What's new

Legalizare RO

cmnbs

Active member
MJg mi se pare
ca te contrazici...intai spui ca aporoape ca se da in infarct de la panica apoi ca pe vremea plantelor stropite din perioada etno era super lejer(ceea ce era...umblam blindati toti fara prea mare panica) apoi spui ca acum e ca atunci...eu cred ca e mai negru ca atunci sa zic asa:)
 

MJgrow

Active member
pai acum te baga la orce. inainte o mai scaldai cu ierburile alea daca era prins sa zic asa.

acum ce le zici daca te prinde ? Nimic, pedeapsa e la fel pentru amandoua... deci busted !

Nu am gasit decat o tentativa de prin 2008 al unui europarlamentar care ar fi vrut sa introduca codul unic european, mai mult ca idee. Nu zice absolut nimic de 2012.

Poate are explo ceva detalii mai confidentiale :p

L.E: @cmnbs: Asa este si acum. Poti sa faci orce ai face ca nu mai zice nimeni nimic. Azi tipa, maine uita.

ma refeream la modul general. Orce fel de taxa sau impozit abuziv sau scaderi de salarii si/sau personal in sistemul bugetar. Eu nu am vazut nici un fel de greva cum a fost in grecia, spania, etc

Un bun exemplu este revoltele din UK de acum 1-2 luni in urma, spirit solidar, mai ales in randul tineretului. Pana si tinerii din Moldova au ripostat acum cativa ani in perioada alegerilor presidentiale.

Deci ca o ultima concluzie, romanul e facut sa uite si sa sufere. (Fa un calcul scurt: salariu 1200 ron, dintre care scade taxe si impozitele aferente gasite pe fluturas + TVA de 24% din orce cumperi ) Cati bani se duc la stat ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
in iunie se va discuta de abia (va fi un congres european), dar treaba este anuntata de cativa ani si deja s-au luat masuri in privinta usurarii trecerii. adica o parte din legi deja sunt aliniate, sau aproape aliniate.

in privinta asta, cu facutul.. nu se face nimic pentru ca aia care vorbesc, o fac din plictiseala probabil, ca ei au oricum putere fix zero. tipic romanesc.
 

cmnbs

Active member
exact.e grav...sa scurs haiducia din noi(si din noi)


acuma sa vedem cine o sa poarte tricouri cu sishu liber si jos dragonu:D
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
He he, probabil ca explo inca mai lucreaza la codul unic si nu vrea sa ni-l divulge :) just kiddin' .

Nu ar fi o idee rea codul asta european, dar din pacate nu s-ar putea aplica la noi atata timp cat nu suntem integrati total in UE si in spatiul Schengen.

Dar haideti sa nu o dam pe politica, e destula la televizor. Sa ne concentram pe tema threadului : Legalizare RO (disputele nu isi au rostul aici).
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
in documentul pe care l-am vazut, era trecuta si romania ca participanta la congres. acum daca vor gasi ai nostrii o cale sa evite aplicarea rezultatelor congresului la noi in tara, nu pot spune nimic, orice e posibil. dar e singura sansa pe care o vad in viitorul apropiat.
daca nu iese nici asta, trebuie sa ne pregatim, ca va fi din ce in ce mai rau.
 

MJgrow

Active member
cum noi nu vrem sa intram la racoare nici "ei" nu vor sa intre pentru zecile de dosare penale adunate si lungite dealungul timpului.

Nu cred ca vor sa dea nas in nas cu "adevaratele" legi ca sa zic asa. E mai usor sa faca o vrajeala si sa sara peste. Nu mai mai mira nimic orcum :)
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cum vi se pare organizarea unei expozitii in care sa fie invitati reprezentanti ai caselor de renume din Olanda (si nu numai) ?

Nu ma pricep la organizarea unor astfel de evenimente, dar cred ca am gasi suport si in media iar de organizarea propriuzisa s-ar putea ocupa o fundatie sau vreun ONG. Costurile cred ca ar putea fi suportate in parte chiar de expozanti si de vanzarea in-site de produse promotionale (tricouri, suveniruri, postere, etc, etc, etc)
 

MJgrow

Active member
Cu paradele.... ce sa zic. Cam greu la noi la tara aici.

