What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
diluezi "peroxidul" cu 6 parti apa ca sa reduci reactiile ce se pot intampla la contactul cu nutrientii. daca ai pune peroxid concentrat ar trebui sa faci la fel sau sa pui cate putin.. e logic.
faci un caz prea mare pentru 12 ml de apa care trebuie adaugati la 2 ml de solutie de aia.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
De curiozitate, cat ai dat pe HyOx-ul ala ? Pentru cine nu stie, peroxidul de hidrogen se mai numeste si apa oxigenata si se gaseste la orice farmacie (in special cele cu laborator propriu), intr-o forma mult mai pura (a se citi curata - nu concentrata).

In cultura hidroponica se foloseste apa oxigenata cu o concentratie nu mai mare de 3% pentru ca asa cum ii spune si numele, este un oxidant si dezinfectant foarte puternic.

Daca il adaugi direct in rezervor (dupa ce au fost adaugati nutrientii), pe langa faptul ca poate neutraliza rapid unele saruri , iti poate arde radacinile (de fapt la cauterizeaza chimic prin oxidare) si nu ai rezolvat nimic.

Nu trebuie sa fi mai catolic decat papa. Daca ai pompa de aer e suficient, nu mai trebuie si apa oxigenata.

Este intradevar buna la curatirea rezervorului de crestere pentru ca omoara bacteriile. Insa atata timp cat planta e sanatoasa inseamna ca in rezervor s-a stabilit un micro-biosistem. Cand intervi cu apa oxigenata, echilibrul se strica si nu stii ce se va intampla dupa.

Ca sa faci o mica experienta, ia o picatura de HyOx si pune-o pe o frunza, sa vezi ce se intampla. :)
 

Splif

Member
55 lei am dat pe 1 litru de solutie.
Nu e foarte mult,si asa tot ce iau imi ajunge pentru 2-3 ani nu e chiar asa rau.
Imi place tare mult VHO,da vitalitate plantutei,ii da culoarea aia verzuie inchisa si face singura top-uri fara sa fie stresata,practic ies ramuri de peste tot intr-un ritm alert.
Nu vreau sa fac reclama dar mi s-a parut genial si merita.
Cred ca o sa dau putin revive sa isi revina ca are frunzele cam incretite (palide).
Posibil sa fi fost si de la lipsa de oxigenare ca pana acum o tineam doar pe dripere curgand apa de sus (mai sus de hydroton) curgea pe radacina .
 

NOVRAIN

New member
e ok?

e ok?

Am si eu o intrebare baieti daca se poate. Pentru 9 fetite (ww and kalash) este suficient un bec hps 250w philips 33000 lm? Ele au cam 6 zile ( ziua 4 am pus becul acesta). Ms
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pentru moment e ok, dar daca vrei sa le tii sub el pana la final va trebui sa muncesti ceva la training si sa le tii destul de mici.
 

NOVRAIN

New member
k

k

Mersi :tiphat: , pai atunci o sa mai pun saptamana viitoare un dual spectrum de 400 w;52000 lm si daca mai e nevoie mai pun inca unul.:plant grow:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu cred ca e graba, daca pui cu vreo saptamana (max 2) inainte de flower 1 bec de 400w ar trebui sa fie ok. acum depinde si de spatiu, daca ai loc, go with 2x400 si mai mult veg.
 

NOVRAIN

New member
Ms parinte , loc am ( o debara obisnuita latime 2m ; lungime 2m [ar fi loc?]) Cam cat ar da o ww sau o kalashnikova in conditiile optime ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca e nevoie de mai mult material, cu siguranta ar fi ok sa bagi 2 becuri in 2 x 2m.
legat de recolta: este vorba de natura aici, deci va trebui sa incerci ca sa Afli. 0.5-0.8 gpw ar trebui sa fie usor pentru hps in conditii bune. in conditii optime, si mai mult de atat..
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cu putin efort se poate trece de pragul 'psihologic' de 1g/w daca se merge pe hidro (care ofera avantajul cresterii accelerate in perioada de vegetatie) si se 'antreneaza' planta in asa fel incat sa fie expusa la lumina cat mai uniform (scrog).
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Mai intai de toate bine ai venit !


55cm inaltime ? Pai ala e spatiu bun pt clone sau pentru ciuperci.

Poti insa sa faci un SCROG ok daca folosesti ghivece plate ( dar mari in capacitate, pentru a compensa lipsa spatiului pe verticala), cu plasa pusa foarte aproape de ghivechi, incat sa-ti ramana cel putin 20-30 cm pentru planta.

