What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

YAFGT : Yet another First Grow Topic

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cu ventilatoarele astea de baie e o adevarata loterie. Au fost voci pe aici care spuneau ca le-a mers o vesnicie, altii care spuneau ca le-a crapat dupa cateva ore.

Al meu a luat foc dupa vreo 3-4 zile. Asa ca pas la ventilatoarele ieftine, din plastic usor inflamabil.

Le prefer pe cele din ebonita sau plastic ignifugat, care desi mai scumpe, nu-ti dau foc la cosmelie.
 

pagabboy

Active member
Cu ventilatoarele astea de baie e o adevarata loterie. Au fost voci pe aici care spuneau ca le-a mers o vesnicie, altii care spuneau ca le-a crapat dupa cateva ore.

Al meu a luat foc dupa vreo 3-4 zile. Asa ca pas la ventilatoarele ieftine, din plastic usor inflamabil.

Le prefer pe cele din ebonita sau plastic ignifugat, care desi mai scumpe, nu-ti dau foc la cosmelie.

depinde ce cumperi ----toate vent de extractie baie ar trebui sa fie rezistent la umezeala plus ca unele au si un fel de inchidere in forma de rozeta fiind foarte bune ptr reglat debitul de aer absorbit sau s nu-ti lase lumina sa intre in caz de ai ciclu de 12/12
 

greenrookie

Member
Cu ventilatorul de baie mi-am luat-o si eu , a mers 7 ore (am scris si mai sus)
Am gasit asa ceva la 120 Ron si astept pana o pun de ceva bani in plus sa il iau pe asta. Trage 280 m3/h.
images



Inca o chestie , conform desenului asta , eu sunt cam pe la nr 6 - cum naiba ajunge in starea in care e la nr 8 in doar 2 saptamani ?
492562838-57386training16.jpg
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cresterea nu este liniara, o data ce a prins puteri si nutrientii sunt dozati pe masura planta va creste exponential (pentru ca o sa creasca fiecare ramura). Desenul este un pic exagerat, e doar ca sa iti faci o idee. Si eu m-am luat dupa el si dupa 4 saptamani de vegetatie tulpina avea la baza 2-3cm diametru si orice tentativa de training asupra primelor ramuri era un adevarat chin. Tot ce trebuie sa faci e sa distribui cat mai uniform ramurile pe suprafata ghiveciului, pentru ca in primele doua saptamani de flower din ele se vor ridica crengutele cu muguri.

Cresterea e influentata mult si de marimea ghiveciului si de cantitatea de apa pe care o au. Daca drenajul este bun si ghiveciul nu retine apa in exces o poti uda zi de zi (eu improvizasem un sistem automat care o uda la fiecare 8 ore cu cate 0.5L de apa).

Dupa jumatate de rotatie a trebuit sa fac o defoliere masiva si sa mai tai din crengute pentru ca era o aglomeratie de nedescris, chit ca planta nu avea mai mult de 10cm inaltime (insa desfasurat, pe orizontala, trecuse de 50cm ). S-a intamplat sa trebuiasca sa le fac training si de doua ori pe zi, pentru ca in 12 ore cresteau extrem de mult si le-am bagat la floare inainte de a face o rotatie completa. La o planta predominant indica am avut in jur de 40-45 de crengi verticale, iar la una predominant sativa in jur de 25-30.

Ca o regula nescrisa, cred ca cel mai eficient e sa ai un spatiu de 10-15cm intre fiecare ramura verticala, astfel incat efectul de umbrire sa fie cat mai mic, iar frunzele mari sa aiba loc sa se suprapuna.

