What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ai o multitudine de posibilitati din care poti alege. [...] Cu un pic de curaj iti poti cumpara un tricou sau un cd de la un magazin online de seminte (musai din europa ca altfel te-ai ars) si pe lista de cumparaturi mai adaugi si o samanta doua. Sunt greu de detectat in felul asta si poti avea probleme doar daca cineva 'te toarna'. Volumul de corespondenta catre si dinspre Europa este foarte mare si intrucat controalele vamale sunt minime nu sta nimeni sa-ti caute eventuale seminte prin pachete.

Si chiar daca ar fi descoperite, nu e nici o problema atata timp cat destinata pachetului nu coincide cu locatia grow-ului (pentru cele indoor). Inca mai putem detine seminte fara nici o problema atata timp cat le pastram in vitrina pe post de suvenir. Sub incidenta legii intri dupa ce ai aruncat samanta in pamant sau sub servetelul umed.

Sau mai poti ruga pe cineva care calatoreste in Amsterdam sa iti faca un comision, numai ca trebuie sa te documentezi bine inainte si sa-i dai informatii clare despre strainurile pe care le doresti.
 
Last edited by a moderator:

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
A crescut careva de pe aici WW ? Daca da, ati avut ceva probleme cu acest strain ? Si eventual, o data de harvest in caz ca era outdoor.
 

pagabboy

Active member
eu recomand din experienta personala sa comanzi din orice alta tara mai putin olanda, si numai din UE

Apropos de semnatura lui ganz exista unele modificari in ceea ce priveste posta..
1. daca comanzi ceva sa iei recomandat neaparat cu track and trace deoarece cel ce pune pachetul face declaratia la vama inclusiv valoarea coletului si in romania nu mai este deschis ptr ca se sigileaza si se pune un cod de bare pe acel colet
2 . este bine sa comanzi cu un suvenir neaparat tricou, portofel sau creioane colorate si dulciuri , nu sunt scumpe si le poti folosi :D
3 . la astfel de colete nu sunt trimise la oficiile postale speciale unde se face vamuire, ci le primesti direct la oficiul cel mai apropiat cu posta internationala , nu este nici un politai acolo nu scrie nici unde de la cine ai primit pachetul doar codul de expediere tara, numele si adresa pe care ai facut comanda ,poti chiar sati iei o cutie postala la oficiul acela nu-l controleaza nimeni ..

Toate lucrurile despre posta le stiu de la soacra-mea care lucreaza la un oficiu postal de sector ...(asta ptr sceptici)
Ahh uitam toata posta sau coletele fara recomandare se desfac ptr decalratia vamala , in afara de plicuri dar daca par suspecte si alea sunt desfacute
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Tin sa te contrazic un pic: de vreo 2-3 ani cumpar tot felul de chinezarii de pe Ebay si pana acum nici un colet nu a fost verificat. In schimb o cutie de vopsea din state mi-a facut ceva probleme si nu s-au lasat pana nu au deschis-o, insa spre bucuria mea s-au moscolit ca porcii ca era destul de subtire si metalizata pe deasupra.

O data am comandat niste magneti (care sunt interzisi de posta romana) si nu m-a intrebat nimeni ce e in pachet desi avea vreo 2kg si se lipea orice fier de el.
 

pagabboy

Active member
da hemp ai dreptate nu le desfac dar se intampla sa le mai desfaca pe cele fara declaratia vamala facuta sau pe cele care au o greutate mare..
:)) tare aia cu vopseaua :D faza e ca tot ce primesti din state se desface ptr vamuiala la TVA :D un prieten a comandat o piesa pentru pikcup(e dj) si a platit mai mult vama decat era piesa
ptr ca aia i-au evaluat-o la pretul care se gasea in magazin cand a aparut :D anyway have fun shoping
 

VanVulpen

Well-known member
Veteran
Secretara mea, aia de-mi colecteaza semintele de la posta a avut o problema destul de nasoala acu vreo cateva luni cand am primit un plic din state si aia de la vama l-au desfacut ca sa gaseasca inauntru un plic cu seminte de ardei... l-au desfacut si pe ala si au dat de seminte de cannabis... s-a intocmit proces verbal de retinere si semintele au fost trimise la expertizat... ma intreb cum se face expertiza asta? oare le germineaza sa vada ce si cum? whatever.... secretara a trebuit s-o concediez fireste ca nu ma mai puteam folosi de adresa ei dupa incidentul asta... asa ca, dupa cum s-a sugerat mai sus, comandati-va semintele din UE ca e mai sigur...
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Iti zic eu cum se face: se iau semintele, se pun la germinat, se aleg femelele, se cresc in conditii optime, se recolteaza apoi politistul completeaza un smoke report. Daca nu-i place, te-ai ars ! :joint:

Just kiddin' !

Dar de ce s-au luat de chestia cu semintele ? Ca doar detinerea de seminte de cannabis nu e ilegala. Mai rau era invers, daca detectau americanii urma de samanta in pachet, pentru ca la ei ai probleme si pentru seminte de rudy.
 