Eu am ramas foarte stupefiat cum se manifestau aia de pe margine la nush ce parada gay de prin Bucuresti acum vreo 2-3 ani.

Aruncau cu pietre si injurau de parca erau criminali. Si ce indignati erau. Si nu cred ca s-a schimbat nimic de atunci.

Mentalitatea se transmite genetic ? : ))
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Dupa cum spuneam, opinia publica din Romania nu este pregatita sa accepte o parada sau un mars al canabisului.

M-am gandit la o expozitie (in care evident nu o sa se vanda iarba ci se prezinta doar produse legale, restul fiind expuse prin postere si proiectii video) tocmai ca asta ar insemna un eveniment inedit pentru Romania si ca urmare va fi foarte mediatizat in presa.

Este evident ca la o expozitie de acest gen se vor duce in mare masura cei interesati sau curiosii, in mod cert nu aceia care nu sunt de acord , deci dezacordurile si injuriile vor fi cu mult mai putine. Ar fi o ocazie de promovare a miscarii de legalizare, prin flyere si tricouri.

Stiu (nu in mod direct) o persoana destul de cunoscuta in media care nu s-ar feri sa ne ofere sprijin si chiar sa ne faca 'reclama' - e vorba de Mihai Dobrovolschi.
 

MJgrow

Active member
daca faci rost de ceva modele pentru un flyer sau afis ceva poti posta pe forum.

Se mai pot lipi peste noapte pe ici colo. :)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
este vorba despre cine vrea sa isi pune numele in spatele acelui ONG, ca de facut e foarte simplu.
iar bugetul s-ar face numai de la cei care au firme si vor sa doneze acei 2%, fara nici un cost suplimentar din partea lor.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Flyerele sau afisele au efect nu atunci cand contin multa informatie ci daca starnesc curiozitatea.

Subiectul este delicat, chiar foarte. Foarte multi oameni care vor vedea un asemenea afis vor face automat o conexiune cu etnobotanicele , ca deh.

Nu cred ca ar fi bine ca flayerul sa contina elemente vizuale cu trimitere directa la cannabis, mai precis prezenta frunzei - simbol universal acceptat - reduce din start sansele ca anumite categorii de oameni sa isi arunce privirea pe el.

Este nevoie de multa diplomatie pentru a aduce in atentia opiniei largi acest subiect delicat.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
mai multe piedici in calea obtinerii informatiilor, si sunt oarecum obligati sa foloseasca numai caile legale. adica nu se pot face atat de mari presiuni asupra detinatorilor acelei afaceri.
de altfel, daca pica acel shop, nu scrie nicaieri ca sunt obligati sa sune la politia din romania sa anunte lista cu cumparatorii.
pe cand, daca pica in ro, politia deja e implicata. :)

oricum, cu cat sunt mai departe si mai bine ascunse urmele, e mai bine. (zic eu, macar.)

nu scrie in articol ca s-au facut descinderi si in tarile vecine, asa-i?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
in cazul acesta, sper ca nu te-a derajat ca am incercat sa raspund.

daca li s-a intamplat asta italienilor, sunt sigur ca in Romania poate fi mai rau de atat. asta vis-a-vis de sistemul minunat din aceasta tara.

de aia cred ca avem ceva de invatat.

:2cents:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Sunt foarte curios cati dintre noi numitii ministrii, in marea lor majoritate tineri, ar avea eventual curajul sa sustina (in cazul in care simpatizeaza cu aceasta cauza) legalizarea consumului de canabis in tara asta.

De la parlamentari nu cred ca ne putem astepta la ceva deschidere, ca sunt toti asa cum ii stim. Dar ma gandesc ca daca tot e la moda ca executivul sa tina loc de legislativ, prin sumedenia de ordonante de urgenta cu care ne sufoca, parca nu m-as supara sa aud pe la Antene ca guvernul a hotarat sa deincrimineze consumul si posesia de canabis printr-o ordonanta de urgenta. :joint:

Le-as ierta multe ...
 
Top