What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Un mic artificiu ce poate fi folosit cand e vorba de CFL sau LED este miscarea zilnica a luminilor si a plantelor in growbox. In felul asta se reduce umbrirea permanenta a anumitor locuri.

Totodata cele mai avantajoase becuri CFL pentru flower mi se par cele de la IKEA, care au un randament de 1200 lumeni la o putere consumata de 20W, la un cost de aproximativ 13RON/buc.
 

Skit

Member
Iar PL-L`urile ? am 4 pl-l`uri de cate 36W bucata. sa zic ca mai adaug vre-o 100W de CFL.. PL-L`urile sunt lungi, deci au acoperire mai mare... ce ziceti? e buna conbinatia ? ca sa nu mai fac o investitie de HPS.
Nu vreau rezultatele perfecte in calitate. e primul grow :) deci sigur o sa ma rupa tinand cont ca nu cred ca am fumat pana acum' ceva dintr-o genetica buna si crescuta cum trebuie...

Ce vroiam sa stiu era diferenta dintre calitatea ce-o ofera HPS-u si CFL-u... dar daca ziceti ca se poate scoate calitate buna dar fara cantitate prea mare, e ok :) o sa merg pe planu de-a scoate calitate..
 
G

gibonelu'

outdoor cand ar trebui inceput flush-ul? cu o saptamana inainte de recolta e ok? nu vreau sa patesc ca la primul grow cand iarba mea si-a castigat porecla de boratura =)))
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
outdoor cand ar trebui inceput flush-ul? cu o saptamana inainte de recolta e ok? nu vreau sa patesc ca la primul grow cand iarba mea si-a castigat porecla de boratura =)))

Boratura zici ? Dar cu ce ai hranit-o de a ajuns asa ?

Oricum o sa vina ploile si se face singur flushul. O zi sau doua de ploi fac mai mult decat cel mai intens si meticulos flush.
 
G

gibonelu'

nutrienti ieftini la 15 lei din bricostore :D nu era chiar asa naspa da se simtea ca i-am facut flush cam tarziu
 

powder

New member
Cum pot pune 4 becuri ( la un indoor ) ? Nu gasesc nici un fel de adaptor pt "duduie" sa pot pune la un prelungitor . Dati-mi o idee cum sa aprind cele 4 becuri avand la dispozitie un prelungitor.
P.S. sunt nou si debia incep sa invat si eu, multumesc anticipat.
 

powder

New member
Nu conteaza. Ideea e ca e o camera doar cu o priza. Nu este instalatie pentru bec pusa. Nu stiu cum sa adaptez becurile la priza daca exista vreun fel de adaptor sau orice metoda sa pot aprinde becurile cu 4 "slot-uri" de priza.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pe bune? adica nu stii utilizarile unui stecher?

in cazul asta consulta un electrician, nu cred ca e vre-unu pe aci care te vrea pe constiinta.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
exista, dar e cam improvizatie, adica sunt chestii chinezesti si fiind mediu umed si agatate in tavan riscul creste si mai mult.. un electrician sau cineva care se pricepe cat de cat la curent iti poate face foarte usor un suport cu cateva dulii si cu un stecher la capatul celalalt, mult mai simplu si mai sigur.
 
G

gibonelu'

daca stii sa legi si sa izolezi firele bn fa cv ca in poza ia o bucata de pal sau scandura si prinde duliile de ea, dupaia fa ca in poza cu 2 cabluri izoleazale bn bla bla bla si ar trebui sa iasa ok sau daca nu stii cheama un electrician cv sa faca schema ;) mi-am pus talentu de artist spart in aplicare :artist::joint: sper ca intelegeti cv :D
 

Attachments

  • asdasa.jpg
    asdasa.jpg
    36.9 KB · Views: 7

ProCan

Member
Pun si eu o intrebare:
In indoor plantele nu fac seminte , dar outdoor fac.. nu scade nivelul de thc daca fac seminte? si se mai fac mugurii aia mari cu seminte prin ei?
cum pot face sa nu se mai polenizeze?
 
E

everydaygreen

Nivelul de thc ,da scade daca planta face seminte ,dar depinde cate seminte face ...daca face 10000 seminte nivelul de thc este afectat serios...daca face putine,abia 2 seminte pe bud nivelul thc-ulu se pastreaza mare .
Concluzie : Nivelul de thc este mare cand sunt putine seminte si invers .
Mai binezis :fiecare caliciu care este polenizat se va concentra pe producerea semintei si mai putin pe dezvoltarea glandelor de thc .

Mugurii vor fi la fel de mari daca sunt polenizati ,ba chiar de n ori mai grei

Tu ca sa iti protejezi plantele out ar trebui sa omori toti masculii din jur sau sa ti le tii intr-o sera.

Ai vazut multi masculti in jurul grow-ului tau ?

Daca aveti ceva de adaugat sau corectat ...:gday:
 
Top