Cu siguranta tehnica asta de LST nu e prea buna in cazul ghivecelor cu deschidere mica. Cu cat mai larg si mai jos ghiveciul , cu atat mai bine.
 

greenrookie

Member



Fiecare are cate 2-3 frunze asa , oare de la ce e? Ma gandesc ca nu primesc destula lumina ? O sa mai cercetez putin , insa de cand le-am inclinat asa parca nu mai sunt atat de sanatoase. Sau prima saptamana e perioada de acomodare?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cumva sunt si putin decolorate frunzele de jos? poti face o poza fara hps?


si nu ar fi o idee rea sa opresti hps-ul cand faci pozele pe viitor, sunt sigur ca ar arata mult mai bine, pe mine unul ma dor ochii cand ma uit la pozele astea.
 

greenrookie

Member
Am scos aparatul foto de la naftalina si le-am mai tras niste poze , faza e ca singura sursa de iluminat a spatiului respectiv e HPS-ul , cand nu e pornit e bezna si nu prea imi focalizeaza calumea. Am sa ma mai joc putin cu aparatul pana gasesc niste setari ca sa pot face niste poze cat de cat



Am observat ca treaba asta apare pe cele mai mari frunze. Am incercat sa le rup pe cele care erau aproape uscate de tot , si a inceput la urmatoarele care erau cele mai mari.
Frunzele de jos le-am avut ingalbenite , dar imediat dupa ce am inceput sa le dau BioGrow si-au revenit.Au mai ramas totusi cu o tenta galbuie.
Am frunzarit putin threadul asta https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=11688 si nu prea seamana cu nimic de acolo . O sa ma apuc sa il citesc totusi mai cu atentie , poate sare ceva.
 

MJgrow

Active member
focalizeaza cu o lanterna sau bricheta cu led. Pe intuneric aprinzi ala spre plante apoi dai pe aparat sa autofocalizeze. Cand e verde, apesi pe buton.

Totul e ok cand e verde :D
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sau mult mai simplu si sigur, un cfl de 10-20 w, pentru lucrul la plante.
hps-ul dauneaza ochilor, si probabil vei vedea asta mai tarziu pe pielea ta. si ochii tai..
 

greenrookie

Member
S-ar putea sa ai dreptate cu deficienta de Ca , pentru ca pe langa faptul ca se fac frunzele asa , am observat si ca frunzele sunt mai slabite fata de cum erau inainte.
Acum cum o corectez ? Ma refer la o solutie romaneasca , ca de Dolomitic Limestone n-am auzit in viata mea , si nici google nu ma ajuta prea mult.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
se gasesc la orice fitofarmacie solutii foliare pe baza de Ca, sau NPK + micronutrienti.
asta e cea mai rapida cale de a le face sa isi revina.
e pacat ca nu le-ai verificat mai devreme, sunt sigur ca nu a aparut curand problema, daca a ajuns in stadiul asta.

iar daca ai dat nutrient de veg si s-a intamplat asta, schimba nutrientul.
 

greenrookie

Member
Problema a aparut de vreo cateva zile , nu prea mi-au dat semne ca nu le place ceva sau nu mi-am dat eu seama ptr ca am crezut ca e din cauza ca nu ajungea lumina la frunzele alea.

Inca o chestie , stateam si ma gandeam ca planta care la inceput era cea mai dezvoltata e cam mica fata de celelalte. Era cam tare radacina cand am inclinat-o , dar la momentul respectiv nu "pocnise" nimic. Acum am bagat mai bine de seama si am vazut asta.

Cam cum ma dezavantajeaza nodul ala ?

Si ca un quick fix pentru cand ajung sa iau ceva adevarat , nu merge 500Mg Ca alimentar / 1 litru de apa ? (cam atat am calculat ca trebuie , dozajul pentru solutia de CA 15% e 1-2 ml/l) I-am mai vazut pe unii ca foloseau calciul extras din coaja de oua so :))
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
in afara de faptul ca probabil de aia a ramas in urma (din cauza timpului luat de vindecare), acum, dupa, e chiar mai bine poate. transportul de seva e mai mare pe portiunea aia.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nodul ala nu te dezavantajeaza cu nimic, ba dimpotriva. In tehnica numita super cropping, unii crescatori fractureaza controlat ramurile pentru a forta planta sa repare tesutul respectiv si pentru a departa ramura de tulpina, fortand-o sa creasca orizontal sau chiar in jos. In urma fracturii insa, planta incepe sa vindece rana respectiva si in scurt timp acolo se construiesc mult mai multe tuburi capilare decat ar exista in mod normal in zona respectiva a ramurii, ceea ce duce la un aflux sporit de apa si nutrienti in ramura respectiva, iar asta se traduce in mai multe ramurele secundare crescute pe acea ramura, deci mai multe locuri pentru viitorii muguri.

