul ca ai un spectru galben/rosu asa de puternic. Dupa frunzele celei din a treia poza as zice ca ea e cea care termina in 80 de zile, avand un aspect de sativa (cu toate ca petiolurile sunt relativ scurte si internodurile sunt apropiate - cel putin asa pare de sus).

Cata lumina le dai (in wati) ?
 

chaosred

Member
tin sub 70w hps si 65w cfl la 6500, nu se vad bine tricomii cu lupa.. ma tot chiorasc da nu vad plm :)) imi vine luni un microscop 40x de pe growin. poate-mi dau seama atunci ce si cum. nutrienti le-am dat granule pt tomate acuma cateva saptamani... is 20-20-20. si florasol, juma de capacel sau mai bine la litru
 

MJgrow

Active member
sa nu mai dai in viata ta granule la nici un fel de floare care o cresti in ghiveci.

granulele sunt pentru tot ce creste afara.

Mai arunca si tu cate un ochi pe ici pe colo si o sa iti mai dai seama de una alta(nutrienti,etc) eventual noteaza-ti pe un carnetel, sa stii cand ai nevoie. Ma refer la forum.

Nici pamantul nu arata prea grozav.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca plantele erau sanatoase puteai sa iti dai seama cat de cat dupa evolutia pistililor, dar in stadiul in care le-ai adus, nu mai poti face treaba asta.

cel mai probabil ai pus multe granule, si impreuna cu ce ai mai adaugat dupa a rezultat un overfert. in mod normal s-ar putea rezolva cu un flush, dar fiind atat de avansate arsurile si avand in pamant granulele, nu ajuta cu nimic, ba chiar s-ar putea sa dauneze, dizolvand si mai mult din granule.

citeste, citeste mult, si data viitoare fii mai atent cu ele. alt sfat nu cred ca ajuta.
 

chaosred

Member
am pus foarte putine granule.. io cred ca asta arsa rau de tot duce lipsa de ceva si soiul nu e prea obisnuit cu lipsa aia. amandoua au acelasi tratament si ai vazut cealalta ce bine o duce :-?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cat de repede a ajuns de la stadiul de planta sanatoasa in acest stadiu? ai facut ceva inainte de a se intampla asta?
 

chaosred

Member
nope, s-o degradat treptat. o crescut pana in stadiu actual si cand o inceput sa infloare calumea... sa se umfle buzii si sa faca tricomi o inceput sa se uste frunzele pe margini si dupaia pe interior... or trecut de la verde deschis pe margini la maro si s-or uscat... acuma cred ca s-o supraincalzit acuma vreo 3 seri c-o fost mai cald afara si o crescut un pic peste noapte temperatura in growbox si de-aia s-o fi uscat mai tare :-?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ok. pune o poza clara cu eticheta acelui nutrient, sau daca nu scrie ce contine si cat din fiecare, si instructiunile de folosire (dozajul).

posibil sa fie deficiente, dar par a fi prea multe si prea severe. iar daca sunt deficiente, cealalta arata doar o mica deficienta de Mg.

problema e ca lipseste informatia esentiala, si anume ph-ul apei cu care uzi. s-ar putea ca nutrientii sa fie suficienti, dar sa nu aiba acces planta la ei din cauza ph-ului.

si apoi, de ce ai lasat-o sa ajunga asa rau? primele semne care au aparut semanau ceva cu cele pe care le afiseaza planta cealalta, sau s-au uscat direct varfurile si marginile?

fa-le un flush, adica torni apa prin ele de 2-3 ori cat tine ghiveciul, pana se scurge tot surplusul. apa sa fie de la robinet, le temperatura camerei, si lasata fara dop/capac 12 ore pentu a iesi clorul. apoi, in functie de ce scrie pe nutrientul ala, vedem maine ce poti face, asa, babeste..
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Mai poti incerca si flush in galeata sau lighean, adica iei o geata mare sau un lighean umplut cu apa (mai putin volumul ghiveciului) lasata la declorinat si bagi ghiveciul cu totul in apa . I'll lasi acolo 5-10 minute miscandu-l din cand in cand si ridicandu-l pentru a permite apei sa circule prin pamant si sa dizolve sarurile adunate in el. Dupa operatiunea asta nu mai uzi timp de o saptamana sau pana simti ca ghiveciul e foarte usor.

Nu am apucat sa intreb mai devreme: sunt toate frunzele arse si uscate sau doar cele mari ? Cele din muguri s-au uscat si ele ? Tulpinile sunt inca rotunde sau dau semne de uscare si zbarcire ? In caz ca toate dau semne de uscare nu prea mai are rost sa te chinui cu ea prea mult ci fa-i un flush final si bag-o la cutit. O sa ai parte de un high mai vesel :)
 

MJgrow

Active member
Din cate am observat, la popcorn high'ul se manifesta mai cu lene asa. Adica e un buz care te invita sa stai intins pe o canapea sau un fotoliu comfortabil, eventual sa asculti o muzica mai chill, sa te uiti la tv la ceva care nu prae conteaza dar sa nu te deranjeze.... si mai ca iti curge din gura.

Ma refer la starea aia de lene in care totul este plictisitor si parca iti e lene sa stai si degeaba. Dar e o stare placuta cumva intr-o anumita latura.

Nu retin momentan... cate saptamani are de cand e in flower? sau zile
 
Top