Pentru lumina poti folosi CFL-uri montate orizontal, lipite de "tavan" sau lampi PL-C.PL-L sau tuburi T5/T8.

Nu uita de ventilatie.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
menta sau ceva care sa nu depaseasca 25 cm inaltime.
cu iarba e greu, lst.. training.. daca vrei sa te chinui poti incerca niste indici mai compacte. dar sa nu ai mari asteptari, ca rezultatele nu prea vor justifica munca. iti trebuie un sog fara veg sau poate niste plante in scrog cu training extrem si extinse foarte mult pe orizontala.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pentru un crescator cu rabdare poate fi o provocare foarte interesanta sa duca un grow pana la capat intr-un astfel de spatiu.

Ce as face eu : as lua sau as face o tava inalta de vreo 15-17 cm, care sa ocupa toata suprafata box-ului pe care as umple-o cu pamant.

Am folosit pana acum 17cm, mai raman 38.


As face o rama de lemn de vreo 6-8cm inaltime in care as tese plasa pentru SCROG. Aceasta rama se aseaza direct peste tava cu pamant. Dispanta dintre plasa si pamant ar fi cam 10cm, suficienta pentru training.

Am folosit 17+8=25cm. Ne mai raman 30.

Pe tavanul boxului as monta o oglinda si tuburi T5 "alb cald", egal distantate (nu stiu cat e suprafata, dar banuiesc ca ar fi un 120x60cm, deci ar incapea vreo 8 tuburi de 1m.

Tuburile, montate cat mai sus o sa ocupe maxim 5 cm, deci ne mai raman disponibili 25cm pentru dezvoltarea mugurilor.

Ca sa nu se prajeasca varfurile mai inalte, as pune o foaie de geam imediat sub tuburile de neon, astfel incat chiar daca varfurile se ating de ea, nu vor atinge partea cea mai calda a tuburilor.

As monta cateva (2-3) ventilatoare mici in partea de sus pentru a scoate aerul cald, iar in spatiul dintre tava de pamant si rama de scrog as face gauri pentru admisia pasiva ( de 2 ori mai multe decat nr ventilatoarelor pentru ca acestea sa nu intre in saturatie).

In tava respectiva as creste doar 2 plante, cu vreo 45 de zile de vegetatie (preferabil din clone, ca se comporta mai bine la scrog), pana se umple plasa in procent de aproximativ 85%. Tava as separa-o in doua cu o bucata de plastic (policarbonat, plexiglas, sticla, etc) pentru ca radacinile celor doua plante sa nu se incurce intre ele.

Welcome to Micro Grows World !
 

MJgrow

Active member
@ hempfield: ai inclinatii catre cresterea ciupercilor sau ai experimentat vreodata asa ceva?

ma refer la experienta de crestere si tehnici folosite.
 

bobo_cell

New member
Planta ciudata

Planta ciudata

Salutare tuturor!

Ma poate ajuta cineva cu un diagnostic pentru planta din imagine?
E un soi autoflower - Vertigo de la Paradise Seeds. E crescuta indoor sub un bec HPS 400W, in pamant florasol cu PH 6,2 (masurat cu PH tester-ul direct in ghiveci - nu stiu daca asta e metoda corecta de masurare). Au trecut 33 zile de cand am pus semintele la germinat. Temperatura in grow room variaza intre 26-30 grade ziua si 20-22 grade noaptea. Ciclu de lumina 20/4.
Mai are 4 surori care deja au flori frumoase dar asta nu vrea nicicum sa infloreasca. Au aparut cateva firicele albe dar s-a oprit. In plus, pe o ramura are ceva verde (v. poza 5)
Credeti ca pot sa-i fac ceva sa inceapa inflorirea? In ultimaoza e o sora de-a ei.
 

Attachments

  • DSC_0002.jpg
    DSC_0002.jpg
    57.7 KB · Views: 9
  • DSC_0003.jpg
    DSC_0003.jpg
    58.9 KB · Views: 7
  • DSC_0004.jpg
    DSC_0004.jpg
    62.7 KB · Views: 5
  • DSC_0005.jpg
    DSC_0005.jpg
    45.1 KB · Views: 6
  • DSC_0007.jpg
    DSC_0007.jpg
    52.9 KB · Views: 8
  • DSC_0009.jpg
    DSC_0009.jpg
    78 KB · Views: 4
Top