Ce te dezavantajeaza pe tine insa sunt frunzulitele si micile ramurele care cresc aproape de pamant, la umbra. ELe nu au nici o sansa sa se dezvolte insa consuma foarte mult din resursele plantei, asa ca mai bine le elimini de pe acum.

In ceea ce priveste deficienta de Ca, daca pamantul este din comert , e destul de greu sa apara o astfel de deficienta. Mai des se intampla sa apara probleme cu Mg, sa nu e cazul acum. Faptul ca funzele sunt asa de arse mai poate fi un semn ca plantele primesc prea multa lumina (nu caldura) pentru cat de repede se pot ele dezvolta. Cum e cresterea ? Lenta ? Uniforma ? Exploziva ?

Stiu ca e mai greu de realizat, dar in masura in care ai acces la niste wormcastings (aka pamant de rame), fa un ceai gros din vreo 3-4 litri de apa filtrata si 1-2litri de wormcastings si uda cu el plantele. Aduce un aport brusc de azot (N) si de foarte multe alte minerale, FARA sa iti arda plantele, oricat de mult ai pune.

P.S. Ca sursa mai blanda de calciu poti folosi un pic de huma de zugravit dizolvata in apa. E mult mai putin activa decat varul stins.
 

MJgrow

Active member
Cred ca se poate folosi si praf de creta. Se gaseste de obicei pe la arte plastice si chestii de pictura.

Insa as recomanda un control al PH. Daca nu ai control asupra PH mai bine nu folosi... E posibil sa il dai peste cap.

Mai degraba as recomanda sfatul meu ca o idee. Nici eu nu sunt prea sigur cat e de eficient.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Din cate imi amintesc si pudra de talc are continut mare de Ca, si pe langa asta este adaugat si Mg si Zn.

Problema este ca pudra de talc nu e deloc solubila in apa, ceea ce face ca absorbtia ei sa fie minima cand e aplicata direct pe sol. Pana nu o inghite vreun microb din sol si o caca sub forma de alta sare de Ca, nu prea are efect.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
problema cu creta e ca nefiind facuta pentru consum uman, nu sunt obligati sa scrie pe ea daca e natura sau sintetica. si de ce ai folosi ceva ce nu e pentru plante sau om, cand cu 10 lei iei o solutie foliara ce te tine 3 ani (adica pana expira, ca ea ajunge pentru zeci, daca nu sute de litrii, mai mult decat suficient.)

eu zic ca e foarte bine sa nu bagam in plante nimic ce nu e facut pentru ele, sau nu este food/medical grade.
chiar si huma aia, nu stii prin ce instalatii a trecut cand a fost procesata/ambalata. daca vrei dolomit, cauta dolomit AGRICULTURAL. dar pana devine ala disponibil pentru planta, s-ar putea sa pierzi jumatate din foliaj.
foliar, elementele vor incepe sa fie disponibile plantei dupa maxim 2 zile, deci va da semne de revenire destul de repede dupa aplicare. de aceea recomand tuturor sa aiba, in forma pentru uz foliar, toate elementele necesare cresterii (separate sau impreuna) pentru urgente de genul asta. sau, cum spunea hempfield, worm shit, daca aveti compost bin sau o sursa de wormcastings pure.
 

greenrookie

Member
Pana maine cand ajung sa iau niste calciu , le-am dat niste calciu care il aveam prin casa si par sa o duca mai bine.
Au inceput sa creasca mai mari decat ghiveciul , cred ca ar trebui sa incep sa le fac loc mai mult.
 

Latest posts

Latest posts

Top