VanVulpen

Well-known member
Veteran
iti zic eu, finantezi terorismul international, prin drug lorzii care vand seminte. :D

Funny you say that.... nu intru in detalii dar tipul de le-o trimis era un arab stabilit in Texas si semintele nu erau de vanzare... cari vra sa zica intre teroristi hardcore ca noi nu ne mai finantam decat prin seminte ca sa aruncam in aer mentalitatea de turma.... :)

@hempfield: treaba cu expertiza e dupa parerea mea o cacealma... nu ai cum sa le verifici de's bune ori rele fara sa le germinezi ceea ce ar fi prea mare bataie de cap si ILEGAL!... unde mai pui ca era vorba de niste land race-uri din Africa Centrala, astea n-or sa infloreasca niciodata out la noi, au nevoie de cel putin 7-8 sap de 12/12 doar ca sa-si arate sexul.... as vrea sa-l cunosc si io pe gaborul ala de are rabdarea si tehnica sa le duca la bun sfarsit.... unuia ca asta m-as preda de bunavoie, hahaha..
:)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai din cate stiu eu expertii lor trebuie doar sa dovedeasca ca este vorba de cannabis sativa, nu si daca este pentru fibre, landrace, medicala sau cine stie ce alt strain potent.
ce-s curios eu e cati bani se pierd cu acele teste, inutile pana la urma. la fel ca tot razboiul asta inpotriva ierbii dracului. (n.r. evil weed)

:joint:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
A crescut careva de pe aici WW ? Daca da, ati avut ceva probleme cu acest strain ? Si eventual, o data de harvest in caz ca era outdoor.

Data de harvest nu e batuta in cui la nici un strain crescut outdoor pentru ca e influentata foarte mult de conditiile meteo. Daca breederul zice o anumita perioada e posibil sa fie cu o marja de 2-3 saptamani (de obicei dupa). Si cum ultimile doua saptamani sunt esentiale pentru cresterea cantitatii de THC e bine sa le inspectezi periodic vizual sau daca poti chiar sa le testezi prin prelevarea zilnica a cate unui muguras pe care sa-l fumezi doua -trei zile mai tarziu.

Perioada de harvest difera destul de mult si de fenotip. Daca e predominant indica va termina pe la jumatatea lui Septembrie, in schimb daca predomina genele de sativa, poti sa te duci cu ele si pana spre sfarsitul lui Octombrie (daca vremea ti-o permite).

Conteaza foarte mult si ce astepti de la planta respectiva, la efectul final. Din cauza ca multa lume se grabeste sa le recolteze timpuriu, efectul este de cele mai multe ori de high.
 

VanVulpen

Well-known member
Veteran
Regret ca va intrerup discutia, dar ar putea careva sa-mi raspunda la intrebarea de ieri...

Salut!

WW de la care breeder? o intrebare retorica bineinteles pentru ca nimeni de la noi nu pare sa creasca originalul - Mr.Nice ci doar a n'spea generatie de la Greenhouse... io am crescut WW indoor de la Nirvana, primul grow - ohh, memories, out as zice ca tre sa le feresti de mucegaiuri cum ca ar fi foarte susceptibil de asa ceva... as paria ca nu termina mai devreme de jumatea lui oct, but then again: prea multa lume vinde WW in absenta parintilor originali care's South Indian si Brazilian Sativa asa ca... greu de presupus! ab astept sa-ti raspunzi singur la intrebare si sa ne informezi si pe noi in threadul cu pricina....

@exploziv: cum adica cannabis sativa? adica indica nu e buna ori ce? io stiu una si buna: semintele nu sunt ilegale in Romania dar daca te-au prins cu ele ai cam belit pula...in sensu ca la noi nu prea conteaza ce zice legea ci cum ti-o aplica gaboru-asasinu de serviciu... am rasucit legea pe toate partile si intr-adevar semintele nu sunt droguri, pe de alta parte e o lege pe care n-o mai gasesc acuma ca sunt spart care zice ca nu poti detine sau vinde boabe fara sa fii distribuitor autorizat de Ministerul Agriculturii :thinking:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
se confunda des, specia sativa, cu subspecia, sativa/indica
avem:

Cannabis sativa subsp. sativa
Cannabis sativa subsp. indica

stiu ce spui, si stiu si de legea cu autorizatia de la ministerul agriculturii.
 
Last edited:

VanVulpen

Well-known member
Veteran
se confunda des, specia sativa, cu subspecia, sativa/indica
avem:

Cannabis sativa subsp. sativa
Cannabis sativa subsp. indica

stiu ce spui, si stiu si de legea cu autorizatia de la ministerul agriculturii.

stiu ca stii ca stiu ca stii ca stiu... deci exist! :)
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
@Z - avem un thread cu regulile forumului traduse ;)

cu totii incercam sa le respectam - e pt binele nostru si in plus daca tot au avut decenta sa ne dea propria noastra sectie... macar atat putem ;)

pt mai multe situri de seminte exista seedbankupdate. aproape toata lumea stie de el. iar seedboutique a primit o nota destul de buna
 
Top